Dünyada İslam'a Dönüş - 3

GemaR

Banned
Reaction score
0
abdmuslumanokul.jpg

Amerika’daki Müslüman aileler arasında evde eğitim hakkını kullananların sayısının gün geçtikçe arttığı ifade edildi. Bu ailelerden biri, Meksika asıllı bir Müslüman olan Priscilla Martinez’in ailesi. Kendisi de bir öğretmen, müdür ve rehberlik danışmanı olan Martinez, yaşları 2 ile 12 arasında değişen altı çocuğunu “Amentü” ile matematik, dilbilgisi ve fen derslerinin yer aldığı bir müfredatla evde eğitiyor.

Washington’da yaşayan Martinez, son beş yılda evlerini birer okula çeviren Müslüman ailelerin sayısında bir
patlama olduğunu söylüyor.

Yeni Asya / 26.02.2010​

Dünyada Dine Dönüş - 22 (Avrupa'nın göbeğinde hadis panoları)

polonyahadis.jpg

İslami tebliğ için farklı yolları deneyen Müslümanlar, Almanya’da panoları hadis-i şeriflerle süsledi.
Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatlarının (IGMG) düzenlediği Peygamberimizi tanıtma kampanyası kapsamında şehrin sokakları hadis-i şeriflerle süslendi. Hz Muhammed’in (sav) hadis-i şerifleri Mannheim’daki duvar panoları (billboard) ve yuvarlak reklam sütunlarında yayınlanmaya başlarken İGMG de yaptığı açıklamada; “11 Eylül’den sonra medyada İslam dini ve Müslümanlar hakkında oluşan olumsuz imajı değiştirmek istiyoruz” denildi.

Avrupa’da yaşayan Müslümanlar, İslami tebliğ için farklı yolları deniyorlar. Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatlarının (IGMG) düzenlediği Peygamberimizi tanıtma kampanyası kapsamında şehrin sokakları hadis-i şeriflerle süslendi.

İSLAM’A YÖNELİK DÜŞMANCA ALGIYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ

“Fakirleri doyurun, hastaları ziyaret edin” ve “İki nimetin değeri bir çok insan tarafından bilinmiyor: sağlık ve boş vakit” Hz Muhammed’in (sav) bu iki hadisi 23 Şubat’tan itibaren 10 gün boyunca Mannheim’daki duvar panoları, billboard ve yuvarlak reklam sütunlarında yayınlanmaya başladı. Proje Sorumlusu Taner Doğan ise yaptığı açıklamada; “Elbette birçok insan için bu alışagelmiş bir manzara olmayacak. Son yıllarda, özellikle de 11 Eylül olaylarından sonra, medyada İslam dini ve Müslümanlar hakkında olumsuz bir imaj oluştu. Biz bu bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Yaklaşık 50 yıldır Müslümanlar bu toplumun bir parçası olmasına rağmen, biz bu ön yargıları ele alıp, yeni entegrasyon köprüleri kurmayı hedefledik. Peygamberimiz Hz Muhammed’in (sav) doğumu hasebiyle, bu yıl farklı etkinlikler düzenledik. Almanca tercümeli hadislerin yazılı olduğu 13 billboard ve 187 adet yuvarlak reklam sütunları kiraladık. 1000 adet yukarıda belirtilen hadislerle kartpostal bastırdık ve çevremizde bulunan Alman ve Türk komşularımıza yolluyoruz. Ayrıca 3500 adet gül Marktplatz, Paradeplatz, tren istasyonu, üniversite, hastaneler ve huzur evlerinde dağıtılıyor” diye konuştu.

MEVLİD RESEPSİYONU DÜZENLENDİ, ALMANLAR DAVET EDİLDİ​

Özellikle Danimarka’daki karikatür krizinden sonra, birçok Avrupalının iç dünyasında Hz Muhammed (sav) hakkında yanlış bir tasavvurun oluştuğunu belirten Doğan; “Bu nedenle bizde Peygamberimizin toplumsal ve kişisel görevlerini ön plana çıkaran iki hadis seçtik. Diğer taraftan önceki gün de Mannheim Rheingoldhalle’de Alman resmi kurum ve kuruluşların davet edildiği bir Mevlid resepsiyonu düzenleyip, Peygamberimiz Hz Muhammed’i (sav) hep beraber andık” diye konuştu.

Vakit Gazetesi / 27.02.2010​

Allahüekber ... Allahüekber .... Allahüekber

..:.. bütün dünyaya isLam yayıLacak sonra noALcak tabıkı kıyamet ..:..

Dünyada en hızlı yayılan inanç sistemi ateizmdir.

"Gün gelecek Nam-ı Celil güneşin doğup battığı heryerde duyulacak.."

yıllar önce bu günleri görmüş sanki said nursi "batı islama gebe" sözleri bunu apacık gösteriyor..​

“Rehber Risalesindeki Leyle-i Kadir meselesi, şimdi hem Amerika, hem Avrupa'da eseri görülüyor. Onun için, şimdiki bu hükûmetimizin hakikî kuvveti, hakaik-i Kur'âniyeye dayanmak ve hizmet etmektir. Bununla, ihtiyat kuvveti olan üç yüz elli milyon uhuvvet-i İslâmiye ile ittihad-ı İslâm dairesinde kardeşleri kazanır. Eskiden Hıristiyan devletleri bu ittihad-ı İslâma taraftar değildiler. Fakat şimdi komünistlik ve anarşistlik çıktığı için, hem Amerika, hem Avrupa devletleri Kur'ân'a ve ittihad-ı İslâma taraftar olmaya mecburdurlar.” (Emirdağ Lahikası –II s. 297)

“Şimdi milletin arzusuyla şeâir-i İslâmiyenin serbestiyetine vesile olan Demokratlar, hem mevkilerini muhafaza, hem vatan ve milletini memnun etmek çâre-i yegânesi, ittihad-ı İslâm cereyanını kendine nokta-i istinad yapmaktır. Eski zamanda İngiliz, Fransız, Amerika siyasetleri ve menfaatleri buna muarız olmakla mâni olurdular. Şimdi menfaatleri ve siyasetleri buna muarız değil, belki muhtaçtırlar.”(Emirdağ Lahikası -II 271)

"Gün gelecek Nam-ı Celil güneşin doğup battığı heryerde duyulacak.."

..:.. bütün dünyaya isLam yayıLacak sonra noALcak tabıkı kıyamet ..:..

Abi tamam kıyamet yakın dedikte o kadar değil.Dur önce İslam'ın güneş gibi doğuşunu görelim muhabbetimiz dünyaya yayılsın ondan sonra.Bizim değil Kafirlerin başına kopacak.

Dünyada en hızlı yayılan inanç sistemi ateizmdir.

Dua et dinimizde hele din üzerine iddiaya girlimez çünkü Dinimiz batıl gibi iddialık değildir.
Yoksa inan 5-10 yıllık bir takvimle cevabını vermem elden değildi.

Dinimiz yayılıyor yayılacaktır Allah 1956 yılı itibariyle başlatacaktır 2080 e kadar tamamlanıp bitip sonrada çöküş.
Ateismde tam oturdu ha.

Dünyada Dine Dönüş - 23 (Avrupa'nın ilk helal sertifika birliği kuruldu)

avrupasertifikabirligi.jpg

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (Gimdes) Başkanı Hüseyin Büyüközer, Avrupa'da 8 Ülkeden 10 Helal Sertifika Kurumuyla Biraraya Gelerek, Avrupa'nın İlk Helal Sertifika Birliğini Kurduklarını Söyledi.

Vakit Gazetesi / 01.03.2010

Said Nursi’nin Mesajı : Amerika İslamiyet’e hamiledir; günün birinde bir İslamî devlet doğuracaktır:

"Evet, şimdi olmasa da otuz kırk sene sonra fen ve hakikî mârifet ve medeniyetin mehasini o üç kuvveti tam techiz edip, cihazatını verip o dokuz mânileri mağlûp edip dağıtmak için taharrî-i hakikat meyelânını ve insaf ve muhabbet-i insaniyeyi o dokuz düşman taifesinin cephesine göndermiş. İnşaallah yarım asır sonra onları darmadağın edecek."

"İşte Amerika ve Avrupa tarlaları böyle dâhi muhakkikleri (Mister Carlyle ve Bismarck gibi) mahsûlât vermesine istinaden, ben de bütün kanaatimle derim: Avrupa ve Amerika İslâmiyetle hâmiledir. Günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak." (Emirdağ Lahikası-II 369

Obama’nın Cevabı : Dünyayı –benim ülkem dahil- daha iyiye götürmek konusunda yüzyıllarca çok şey yapmış olan İslam inancına olan minnetimizi göstereceğiz.

“Dünyayı –benim ülkemi dahil- daha iyiye götürmek konusunda yüzyıllarca çok şey yapmış olan İslam inancına olan minnetimizi göstereceğiz. Amerika, Amerikalı Müslümanlarla zenginleşti. Birçok Amerikalının ailesinde Müslümanlar var, veyahut Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşamışlar –biliyorum, çünkü ben de onlardan biriyim.”

güzel gelişmeler yaşanıyor.yakın tarih çok şeylere gebe...[/B]

Said Nursi’nin Mesajı : Amerika İslamiyet’e hamiledir; günün birinde bir İslamî devlet doğuracaktır:

"Evet, şimdi olmasa da otuz kırk sene sonra fen ve hakikî mârifet ve medeniyetin mehasini o üç kuvveti tam techiz edip, cihazatını verip o dokuz mânileri mağlûp edip dağıtmak için taharrî-i hakikat meyelânını ve insaf ve muhabbet-i insaniyeyi o dokuz düşman taifesinin cephesine göndermiş. İnşaallah yarım asır sonra onları darmadağın edecek."

"İşte Amerika ve Avrupa tarlaları böyle dâhi muhakkikleri (Mister Carlyle ve Bismarck gibi) mahsûlât vermesine istinaden, ben de bütün kanaatimle derim: Avrupa ve Amerika İslâmiyetle hâmiledir. Günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak." (Emirdağ Lahikası-II 369

Obama’nın Cevabı : Dünyayı –benim ülkem dahil- daha iyiye götürmek konusunda yüzyıllarca çok şey yapmış olan İslam inancına olan minnetimizi göstereceğiz.

“Dünyayı –benim ülkemi dahil- daha iyiye götürmek konusunda yüzyıllarca çok şey yapmış olan İslam inancına olan minnetimizi göstereceğiz. Amerika, Amerikalı Müslümanlarla zenginleşti. Birçok Amerikalının ailesinde Müslümanlar var, veyahut Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşamışlar –biliyorum, çünkü ben de onlardan biriyim.”

güzel gelişmeler yaşanıyor.yakın tarih çok şeylere gebe...[/B]

Dünya İslam'a gebe...

Dünyada Dine Dönüş - 24 (Kiev'de Kutlu Doğum)

Kiev'de Kutlu Doğum

Vakit, 2 Mart 2010

kievkutludogum.jpg

Başşehir Kiev’de Ukrayna Müftülüğü tarafından geniş katılımlı Kutlu Doğum programı düzenlendi. Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile başlayan program, Almanya’daki Türklerden oluşan ilâhî gurubunun, Türkçe ve Arapça seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Müftülük bünyesindeki İrşat Okulu’nun küçük öğrencileri ise 8 farklı dilde Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (asm) anlattı. Yaşlı bir Tatar bayan ise Sovyetler döneminde dinlerini yaşamak uğrunda yaşadıkları zorlukları ve hatıralarını konuklarla paylaştı.

Kutlu Doğum programına katılan, Milletler ve Din İşleri Ukrayna Devlet Komisyonu Başkanı Yuriy Reşetnikov ise Başbakan Yuliya Timoşenko’nun, Müslümanlara gönderliği mesajı okudu. Başbakan Timoşenko, mesajında bütün Müslümanları Kutlu Doğum münasebeti ile kutlayarak, “Sağlık, huzur ve aile saadeti diliyorum. Allah sizin hayırlı işleriniz kabul etsin” temennisinde bulundu.

Vakit / 04.03.2010​

Dünyada Dine Dönüş - 25 (''Helal'' Avrupa)

''Helal'' Avrupa

avrupahelalsertifika.jpg

IMG2.jpg

IMG1.jpg

Türkiye'nin da aralarından bulunduğu Avrupa ülkelerindeki helal sertifika kurumları biraraya gelerek Helal Sertifikalama Birliği'ni kurdu.

Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Avusturya, Danimarka, İspanya, Bosna Hersek ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu Helal Sertifika Kurumları aralarında işbirliğini pekiştirecek bir birliğin ilk adımlarını attılar.

Vakit Gazetesi / 06.03.2010​

Dünyada Dine Dönüş - 26 (Atina'ya cami)

atinacami.jpg

atinacamiyunanistan.jpg

Atina Belediyesi, Pire kentini de içine alan Attika bölgesindeki Votanikos semtinde bir cami, Shisto semtinde de bir Müslüman mezarlığı inşa etmeye hazırlanıyor. Cami, Savunma Bakanlığı’na ait bir arazide inşa edilecek. Mezarlığın arazisini ise 2005 yılında Yunan Kilisesi tahsis etmişti.

Milliyet, Yeni Asya / 06.03.201​

dünyada dine dönüş başlığı absürd olmuş

dünyada din zaten var..

Atina'da cami oldu diye Yunan'ı düne kadar dinsiz kabul etmek mantık dışıdır.

Elbette dine dönüş derken İslam yani bizim dinimiz olan hak dine demek istiyorum ama istersen İslam da yapabilirim gönlünüz olsun.
Biz kimse dinsiz demiyoruz hepsini sevmek kardeş olmak istiyoruz.
Benim dinim hak ise dünyanın tek dini olması gerek.
Haksızmıyım...

polemik amaçlı post koymadım

ama Atina İslamiyet'e de dönmedi :)

ya da Türkiye'de onlarca kilise olduğu için biz de Hıristiyan olmadık

saygılar.

Evet anladım ama herşey adım adım.Herşey hemen olmaz Allah'ın kuralları vardır Adetullah bunları belli bir zamanı vardır o gelmeden olmaz zaten..
Selametle...

Dünyada Dine Dönüş - 27 (Eğitimli Rumenler İslam'a yöneliyor)

rumenislam.jpg

Romanya'da son yıllarda İslam'a geçenler arasındaki önemli bir artış yaşanıyor. Romanya Müslüman Gençlik Birliği lideri Bari Nardeen, Osmanlı döneminde Romanya'ya yerleşen Tatarlar, Türkler, Çingeneler ve Arnavutlar dışında komünizm döneminde bu ülkeye gelen Suriyeli Araplar ile Türkler de olduğunu kaydederek, üçüncü kategorideki Müslümanların Rumenler olduğunu belirtti. Nardeen, Müslüman olan Rumenlerin büyük bir bölümünün eğitimli profesyonellerden oluştuğunu kaydetti.

Romanya'da son yıllarda özellikle eğitimli profesyoneller arasında İslam hızla yayılıyor. Romanya Müslüman Gençlik Birliği lideri Bari Nardeen, İslam'a geçen Rumenler arasında doktorlar, mühendisler ve diğer mesleklerden insanlar olduğunu belirterek, Müslüman azınlığın Romanya'da önemli bir konumda bulunduklarını söyledi.

100 BİN MÜSLÜMANIN YAŞADIĞI TAHMİN EDİLİYOR

22 milyon nüfusu bulunan Romanya'da resmi olarak Müslümanların sayısının tam olarak bilinmemekle beraber bu sayının 100 bin olarak tahmin edildiğini belirten Nardeen, İslam'ın Romanya'da resmi olarak tanınan bir din olduğunu belirtti. İslam'ın resmi olarak tanınmasından dolayı Müslümanların dinlerini rahat bir şekilde yaşayabildiklerini söyleyen Nardeen, Müslümanların ibadet yerleri inşa etmede herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını belirtti.

Vakit Gazetesi / 10.03.2010​

Geri