Düşün kardeşim Düşün

BuNaLım

Bunalım
Reaction score
0
SCh80466.jpg

--------------------------------------------------------------------------------

DÜŞÜN KARDEŞİM DÜŞÜN
Kardeslerim!
sadece su sureyi (Vakia, 56ci sure) dinliyorum, su ayeti duydum, hüzünlendim!
ALLAH TEALA NE BUYURUYOR BAKIN VE UYGULAYIN!

فَسَبِّحْ بِاسْمِ رَبِّكَ الْعَظِيمِ
O halde, O yüce Rabbinin adını tesbih et (yücelt).
Vakia, 74
O yüce Rab'dir ki, ismi yüceltilmeye layiktir. O yüce Rab'dir ki, hamd edilmeye layiyktir. O yüce Rab'dir ki, sevilmeye ve gazabindan korkulmaya layiktir!
Bunu simdiden yapalim kardeslerim! Sonra Allah Tealanin kiyamet gününde haklarinda

هَذِهِ جَهَنَّمُ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ
اصْلَوْهَا الْيَوْمَ بِمَا كُنتُمْ تَكْفُرُونَ
“İşte bu, tehdit edildiğiniz cehennemdir.”
“İnkar ettiğinizden dolayı bugün girin oraya!” " (Yasin, 63,64)
dedigi insanlardan olmayalim! Allah Tealanin bizi uyariyor, bu uyariyi ciddiye alin!!!!

أَنفُسِكُم مَّتَاعَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ثُمَّ إِلَينَا مَرْجِعُكُمْ فَنُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ

"Şu değersiz dünya hayatının bir süre tadını çıkarınız, sonra nasıl olsa dönüp bize geleceksiniz. Biz de bütün yaptıklarınızı tek tek size haber vereceğiz." (Yunus, 23)
Rasulallah'in cok sevdigi en derin alimlernden olan sahabisi Abdullah ibn Abbas (ra) bir dersinde ne diyor!:
"Ey günahkar! Günahının akıbetinden emin olma. Günahtan sonrakinin, günahın kendisinden daha büyük olduğunu bil.
Günah işlerken, sağındakiler ve solundakilerden utanmaman gü*nahtan az değildir.
Allah'ın sana ne yapacağını bilmeden, günah işlerken gülmen, günahtan daha büyüktür.
Günah kazandığında sevinmen günahtan daha büyüktür.
Kazanamadığın günaha üzülmen günahtan daha büyüktür.
Allah'ın seni gördüğüne hiç aldırış etmeyip bütün varlığınla günah işlerken elbiseni kımıldatan rüzgârdan korkman günahtan daha büyük-tür.
Ey günahkâr! Allah Te'âlâ; Eyyub (a.s.) un vücuduna hastalık ve*rip malını yok ettiği zamanki günahının ne olduğunu biliyor musun?
Onun günahı, sadece ve sadece bir zavallının kendisine yapılan zulmü gidermesi için yardım istemesi ve onun da yardım etmemesiydi».
Düsün kardesim! Bende düsünüyorum kara kara. Halimiz ne olacak?!
Düsün kardesim düsün !!!

SCh80466.jpg

Paylaşım için sağol dostum....Aslında sadece düşünmekle kalmayıp içimize işlemesini sağlamalıyız...

Allah razı olsun...

eline sağlık.... sağol....

kardeş cok güzel bir paylaşım ama maalesef bu millete "düşün" demeyeceksin. kimsenin o dallarda bezi yok zaten bu tür konulara rağbet de yok. inşallah buna olur da bir kişi de olsa kafasında bir lamba yanar

eline sağlık kardeşim saol

Geri