COM1 Hatası

Pax_deorum

cursum perficio
Reaction score
0
arkadaslar uydu receiver ı bilgisayara bağladım CANNOT OPEN COM1 YAZDI birkaç yere baktım bu sorunu yaşayanlar ne yapmış diye bazıları sp2 yüklü olanlarda bu sorunun olağan olduğunu COM2 yi kapatmam gerektiğini yazmış kimileri bios ayarlarında sorun olabileceğini Com1 3F8 Com2 2F8 yap yazmış ki ben biosa girdim böyle benzer şeyler bulamadım sadece bir yerde serial port adress karşısında 2f8-IRQ3 yazıyordu port 1 port 2 bulamadım.
bu uzun girişten sonra önerilerinizi bekliyorum.

com hatalarının sp2 ile bir alkası yok.Sorunun büyük ihtimalle biosundan.biosta bu ayarları bulamadım demişsin ama bulmuşsun.bazı bioslarda serial port olarak geçer ismi.2f8 i 3f8 yapmayı dene.
diğer bir ihtimalde çift çekirdek veya hyper threading işlemci kullananlarda bu sorun olabiliyor.eğer çift çekirdekli işlemci kullanıyorsan sana yine bios yolu görünüyor.Biostan işlemcinin bu özelliğini kapatıp tekrar dene. kolay gelsin..

teskkur ederim bende çift işlemci yok. dediğin gibi 3f8 yaptım ama değişen birşey olmadı.hala com1 hatası veriyor.bağlantıyı com2 ayarlasam olurmu acaba.onun giriş yeri farklı mı ?

com2 ve varsa com3 olarak dene.Faydası olabilir.

benim için sakıncası yok programda com20 ye kadar yolu var da benim merak ettiğim kablonun bilgisayar giriş yerinde bir değişiklik varmı yani aynı yerde mi kalıcak.?

Aynı yerde bırak kablonu,programdaki com slotlarını değiştir.Belki bi tanesi denk gelir de çalışır.

Evet beyler bende atamıyorum bende dogru kuplerle denıyorum ancakCom1 de sorun olmuyor dogru baglandı dıyor.
Ancak ne hıkmetse bır turlu olmuyor.Yukleme talımatlarına harfıyen uyuyorum sorun ne olabılır.Baglandır dıyor.
bıosta hıcbır ayar yapmadım bu olayla ılgılı.

az önce aygıt yöneticisinden bağlanti noktalarına baktım gelişmişte tam görünmüyor ama com1 den 13 e kadar kullanımda yazıyor sanırım tek com 2 boşta.
com2 den attım bugun .tesekkur ederim

Arkadaşım cihazla ilgili açıklayıcı bilgi ver SP2 İle bi ilgisi yok bu olayın

Geri