Cumhruriyet Gazetesinin sitesindekine bakın

acun senin firar vaktin gelmiş canım.

:) akıllıların sayısını böyle mi ayarlıyacağız ya.... ne alaka mı?.... hiiiiç.... puştun biri kuyuya bir taş atmış....

öncelikle bunun manasını yazıcaktım ama çok saçma ve yersiz yorumlar yazan olmuş...

Literatürde Turkiye Cumhuriyeti Devlet Tanımı olaraktan Laik bir ülkedir. Laik'in ne manaya geldiini herkes biliyordur, "Din ile devlet işlerinin birbirinden ayrımı". Bu bakıma Turkiye dış ülkeler tarafından Islam ülkesi gibi görünüyor halbuki buda yanlış, Neden? Çünkü devlet laik sisteme göre ilerler bu yüzden din ile devlet işleri birbirinden ayrı gidiyor. Ha bunların yaptıgını savunuyorum zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Tek gerçek herkes özgürdür hürdür, istiyen türban takar istiyen takmaz, istiyen Hristiyan olur istiyen musevi, ve ülkemizin %90'ı müslümandır. Önemli olan kimseye eziyer ve zorluk çektirmeden hür biçimde yaşamaktır. Elhamdülüllah müslümanımda, kötüde düşünmüyorum, adamlar hep bunları yakarıyorlar, kuru laf yapmıyalım. Her gelen yeni nesili iyi yetiştirelim. Boş işlerle devlet kalkınmaz, yatarsak sonumuz kötü olucak bunu her birey biliyor. Diyecegim o ki, herkes bu konuyu anlayışla karşılasın, beni de sakın olaki yanlış anlamasın üzülürüm..

Herkese saygılar, iyi geceler..

öyle demeyin Allah göstermesin ülkemiz güçlü bir düşman devlet tarafından saldırıya uğrarsa İlhan selçuk ve hikmet çetinkayadan başka güvenecek kimimiz var ha birde perinçek var
onların sayesinde yarınlarımıza daha güvenle bakabiliyoruz
gerçi aklıma korsanlardan kurtardığı kıza tecavüz eden kahraman da gelmiyor değil ama ..yok yok.. öyle bir şey olmaz

Orda belirtilen tehlike bence dindar insanlarla alakalı değil orada kast edilen dini duyguları istismar ederek şeriat devleti kurma niyetinde olan din bezirganları dır.(İnsanların hassasiyetlerini sömürerek rant ve makam elde edenler=Din bezirganları) şıhlar,şeyhler,tarikat liderlerinin pek çogu.Şu andaki iktidarda bu sömürüye açık bir yapı arzediyor..Çıkarmaya çalıştıkları yasalarda hep cumhuriyetin temel ilkeleriyle çatışma halindeler ve sorunları çözecegiz diye geldikleri makamlarda daha büyük sorunlar yaratıyorlar.Açıkçası bir devleti nasıl yöneteceklerinden bihaber durumdalar o nedenlede ülkemizde sanal refah artışları, kürt milliyetçiliğinin parlaması,suçla mücadelede zaaflar sergileniyor.

Son olarak dindar insanlar alınmasınlar cumhuriyet gazetesinin belirttiği tehlike siz değilsiniz dinci=şeriat devleti kurma hayali peşindekilerdir.

osiris_cemo, evet arakdaşım çok çok haklısın, hizbuttahrir gibi...

LifeForRent' Alıntı:
Evet doğru. Dini; cumhuriyet için tehlike olarak göstermeye ve dikaktli olmaya çağırmış insanları! yazının sağdan sola yazılması ve harflerin arapçaya benzetilmesi; anlatıyor herşeyi! onlar cumhuriyetin koruyucuları ya(!) tehlike nerde hemen biliyorlar! Yakında bilecekler

onlar cumhuriyetin koruyucuları ya(!)

Bu cümle herşeyi açıklıo.. Cumhuriyetimizi ve Ulu Önderimizi kullanarak biyerlere gelmeye çalışmak çok çirkin..!

dini kullanarak biyerlere gelmekde en az bunun kadar çirkin bir olay

Geri