CuMHuRBaŞKaNı YaLaNMI SöYLeDi?

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
1192371954dugun.jpg

80282.jpg

Cumhurbaşkanı yalan mı söyledi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül geçen yıl 14 Ekim’de İstanbul Kongre ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir düğünle evlenmişti. Ben de 30 Eylül’den itibaren bir kampanya başlatmış ve düğünde takılacak takıların bağışlanmasını istemiştim.
Gerekçem de son derece açıktı:
“Davetliler, Abdullah Gül’ün oturduğu koltuktan dolayı kendilerini bu düğüne katılmak zorunda hissedecek ve her biri gelin hanıma değerli takılar takacak. Bu takıların aile yakınlarının, akrabaların ve genç çiftin arkadaşlarının taktıkları dışında kalan bölümü bağışlanmalı. ‘Cumhurbaşkanlığı koltuğunun verdiği gücün etkisiyle, düğün yoluyla zenginleşme’ iddialarına fırsat tanınmamalı.”
Bu çağrıma uzun süre yanıt vermeyen Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nden, düğünden sonra bir açıklama yapılmış ve toplanan 400 bin YTL’lik takının 200 bin YTL’lik bölümünün şehit ailelerine bağışlanacağı duyurulmuştu...
Ben de “hassasiyetleri” için Cumhurbaşkanı Gül’e ve genç çifte teşekkür ederek konuyu kapatmıştım...

Aradan on buçuk ay geçti.
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Kübra Gül’ün düğününde takılan takıların yarısının, verilen sözlere rağmen şehit ailelerine bağışlanmadığını iddia etti! Sadece polis ailelerine 20 bin YTL ve Kayserili şehit ailelerine miktarı bilinmeyen bir bağış yapıldığını söyledi.
Ardından da Başbakan’a sordu:
“Sayın Gül’ün davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Başbakan’a sorulan bu soruyu, “konuyu gündeme ilk getiren kişi” olarak ben yanıtlayayım:
Eğer iddia doğruysa...
Bu, Cumhurbaşkanı Gül’ün kamuoyunu yanılttığı anlamına gelir ki kesinlikle tam bir “skandal”dır!
Bu skandal da Cumhurbaşkanlığı makamının güvenilirliğini, inandırıcılığını, saygınlığını zedeler!
Oysa başta o koltukta oturan kişiler olmak üzere, bütün Türk vatandaşlarının namusudur o makam...
Onurudur!

Gül ailesinin, üç beş kuruşluk çıkar için böylesine yüce bir makamın saygınlığını zedelemeyi göze almış olabileceğine ihtimal bile vermek istemiyorum.
Ama iddia da açık!
Bir milletvekili, resmi bir yazıyla bu bağışın yapılmadığını iddia ediyor.
Üstelik hemen her haberi anında yalanlamayı alışkanlık edinen Köşk’ten bu iddiayla ilgili en ufak bir ses bile çıkmıyor! (En azından bu yazının yazıldığı saate kadar...)
Uzun söze gerek yok:
Cumhurbaşkanı Gül, daha fazla vakit geçirmeden bir basın toplantısı düzenlemeli ve kamuoyuna açıklama yapmalı.
Eğer “yapıldı” denilen o 200 bin YTL’lik bağış yapılmadıysa hemen “özür dilemeli” ve istifa etmeli!
Çünkü cumhurbaşkanları da hata yapar...
Ama asla yalan söylemez...

MuStaFa Mutlu - 02.09.2008

Bu Saatten Sonra bence Hiç takı parası felan vermeye kalkmasın .
:goz:

Merak etmeyin iki güne kalmaz yalanlanır ve gerçek çıkar ortaya

boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

köşke gelen

yabancı ülke

hediyelerinden de haber yok

Geri