Cunta İktidarda KaLmak İçin Menders'i İdam Etti!

muratcolez

New member
Reaction score
0

Cunta İktidarda KaLmak İçin Menders'i İdam Etti!

Adnan Menderes ve iki bakanın idam edildiği 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası kurulan ilk hükümette bakanlık yapan Ali İhsan Göğüş, silahlı kuvvetler içerisindeki cuntanın iktidarda kalmak için Menderes'i idam ettiğini söyledi. İsmet İnönü'nün idamları önlem için çaba sarf ettiğini ifade eden Göğüş, "Cemal Gürsel, 'Kuvvet bende değil' demişti. Güç, silahlı kuvvetler içindeki cuntanın eline geçmişti, Milli Birlik Komitesi devreden çıkarılmıştı, Cemal Gürsel devreden çıkarılmıştı." dedi.

Cumhuriyet ile yaşıt olan Türkiye'nin ilk turizm bakanı Ali İhsan Göğüş (86), 27 Mayıs darbesi ve Dersim olaylarıyla ilgili görüşlerini Cihan'a anlattı. Demokratik yoldan gelmeyen, seçimle gelmeyen İnönü'nün seçimin ardından görevi bıraktığını söyleyen Ali İhsan Göğüş, Adnan Menderes'in ise seçime yanaşmadığını savundu. "İşte 27 Mayıs'ın nedeni bu. Sen seçimle gelmişsin. Niye seçimle gitmeyi kabul etmiyorsun?" diyerek geçmişe yönelik eleştiriler yönelten Göğüş, Menderes'in idamının tüm çabalara rağmen önlenemediğini söyledi. Göğüş şunları dile getirdi: "Ben bütün idamlara karşıyım. Apo'nun da idam edilmesine karşıyım. Adnan Menderes'in de idamına karşıydım. Menderes'in idamını ve 27 Mayıs'ın olmasını İsmet Paşa da istememiştir. İsmet Paşa daima 'Halk ' demiştir. Hiç bir zaman 'Ordu' dememiştir. Eğer Adnan Menderes, Meclis'i kapatıp seçimleri yapmamak için İzmir'e gitmeseydi ihtilal olmazdı. Seçimleri yapsaydı ihtilal olmazdı. Darbenin ardından İsmet İnönü, en az 3 defa darbecilerle görüştü. 'Yapmayın, etmeyin' dedi. Cemal Gürsel, 'Kuvvet bende değil' demiştir. Çünkü o sırada Milli Birlik Komitesi üyeleri bile evlerinde yatamıyorlardı. Güç silahlı kuvvetler cuntasının eline geçmişti. Milli Birlik Komitesi devreden çıkarılmıştı. Cemal Gürsel devreden çıkarılmıştı. İsmet Paşa elinden gelen bütün gayreti sarf etmiştir. Ama 'silahlı kuvvetler cuntası' diye bir cunta teşekkül etmişti. Bu cunta iktidarda kalmak istiyordu, seçimlerin yapılmasını istemiyordu. Seçimler nasıl yapılmaz? Adnan Menderes asılırsa seçim yapılmazdı. İdamları bunun için istediler. Seçimlerin yapılmasını isteyen parti Cumhuriyet Halk Partisi idamları ister mi? Akıl karı mı? İdamlardan sonra yapılacak bir seçimin kendisine rey getirmeyeceğini bilecek kadar tecrübe sahibi bir kişiydi İnönü."

Ali İhsan Göğüş, Dersim İsyanı'nın bastırılması konusunda ise devletin gereğini yaptığı düşüncesinde. Göğüş, "Türkiye Cumhuriyeti'nin en zayıf zamanında bir takım kaşımalarla bu isyan çıkarıldı. İsyancılara Hatay meselesi nedeniyle Fransızlar silah yardımı yaptı. İsyancılar köprüleri patlattı, askerleri feci şekilde öldürdüler, hayalarını kestiler. Buna karşılık tepki şiddetli oldu. Atatürk hastaydı, İsmet Paşa çekilmişti. Celal Bayar iktidardaydı. Orada olan, bir isyanın şiddetle bastırılmasından ibarettir. O zamanki şartlarda böyle yapılması gerekiyordu. Devlet kendisini tehlikede görüyordu." dedi.

Müdahalenin ardından Dersim'in parçalandığını, bir kısmının Erzincan'a bir kısmının Elazığ'a bağlandığını anlatan Göğüş, "Şimdi Tunceli'nin adını Dersim yapmak istiyorlar. Şimdi eski Dersim vilayeti yok ki. İsmini Dersim'e çevirmek hataların en büyüğü. Bize düşen bu yaraları kaşımak değil ileriye bakmaktır. Bundan kimseye fayda yoktur. 70 sene evvel olmuş bir olay. Tarihimizdeki tek isyan bu değil ki. Dersim konusu kapanmış, tarihe mal olmuş bir konudur. Bu meseleyi tartışmanın anlamı yok." şeklinde konuştu.

Kaynak

.

iyide kusura bakma dai... 86 yaşındamı aklına geldi bunlar.. kaldıki biz MBKomitesinide, cuntayıda , inönüyüde gürselide biliriz.. senin aklamana gerek yok. kimki bu cuntacılar , inönünün de cemal gürselinde haberi olmayackmış.. ay dan mı geldiler bu cuntacılar dede paşam...

Şimdi sıra Cuntacıların darbecilerin hesap vermesine geldi.Silivri dekiler boşuna yatmıyor orda . hesap verecekler

Darbeyi İstemem Yan Cebime Koy MantığıyLa karşıLayan ve Kendisine ALtın Tepsi İçinde Sunulan İktidara Hayır Diyemeyecek Kadar İktidar SevdaLısı OLan İnönü, Darbe Sonrasıda Seçim Sandığının HaLkın Önüne GetiriLeceğini Biliyordu. HaLkın ÇoğunLuğunun OyuyLa İktidarı ELinde BuLunduran Erk'e Karşı yapıLan Bu darbe ELbetteki HaLkın Nezninde OLumLu Olarak DeğerlendiriLmeyecekti. Darbeye Giden YoLda ÇığırtkanLık Yapan CHP ve İnönü Darbe Sonrası ''Tavşana Kaç Tazıya Tut'' Mantığının Gereğini YapmaLıydı.

1960 Darbesnin VebaLini ve Diyetini İLerLeyen YıLLarda Seçim SandıkLarında DefaLarca Ödeyen CHP; Darbe Sonrasi Siyasi Hayatta AsLa ve Kat'a Adı Dışında Halkın Partisi OLamamıştır. SınırLa Sonuna Kadar ZorLanmasına Rağmen ÜLkenin Tümüne Hitap edecek SöyLemi ve Cesaret Kendisinde BuLamamıştır. ULu Önderin Mirasını Çok Kısa Sürede Tüketen CHP MutLu Bir AzınLığın Partisi OLmaktan Öteyede Gidemeyecektir.

Derin DevLettin Kurucusu Menderes OLsaydı, Boğazına Urgan DoLanmazdı. Nice Hakedenlerin DoLanmadığı Gibi.

Darbeyi İstemem Yan Cebime Koy MantığıyLa karşıLayan ve Kendisine ALtın Tepsi İçinde Sunulan İktidara Hayır Diyemeyecek Kadar İktidar SevdaLısı OLan İnönü, Darbe Sonrasıda Seçim Sandığının HaLkın Önüne GetiriLeceğini Biliyordu. HaLkın ÇoğunLuğunun OyuyLa İktidarı ELinde BuLunduran Erk'e Karşı yapıLan Bu darbe ELbetteki HaLkın Nezninde OLumLu Olarak DeğerlendiriLmeyecekti. Darbeye Giden YoLda ÇığırtkanLık Yapan CHP ve İnönü Darbe Sonrası ''Tavşana Kaç Tazıya Tut'' Mantığının Gereğini YapmaLıydı.

1960 Darbesnin VebaLini ve Diyetini İLerLeyen YıLLarda Seçim SandıkLarında DefaLarca Ödeyen CHP; Darbe Sonrasi Siyasi Hayatta AsLa ve Kat'a Adı Dışında Halkın Partisi OLamamıştır. SınırLa Sonuna Kadar ZorLanmasına Rağmen ÜLkenin Tümüne Hitap edecek SöyLemi ve Cesaret Kendisinde BuLamamıştır. ULu Önderin Mirasını Çok Kısa Sürede Tüketen CHP MutLu Bir AzınLığın Partisi OLmaktan Öteyede Gidemeyecektir.

Derin DevLettin Kurucusu Menderes OLsaydı, Boğazına Urgan DoLanmazdı. Nice Hakedenlerin DoLanmadığı Gibi.

acık acık solede ogrenelim .....

derin devleti şu mantıkla düşünün.

"ingilterenin daimi dostları yoktur.daimi çıkarları vardır"

bu nato'da anglo-sakson uydurması bi örgüt olduğu için daima amerika ve ingilterenin çıkarlarını düşünür.

nasıl ki hem solcunun eline hemde ülkücünün eline silahı aynı insanın vermesi bize mantıksız geliyor sa menderesin idamıda aynı şekildedir.

derin devlet işi bittiği için ve ya artık istediği şeyleri yaptıramadığı için olratan kaldırmıştır menderesi.

nasıl ki susurluk kazasında alevi bir emniyet müdürü, kaçak bir katil, ve bir millet vekili aynı arabaya bindiyse, derin devlet kimle işi varsa ona yanaşır. kullanır ve ortadan kaldırır.

yani olay aslında sanıldığı kadar karmaşık değil. kullan. imha et.

derin devleti şu mantıkla düşünün.

"ingilterenin daimi dostları yoktur.daimi çıkarları vardır"

bu nato'da anglo-sakson uydurması bi örgüt olduğu için daima amerika ve ingilterenin çıkarlarını düşünür.

nasıl ki hem solcunun eline hemde ülkücünün eline silahı aynı insanın vermesi bize mantıksız geliyor sa menderesin idamıda aynı şekildedir.

derin devlet işi bittiği için ve ya artık istediği şeyleri yaptıramadığı için olratan kaldırmıştır menderesi.

nasıl ki susurluk kazasında alevi bir emniyet müdürü, kaçak bir katil, ve bir millet vekili aynı arabaya bindiyse, derin devlet kimle işi varsa ona yanaşır. kullanır ve ortadan kaldırır.

yani olay aslında sanıldığı kadar karmaşık değil. kullan. imha et.

Mantık Doğru, Tipik Bir Batı PLanLamacısının OlayLara Bakış Açısı Aynen Yukarıdaki Gibidir. Mossad Başta OLmak Üzere Dünyada ünLü İstihbarat TeşkiLatLarında İzLenen Yöntem ÖyLedir. KuLLanırısın, Sonra Yok Edersin. İkinci Bir Mantık BöL ParçaLa Yok Et mantığıdır.Aynı Görüşteki TopLuLuklarrı NifakLa Birbirinden Ayırırsın ve Güçsüz KıLarsın. BağımLı Hale Sokarsın.

Menderes, Batı Çıkarlarına Bu Kadar Hizmet Etseydi, Yok EdiLmesindeki Senaryona Hak VerebiLirdim. Ama Darbe Sonrası MaaşLarı ÖdeyebiLmek İçin ABD BüyükeLçisinden Yaprdım İsteyen Darbeci generaLin Hangi Derin devLete Hizmet Ettiğini ve KimLerle İşbirLiği İçerinde OLduğunu Bize Açıkça Anlatıyor.

Mantık Doğru, Tipik Bir Batı PLanLamacısının OlayLara Bakış Açısı Aynen Yukarıdaki Gibidir. Mossad Başta OLmak Üzere Dünyada ünLü İstihbarat TeşkiLatLarında İzLenen Yöntem ÖyLedir. KuLLanırısın, Sonra Yok Edersin. İkinci Bir Mantık BöL ParçaLa Yok Et mantığıdır.Aynı Görüşteki TopLuLuklarrı NifakLa Birbirinden Ayırırsın ve Güçsüz KıLarsın. BağımLı Hale Sokarsın.

Menderes, Batı Çıkarlarına Bu Kadar Hizmet Etseydi, Yok EdiLmesindeki Senaryona Hak VerebiLirdim. Ama Darbe Sonrası MaaşLarı ÖdeyebiLmek İçin ABD BüyükeLçisinden Yaprdım İsteyen Darbeci generaLin Hangi Derin devLete Hizmet Ettiğini ve KimLerle İşbirLiği İçerinde OLduğunu Bize Açıkça Anlatıyor.

12 eylül darbesinden sonraki meşhur "bizim çocuklar" repliğiyle aynı şey.

anglo-sakson toplumdan kasıt zaten amerika ve ingilteredir.

natoyu kuranlarda yönetenlerde, derin devleti kuranlarda yönetenlerde onlardır.

ve derin devlet sadece bizim ülkemize özgü değildir.

italyada ortaya çıkarılan gladioyla aynı şeydir.

darbe sürecinde askerin yapacaklarını kimse sorgulayamaz. kimse karşı çıkamaz. istenilen şeylerin alıması için en uygun zamandır.

Darbe Sırasında YapıLanLarın Hiçbirini SorguLayamazsak Siyaset Yapmanın ve Demokratik OLarak Seçim Sandığına Gitmenin Ne AnLamı Var. Bir Dönem Yunanistan OLduğu Gibi veya Güney Amerika ÜLkeLerinde OLduğu Gibi Cunta YönetimLerini GetireLim Bizde Onlara Biat EdeLim.8Padişahım Çok yaşa)

Derin DevLetten Her Tarafta Var Deyip KıLıf Uyduaracaksan Bne Derimki, O Zaman Gazi MahaLlesindekiLeride, Sivasta YaşanıLanLarıda, Maraşıda, Çorumuda, SusurlUğuda Sineyece Çekeceksin. Ben çekmiyorum. Çeken Varsa Keyfi BiLir.

AngLo SaksonLardan KastediLen YalNızca İngiLiz ve AmrekişLıLar DeğiiLdir.

darbe sürecinde askerin yapacaklarını kimse sorgulayamaz. kimse karşı çıkamaz. istenilen şeylerin alıması için en uygun zamandır.

bunu samimi olarak mı dedin yoksa ironi ve tersinden geyyik olsun , darbeye karşı olduğuna bir işaret olsun diyemi söyledin..
darbeye karşı olamayacak ve duruş sergileyemeyeceksek, ne diye demokraaasiii diye bağırtıyorlar çocukları bayramlarda. ne diye kadına da erkeğede seçme ve seçilme hakkı verilmiş diye böbbürleniyorsunuz?

ne diye orta oyunu gibide olsa bu halkı cumhuriyet ve halk idaresi diye kandırıyorsunuz?

seninki benimki diye bişey yok . şunu iyi bilin 71 de olanlarda 60 ta olanlarda , hatta daha sonra her 2 kesimin tepesine binen 80 de aynı minvalden benim nefretim ve tükrüğümle yüreğimdedir.. ama 28 şubatlarda, 27 nisanlarda aynı türden sizlerin yüreğinde bir sızı belirtirmi onu merak ettim ben??

İsmet İnönü İdam Ettirmemek İçin Çok Uğraşmıs, Peh
İsmet İnönü Değilmiydi Darbe Olmasını İsteyen,
Paşalar Gelip Ondan İzin Almadılarmı Darbe Yapalım mı Diye,
Asıl Cunta İsmet İnönü Değilmiydi.

derin devlet TERÖR örgütünün, bebek katili pkk ve aponun bir de bunların işbirlikçici akp'nin İŞİNE GELMİYO.biz vatandaş olarak devletin en derin yerlerinden bile memnunuz.keşke daha derin olsaydı.yaşasın devletimiz.tayyip erdoğan hem kendi aposunu hem pkklı apoyu alıp fettullah gülen'in yanına gitsin.4 lü okey oynasınlar.

memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve delalet ve hatta HIYANET içinde olabilirler.hatta bu İKTİDAR SAHİPLERİ şahsi menfaatlerini(basın holding,mücevher,gemi,ihaleler vb) müstevlilerin(istilacı dış güçler)siyasi emelleri ile tevhid edebilirler......ve devam edip gidiyooor.demekki neymiiiş;eğitim ne kadar şart iseee, darbe yapmak ta o kadar gerekli olabiliyormuuuş. o zaman o kişinin idamı gerekmiş ve yapılmış.şimdi gerekiyorsa şimdi de YAPILMALI.Aponun idamını kaldıranlar belki kendi idamına zemin hazırlamıştır kimbilir?

tekniker amma uçmuşsun ha ne o apo ile okye 4 . falan

san da uçmuşsun dedim ama şimdi new derse ki nerden biliyorsun uçtuğunu ne diyecem ben

neyse en iyi hiç bir dşey demeyeyim

T.HERTZ bu memlekete girip çıktı ya almıştır istediğini
inanırım menderesi asmadığına chp nin
rahmetli menderes oturdu ya usa ile masaya aldı ya marshall yardımını
asmadımı amerika bir zamanlar adamı olan saddamı

bir tarlaya girersin tohumlarını atarsın sonrada ara ara sulayıp semeresini beklersin

bunu samimi olarak mı dedin yoksa ironi ve tersinden geyyik olsun , darbeye karşı olduğuna bir işaret olsun diyemi söyledin..
darbeye karşı olamayacak ve duruş sergileyemeyeceksek, ne diye demokraaasiii diye bağırtıyorlar çocukları bayramlarda. ne diye kadına da erkeğede seçme ve seçilme hakkı verilmiş diye böbbürleniyorsunuz?

ne diye orta oyunu gibide olsa bu halkı cumhuriyet ve halk idaresi diye kandırıyorsunuz?

seninki benimki diye bişey yok . şunu iyi bilin 71 de olanlarda 60 ta olanlarda , hatta daha sonra her 2 kesimin tepesine binen 80 de aynı minvalden benim nefretim ve tükrüğümle yüreğimdedir.. ama 28 şubatlarda, 27 nisanlarda aynı türden sizlerin yüreğinde bir sızı belirtirmi onu merak ettim ben??[/SIZE][/COLOR]

İsmet İnönü İdam Ettirmemek İçin Çok Uğraşmıs, Peh
İsmet İnönü Değilmiydi Darbe Olmasını İsteyen,
Paşalar Gelip Ondan İzin Almadılarmı Darbe Yapalım mı Diye,
Asıl Cunta İsmet İnönü Değilmiydi.

T.HERTZ bu memlekete girip çıktı ya almıştır istediğini
inanırım menderesi asmadığına chp nin
rahmetli menderes oturdu ya usa ile masaya aldı ya marshall yardımını
asmadımı amerika bir zamanlar adamı olan saddamı

bir tarlaya girersin tohumlarını atarsın sonrada ara ara sulayıp semeresini beklersin
meyvesi bitince koparıp tarladan uzaklaştırırsın.yok edersin.tarlada anız yakma örneği.

bu sozun kimmis hakedenler

şu forumda senin bi fikrin olacak mı ?!?

her konuda kimmiş o , açıklasana , isim ver , hadi ordan vs vs .

başka bi yorumun fikrin yok mu senin desamo ???
durmadan ona buna sataşma , ki onu da özel olarak belli konu sahiplerine ...

clonluğun faydaları bu olsa gerek ...

Geri