Dünya basını Türkiye'nin restini nasıl gördü?

tekasker

New member
Reaction score
0
Dünya basını Türkiye'nin restini nasıl gördü?
İki ülke arasında son dönemde yaşanan gerginliklere dikkat çeken yabancı medya, "Krizde yeni tırmanma" , "Çatlağın yeni işareti", "İttifakı, Türk siyasetinin yeni yönelişi ve Filistinli topluma yönelik saldırganlık gerdi", "Askeri ittifak daha da tıkandı" gibi yorumlarda bulundu.

-GUARDİAN: "KRİZDE YENİ TIRMANMA"

"Soğukluk derinleşirken Türkiye, İsrail askeri uçağının hava sahasına girmesini yasakladı" başlığını kullanan İngiliz The Guardian da, "Bu adım, iki ülke arasındaki krizde yeni bir tırmanma anlamına geliyor" değerlendirmesini de yaptı.

-FT: "ÇATLAĞIN YENİ İŞARETİ"

-İngiliz Financial Times gazetesi "Türkiye, İsrail bir askeri uçağının hava sahasına girmesine izin vermeyi reddederek iki ülke arasındaki çatlağın yeni bir işaretini verdi" dedi.

-NYT: "TÜRKİYE'DE YENİ YÖNELİŞ VE FİLİSTİNLERE SALDIRILAR İTTİFAKI GERDİ"

Türkiye'nin İsrail askeri uçuşlarını yasakladığını da duyuran New York Times ise, Türkiye ile İsrail arasındaki ittifakı, "2000 yıllarında Türkiye'deki siyasetin, dinden muhafazakar bir hükümete kayması ve Filistinli topluma yönelik artan askeri saldırganlık gerdi ve iki ülkeyi ciddi diplomatik atışmaların eşiğine getirdi" ifadelerini kullandı.

-WSJ: "ASKERİ İTTİFAK DAHA DA TIKANDI"

ABD'nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal da, "Türkiye, Pazartesi günü İsrailli komandoların Türk yardım gemisine baskının ardından hava sahasını İsrailli askeri uçuşlarına kaptığını belirterek, analistlerin Ankara'dan çok İsrail için yararlı hale geldiğini söyledikleri bir askeri ittifakını daha da tıkadı" görüşünü dile getirdi.

-EL PAİS: "ANKARA FİLO SALDIRISINA TEPKİ VERDİ"

İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais ise, Ankara'nın filo saldırısına tepki göstererek hava sahasını kapattığını bildirirken filo olayının iki ülke arasındaki krizi körüklediğini kaydetti. Gazete "Türkiye, Tel Aviv büyükelçisini geri çekti ve bazı askeri işbirliği projelerini askıya aldı. Ancak şimdilik gerginlik çok kontrollü ve ilişkiler kesinlikle kesik değil" dedi.

-DEUTSCHE WELLE: "TÜRK-İSRAİLLİ İLİŞKİLER GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR"

Alman yayın kurumu, Türkiye'nin hava sahasını İsrailli askeri uçaklarına kapattığını duyururken "Türkiye ve İsrail, 1996 tarihli bir askeri işbirliği anlaşmasının ardından güçlü bir ittifak tesis etti. Ancak ikili ilişkiler, İsrail'in 2009 yılında Gazze'ye girmesinden sonra giderek kötüleşti" yorumunu yaptı.

LE MONDE: "HAVA SAHASINI, PROTESTO OLARAK KAPATTI"

Fransız Le Monde gazetesi, "Türkiye, İsrail'in, Gazze'ye gitmek isteyen Filistin yanlısı militanlarının filosuna düzenlediği ve dokuz Türkün olduğu saldırıya protesto olarak bir İsrail askeri uçağına hava sahasını kapattı" diye yazdı.
(CHA)

http://kerkuk.net/haberler/haber.aspx?dil=1055&metin=2010062929

Medya yahudilerin elinde. İsraili masum göstermek için ellerinden geleni ardına koymayacaklar elbette.

Medya yahudilerin elinde. İsraili masum göstermek için ellerinden geleni ardına koymayacaklar elbette.

medya yahudilerin ellerinde tamam peki hükümet kimin elinde sen onu düşündünmü?

onu ne düşündün ne de gördün çünkü gözlerinin önünde islam perdesi olduğu sürece islamı kullandıkları sürece onu görmen imkansız.

de bana kafir de size de bu yakışır...

hükümet bu halkın seçtiği iradenin elinde hazmedemiyorsan sana kafir demem ama senin için iyi de düşünmem ...

medya yahudilerin ellerinde tamam peki hükümet kimin elinde sen onu düşündünmü?

onu ne düşündün ne de gördün çünkü gözlerinin önünde islam perdesi olduğu sürece islamı kullandıkları sürece onu görmen imkansız.

de bana kafir de size de bu yakışır...

kadeş sen beni yanlış anladın. Daha doğrusu ben anlatamadım. Dünya medyası yahudilerin elinde demek istedim kusura bakma. Lakin her şeyi evirip çevirip islamla bağdaştırma. Keşke gözümde islam perdesi olsa ama maalesef sadece cuma namzlarına gidebilen bir günahkarım. Dua et Allah banada hidayet etsin.

kadeş sen beni yanlış anladın. Daha doğrusu ben anlatamadım. Dünya medyası yahudilerin elinde demek istedim kusura bakma. Lakin her şeyi evirip çevirip islamla bağdaştırma. Keşke gözümde islam perdesi olsa ama maalesef sadece cuma namzlarına gidebilen bir günahkarım. Dua et Allah banada hidayet etsin.

malesef islamla bağdaştırmamıza yine siz sebep oldunuz.

niyemi?islamı kullanarak filistine yardım ayağı yaptınız ama birde utanmadan gemilerden haberimiz yok dedi başbakan ama baykal oldumu elimde ne kasetler var diyende yine kendisi.işine geldimi öle bi haberi oluyoki.

ırak a yardım etmezsiniz filistine yardım edersiniz.

sonra taksim e çıkarlar israil i protesto ederler burda tabiki haklılar ama hükümet de gidipte tekrar masaya oturmasın.anlaşma yapılmamış demişler.masaya oturan anlaşmada yapar ilerde siz canınızı sıkmayın.

hükümetin yaptığı düpe düze iki yüzlülük ve sahtekarlıktır.kimse k.bakmasın.

ilişkiler kesilecek diye de ben demedim hükümet kendisi demişti zamanında...

hükümet bu halkın seçtiği iradenin elinde hazmedemiyorsan sana kafir demem ama senin için iyi de düşünmem ...

halkın seçtiği irade ye hiçbir lafım yok.olabilir.bu kötü bişi değil ama benim hazmedemediğim abd nin kuklası olunması ve abd nin çıkarlarına göre hareket edilmesidir.daha dün herkes israil ile ilişkilerin tamamen kesilmesinde hemfikirdi şimdi ne oldu ?adamlar boykot ediyo mallarımızı almıyolar zaten.kafir diyende oldu.inan forumda bazıları kimilerimize kafir bile demişti.beni uploadlardan falan tanırsın.yalan atmadığımı az çok herkes bilir.

gidin araştırın mavi marmara olayında bi yerde şunu demiştim israil ile ilişkilerin kesilmesi mümkün değildir diye çünkü abd nin isteğidir bu demiştim ama tabi bu anlayana...

ABD büyük güç bu yüzden İsraille ilişkilerin kesilmesi zor ...
Bu dediğinde haklısın , peki biz İsraille ilişkilerin kesilmesini istemiyor muyuz sence?
Elbette istiyoruz ama haklı iken suçlu duruma da düşmemek gerek ...
Hükümete ABD politikası izliyor diye kızıyorsun kendince haklısın ama Türkiye de hangi hükümet kendi başına hareket edebildi , ben hiçbirinin bundan hosnut da olduğunu sanmıyorum Osmanlıdaki denge politikasının bir değişiği ...
Ecevit olsun Erbakan olsun bunlar hep ne zaman seslerini yükselttiler devrildiler ...
Dünya krizi , İran olayı ve İsrail olayı derken AKP fırsat yakaladı o yüzden ABD hala deviremedi ama özellikle İsrail AKP yi istemiyor ...

Kafir olayına gelince kimseye ben yüzüne peşin demedim lakin forumda resmen Allah ı inkar edenler var , onlara hitaben ate vs gibi şeyler dedim ...
ya da biz Allah ı inkar eden biriyle tartısıyoruz , adam bana başka konuda islamdan ahkam kesiyor orada bakıyorum ate arkadasın yorumuna Allahı inkar ettiği yorumuna tesekkür ediyor ...
Senin tesekkürünü görmedim , ama acık konusayım o tesekkür edenler hakkında hiç iyi düşünmüyorum ...

Sitede önceden Trafoo vardı ban yedi siyasi düşüncelerimizin ne kadar zıt olduğu bilinir ama o trafoo
ben müslümanım diye gecinip atelere destek verenlere inat gereken cevabı kendi capında vermişti ...
tesekkür filan zaten etmedi onlara...
Evet uçuk kacıktı ama en azından içi başka dışı başka değildi ...
siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bu aynı inanca sahip olamayacağımız anlamına gelmiyor...

Geri