Dünya neden suskun?

metalic

New member
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
Dünyanın gözü önünde beyaz bayraklı bir sivil yardım konvoyuna silahlı komandolarla baskın yapıp içindeki silahsız insanları öldürürsen dünya ayağa kalkar değil mi?
Muhtemelen Mavi Marmara’dakiler de öyle düşünüyordu. Ama öyle olmadı.
Dünya, olanlardan “üzüntü duydu”, ayıpladı, yarım ağız kınadı.
Batı medyası bunu Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin kaçınılmaz sonucu olarak yorumladı. Nasıl olur?
İnsanlık nasıl bu kadar vicdansızlaşabilir? İsrail, 10 Amerikalı sivili öldürse tepki bu mu olurdu?
* * *
Oysa yaşanan, Amerika’nın şımarttığı “güç sarhoşu” bir devletin, uluslararası hukuku, insan haklarını, egemenlik yasalarını çiğneyen aleni bir terör saldırısı...
Muhtemelen Türkiye’ye “Bana bulaşırsan başına bunlar gelir” mesajı vermeye dönük bir güç gösterisi...
Silahsız bir müdahaleyle kolayca kontrole alabileceği bir gemiye, karasularına girmesini bile beklemeden ateş açarak yaptığı gaddarca bir meydan okuma... kışkırtma...
Öyleyse Batı’nın suskunluğu neden?
* * *
Hep İsrail lobisinin gücünden söz edilir bu durumlarda...
Bir de Batı’nın Yahudi soykırımından ötürü hissettiği suçluluk duygusundan...
O suçluluk duygusuyla İsrail’i kınayamamasından... Ama bence burada bunlardan fazlası var:
Batı’daki temkinliliğin önemli bir nedeni, -Mavi Marmara’nın yolcu listesi ne kadar kozmopolit olursa olsun- bu kampanyanın “insani değil İslami” bir manzara arzetmesinden...
Önayak olanların, Hamas’la ilişkilendirilmesinden...
Zaman zaman anti-semitik görüntü vermesinden...
* * *
1970’li, 1980’li yıllarda Filistin davası dünyanın, özellikle de sosyalistlerin sahip çıktığı simge davalarından biriydi.
Arafatsadece o davanın değil, emperyalizme bayrak açan “mazlum milletler”in lideriydi. FKÖ’nün erimesi, “uzlaşmacı” Arafat’ın tecrit edilmesi, dünyada solun gerilemesi sonucu Filistin davası da “İslamileşti”, siyasi değil, dini bir sorun olarak görülmeye başladı.
“İşgalci bir güce karşı Filistin halkının meşru direnişi” iken, kökleri İsa’ya, Musa’ya uzanan bir “Yahudi-Müslüman çatışması”haline sokuldu. Bu, hem İsrail’deki radikallerin hem de dini kimliğini politik kimliğinin önünde tutan Filistin örgütlerinin işine geldi. Onlar böylece saflarını sıklaştırabildiler.
Ama Batı, Filistin’e vereceği desteğin radikal İslam’ı güçlendireceği kaygısına kapıldı. Bugünkü suskunluğun kökenini biraz da bu kaygıda aramak lazım.
* * *
Son yardım konvoyu eyleminin içeriğine bakın:
Sivil itaatsizlik... anti-militarizm... barış inisiyatifi... işgal kırıcılık... Eski sosyalist eylemlerin bayrakları bunlar...
Bugün İslami hareketin gönderine çekilmiş durumdalar. Eğer Filistin davası yeniden “insanlığın davası” haline dönüştürülecekse;
-konunun “dinler çatışması”görüntüsünden çıkarılması,
- Hamas’ın tekelinden, “şehitlerimiz” söyleminden uzaklaşılması,
- Hamas’ın insanlık dışı eylemlerinde de bu kadar duyarlı olunması
- “Bir suçlu bulduk” deyip elde kanıt olmadan PKK
saldırısını da İsrail’e yıkma türü kolaycılıklardan cayılması,
- “anti-semitik” yaklaşımdan kaçınılması,
- barış yanlısı Musevilerle dayanışılması gerekiyor.
Batı’daki duyarsızlık barikatının yıkılmasının, sorunun BM, AB gibi uluslararası platformlara taşınmasının ve Gazze’deki drama bütün insanlığın sahip çıkmasının koşulu bu...

KaynaK

bence de bu gemilerin yeteri kadar yardım görmemesinin
sebebi islami bir görüntü sergilemesindendir.batı bu yüzden
yeteri kadar ilgi göstermemektedir bu olaya.

Dünya neden susukun mu ? Başbakan öyle bir azarlıyorki Dünyanın gıkı çıkmıyor. Elçini al da git diyor.

hukumetin istedigi olmus arkdaslar.. bm grup toplantisinda israile kinama cikmis.. hukumette bundan cok memnunmus... ee mason bir hukumetten ne bekliyordunuz ? vatandaslarini korumasini mi? anca lafta aslan kesilirler.. icraate ise sut dokmus kedi olurlar... bunlar hep boyle.. yahudi mason pkk li ermeni karisimi bir hukumet daha ne bekliyorsunuz ki...

Dünya' nın dili zaten İsrail

Dünya neden susukun olabilirki acaba????

recep beyin van mınıt demesini bekliyor olabilirlermi?

hukumetin istedigi olmus arkdaslar.. bm grup toplantisinda israile kinama cikmis.. hukumette bundan cok memnunmus... ee mason bir hukumetten ne bekliyordunuz ? vatandaslarini korumasini mi? anca lafta aslan kesilirler.. icraate ise sut dokmus kedi olurlar... bunlar hep boyle.. yahudi mason pkk li ermeni karisimi bir hukumet daha ne bekliyorsunuz ki...

Etnik kökeni lütfen karıştırmayalım. Ülkemiz vatandaşı olanları incitecek sözlerden kaçınalım. Sadece ülke adı yazalım.

Dünya neden susukun olabilirki acaba????

recep beyin van mınıt demesini bekliyor olabilirlermi?

yanlisin var.. adam filistinliler icin one minute diyebiliyor.. otomatige bagladi o.. turk oldumu sesini cikarmiyor olayi kapatiyor.. ama filistin oldumu yada arap oldumu iran oldumu ortaligi yikiyor.. ama biz turkuz ya.. yapmaz... imkansiz birseydir..

metalic direk kopyala-yapıştır mı yaptın bilmiyorum ama okumadığını ya da gözünden kaçtığını düşündüğüm bir cümle var.

“Bir suçlu bulduk” deyip elde kanıt olmadan PKK saldırısını da İsrail’e yıkma türü kolaycılıklardan cayılması," Can Dündar

Şimdi İsrail'in Pkk ile hiçbir ilgisi alakası yardımı yok öyle mi ??? Can dündar ne dediğini bilmiyor. Öküz herif. 5 yaşındaki çocuk biliyor yardımların, silahların nereden geldiğin sen bilmiyorsun öyle mi ? Ya da biliyorsunda israil lobisinden mi tırsıyorsun y....... Yahudi ......

önce yazıyı okudum, sonra buraya taşıdım. israille pkknın bir ilgisi yok denmiyor yazıda. iskenderunda yapılan saldırıyı doğrudan israile yıkmak yanlıştır deniyor. öncelikle kanıtları ortaya koyun sonr israili suçlayabilirsiniz anlamında bir yazı.

ve ayrıca hakaret ettiğin bölümleri lütfen editle.

şu kıç kadar israile bakında ornek alın biraz.. ortalık karışmış hala daha hükümetti tayyipti deyip zırvalıyorsunuz.. biraz da birlik olmayı deneyin bölücü olmayın bu şekilde dağdaki teroristlerden ne farkınız kalıyor..

Bütün Dünya Dut Yemiş Bülbül Gibiler Neden Acaba.

Pes etmek yok one minüt demeye devam...
Bu sefer dese başbakan acaba korkarlarmı?

Kimsenin yanlışlar eleştirilmesin,yaptığı iş yanlışta olsa hükümet desteklensin, gözlere at gözlüğü takılıp sadece İsrailin yaptığı katliama çevrilsin, nerede yanlış yapıldı diye asla sorgulanmasın diye konuşmaya hakkı yoktur. Burada kimse İsrail doğru yapmıştır demiyor. İsrail doğru yapmıştır diyende, İsrail doğru yapmıştır demediği halde şerefsizlikle suçlayıp, bela okuyanda bence şerefsizdir. Olaylara geniş çerçeveden bakalım lütfen. İskenderunda ve memleketimizin diğer yerlerinde mehmetçiğime yapılan saldırılar kime yapılmıştır, sorarım sizlere. Yunanistan, Ermenistan gibi ülkelerin PKK ya destek sağladığını ne çabuk unuttunuz. İsrail saldırısında hayatını kaybedenlere üzüldüğümüz kadar pkk saldırısında şehit olan askerlerimiz içinde üzülelim lütfen. Ayrıca Saldırının TC ye yapıldığını düşünmüyorum, oradaki gemilerin hangi ülkelere ait olduğunu görünce. Olayı TC ye yapılmış gibi gösterip, vatandaşlarımızdan Tayyip' in desteklenmesini kimse beklemesin. Uluslar arası camiada elbette destekleriz. Yaptığı emmiyet zaafiyeti için kimse destek beklemesin.
BİZİM BURADA TARTIŞTIĞIMIZ GEMİLERİN EMNİYET ZAAFİYETİDİR

sırf müslüman ülkeye yardım götürdügü için kendi içimizde suskun kalanlar varken hatta eleştirenler varken
dünyayı eleştirmek yanlış olur

müslümanlığın kaymağını yiyen bu yolla her yıl milyarlarca dolar elde edip bu parayıda abd,ingiltere gibi ülkelerde afiyetle yiyen kendini bu ülkelere sömürttüren arap şeyhleri ve kralları dururken türkiye kendini niye ateşe atsın. bu araplara güvenipte yola çıkılmayacağını üleyi yönetenlerin çoktan anlamış olmaları gerekirdi.

yanlisin var.. adam filistinliler icin one minute diyebiliyor.. otomatige bagladi o.. turk oldumu sesini cikarmiyor olayi kapatiyor.. ama filistin oldumu yada arap oldumu iran oldumu ortaligi yikiyor.. ama biz turkuz ya.. yapmaz... imkansiz birseydir..

Arkadaş bu gerçekten siyasi bir konu halk kafasıyla görülebilecek bi durum değil.Tahrik etmekten vazgeçmelisiniz çok çirkin görüntü sergilediniz artık dünden beri bu ne çirkefliktir sizdeki.

şu kıç kadar israile bakında ornek alın biraz.. ortalık karışmış hala daha hükümetti tayyipti deyip zırvalıyorsunuz.. biraz da birlik olmayı deneyin bölücü olmayın bu şekilde dağdaki teroristlerden ne farkınız kalıyor..

Dağdaki teröristin stili belli hiç değilse tek kuvvet tek hedef uğraşıyorlar.Ya bizimkilere ne demeli daha kendi içlerinde dünyaya karşı bir suçluluk duygusuyla başedememişler..Bu kadar acınası haldeyken bile arap milliyetçiliğinden dem vurarak hükümeti eleştiriveriyorlar.Ben bunlara hain derim başkaad bişey demem arkadaş.

Dağdaki teröristin stili belli hiç değilse tek kuvvet tek hedef uğraşıyorlar.Ya bizimkilere ne demeli daha kendi içlerinde dünyaya karşı bir suçluluk duygusuyla başedememişler..Bu kadar acınası haldeyken bile arap milliyetçiliğinden dem vurarak hükümeti eleştiriveriyorlar.Ben bunlara hain derim başkaad bişey demem arkadaş.

Olaylara çözüm bulması ve gereken tepkiyi koyması gereken hükümet,şimdiye kadar yapılanlar demek bana yetersiz geliyorki eleştiriyorum.
Yorum yaparken uslubunuza dikkat edin lütfen,bu ülke hepimizin sapla samanı birbirine karıştırmayalım.

adam çok ileri görüşlüymüşte biz bilemedik..ya

ne güzel söylemiş... bir gün gelecek öldürmedigim her israilli için bana küfür edeceksiniz...

adamın bir bildigi varmış ... bizim ögrenmemiz çok geç olmuş...

Geri