Cumhuriyetimiz 86 Yaşında

4lmxp3.jpg

Cumhuriyeti içine Sindirmiş .
Tüm Hatları İle Kabul Eden
AtaTürk İlke ve İnkilaplarına Sonuna Kadar İnanan ve Destekleyen Tüm Cumhuriyetçilerin , Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramimiz Kutlu Olsun!

28 Ekim gecesiydi
Gözlerim ağır,ağır kapanıverdi birden
Gördüm rüyamda o büyük zatı
Sağında,solunda iki melek
Geliyordu bana doğru
Altın saçları güneş kadar parlak
Mavi gözleri gök kadar berraktı
Gülümseyerek elini uzattı
Kalk evladım, uyumak yaraşmaz
Bugün Cumhuriyet günü
Kalk evladım kalk
Bayraklar dalgalanıyor,
Alanlar doldu
Bugün senin bağımsızlığının günü
Padişahlar yok artık
Zaferler milletin
Bugün 29 Ekim günü

vatanımıza milletimize hayırlı olsun

1162208968_WCMSzcecEV-iBB.JPG

Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir.

Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir.

Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir.

Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister.

2wg4tty.jpg

Modern TÜrkiyenin yaratıcısı Mustafa kemaL atatürk

Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır.

Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır.

Cumhuriyetin temelindeki iddia, vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır.

a77.jpg

Cumhuriyetin başarıları, her türlü övgünün üzerindedir. 21. yüzyıla girerken sorunlarımız vardır. Geçmişteki başarılarımız bu sorunların hepsini aşacağımızın teminatıdır. Devletimizin, demokrasimizin daha iyi işlemesi, çağın şartlarına da uyarak reformlar yapılmasını gerektirmektedir. Ülkemizin siyasi istikrar arayan bir durumdan çıkması lazımdır. Ekonomik istikrarın sağlanması, enflasyonun kontrol altına alınması, gelir dağılımının düzeltilmesi, halkın yaşam şartlarının kolaylaştırılması gerekmektedir. Türkiye terör, irtica ve örgütlü suçlar gibi sorunlarla karşı karşıyadır. Bunların hepsini hukuk devletinin meşru zeminleri ve yollarını kullanarak aşacaktır. İstediğim; barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır..

a41.jpg

Türkiyemizin büyük bayramı KutLu oLsun ..

Cumhuriyetimizin 86. Yaşı KuTLU OLSun..

Nice 86 YıLLaRa

Atatürkün kurduğu bizim de bekçisi olduğumuz Cumhuriyet Türk milletine kutlu olsun

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Geri