Dünya' da Dine Dönüş (Videolar) 1

GemaR

Banned
Reaction score
0
ALMAN DOKTOR VE EŞİNİN İSLAM'A YÖNELİŞİ

803d8bfff2391b661d58109a3d3fcaf0.png

>>İZLE<<​

Alman doktor Kai Luehr ve eşi Catherine Luehr Hıristiyan iken nasıl İslam’a döndüklerini bir televizyon programında anlatıyorlar. Catherine Luehr, İslam'la şereflenmeden önce ruhunun çok boş olduğunu, zaman zaman kiliseye gittiğini ancak orada aradığı cevapları bulamadığını söylüyor. Daha öncesinde bir türlü mutlu olamadığını ve kafasındaki sorulara cevap bulamadığını söyleyen Catherine Luehr, Müslüman olduktan sonra çok güzel bir değişim yaşadığını ifade ediyor. Kai Luehr ise, İslam'la ilk tanıştığında kendisine verilen cevapların hepsinin çok mantıklı ve akılcı olmasından müthiş etkilendiğini söylüyor. Almanya’da her yıl 4000 kişi İslam’la şerefleniyor. Özellikle son beş sene içerisinde İslam’ı seçen Almanların sayısında büyük artış oldu. Dr. Luehr ve eşi, bu Hıristiyanlara birer örnek teşkil ediyorlar.

Selametle...

rabbim herkese hidayet nasip etsin.maaşaallah

gemar hg. :goz:

Dünyada Dine Dönüş Videolar -2

NÖROLOJİ PROFESÖRÜ İSLAM'LA ŞEREFLENDİ

a530990485ff55aa281e0370853e80bb.png

>>İZLE<<

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Saint Edwards Üniversitesi'nde nöroloji profesörü olan Fidelma O'Leary, İslam diniyle öğrencilik yıllarında tanışmış. Katolik Hıristiyan inancına göre yetişen O'Leary'nin hayatı bir radyo programının ardından dini inançlarını sorgulamaya başlamasıyla değişmiş. O’Leary İslam'la nasıl tanıştığını şöyle anlatıyor: "Bir radyo programını dinliyordum. Telefon eden bir dinleyici, 'Madem İsa Tanrı’nın ta kendisi, nasıl oluyor da Tanrı’ya ibadet ediyor anlayamıyorum?' diye sordu. Kafamda bir şimşeğin çaktığını hissetmiştim. Bulmacanın tüm parçaları birden aynı anda yerli yerine oturmuş gibiydi. Müslümanlığın bana en uygun din olduğunu anlamıştım. Onu tüm kalbimle sevdim ve kucakladım."

RAP ŞARKICISI LOON MÜSLÜMAN OLDU

e654f8895e2098b2ddf1c0aaaf55f521.png

>>İZLE<<

Eski Rap şarkıcısı Loon – gerçek adıyla Chauncey Lamont Hawkins – Müslüman olarak Amir Junaid Muhadith adını aldı. Önceki hayatında para ve ün gibi birtakım dünyevi değerlere sahip olduğunu, ama bunların kendisine hiçbir şekilde gerçek mutluluğu getirmediğini anlatan Loon, aradığı mutluluğu İslam’da bulduğunu söyledi.

ALMAN AVUKATIN MÜSLÜMAN OLUŞU

567318f5642abffdd0a4011acc121186.png

>>İZLE<<

Alman avukat İslam’a nasıl döndüğünü anlatıyor. Aslında çocukluğundan beri bir Yaratıcı’nın varlığına inandığını söyleyen avukat, Müslüman olduktan sonra Allah’a çok yakınlaştığını, namazın Allah’a yakınlaşmak için büyük bir nimet olduğunu söylüyor.

Selametle...

Dünyada Dine Dönüş Videolar -3

İSPANYOL ADÜLHAKİM'İN İSLAM İLE ŞEREFLENMESİ

31c1811a937f7c0e473cd1bef1468dbc.png

Elde edilen resmi bilgilere gore İspanya’da 1,1-2 milyon Müslüman yaşıyor ve her yıl 7000 kişi Müslüman oluyor. Bu videoda da İspanyol Abdulhakim Hıristiyanlıktan Müslümanlığa nasıl döndüğünü anlatıyor.

AMERİKALI JAMES'İN MÜSLÜMAN OLUŞU

989f793d7b7d379f39366b2343a04564.png

Amerikalı James kelime-i şehadet getirerek Müslüman oluyor. Videonun ilk bölümünde hemen her gün İslam'a dönen insanlar olduğu anlatılıyor.

MÜSLÜMAN OLAN FRANSIZ BAYAN

9457d4c029ca4106ecf0198138524a75.png

Fransız bayan, Hıristiyan iken Müslüman olma kararını nasıl aldığını ve ibadetlerini samimi kalple yerine getirdiğini anlatıyor.

Selam ve Dua ile...

Dünyada Dine Dönüş videolar - 4

BUSTA RHYMES'IN İSLAMLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI

79eef17af8fca0d77a03191fae00121c.png

Gerçek adı Trevor Tahlem Smith Jr. olan ve sahnede Busta Rhymes adını kullanan Rap şarkıcısı hayatını İslam’a göre yaşadığını ve bundan dolayı vicdanının rahat olduğunu anlatıyor.

NBC NEWS'UN HABERİNE GÖRE DÜNYADA 1.3 MİLYAR MÜSLÜMAN YAŞIYOR

7fc0e2d4455359f2b0ce494cd954dabe.png

NBC News muhabiri George Lewis’in haberine göre dünyada 1.3 milyar Müslüman yaşıyor ve bu Müslümanların büyük bir bölümü Arap değil. Örneğin her yıl 20 bin Amerikalı İslam dinini kabul ediyor. Beş yıl önce Hıristiyanlıktan İslam’a dönen Angela, önceden Müslümanları çok yanlış tanıdığını, onları yakından tanıma fırsatı bulduğunda ise onların çok güzel ahlaklı insanlar olduklarına bizzat şahit olduğunu anlatıyor. Bir başka bayan ise Hıristiyan iken İslam’a dönen eşinin Müslüman olması için kendisine hiçbir baskı uygulamadığını, kendisinin de eşinin bu hoşgörülü yaklaşımından çok etkilenerek İslam’ı daha yakından tanımak istediğini ve zaman içerisinde kalbinin İslam’a karşı yumuşadığını ve Müslüman olduğunu söylüyor.

YUSUF ESTES HIRİSTİYAN BİR VAİZKEN MÜSLÜMAN OLMAYA NASIL KARAR VERDİĞİNİ ANLATIYOR

42cce97629be4e4056988b467ced7dc7.png

Midwest’te çok sıkı bir Hıristiyan ailesinde dünyaya gelen Amerikalı eski rahip, Müslüman olarak Yusuf Estes adını aldı. Müslüman olduktan sonra Washington D.C. Birleşik Devletler Cezaevi Bürosu Müslüman vaizliğinde çalışan, oradan emekli olduktan sonra diğer Amerikalı Müslümanlar ile irtibata geçerek Müslüman öğrenci ve gençlik dernekleri ile beraber organizasyonlar düzenleyen Yusuf Estes bugün dünyanın hemen her yerini dolaşarak Kur’an’ın mesajlarını insanlara anlatmaya çalışıyor. Müslüman olmaya nasıl karar verdiğini anlattığı bu videoda Yusuf Estes şunları söylüyor: “Bir Müslümanı Hıristiyan yapmaya çalışırken kendim Müslüman oldum. Tabii aslında bu uzun bir süreçti. İslam’ın her yönü çok etkileyici, ama beni ilk başta en çok etkileyen konulardan biri Müslümanların İncil’e ve Hz. İsa’ya inanıyor olmasıydı. Şok olmuştum. Müslümanlara göre Hz. İsa, Allah’ın sadık bir elçisi ve babasız bir şekilde mucizevi olarak doğmuş olan bir peygamberdi.”​
Selam ve Dua ile...

Dünyada Dine Dönüş videolar - 5

ÜNLÜ FRANSIZ FUTBOLCU THIERRY HENRY MÜSLÜMAN OLDU

f17abbf181ff33f2a18df8b9c9e580c3.png

Dünyanın en ünlü futbol klüplerinde çalışmış olan ve halen Fransa Milli Takımı’nda görev yapan Fransız futbolcu Thierry Henry Müslüman olduğunu Al Jazeera televizyonuna anlatıyor.​

ESKİ HIRİSTİYAN İSLAM'IN GÜZELLİKLERİNİ GÖRDÜKTEN SONRA MÜSLÜMAN OLDUĞUNU ANLATIYOR

748662ea16d34c7fb6fb2f25bb35cd0e.png

Daha önce birçok dini araştırdığını söyleyen eski Hıristiyan, bu dinlerde kendisini imana yöneltecek bir delil bulamadığını, oysa İslam’da gerek bu dünyada gerekse ahirette kendisine yol gösterecek pek çok delil ile karşılaştığını ve bunun üzerine iman ettiğini, Kuran’ın Allah’ın Sözü olduğunu gördüğünü, indirildiği günden beri hiçbir şekilde bir değişikliğe uğramadığını anladığını, eski hayatında işlediği kötü ameller için Allah’tan bağışlanma dilediğini ve bağışlanma dilerken doğrudan Allah’a hitap edebilmenin güzelliğine vakıf olduğunu, Allah’ın ırkları bir çeşitlilik olarak yarattığını anladığını ve bunun üzerine siyah-beyaz bütün insanların kardeş olduğunu gördüğünü anlatıyor.​

GUANTANAMO GARDİYANI MÜSLÜMAN OLDU

132ca19dcadce1bf6b77508a8b5f9918.png

Terry Holdbrooks isimli Amerikalı Guantanamo gardiyanı, kamptayken bir gece yarısı düzenlenen ve Müslüman tutukluların da katıldığı bir törenle İslamiyet’i seçti ve Mustafa Abdullah adını aldı. Holdbrooks şöyle diyor: “Guantanamo öncesi İslamiyet hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Ama Müslümanlarla tanışınca mümkün olduğunca çok şey öğrenmek istedim ve bu yüzden onlarla siyaset, etik, ahlak ve onların yaşamları ve kültürel farklılıklarımız konusunda sürekli konuşmaya başladım. Bir sure sonra gerçeği görüp Müslüman oldum.”​

Selametle...

Dünyada Dine Dönüş - 6

114 yabancı, Müslüman oldu

manavgat.jpg

Antalya'nın Manavgat ilçesinde en fazla ihtida (din değiştirme) töreni 2009'da yapıldı. 46 yılda 114 gayri Müslim ve ateist Müslüman olurken, 2009'da bu sayı 20'ye ulaştı.

Manavgat Müftülüğü verilerine göre 46 yılda Müslüman olanları Moldova, Gürcistan, Almanya, Rusya, Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere, Avusturya, Hindistan, Ukrayna, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Avusturya vatandaşları oluşturdu.

İslamiyet'le şereflenenler arasında ilk sırayı 15 kişiyle Moldovalılar aldı.

Almanya 14, Hollanda 13 kişiyle ikinci ve üçüncü sıraları paylaştı. 19 ateist de İslam dinini seçenler arasında yer aldı.​

Selametle...

Timetürk
10.01.2010​

Dünyada Dine Dönüş - 7 (Almanya'da beş vakit ezan)

almanyaezan.jpg

Kuzey Almanya İslam Toplumu'na bağlı olarak Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde faaliyet gösteren Rendsburg Merkez Cami'den 5 vakit ezan okunmasına izin verildi.

Rendsburg Belediye Başkanı Andreas Breitner tarafından yapılan yazılı açıklamada, anayasal özgürlük ve din hürriyeti kapsamında minareden ezan okunması yönünde karar alındığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Rendsburg Merkez Cami'de, ezanın haftada 7 gün 5 vakit okunacağı, sela okunmasına da izin verildiği kaydedildi.

BİG Başkanı Ramazan Uçar da, A.A. muhabirine yaptığı açıklamada, "Belediyenin ezan okunması yönünde karar vermesi sevindirici. Bu, Müslümanların tanındığının bir göstergesi. Olumlu karar, uyuma katkı saylayacak önemli adımlardan biri olacaktır. Almanya'da uyum politikası tekrar sorgulanmalı ve gözden geçirilmelidir. Bugünkü karar önemli bir adımdır." dedi.​

Selam ve Dua ile...
02.02.2010
Timetürk​

Rabbimden devamını niyaz ediyoruz .... Rusya da çığ gibi geliyor kimse farkında deil ... Allah ın vaadi yakındır İnşallah

NASR SURESİ

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

Allah'ın yardımı ve fetih geldiği zaman,

Ve insanların Allah'ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğünde,

Hemen Rabbini hamd ile tesbih et ve O'ndan mağfiret dile. Çünkü O, tevbeleri çok kabul edendir.

Elhamdülillahi Rabbil alemin…

vayy bea şaşırdım baya Busta Rhymes ı çok severim.Müslüman olduğunu duymamıştım helal olsun.Zaten Snoop Dogg da müslüman oldu.Dünya müslüman oluyor..

Dünyada Dine Dönüş -8 (Sabah namazında dolup taşan camiler)

Sabah namazında dolup taşan camiler

timeturknamaz.jpg

İstanbullular için sabah namazını bazı camilerde kılmak gelenek haline geldi.

Bir zamanlar sabah vakti namaz için Eyüpsultan'da toplanan müdavimler şimdi yeni camiler keşfediyor ve o camileri çekim merkezi haline getiriyor.

Sabahın alaca-karanlığında yoldakilerin kimi Bayezid Camii'ne, kimi Yuşa Tepesi'ne kimi Sümbül Efendi'ye yöneliyor.

Selametle...

Timetürk / 08.01.2010​

Dünyada Dine Dönüş -9 (Hızlı Bir Artış Oldu)

Danimarka'da İslam'a Yönelen Danimarkalıların Sayısında Hızlı Bir Artış Oldu

timeturk13ocak.jpg

Danimarka'da İslam'a olan ilgi artıyor. Kopenhag Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, İslam'a yönelen Danimarkalıların sayısında hızlı bir artış var.

Kopenhag Üniversitesi tarafından hazırlanan 69 sayfalık kapsamlı bir raporun sonuçları, söz konusu uzmanların görüşlerini doğrular nitelikte çıktı. Dün hükümet yetkililerine sunulan raporun içeriği henüz tam olarak basına açıklanmadı, ancak raporu inceleyen bazı politikacılar yaptıkları açıklamalarda Müslümanlığı seçen Danimarkalı sayısını şaşırtıcı olarak nitelendirdi. Hükümetteki Liberal Parti’nin sözcülerinden Karsten Lauritzen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ne kadar Danimarkalının Müslümanlığı seçtiğini öğrendiğimde çok şaşırdım" dedi.​

Selametle...

Timetürk / 13.01.2010​

Dünyada Dine Dönüş - 10 (Musevi Doktor)

61 Yaşındaki Musevi Doktor Müslüman Oldu

musevimusluman_turkiye140110.jpg

İsrail uyruklu Alman vatandaşı Ortodoks Musevi Psikolog Doktor Anters Geb Radojcic, 11 yıldır yaşadığı Manavgat’ta Müslüman oldu. 2010 yılının ilk ihtida töreni İsrail uyruklu Alman vatandaşı Anters Geb Radojcic (61) için düzenlendi. Fatma ismini alan Radojcic öldüğü zaman 11 yıldır hayatını paylaştığı, Haziran ayında vefat eden eşi Barış Türker’in yanına defnedilmek istedi. Radojcic, şöyle konuştu:

“Müslüman komşularımın yakın ilgi, sevgisi ve içten davranışı İslam dinini araştırmama vesile oldu. Beş yıldır düzenli bir şekilde Almanca Kur’an okuyordum. Kaybettiğim sevdiklerime yeniden kavuşmayı, öldükten sonra yeniden dirilmeyi öğrendim. Yeniden dirilmeyle moral buldum. Sürekli dua ettiğim Rabbime yöneldim ve Müslüman olmaya karar verdim.”

Türkiye Gazetesi / 14.01.2010​
Selametle...

Geri