Cumhuriyet Gazetesine Ceza

firatay

>>>> ALESTA
Altın Üye
Reaction score
0
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un “Başbakan kıvırtıyor” demecinin Cumhuriyet gazetesinde yayımlanması nedeniyle 23 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Cumhuriyet gazetesinden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un 30 Ocak’ta TBMM’de düzenlediği basın toplantısında söylediği “Başbakan kıvırtıyor” ve bir gün sonra yinelediği “Başbakan yine kıvırtıyor” açıklamasının Cumhuriyet gazetesinde yayımlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine açılan davada Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’ın, bu iki demecin yayınlanması nedeniyle toplam 23 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, Yıldız’a verilen hapis cezasını adli para cezasına çevirdi.

Mahkeme toplam 14 bin YTL para cezasına hükmederken cezayı ertelemedi ve Yargıtay yolunu açık bıraktı.

KAYNAK

cumhuriyet gaztesine göre sadece kendi istediği partiler iktidar olmalıdır.halkın istediği partilerin iktidar olması onların zoruna gidiyor nedense
madem demokrasinin cumhuriyetin bekçisi bir duruş sergiliyorsun o zaman demokrasiye yakışır şekilde halka saygı göstereceksin ve susacaksın bu partiyi ben de desteklememekle beraber cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hak veriyorum ve sonuna kadar destekliyorum.Sizin desteklediğiniz ahmet necdet sezer nasıl seçildiyse desteklemediğiniz ama halkın seçtiği hükümetin cumhurbaşkanıda o şekilde seçilecek

ama bu haberde de cumhuriyete hak veriyorum ne demek demeç yayınladı diye adamları hapis cezasına çarptırmak
türkiyede o kadar suçlu varken bunların peşinden gitmek varken lafın ucu sana dokundu diyemi 2 yıl hapis cezasına çarptırıyorsun adamları bu despotluktan başka bişey değildir.Özgür basın sana sövmemiş etmemiş 3. bir ağızın demecini yayınlamış
böyle bir neticeyle saygısız davranışlarda bulunduğun insanlarımız kurumlarımız seni dava etse asılman gerek.....

Pek tarafsız olmuş canım o kadar yazılardan, karalama kampanyalardan,
yalan haberlerden sonra anca buna mı ceza vermişler :)

Abdülhamit dönemi sansürü geri geldi.Ne güzel ilerliyoruz çağdaş medeniyet yolunda değil mi.Başbakan kendini padişah zannederken normal tabiiki onu eleştiren o eleştirilere yer veren her gazete kapatılmalı değil mi.:mad:

İşt çağdaş ve demokrat bir başbakan . İşte aydınlık Türkiye'nin aydınlanmaması için uraşan bir zat .
90'lı yıllarda kanallarda bütün parti başkanlarını kukla yapıp dalga geçerlerdi .
Ypaılan karikatürleri söylemiyorum bile .
Bu başbakan kendini bir kedi olarak çizen adamı bile dava etmişti . Başka ne beklenir .

Bir ülke başbakanının bu kadar kompleksli olması ne acı!!!!!! Avrupa Birliği diye kendilerini paralayıp ülkeyi satma hoşgörüsünü bizim yani halkın göstermesini isterler kendileri ne karikatüre gelir ne eleştirelere....

Vay be gazeteciler askeri mahkemede sivil oldukları halde yargılanırken hukusuksuzluk zirvedeyken ses çıkarmayanlar şimdi demokrasiden özgürlükten bahsediyor
Yerim ben böyle demokrasi anlayışını da özgürlük anlayışınıda
Gariban yaparsa ceza evin kokonası yaparsa Kaza
Anlayışa bak

Geri