Cumhuriyet'e Çok Ağır Suçlama(Cumhuriyet gazetesi 52 milyara Atatürk'ü feda mı etti)

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Cumhuriyet 52 bin YTL'ye Atatürk'ü sattı mı?

Cumhuriyet'te “Öcalan çocuk katili değildir. Oğlumun odasındaki bayrağı bir gün indireceğim” diyen personel kim?

Şahin Ülkücülerin Gazetesi Yeniçağ ilk kez Cumhuriyet Gazetesi'ne savaş açtı:

Sebahattin Önkibar/Yeniçağ

Cumhuriyet gazetesi 52 milyara Atatürk'ü feda mı etti?

Adı: Mehmet Faraç.

Hizbullah ve PKK ile ilgili geniş araştırmaları olan terör uzmanı pırıltılı bir gazeteci.
Çeyrek asırdır Cumhuriyet gazetesinde çalışıyor.

Son birkaç aydır ekrana sık çıkan ve milli duruşu ile kitlelerin gönlüne giren Faraç, Medcezir adlı sütununda çarpıcı yazılar yazıyordu.

Derken Mehmet’in sütunu birden karardı, yani yazıları bir anda kaldırıldı.
Birkaç gün önce konuyu bu sütunda gündeme getirip bu tasarrufun Faraç’ın son yazdığı Mustafa filmi ile ilgili yazılarının olup olmadığını sordum.

Cumhuriyet yönetiminden bir cevap gelmedi, ama okurlarından mailler geldi.
İddiaya göre Mehmet Faraç’ın köşesi Can Dündar’ın Mustafa filmini eleştirdiği için kaldırılmış!

Açıkcası bu iddiaya çok inanasım gelmiyor!

Öyle, çünkü İlhan Selçuk’un belgesel tüccarı Can Dündar’ın psikolojik savaş adına yaptığı Mustafa Kemal’i aşağılayan malum filmini onaylamayacağı kanaatindeyim.
Tahminim ya da beklentim bu, ama kafa karıştırıcı bazı şeyler de yok değildir.

Mesela neler mi?

Sekreterimden arşivlediğimiz Cumhuriyet gazetesinin son sayılarını isteyip taradım.
Mehmet Faraç yazana kadar Cumhuriyet’te tek bir kişi Mustafa filmindeki rezillikleri kaleme almadı.

En önemlisi kıyameti koparması gereken İlhan Selçuk suskun kaldı.
Mustafa filmi ile ilgili eleştiriler Faraç’ın yazılarından sonra yapıldı ve bu yayınla yazılar da fevkalade sınırlı oldu.

Ne yalan söyliyeyim, Atatürkçülüğü kimselere bırakmayan ve onu tapulu malı gibi gören Cumhuriyet’in o tutumuna çok şaşırdım.

Öyle, zira Mustafa Kemal’i ayyaş, hoyrat, bencil, alaycı, dinsiz, zampara ve diktatör gibi gösteren o rezil filme isyan etmek aslında kuruluşuna Atatürk’ün önderlik ettiği

Cumhuriyet gazetesinin misyonu gereği ve hatta namus borcu gibiydi.
Maalesef Cumhuriyet kurumsal olarak genel bir yayınla bu borcu ödemek bir yana, bu işi bireysel olarak yapmak isteyeni susturdu.

İşte bu husus üstünde durulması ve de sorgulanması gereken dehşet bir fotoğraftır.

Bitmedi...

Gazeteyi tararken bir başka dehşete daha tanıklık ettim.

Tarih 10 Kasım, yani Büyük Atatürk’ün ölüm yıldönümü.

Pek çok gazetede Koç Gubu’nun Mustafa Kemal’i anma ile ilgili ilanları var.

Bu ilan Cumhuriyet’te yok.

Ama Cumhuriyet’te başka bir ilan var ve bu ilan tam sayfa!

Mustafa filminin ilanı.

Evet Cumhuriyet gazetesi Atatürk’ü anma gününde Atatürk’e sövülen filmin ilanını tam sayfa bastı.

Araştırdım bu ilanın ederi 52 milyar civarı imiş.

İyi de 10 Kasım gününde 52 milyara Atatürk’ü feda etmek, yani ona söven filmin reklamını yapmak Cumhuriyet’e yakıştı mı?

Sanıyorum hadisenin NTV ve Sabancı Grubu boyutu ve etkisi de vardır. Malum Sabancılar hem Mustafa filmini finanse etti, hem de Cumhuriyet’e destek noktasında yakından ilgili.
Tamam Cumhuriyet elbette ve mutlaka yaşamalı ama sorarım size bu şekilde mi?

Bu vesileyle Cumhuriyet yönetimine soracağım bir başka soru da şudur:

- “Öcalan çocuk katili değildir. Oğlumun odasında Türk bayrağı var, ama o bayrağı bir gün indireceğim” diyen Berat Günçıkan’ın Cumhuriyet’in Pazar ekini hazırladığı doğru mudur? (Girin Google’a Berat Günçıkan yazın görün.)

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=194212

Cumhuriyet için gayet normal bir durum ben şaşırmadım

öcalanın yanına bir iki diyorum o zaman insan karşısındakinin şerefsizliğini görmüyorsa o da aynı halttır helal olsun çocuğuna böyle babadan(!) böyle ülkesini seven bir çocuk tebrik ediyorum

beklenir onlardan zaten başları hep ergenekoncu..sözde Atatürkçü

Türk bayrağını odasından indirecek miş bu hain

ulan senin gibi hainin evinde o bayrağının asılması bayrağa hakarettir

Bu haber cumhurieyet yalakalarına kapak olsun

görsünler gerçek yüzünü

işte bunların Atatürkçüşüğü bukadar

yazıklar olsun

sizede bu yakışır

Atatürk aleyhine bir yığın konular açanların, Mustafa filmini beğenen yazıları yayınlayanların, cumhuriyet gazetesi söz konusu olunca; ne olursa olsun Cumhuriyet gazetesini de eleştireyim, iki laf sokuşturayım da içimin yağları erisin şeklindeki yaklaşımlarını doğru buluyorum. Sanki çok mu Atatürkçüsünüz de kalkıp Cumhuriyet gazetesi Mustafa filminin reklamını aldı diye eleştiriyorsunuz.

Ayrıca Berat Günçıkan isimli şahsiyet cumhuriyet dergi yayın yönetmenidir. Ve kendisiyle yapılan röportajda Apo şerefsizine, bebek katili diyenlere sinirlendiğini ve oğlunu da bu konuda azarladığını söylüyor. Bu noktada Berat Günçıkan denen zatın da Apo şerefsiznden hiçbir farkı yoktur. Bu türden hainlarin Cumhuriyet gazetesi içerisinde bulunmasını kınıyorum.

Öte yandan, pkk sempatizanı bir dergi yönetmeni cumhuriyet gazetesinde bulunuyor diye bütün cumhuriyet gazetesini pkk' lı diye tanımlamak doğru mudur? Eğer öyle ise Hüseyin Üzmez' in yazığı vakit gazetesinin tümünü de sekso manyak, tacizciler olarak tanımlayalım da tam olsun bari.

Bir de mustafa filminin reklamlarının cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasında bir sakınca görmüyorum. Sonuçta gazete varlığını ikame ettirebilmek için reklamlardan para kazanır. Gazetede üzrünlerin teşhir edilmesi, gazete nezdinde ürünlerin kaliteli olduğu manasına gelmez. Öyle olsaydı, bütün tv kanalları aleyhine kalitesiz ürünlerin reklamını yaptıkları için tazminat davaları açılırıdı.

Atatürk aleyhine bir yığın konular açanların, Mustafa filmini beğenen yazıları yayınlayanların, cumhuriyet gazetesi söz konusu olunca; ne olursa olsun Cumhuriyet gazetesini de eleştireyim, iki laf sokuşturayım da içimin yağları erisin şeklindeki yaklaşımlarını doğru buluyorum. Sanki çok mu Atatürkçüsünüz de kalkıp Cumhuriyet gazetesi Mustafa filminin reklamını aldı diye eleştiriyorsunuz.

Ayrıca Berat Günçıkan isimli şahsiyet cumhuriyet dergi yayın yönetmenidir. Ve kendisiyle yapılan röportajda Apo şerefsizine, bebek katili diyenlere sinirlendiğini ve oğlunu da bu konuda azarladığını söylüyor. Bu noktada Berat Günçıkan denen zatın da Apo şerefsiznden hiçbir farkı yoktur. Bu türden hainlarin Cumhuriyet gazetesi içerisinde bulunmasını kınıyorum.

Öte yandan, pkk sempatizanı bir dergi yönetmeni cumhuriyet gazetesinde bulunuyor diye bütün cumhuriyet gazetesini pkk' lı diye tanımlamak doğru mudur? Eğer öyle ise Hüseyin Üzmez' in yazığı vakit gazetesinin tümünü de sekso manyak, tacizciler olarak tanımlayalım da tam olsun bari.

Bir de mustafa filminin reklamlarının cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasında bir sakınca görmüyorum. Sonuçta gazete varlığını ikame ettirebilmek için reklamlardan para kazanır. Gazetede üzrünlerin teşhir edilmesi, gazete nezdinde ürünlerin kaliteli olduğu manasına gelmez. Öyle olsaydı, bütün tv kanalları aleyhine kalitesiz ürünlerin reklamını yaptıkları için tazminat davaları açılırıdı.

peki PKK nın arka bakcesi olan ve binlerce masum asker ve vatandaşımızı katleden Terörist DHKP_C örgütü lideri Dursun karataşın geberme ilanını tam sayfa yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin bunu yapmasını nasıl karşılıyorsun

yada bütün bu terörsit sempatizanlarının cumhuriyette çıkması tesadüf mü?

"peki PKK nın arka bakcesi olan ve binlerce masum asker ve vatandaşımızı katleden Terörist DHKP_C örgütü lideri Dursun karataşın geberme ilanını tam sayfa yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin bunu yapmasını nasıl karşılıyorsun

yada bütün bu terörsit sempatizanlarının cumhuriyette çıkması tesadüf mü?"

Bunu elbette doğru bulmuyorum. Yalnız o şerefsiz teröristin değil, hiçbir teröristin cumhuriyet veya başka bir gazeteden geberme ilanlarının yayınlanmasını doğru bulmam. Sizce bu ilanın bulunması cumhuriyet gazetesinin terör yanlısı bir gazete olduğunun ispatımıdır?

Luckleon bir de soruyorsun ispatımıdır diye..

adam tam sayfa yayınlamış daha ne ispatı yahu ?

elbetteki terör yanlısı bir çizgiye vardı cumhuriyet,,karataşı bilmeyen yok ta bir tek cumhuriyetmi bilmiyordu terörist olduğunu,ayrıca 52 milyara feda etmek lafı ağır gelsede,ahmet emin yalmanda (dönme)( farmason)zamanında vatan ı(gazetesini) 50 kuruşa satıyordu..basına konu olmuştu ..hatırlatmak istedim.

Ben sizlerle aynı fikirde değilim. O teröristin geberme ilanını vermelerinin sebebi; reklam karşılığı para kazanmaktır. Haa tabiiki bu durumu etik bulmuyorum. Öte yandan, 52 bin liraya mustafa filminin reklamını koymanın, neden Atatürk'ü satmak manasına geldiğini anlamadım? Biri bana lütfen izah etsin. İlla o reklamı yayınladı diye, bu film çok güzel muhakkak seyredin manasına mı gelir? Cumhuriyet gazetesi minyeli aptullah filminin de reklamı verilse, parası ödendikten sonra reklamı yayınlar bence.

Cumhuriyet gazetsi Ergenekoncu ve terör sempatizanlarının hüküm sürdüğü karanlık bir gazetze dir

apoya sayın diyenler yanına arkadaş koymaya hazırlanıyor
canı sıkılmasın diye bugün heyet kurmuşlar barzaniyle görüşmeye gidiyorlar
siz kürt oylarını alıcaz diye esas vatan ı satanlara bakın köprü banka fabrika hepsini sattılar
geriye kalan bir cumhuriyetimiz bir de türklüğümüz onuda serdengecti gibi ümmetçiler
satacaklar

Bu hber çokta dikkatimi çekmedi

çünkü bir hırsızın hırsızlık yapması kimsenin dikkatini çekip hayrete düşürmezse

Cumhuriyet gazetesinin PKK yanlııs haber yapması ve PKk sempatizanı yazarları bümyesinde barındırması

teröristlerin liderlerinin ilanlarını yayınlması ben hiç şaşırtmadı

milletide şaşırtmadı

şaırtmadığı içim toplumda iplemiyor zaten

Ben herzaman söylerim bunların Atürkçülüğü sahte.

Bu yüzden fırsatını bulunca miktarı önemli de değil hemen satışa başlarlar

Bunlar aslında Atatürkçü değil İnönücüdür.

Eğer İnönünün Atatürk ü silme operasyonu başarılı olsaydı bu gün ortalarda atatürk maskesi ile kemalizm palavraları atan şarlatanlar

enzer şeyleri İnönü için söyleyeceklerdi.

paralardan resmi kurumlardan okullardan atatürk ün resmini kaldırtıp İnönün kileri koyanlar eğer bunda başarılı olsalardı Bügün Sahte atatürkçülük yerine gerçek İnönücülük yapıyor olacaklardı

Okullardan bahsetmişken, akepenin AB' ye uyum yasaları çerçevesinde, okullardan Atatürk büstünü kaldırma projesinden neden bahsetmiyorsunuz? Gerçek Atatürkçüler her fırsatta atatürk aleyhine konu açanlardır değil mi? Adamı kararala karala, ne alkolikliğini bırak ne diktatörlüğünü ondan sonrada kalk Atatürkçüyüm diye ortalıkta dolaş.

Levent Yüksel'den bir şarkı söylüyeyim de tam olsun bari...

GEÇ BUNLARI, ANAM BABAM BİR KALEMDE...
BİLİRİM BEN YAPTIĞINI...

Lay lay lom.. (Melodiyi de ekledik mi tamamdır.)

Not: Lafım ortayadır, alınmak isteyen ziyadesiyle alınabilir...

Geri