Cpu installed!!!

thsn10

New member
Reaction score
0
işlemcisi yeni takılan bilgisayarımda böyle bi ibare çıkıyor (cpu intalled.usb device over current status detected. System will shut down after 15 seconds...) daha sonra bilgisayar 15 saniye sonra kapanıyor ne yapmam gerekiyor bilen varmı....

dostum bios ayarlarını bir default edermisin birde öyle dene bakim.. bir hata görünmüyor sadece yüklenmiştir 15 saniye sonra kapanacaktır diyor . default et öyle bak bi

bios a da girmio sadece flash ez die bir menü var oraya girio orda da bişey yapılmıo...Bios a tam gireceği sıra sölediğim ileti gelior... sadece alt+f2 fonksiyonu çalışıyor o da dediğim gibi flash ez die bir menü...

hocam işlemciyi takarken yanlış takmış olabilirsin sıkıntı genelde ondan kaynaklanır işlemci fanını sök sonra işlemciyi sök temiz bir şekilde yerleştir işlemciyi yerine iyi oturtman lazım bi bak iyi oturtmamış olabilirsin anakart ile işlemci şekline bir bak uygun şekilde tak.

defalarca taktım çıkardım ama yine bi sonuc çıkmadı nakliye sırasında işlemci fanı düzgün takılmadığında yerinden çıkmıs ondan dolayı oldu heralde ama kaç defa taktım çıkardım yine bişey olmadı...

hocam sıkıntı başka yerden değildir anakartın iğnelerinden bazıları yada biri incinmiştir ( eğilme kırılma ) onlara dikkat et

tm iice inceleyeyim bakalım teşekkürler ilgin için...

hatada usb yazıyor yha istersen usb takılı olan aygıtları çıkar bir dene usblerde herhangi bir şasse olabilir...

sorunu hallettim kasanın önündeki usb den kaynaklanıyomus kasanın içindeki usb baglantılarını çıkarınca pc acıldı sorun usb mis....

Geri