cpu fan ayarı ile ilgili sorum vardı

snıper

New member
Reaction score
0
beyler pc'im açılışta kendi kendine reset atıyor bunu arkadaşıma sordum virüstendir dedi daha yeni formatlı ondan değilse fan ısısındandır dedi netten konuştuk tabi beyler bu fanın ayarını nasıl ve kaçtan yapmalıyım açıklarsanız sevinirim şimdiden sağolun..

Öncelikle konuyu ilgili yere taşıdım.

Cpu fan ayarları bios üzerinden (bazı anakartlarda ki bu bazı nadir oluyor.) ayarlanabiliyor.

Ama eğer işlemciniz fazla ısınıyorsa bu olaydan şüphelenebilirsiniz. Reset atma olayına psu da sebep olabiliyor.

Bilgisayarınızın bios ekranından hardware monitor seçeneğine girerek cpu ısısını bizimle paylaşırsanız daha kesin bir yargı ortaya koyabiliriz.

Benim arkadaşında belli bir süre çalıştıktan sonra pc kapanıyordu kasayı actık baktık CPU fanı trafında o kadar toz toplamıski artık dönmüyor. Hayatımda ilk defa öyle bişey gördüm saç gibi toz yığıı olmuştu. toz ihtimalide var yani.

PSU daki pisliği temizlediniz, sorun çözüldü mü?

Sorun sadece psu dan da kaynakjlanmıyor olabilir.
Rset atma ile ilgili ayrıntıları yazmaya çalışırmısınız.

Örneğin Masaüstü gelmeden hemen önce reset atıyorsa Psu ekran kartınızın enerji gereksinimini karşılayamadığından atıyor olabilir ama sisteminizin başlangıcında etkinleşen de Reset e neden olan istenmeyen bir yazılım da buna neden oluyor olabilir.

Bu nedenle ayrıntıları paylaşırsanız daha net yanıt verebilmekle birlikte çözüme de kolayca ulaşabiliriz.

Bu sorun yeni mi ortaya çıktı.
Pc yi açıp cpu fanını temizle

Geri