Cumhuriyetine sahip cık mıtınlerınde mılyonlar teror mitinglerınde yüzler

fg42

New member
Reaction score
0
Arkadaslar dun bılındıgı uzere teror mıtınglerı vardı ama katılım cok azdı laıklık mıtıngınde mılyonlar teror mıtıngınde yuzler ıfade edılıyor bunun sebebi ne hic dusundunuz mu cevap ve yorumlarınızı beklıyorum (Lutfen forum kurallarına uygun yorumlarda bulunun arkadaslar)

laiklik mitingi değil chp-dsp birleşme mitingiydi.bende laiklik mitingi diye gidip, parti düşünceleri ön basınca ordan ayrılanlardan biriyim. kimse bu laiklik mitingiydi demesin. düzenleyenlerin hangi partiden aday olduklarını gördük çünkü.
o yüzden tüm türkiyeyi bağlamıyor.
terör mitingine gelince de kan uykusu kınalı türküyü izlemeni tavsiye ederim, hatalarımızı çok güzel gösteriyor...

Gene saçmalamamışsınız.Bunun nedeni terör mtitinglerinin medyada fazla yer bulmaması,insanların böyle şeylere inanmaması(bende inanmıyroum kimse gösteri yapıl diye yaptığında vazgeçmez hareket lazım hareket),arkadasında çok az kurumun durması gibi nedenler.O mititng biizm birlik içinde teröre karşı çıkmamızı anlattı ama sonuç sıfır sen kendi askerini karaladıkça kend içnide çatışdıkça askerine 1 yıldır iizn vermeyip sonra çıkıp bize böyle bir teklif gelmedi gibi aptal cümleler kurarsan kimse senin yüz kişilik mitingini takmaz tabi.Ama bak tank tugay bir tane talim atışı yapıyor bütün dünya dfuyuyor kamplar boşaltılıyor.O gösteride terörü lanetliyecekelrine başbakanın yakasına yapışıp niye askeri oyuncak gibi beklettin kaç aydır diyemiyorlarmı...

Kim bekletmiş askeri? çözüm sadece kuzey ırağa girmekmi?
Genelkurmay bir avuç çapulcuyla başedemesin birde çıkıp terörü naletleyin diye gaz versin. Sanki millet teröre karşı duyarsız. Bu ülkede büyük bir bütçe ordunun modernizasyonuna gidiyor sonuç: Bir sürü şehit... Sorumlu: Hükümet...

Hükümetin yanlışı teröre yaklaşım tazrı sorunu kürt sorunu olarak görmesi, ancak dağdaki köpeklerlede hükümet mi savaşacak? Mayınları akp mi temizleyecek?

Mitinglere gelince türk milletinin tamamına hitab edemeyen kesimlerin kendi şovlarından başka birşey değil.
Şehitlerimizin kanı çydd gibi örgütlere kaldıysa vay haline ülkenin. Kürtçülükten yargılanan çydd başkanı çıkmış şehidime sahip çıkıyor. Gülermisin ağlarmısın.

Hala kim bekletmiş diyeilbiyorsunuz bir insan bu kadar hiçbirşeydne habersiz gibi davranabilir pes.Ha şimdi teörürün suçlusuda genelkurmay oldu güzel devam edin kendi askerine düşman bir insan toplululğundan daha iyis beklenemez zaten.Genelkurmay ve hükümet 2 ayrı organ değildri tamammı Büyükanıt 3 kere girelim dedi ama tayyip hem engel oldu hemde sonra çıkıp sırıta sırıta bize böyle bir öneri gelirse askere izin veririz dedi.Düne kadar askerlerinde vurma hakkı bile yoktu.Sonrada çıkıp burda genelkurmaya laf ediyorsunuz.

Şehitlerimiz çatışmada değil mayınlar yüzünden şehit oluyor..Yani kahpece..!Mayınlar nerden geliyor Kuzey Iraktan...Kuzey Irak'a yaptırım uygulayamayan kim?Hükümet..Yaptırımdan kastım illa Kuzey Irak'a girelim değil Haburu kapat olmadı Barzaninin mallarina el koy vesaire vesaire.. Ama RTE aynı ağızla konuştugu masaya oturmayı bile düşündüğü kişilere yaptırım uygulayamaz..Çünkü RTE dışarıya(abd-ab) ürkek,orduya ise aslan kesiliyor..AKP zihniyeti, askerin kafasına çuval geçirildiğinde bile ABD’ye nota vermekten çekinen bir iktidardır.RTE Beceriksizliğini, basiretsizliğini ve yetersizliğini Türkiyenin en saygın kuruluşuna yani TSK ya mal etmeye çalışıyor..!RTE ve ordu ile ilgili sorunu olanlar şunu unutmasın ''Ordu herkesin ordusudur ve herkese lazımdır!''Bu bağlamda hükümetin bu acizliği karşısında genelkurmayın Türk halkını duyarlı olmaya çağırması, toplumsal tepki gösterilmesini istemesi yadırganacak birşey olmasa gerek.Dolayısıylada mitinglerin katılımının yüksek olması gerekmektedir.

burda kimsenin askeri sucladıgı yada tayyip erdoganı orudugu yok. türkiye de askerin ne kadar önemli bir konumda oldugunu herkes biliyor. askeriye istese hükümetten izin de almaz zaten.
osman pamukoglu ırak ta sınır ötesi operasyonlarda çillerden izinmi almıştı?

Askere o akdar sürüyle düşman kurum varki asker izinsiz öyel birşey yapmaya kalksıon hemen kendini demokrasi savaşçısı ilan eden szanlar konuşmaya başlar.Asker istese daha neler yapar kimse merak etmesin o konuyu ama işte asker kurallara uyuyor izinsiz olursa demokrasi dışına çıkılmış zaten askerin üstünde tarif ettiğim türde sürüyle sazan var birde böyle kansızlara koz vermiş olur.Bunuda hesaba kat.Etrafına bir bak o kendini demokrasi savaşçısı sanan asker düşmanı sürüyle herif var.Bu heiflere birde kozmu versinler.

osman pamukoğlu ve çiller gelince o dönemde hükümet asker düşmanı deil askerle barışıktı ve bu kadar çok göz yoktu TSK'nın üstünde bu adamlar varken TSK en ufak bir hata yapsa gibi abye bile şikayet eder bunlar(Karısı kendi ülkesini batıya şikayet eden bir başbakanımızda var).

Beyler bırakın bu tartısmaları cumhuriyetıne sahıp cık mıtıngınde bırılerı rant elde edecektı ve nıtekım elde etti bu yuzden maddi destek saglandı turkıyenın her yerınden ınsanlar getırıldı sadece cıkar ıcın ama sereflı kahraman askerımız ıcın bunu yapmadılar cunku bu ısten kımse rant elde edemıyecektı butun yapılanlar vatan mıllet asker ıcın yapaılacaktı sehıtlerımızın adına yapılacaktı ama bunlar bazılarına rant (!) olmuyorkı

leke900 aynı chp gibisin..eger görüsüne ters dusen bişey yazıldıysa hemen baslıyorsun muhalefete....

laiklik ve cumhuriyet mitingleri gibi sehitlerimiz için terör için de yüzbinler sokaklara dökülmeliydi.
kimse kimseye suç atmasın suç hepimizin

LaNgHaWiL' Alıntı:
ADD'nin miting teklifine şehit ailelerinden ret

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 'terör mitingi' teklifini geri çevirdi.

alphan.jpg

Dernek Başkanı Yavuz Alphan

ADD, baro temsilcileri ve emekli subaylardan oluşan bir heyetin 30 Haziran'da İzmir'de miting düzenleme teklifini kabul etmeyen Dernek Başkanı Yavuz Alphan, "İzmir'de miting yapmak istediler, bana geldiler, kabul etmedim. Beni öne çekmek istediler, ben yokum dedim. Kabul etmeyince bundan vazgeçtiler, Bursa'ya gidecekler." şeklinde konuştu.

"Bugün mü terör var? Benim çocuğum 1992'de şehit oldu. Neden bugüne kadar bunu yapmadılar? 15 sene geçmiş, sen hiçbir şey yapmıyorsun. Benim oğlum şehit olduğunda başbakan da, hükümet de, kişiler de, genelkurmay başkanı da başkaydı. O günden beri durdu mu? Devam edip geliyor terör hâlâ. O zaman niye bugüne sarkıttık?" diyen Alphan, şehitlerin seçim sürecine malzeme yapılmaya çalışıldığını savundu.

1-Sizin basınınızda böyle haberler yapılırsa..
2-Birden fazla yerde düzenlenmesi
3-En son 100 kişi dediğinizi Erzurumlular derneği düzenlemişti...Yani fazla duyuramadılar..
4-havaların aşırı sıcak olması...

Tabii bunlar mazeret değil..
Bu arada sizler neredeydiniz...
Cumhuriyete sahip çık mitinglerine katılmadınız...Bari bunları siz organize edinde bizler seve seve gelelim........

sozde Cumhuriyet diye sokaga dokulenler ve
miting duzenleyen parti yandaslarinin, cikarlari
olmayacagi icin teror mitinglerine katilmamalari
bence dogal, kendi istedikleri olsun diye yurudukleri
ve bu ulkeye ne kadar deger verdiklerini ortaya koyuyolar

DaVaM' Alıntı:
Kim bekletmiş askeri? çözüm sadece kuzey ırağa girmekmi?
Genelkurmay bir avuç çapulcuyla başedemesin birde çıkıp terörü naletleyin diye gaz versin. Sanki millet teröre karşı duyarsız. Bu ülkede büyük bir bütçe ordunun modernizasyonuna gidiyor sonuç: Bir sürü şehit... Sorumlu: Hükümet...

Hükümetin yanlışı teröre yaklaşım tazrı sorunu kürt sorunu olarak görmesi, ancak dağdaki köpeklerlede hükümet mi savaşacak? Mayınları akp mi temizleyecek?

Mitinglere gelince türk milletinin tamamına hitab edemeyen kesimlerin kendi şovlarından başka birşey değil.
Şehitlerimizin kanı çydd gibi örgütlere kaldıysa vay haline ülkenin. Kürtçülükten yargılanan çydd başkanı çıkmış şehidime sahip çıkıyor. Gülermisin ağlarmısın.

sen nerelisin arkadasım? dediğine göre büyük ihtimalle ufak yaşlarda ve askerliğini yapmamışsın, sen hayatında hiç gabar dağına çıktınmı? o oyukları yarıkları gördünmü? bir dağda kaç bin tane mağara oldugunu gördünmü? hayatında hiç patikanın 5 cm altında plastik mayın oldugunu anlayabildinmi ? dediğinin yapılması için o dağların dümdüz edilmesi gerekiyorki bu imkansız, o kadar sapa o kadar o kadar iğrenç bir yerki orada savaşmak gerçekten çok zor, sen bilip bilmeden öyle herşeye özellikle senin namusunu koruyan genelkurmaya bk atma tamammı canım,hadi üzme tatlı canını öptüm

Özde cumhuriyetcileride görmek isteriz lafla değil ama.....
Siz niye hiçbir şeye sahip çıkmayıp önce köstek oluyorsunuz..sonra pusuya yatıp bundan nemalanmaya çalışıyorsunuz.....
Sizlerde gelin kalabalık olalım.....
Tek yaptığınız şey laf üretmek..Eyleme geçirmeye gelince biz yokuz diyorsunuz...

En büyük neden medyada fazla yer bulamamasıdır. İstanbul'daki mitinge göre daha düzenli olarak yapılan Bursa mitingine en az 20.000 civarı kişi katıldı ben dahil hemen herkes bu mitinglerden yapıldıktan sonra akşam haberlerinde haberdar oluyoruz. Çünkü okunan gazeteler izlenen televizyonlar sabit. Örneğin 15 temmuzda Tandoğan Meydanı'nda terör mitingi yapılacak medyada yer bulmadiği taktirde yine bir çok kişi bunu mitingden sonra akşam haberlerinde öğrenecek.

alpgg' Alıntı:
sen nerelisin arkadasım? dediğine göre büyük ihtimalle ufak yaşlarda ve askerliğini yapmamışsın, sen hayatında hiç gabar dağına çıktınmı? o oyukları yarıkları gördünmü? bir dağda kaç bin tane mağara oldugunu gördünmü? hayatında hiç patikanın 5 cm altında plastik mayın oldugunu anlayabildinmi ? dediğinin yapılması için o dağların dümdüz edilmesi gerekiyorki bu imkansız, o kadar sapa o kadar o kadar iğrenç bir yerki orada savaşmak gerçekten çok zor, sen bilip bilmeden öyle herşeye özellikle senin namusunu koruyan genelkurmaya bk atma tamammı canım,hadi üzme tatlı canını öptüm

Yetişmiş komando astsubayına kıyamayıp dört aylık askeri sürersen itlerin üstüne şehit verirsin tabi türk askeri için çok zor diye birşey yok arkadaşım ecdadımızın torunuysak eğer zor yok.
Hükümetin hatası elbette çoktur ama genelkurmayın tepkisel hareket istemesi çok tuhaf sanki asker hükümeti çok dinliyor ondan verdi geceyarısı muhtırasını güldürmeyin insanı kuzey ırağa girilecek her şey çözülecek ne kadar kolay.
Eğer çözüm bu olsaydı yüz kere girilirdi. Bana komandoluk dersi veren arkadaş. Benim namusumu ben korurum askerin görevi beni korumak. Benim vergimle geçiniyorsa eğer eleştirmekte en doğal hakkımdır. Bk atmak değil çarpıtmayalım hepimiz yeri geldiğine o şerefli ordunun neferi olmasını biliriz.

DaVaM' Alıntı:
Yetişmiş komando astsubayına kıyamayıp dört aylık askeri sürersen itlerin üstüne şehit verirsin tabi türk askeri için çok zor diye birşey yok arkadaşım ecdadımızın torunuysak eğer zor yok.
Hükümetin hatası elbette çoktur ama genelkurmayın tepkisel hareket istemesi çok tuhaf sanki asker hükümeti çok dinliyor ondan verdi geceyarısı muhtırasını güldürmeyin insanı kuzey ırağa girilecek her şey çözülecek ne kadar kolay.
Eğer çözüm bu olsaydı yüz kere girilirdi. Bana komandoluk dersi veren arkadaş. Benim namusumu ben korurum askerin görevi beni korumak. Benim vergimle geçiniyorsa eğer eleştirmekte en doğal hakkımdır. Bk atmak değil çarpıtmayalım hepimiz yeri geldiğine o şerefli ordunun neferi olmasını biliriz.

komandoların gitmediği hakkındaki bilgiyi nereden aldın? sadece şehit olanlarmı gidiyor zannediyorsun? normal eri göndermeyip ne yapacak peki? 15 ay pışpışlayıp evine gerimi gönderecek =?

Tamam beyler siz böyle devam edin zaten komanda ve subaylar hiç ölmez hep er ölür hatta dahada iler gidin hep akepelilerr ölüyor diyin tam olsun lafa bak ya ne diyim sizin gibi insanlara.

arkadaşım doğru söylüyor, operasyonlarda önden giden daima erlerdir. Rütbeli önden gitmez kural bu. Bilip bilmeden sallamayın. Bu konu hakkında yorum yapacak kişinin dağda terör bölgesinde askerlik yapmış olması lazım yoksa 3-5 çapulcu gazeticilerin yan satırlarını okuyarak doğru bilgi sahibi olmuş sayılmassınız. Her ölen Akp li de demedik zaten lafı zorlayarak anlamayın okuyarak anlayın lütfen.

Geri