Dünü/Bugünüyle ülkücü hareket Nasıl çıktı meydana?

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Dünü/Bugünüyle ülkücü hareket Nasıl çıktı meydana?

Kimler vasıtası ile Türk insanının siyasi fikir alanında yerini aldı?
Günümüzün şekilci tilkicileri bilmez..
Dündar Taşer desem, muhtemelen “O kim?” diyecekler..
Tanımamışlar, tanıtılmamış Türkmen ağası Dündar Taşer’i..
Sanki Muzaffer Özdağ’ı layıkı vechile bilen var mı?
Ahmet Er!..
O kim yahu?
Kim olacak? Ülkücü harekete imani veche vermeye çalışan ve halen Manisa’da yaşamakta olan, canlı bir tarih ve dahi nesli azalmış Erenlerimizden..
Peki Seyid Ahmet Arvasi hocayı öğreten oldu mu? Eserleri okunuyor mu?
Ne gezer?
Basri Gocul’dan sonra en büyük destan şairimiz Yıldırım Niyazi Gençosmanoğlu unutuldu mu, unutturulmaya mı çalışıldı?
Niye yazıyorum bunları?
Kendilerini “ülkücü” zanneden /tıngır elek, tıngır tas/mertebesindeki totemcileri sorgulamak için..
Beş parmakla bir şekil fedailiği yapan, düşünce fukarası, seviyesi düşük, ağzı kalabalık zevatı tanımak, tanıtmak için yazıyorum..
Hani şu Ülkücülüğü “Tilkicilik” mesabesine indiren çağ kurnazları var ya, işte onların geldikleri damarı, gidecekleri ambarı biraz deşifre etmek istedim..
Alpaslan Türkeş’i bile unuttular farkında mısınız?
Türkeş kim olur ki Devlet Bahçeli’nin yanında?
Bahçeli’yi bir gün doçent, bir başka gün profesör yapan şekilciler ve gösteriş budalalarına söylenecek sözüm var, söyleyeceğim..
Ben ve Devlet Bahçeli, aynı gün MHP’ye katılmıştık..
Bana Genel Başkan Yardımcılığı teklif edildi, fakat maddi durumum müsait olmadığı için kabul etmedim..
Bahçeli paşa genel sekreterliği kabul eyledi..
Eyledi amma içten içe ülkücülüğü oymayı elden bırakmadı..
Tek başına bir odada bekler dururdu saksı çiçeği gibi..
Bir defasında bana söyledikleri şu söze ne dersiniz?
“Hocam (hep böyle derdi bana) Divan heyeti olarak bir karar alıyoruz, zaten alınacak kararın çerçevesini sayın Türkeş çiziyor.. Karar imzalanıp bir kısa süre geçince gelir bana. ‘Devlet bey, o kararı çıkart değiştireceğiz’ derdi..
Sebebini sorardım, anlatmazdı..
Çarnaçar kararı değiştirirdik.. Gider bir yerlerle telefonla konuşur, değiştirdiğimiz kararı tekrar değiştirmemizi isterdi..”
Bu şu demektir:
Türkeş bilinmeyen bir yerlerden emir alır, ona göre karar verirdi..
İster inanırsınız, ister inanmazsınız..
İki dik kulaklı bir hayvan motifiyle sembolize edilen olsa olsa Tilkicilik olabilir..
Devlet bey partili olmadan evvel nazik ve kibar bir insandı... Çok eskilere dayanan hukukumuz var kendisiyle..
Şimdi ayak parmağından saçlarına kadar değişikliğe uğradı..
Ülkücü harekete yön verecek, yol gösterecek temel bilgiye sahip olamadığı gibi, söz sanatında da pek emaresi görülmemiştir..
Salona girerken tilki mi, kurt mu, porsuk mu, ne olduğu bilinmeyen bir kulaklı figürle zavallı gençleri motife etmeye gayret gösteren sayın Bahçeli maalesef CHP’nin Önder Sav’ı gibi davranarak günü gün etmektedir.. Önder Sav bula bula bir Dersim dedesini buldu, Baykal’ı safdışı eyledi..
Mecalden kaldığı zaman sayın Bahçeli, kimi bulacak kendine halef olarak diye merakla beklemekteyim..
Ben hep merak etmişimdir, niye bir tek makalesi yoktur diye..
Liderlerin cilt cilt kitapları olur aslında..
Zorla güzellik olmaz ki..
Kendi kalitesinde danışmanı olan, hayvan figüründen başka sembol tanımayan genel başkan hakkında daha çok bildiklerim, yazacaklarım var amma şimdilik bununla yetineceğim..
Bir daha “Hain” addedilmeyi göze alarak..
=====================

Sorsanız ufuksuzlar kel tepeyi dağ sayar
Karıştırır ciheti solu bile sağ sayar
Arpalıktan dışarı çıkamaz korku küpü
Üç karışlık zamanı nihayetsiz çağ sayar.

A.KARAKOÇ

dilinizin altında arapçılık var ülkücülüğü kılıf etmişsiniz habire Devlet Bahçeli ye saldırıyorsunuz.

özlediğiniz ülkücülük sentezcilik arapçılık osmanlıcılık/devşirmecilik evcilik tekkecilik muhsin yazıcıolunun partisinde fazlasıyla var ve arapçılığa şimdilerde mmp de eklendi daha ne istiyorsunuz ?yetmiyormu? istemediğiniz kadar arapçı ümmetçi ülkücü parti varken yetmiyormu ?daha kaç tane ümmetçi parti olsun?

Devlet Bahçelinin yakasını rahat bırakın çamurluktan vazgeçin, MHP ümmetçi değil MİLLİYETÇİ bir çizgide olcaktır bu gerçeği kabullenin artık.

yavaş gell taze üye kardeşim.. o dediklerini senin çözümlemen için muro kadar olsun kitap okuman gerek, yada yazarın yaşı ,çapı, bilgi ve belgesi kadar yaşamışlığın olmalı.. karakoç un ülkücülüğünü sorgulamak yaşı 15-25 aralığındakilere düşmez. var sen ,sana gaz verenlerden yukarıdaki yazıya yorumları varmı acaba git onu sor..arapçılıkmış yok ümmetçilikmiş filan falan.. vah ki bana bunu sorana değil ağalarına şaman kültürü yüklenmiş ülkücülükte ,şehitlik olgusunu nerelerine kondurup yakıştırılar onuda bilen biri çıksa ya.. nerdee..

Abdurrahim karakoç Muhsin yazıcıoğlundan esinlenerek Mhp'yi din eksenine yerleştimek için uğraşan fakat başarılı olamayıp partiden ayrılan birisidir...Bu yazıdaki üslubuna bakılırsa ahlaktan uzak ifadeler kullanmıştır..Eleştirdiği mhp,görüşlerine uyan bbp den kat ve kat daha fazla oy alıyor.Kılıçdaroğluna yaptığı yakıştırmalar da oldukça aşalağıyıcı..

Şaman kültürü yoktur Türk Kültürü vardır, şamanlıkta bir dindir kültür değildir. Din ile kültürü bir birine karıştırmamak için okumak gerek öğrenmek gerek .

Gerçi boşa konuşuyorum arap kültürünü din, dinide arap kültürü sananlara şamanlığın din olduğunu kültür olmadığını izah etmek çok zor , belki deveye hendek atlatmak daha kolaydır .

Şaman kültürü yoktur Türk Kültürü vardır, şamanlıkta bir dindir kültür değildir. Din ile kültürü bir birine karıştırmamak için okumak gerek öğrenmek gerek .

Gerçi boşa konuşuyorum arap kültürünü din, dinide arap kültürü sananlara şamanlığın din olduğunu kültür olmadığını izah etmek çok zor , belki deveye hendek atlatmak daha kolaydır .

sen önce kültürü oluşturan ögeleri bileceksin.. dininde bir kültürün parçası, onun dil ,töre,anane,ahlaki norm, yaşam şartları ve ırki boyutu gibi bir değeri ve kültürün bir parçası olduğunu bileceksinki burda 2 kelime edebilesin.. önce öğren sonra yorum yap. bilgisiz yorumların sahipleri ,daha sonra üslupları edep dışına kaydığından küfrede küfrede çooookk clonluk aldı bu forumdan.. bakalım yakında alırız haberi...tütsülü buğulu kültürün gaza getirdiği sloganları çok duyduk biz.. ocakta anlatın birbirinize burda yiyen çıkmaz..

Türkçülük - Turancılık davası partilere mâl edilemez.Partizanlık değil Türkçülük yapmak gereklidir.Bunun en güzel örneği Hüseyin Nihal ATSIZ ve Nejdet SANÇAR ' dır .Türkçülük - Turancılık davası din gözetmez bunu aklınıza yazın.Hristiyan bir Gagavuz Türk'ü kardeşim benim için herhangi bir müslüman olan ama başka bir ırktan olan birinden daha değerlidir bilmem anlatabildim mi ? Genç ATSIZLAR dır esas Türkçülüğü yaşatan.

Saygılarımla ...

sen önce kültürü oluşturan ögeleri bileceksin.. dininde bir kültürün parçası, onun dil ,töre,anane,ahlaki norm, yaşam şartları ve ırki boyutu gibi bir değeri ve kültürün bir parçası olduğunu bileceksinki burda 2 kelime edebilesin.. önce öğren sonra yorum yap. bilgisiz yorumların sahipleri ,daha sonra üslupları edep dışına kaydığından küfrede küfrede çooookk clonluk aldı bu forumdan.. bakalım yakında alırız haberi...tütsülü buğulu kültürün gaza getirdiği sloganları çok duyduk biz.. ocakta anlatın birbirinize burda yiyen çıkmaz..

Çok saçma, eğer dediğin gibi olsaydı islam arap kültürü olurdu, müslüman demekte arap demek olurdu.

Biz bu gün bile saz çalıp türküler ile Allahı zikrediyorsak islamın arap kültürü olmadığından dolayıdır.

Din ayrı şeydir Kültür ayrı şeydir, birbirleri ile etkileşimde olmaları birbirine aidetiyetlik sağlamaz. Şu an sana mesaj yazdığım için sen benim bir parçam değilsin ,bana ait değilsin ben başkayım sen başkasın anlatabiliyormuyum...

Boşu boşuna lafı uzatacağına okuyup araştırıp öğren.

Boş beleş yaşayıp orda burda ahkam kesmek sağa sola çamur atmak insanı aydın/bilge yapmaz.

Loopused gönüldaşım boşver izah etmene değmez... Bu zihniyet kendince yeni jenerasyon bir ülkücülük peydahlamış ona inanmaktadır. MHP yide istedikleri gibi evşirip devşirsinler, biz o kaleyi evşirmelere kaptıralı nerdeyse yirmi sene oldu, son savaşçılarda 2000-2001 de terkeylediler çaresizce.
Velhasıl hayrını görsünler ancak iyi bilsinler ki kendilerin rağmen esas ülkücülük neymiş neye inanır ve nasıl yaşarmış bunlara göstermek ve ülkücü kimliğini tertemiz muhafaza etmek bizim boynumuza borç.
Bize bu borcu şahadete yürüyen, iplerde kaybettiğimiz Selçuk Duracık'lar, Halil Esendağ'lar, Ali Bülent Orkan'lar, Mustafa Pehlivanoğlu'lar devretmiştir. Biz dün verdiğimiz sözdeyiz ya siz nerdesiniz?

İkinci bir husus iyiyi güzeli doğruyu oya tahvil olmakla eşleştiren zihniyete AKP ve Demirel örneklerini vermek yeterli olur sanırım.

ülkücü hareket beni ilgilendirmez zaten ben buna bağlı bir şey sormak istiyorum

mhp nin oluşturduğu ülkücü hareketi beğenmediniz akpli oldunuz beğenmediniz bbpli oldunuz

e güzel kardeşim mhp nin yakasından hala neden düşmezsiniz

mhp içinde kendi hegomanyasını kuramayanların hala muhalefet mücadelesi bunlar

ülkücü hareket beni ilgilendirmez zaten ben buna bağlı bir şey sormak istiyorum

mhp nin oluşturduğu ülkücü hareketi beğenmediniz akpli oldunuz beğenmediniz bbpli oldunuz

e güzel kardeşim mhp nin yakasından hala neden düşmezsiniz

mhp içinde kendi hegomanyasını kuramayanların hala muhalefet mücadelesi bunlar

Kim gerçeği buldum diyorsa gerçek dediği güçlü yada iktidarda iken bulunuyor.

Yorumların bazılarında malum şahsı eleştire bilmemiz için en az onun kadar kitap okumamız onun kadar yaşanmışlıklarımızın olması gerektiği belirtiliyor yorum yapanı aşağılayacak tarzda ..

İsim hatırlamıyorum ama bir kitap eleştirmenine
Hayatında bir kitap bile yazmamışken bu kadar usta kalemleri eleştirme gücünü kendinizde nasıl buluyorsunuz diye soruyorlar..

Eleştirmen

Bugüne kadar hiç yumurtlamadım ama hangi yumurta bayat hangi yumurta taze anlarım diyor..

O zaman Zekariya BEYAZ hocayı eleştirmek içinde en az onun kadar okuyup profesör olmamız gerekiyor......

Yada Napolyonu eleştirmek için onun kadar savaş yapmamız mı gerekiyor?

vs vs vb vb milyonlarca örnek gösterilebilir.

Sevgi olmasa bile SAYGI isteyin hem kendiniz hem başkaları için......

Dikkatinizi çekerim Yazar burada bir partinin karşısına başka bir partiyi getirmek, karşılaştırma yapmak eğilimde değildir. Hatta bir fikirle bir ismi karşılaştırmaktadır. Ömrünü bu davanın yolunda harcamış bir insanın hepimizden fazla konuşmaya hakkı vardır. Eleştirmen evvela eleştireceği yapıyı iyi bilecek. BBP liler MHP yi eleştiriyormuş. Kendi evimizi biz herkesten iyi biliriz. Baba ocağının dününü bugününü en iyi biz karşılaştırırız. Gayet doğal bir durumdur.
Sizleride iyi tanırız. MHP nin başörtüsüne sahip çıktığı, cumhurbaşkanlığı seçiminde mecliste bulunup oylamaya katıldığı dönemde kırmızı görmüş boğa gibi MHP ye saldırdığınızı unuttuk sanmayın. Biz iyi biliyoruz sizin derdiniz ülkücü hareket değil, ulusalcı kemalist cephenin güçlenmesi sadece.

Dikkatinizi çekerim Yazar burada bir partinin karşısına başka bir partiyi getirmek, karşılaştırma yapmak eğilimde değildir. Hatta bir fikirle bir ismi karşılaştırmaktadır. Ömrünü bu davanın yolunda harcamış bir insanın hepimizden fazla konuşmaya hakkı vardır. Eleştirmen evvela eleştireceği yapıyı iyi bilecek. BBP liler MHP yi eleştiriyormuş. Kendi evimizi biz herkesten iyi biliriz. Baba ocağının dününü bugününü en iyi biz karşılaştırırız. Gayet doğal bir durumdur.
Sizleride iyi tanırız. MHP nin başörtüsüne sahip çıktığı, cumhurbaşkanlığı seçiminde mecliste bulunup oylamaya katıldığı dönemde kırmızı görmüş boğa gibi MHP ye saldırdığınızı unuttuk sanmayın. Biz iyi biliyoruz sizin derdiniz ülkücü hareket değil, ulusalcı kemalist cephenin güçlenmesi sadece.

Kardeşim bırakın Allah'ınızı seviyorsanız bu ülkücülük MHP de BBP de olur ayaklarını.Ülkücülük insanın içinde olur , sizin yaptığınız partizanlıktır.Türkçülük - Turancılık ise hedefiniz din ayrımı gözetmezsiniz . Irk ve Toprak birliğidir amaç.Yani Büyük TURAN. Önder arıyorsanız En büyük Türkçü Atatürk'ü örnek alın.Hüseyin Nihal ATSIZ ' ı , Nejdet SANÇAR ' ı örnek alın.Partizanlık yapmayın yeter artık ! Bu ülke çok çekti partizanlıktan.Herkes kendi takip ettiği ideolojiyi savunuyor mu savunmuyor mu bilmeden adında milliyetçilik geçiyor diye partizanlık yapıyor !

Kardeşim bırakın Allah'ınızı seviyorsanız bu ülkücülük MHP de BBP de olur ayaklarını.Ülkücülük insanın içinde olur , sizin yaptığınız partizanlıktır.Türkçülük - Turancılık ise hedefiniz din ayrımı gözetmezsiniz . Irk ve Toprak birliğidir amaç.Yani Büyük TURAN. Önder arıyorsanız En büyük Türkçü Atatürk'ü örnek alın.Hüseyin Nihal ATSIZ ' ı , Nejdet SANÇAR ' ı örnek alın.Partizanlık yapmayın yeter artık ! Bu ülke çok çekti partizanlıktan.Herkes kendi takip ettiği ideolojiyi savunuyor mu savunmuyor mu bilmeden adında milliyetçilik geçiyor diye partizanlık yapıyor !

Fikirlerinize katılmıyorum ama saygı duyuyorum...

Abdurrahim karakoç Muhsin yazıcıoğlundan esinlenerek Mhp'yi din eksenine yerleştimek için uğraşan fakat başarılı olamayıp partiden ayrılan birisidir...Bu yazıdaki üslubuna bakılırsa ahlaktan uzak ifadeler kullanmıştır..Eleştirdiği mhp,görüşlerine uyan bbp den kat ve kat daha fazla oy alıyor.Kılıçdaroğluna yaptığı yakıştırmalar da oldukça aşalağıyıcı..

her zaman yüksek oy alan iyiyse neden AKP ye çatıyorsunuz ...

Arapçılığı savunanlar Milliyetçiliğe de el attı..Sorsanız her türlü özellik var bunlarda..1001 dizayn.Ama her nedense dini ön plana atmadan oy alamıyorlar..Bunların dindar gömleklerini çıkarın,bunlarda ne milliyetçilik kalır ne de başka birşey..Seçmenleri bunlara din için oy veriyor,milliyetçilik ya da demokrasi için değil.Gerçek milliyetçiliğin ne olduğunu bilmiyorlar.

Arapçılığı savunanlar Milliyetçiliğe de el attı..Sorsanız her türlü özellik var bunlarda..1001 dizayn.Ama her nedense dini ön plana atmadan oy alamıyorlar..Bunların dindar gömleklerini çıkarın,bunlarda ne milliyetçilik kalır ne de başka birşey..Seçmenleri bunlara din için oy veriyor,milliyetçilik ya da demokrasi için değil.Gerçek milliyetçiliğin ne olduğunu bilmiyorlar.

1001 dizayn derken ?

tabi ulusalcı kemalist cephe güçlenecektir gönül ister herkes katkı da bulunsun
örgütlenmiş mafyalar ile varılamayan sonuçlara ulusal birlik için çalışanlar ulaşacaklar

galiba ülkücü hareketi ya yanlış bir yerde ya da yanlış tanıtıldı
yoksa sizi sevenler sizi desteklerdi öyle değil mi

önemli kişi olmak için kitap yazmayı tavsiye eden yazarın sevgi ve saygı bilmesini isterdim
yoksa yazılması istenilen kitap savaş kitabı mıdır?

son cümleden bir önceki cümlede mhp sembolünü küçümseyen yani eski dava arkadaşlarına bu kadar saygı gösterebilen kişi var

bütün sorun abdurrahim karakoçun kendi dünyasını hayata geçirememesi

Geri