Cpu Sıcaklık Bi bakıverin.

FeaR_LeeS

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Uzun süredir böyle çalışıyordu fakat ben bu sıcaklıgn zararlı oldugunu bilmiyordum. normalı nedir ? nasıl sogutacagım.

35-45 arası iyidir. 70-75'ten sonra pc alarm vermeye başlar. yanı 70 den yukarısı iyi değildir

cpu turune artı fan sogutması nasıl çalısyor

şu an yanı işlemcinin 3.0 bede var ve suan sıcaklık 40 ile 45 arasında değişiyor

başka bir program dan bir bak cpu z falan var neten biraz arastırırsan blursun

Buradan işlemcini seçip ortalama tcase değerine bakabilirsin(kesin olmamakla birlikte max değeri olarak tcase yazanı alabilirsin.Kesin değil diyorum çünkü bu konuda bi kaç tartışmalı konuya denk gelmiştim forumlarda).Soğutma içinde kasayı açıp tozdan arındır,cpu üzerindeki pasif soğutununun terman macunun yenileyebilirsin düzgün bi macun ile,fanların çalışıp çalışmadığını kontrol et.Eğer evde küçük çocuk falan yoksa kasayı açık kullanmanında yararı olur.Sıcaklık ölçme programı olarakda everesti tavsiye ederim diğerleri yalnış değer gösterebiliryor.

Fan güzel dönebilirde altındaki soğutucu kirlenmiş, halılaşmış ve fan ın oluşturduğu soğukluğu CPU ya iletemiyor olabilir (sık ratlanılır)..
Eğer bu da değilse sorun Çalışan programların ( ctrl + alt + del -> Görev Yöneticisi) CPU kullanım değerlerine bakıver..

64 Derece diyor ama bnm pc ortalama 70 çekiyor :S kasayı yeni temizlettim ama termal macun filan bakmadım .

İşlemci kullanımı Ortalama %55

Geri