Dönme Okulları

"Siz hiç, herhangi bir İslam tarikatı adına kurulmuş bir okul gördünüz mü?"

Bu cümleye acaba kim inanır?? Türkiyede tarikat okulu yokmu? hadi yaaa!!!

" Aslında Türkiye'de Cumhuriyet dönemi içinde biçimlenen Alevi geleneği"

alevi geleneği bu anadolu topraklarına islamiyetle beraber gelmiştir. Hacı Bektaş-i Veli öğretisini feyz almıştır bu mezhep. Hacı Bektaş Veli anadoluya islamı getiren Hoca Ahmet Yesevi'nin öğrencisidir. Bir konuda bilgisi olmadan konuşmak kolay. Alevileri'de devredışı bırakmak için düğmeye basıldı zaten.

Sabatayist kavramı yeni moda. Şeriatçı olmayan herkes sabatayist olabilir. Adnan hoca bile savunulmuş yazıda. Komik.

"Siz hiç, herhangi bir İslam tarikatı adına kurulmuş bir okul gördünüz mü?"
Bu cümleye acaba kim inanır?? Türkiyede tarikat okulu yokmu? hadi yaaa!!!

Bunu senden önce de soran arkadaşlar oldu :E

Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi, Sn. Benoit, Sn. Joseph gibi devlet
yardımı alan okul var mı? Benim söylemek istediğim bu, Varsa söyleyin de bizde bilelim

resmi anlamda hiçbir tarikat okulu yok. ama tarikatların elinde olan istedikleri gibi yönettikleri okullara ne demeli. Nur cemaatinin bir sürü okulu var bu ülkede, Süleymancılar keza öyle.
Bunu görmemek elde değil.

resmi anlamda hiçbir tarikat okulu yok. ama tarikatların elinde olan istedikleri gibi yönettikleri okullara ne demeli. Nur cemaatinin bir sürü okulu var bu ülkede, Süleymancılar keza öyle.
Bunu görmemek elde değil.

Yazdıklarına katılıyorum fakat cemaat okullarıyla, benim bahsettiğim
okulları ve yazıda geçen okulları karıştırmamak lazım ;)

Sabatayist kavramı yeni moda. Şeriatçı olmayan herkes sabatayist olabilir. Adnan hoca bile savunulmuş yazıda. Komik.

Bravo. Milleti bölmenin en alası bu işte. Artık "Ben kemalistim, Atatürkçüyüm" demeyi korkulacak bir kavram haline getiriyorlar. Çünkü anında sabatayist, mason veya benzer uygun bir damgayı yiyebilirsin.

Loopused arkadaşım ben bu yazının tamamına değil Atatürk ve Milli Mücadele ile ilgili olan kısmına karşı çıkıyorum.

Loopused arkadaşım ben bu ülkede mason olan ve ülkeyi yöneten insanlara karşıyım. Asgari ücretle çalışan çoğunluğun sırtından geçinenlere karşıyım. Kendi zevki için 65 milyonu köle gibi kullananlara karşıyım. Bu ülkedeki ayrıcalıklı azınlıklara karşıyım.

Siz beni ve benim gibi bu yazılarda kimi şeylere karşı çıkanları ZENGİN ZÜPPELERİ, masonlar, dinsizler, Allahsızlar,komünistler olarak görebilirsiniz.
Ama eğer beni öyle görüyorsanız şunu size hatırlatayım ben bu yukarıda saydığım düzeydeki kişiler gibi olsaydım bu forumda işim olmazdı ve burada size bir şeyler yazma ihtiyacı duymazdım. Ulan yiyin birbirinizi der gece kulüplerinde, bilmem nerelerde keyfime bakardım.

Bu ülkede Cumhuriyet tarihinin tamamını yalan kabul etmeniz sizin sorununuz. Yalan olan şeyler olabilir ve bu yalanlar belgeleriyle ortaya çıkarılmalıdır. Öyle tepeden inme iddialarla köşe yazısı yazarak Cumhuriyet tarihinin yalan üzerine kurulu olduğunu iddia edemezsiniz. Belgelerle konuşsun bu konuşanlar.

Ecdat Osmanlı neden o zamanki işgallere karşı koymadı. İşgallere karşı koysaydı da şimdi halen halifelik bizde olsaydı, şeriatla yönetilseydik, bu ülkenin insanları buna razı olurdu gıkı da çıkmazdı. Ekmek elden su gölden yaşamayı alışkanlık haline getirmiş cemaatlerin, tekkelerin, zaviyelerin Cumhuriyet döneminde ekmeği,suyu kesilince ver yansın etmelerinin günümüze yansımalarıdır bunlar. Uygun ortamı buldular ve gün yüzüne çıktılar artık.

İyi öyleyse ben Türküm diyemeyen Recep Tayyip Erdoğan öz be öz saf kan Türk ve gerçek bir vatansever. Bu ülkenin öz çocuğu. Kasımpaşanın fakirhanelerinden buraya geldi. Çok yokluk gördü ve artık bu ülkeyi yönetiyor. Vay be gerçek vatansever ülkemizin her yerini bayındır hale getirdi ve getirmeye devam ediyor. Onun ne kadar gerçek bir vatansatar özür dilerim vatansever olduğunu özelleştirdiği fabrikalar, gavurun mal ve toprak sahibi olabilmesi için meclisten geçirttiği kanunlar ile görüyoruz.

Cumhuriyet yönetiminden sonra niye dikiş tutturulamadığının hesabını gelen hükümetlere sorun. Atatürk dönemi hükümetlerinin o bunalım dönemlerindeki başarısı belgeleriyle ortadadır.

ilk mesajdaki konular içerisinde bulunan
bu konuda sabetaycılarla ilgili Cumhuriyetin kurulduğu dönemlerde bu kişilerin kuvayi milliye kuvvetleri arasına nasıl girdiği hatta jön türkler içerisinde nasıl faaliyetler gösterdiğini anlatan dönmeler tarihi adlı kitabı şiddetle tavsiye ederim hatta günümüde bu yapılanmanın içerisinde bulunan isimler hakkında ip uçları veriliyor. buna göre israil in son dönemlerde yaptığı hareketleri ile dünyada özellikle Türkiye filistin lübnan ve ırakta meydana gelen olaylara bakıp güzel bir özet çıkarılabilir hatta önemli olan bazı konular çözülebilir ;)

eline saglık gercek onaylıom guzel noktalra deyenmıssın..

yıllarca okumayan bi toplum olarak gorduk kendimizi. sonra herkes okumaya basladı, her okuduguna inanmaya basladı. dusunmeyi unutturmak icin guzel taktik:)

bi teklifim var. okumayalım.ya da hep okuyalım ama inanmamak icin kasalım kendimizi. ama o kadar kasarsak da okudugumuzdan bişey anlamayız...
bence bizim işimiz bitmiş:)
ne yazı guzel, ne yorumlar.
(benimki de pek iyi olmadı)

hep bu tarz bilgiler paylaşılıyo nedense.sonra tuhaf yorumlar,gerginlikler...
yumakla oynayan kedi gibi olduk walla.

tartışmak ufku açar,yeterki araştırmaya matuf olsun..kabuk görüp görmemesi önemli değil, bağnazlılar mensubiyetler var herkeste..olabilir.ama at gzlüklerini bir an çıkaralaım ve sorgulamaktan korkmayalım,

hep bu tarz bilgiler paylaşılıyo nedense.sonra tuhaf yorumlar,gerginlikler...
yumakla oynayan kedi gibi olduk walla.

Gerilmeye gerek yok arkadaşım, bilgi ve fikir paylaşımı yapıyoruz :E

teşekkürler
güzel bilgiler vermişsin
çok okuması gereken var

Dai çok güzel bi yazı. Yarısını okudum... Tamamını tekrardan baştan okuyacağım en kısa sürede...

yazının tamamını okumadım ama bir kısmını okudum...

İslamiyet... Camilerimiz... Hıristiyan alemi için ki bilakis Masonlar için çağ dışı...

Peki Hz. İsa ne demiş. Bi hatırlayalım bakalım arkadaşlar...

Ve İsa dediki:"Tanrının kırallığı içinizde ve her yanınızdadır. Ağaçtan ya da taştan yapılmış binalarda değil. Bir odun parçasını bölün ben ordayım, bir taşı kaldırın.Beni bulacaksınız."
Aziz Tomas İncili.
Vatikan bu incili reddetmiş.
Neden acaba?

Nedenini sizlere söyleyeim mi?

Hıristiyanlara göre Tanrı Bize Göre Yüce Allah...

Tanrı demiş ki... Beni bir kilisede ki orun parçalarının içerisinde aramayın... Günahlarınızın affı için tahta parçaları içerisinde papazlara değil bir tahtayı kırıp beni bulun, bir taşı kaldırın beni bulun... Ben her yerdeyim. Duanızı sadece bana edin, günahlarınız için sadece bana yalvarın...

He şimdi bir Hıristiyan çıkıp demez mi bana;

* Dostum sizin caminiz neden yapıldı?

Bende derim ki;

* Be hıristiyan kardeşim. Bizim Camilerimizde günahların affı için imama değil Yüce Allaha yalvarılır ve camiye haftanın 1 günü değil her günü gidilir ki günahımızın affı için değil farzımızı yani görevimizi yerine getirmek için gidilier...

Ya masonlar fln... Çok uzun yaşamış çok büyük bir topluluk. Ama hepsinin tek amacı güç. Yoksa emin olun en inançlı mason bile müslümanlığın ne demek olduğunu adı gibi ezbere biliyor.

Geri