CocaCola'nın Son Oyunu...!

reavenn

qяσηι¢ υуυz
Altın Üye
Reaction score
0
İnandığım iki şey var: Aynaya baktığımda gördüğüm,
CocaCola'nın Son Oyunu: TURKUAZ Gerçeği Dün gece eve dönerken su
almak üzere markete uğradım. Görevliye şöyle sordum :
- 1,5 lt su var mi? Ama Turkuaz dışında lütfen"
Turkuaz cıktığından beri bu şekilde su alıyordum artık. Para verip kötü su içmeye hiç niyetim yok... Marketteki adamın dediklerini aynen aktarıyorum:
- Abi ben o sudan satmıyorum. İnan ki gelen müşteriden
onda dokuzu senin söylediğin şeyi söylüyor"
-Peki neden halen daha satıyorlar diye sordum.
-Abi turkuaz suyu, marketlere
bedava veriliyor. Satarsankâra geçiyorsun, satmazsan oylece duruyor. Ama
ben satmiyorum, cünkü alanyok".

Uzun soze gerek yok; hickimse almazsa, hickimseye satamazlar... Lütfen okuyun, okutun! Bir şeye dikkatinizi cekmek istiyorum.Türkiye'de baz şişeli
Icme sulari dogal kaynak suyu degil. Dogal kaynak sularinda devlete para odemeniz gerekiyor, arti bu tesislerin yatirim maliyeti cok yüksek.
Dolayisiyla, mesela COCA COLA ne yapti?Uludag'dan kaynak suyu araştırmalarında maliyetleri yüksek buldugu icin
BURSA/KESTEL deki C.Cola fabrikasinda, derin kuyu pompalariyla ovanin suyunu
cekerek bunu da tersosmos'dan gecirip filtre ederek hem Coca Cola meşrubatini
hemde TURKUAZ'i şişelemeye başladi.TURKUAZ'in etiketinin üst ve altindaki Kahverengi şeritlere dikkat edin... SOFRA ICECEGI yazar... Devlet, C.Cola'nin uyanikligini kanuna uydurmak ve uyanikliga yapilacak itirazlari bertaraf etmek
icin boyle bir kural cikardi... Binlerce donümlük tarim arazisinin bulundugu ve CocaCola haric hic bir isletmeye Derin Kuyu Pompasi cakma IZNI VERILMEYEN
Kestel ovasinda, yeraltindan cekilen su, filtre edilip daha sonra icine bazi
mineraller katildiktan sonra Türkiye'nin en ücra kasabalarinda bile satiliyor ve likir likir iciliyor. Bazi yazlik kasaba ve koylerde neredeyse TURKUAZ harici icme suyu bulamazsiniz. Cünkü dagitim agi cok güclü... Bayilere baski bile oldugu yolunda duyumlar aldim.Turkuaz icmeye devam edecekseniz, unutmayin... Yapay bir Su Iciyorsunuz. Duyarli bir vatandaş olarak konuya dikkatinizi cekerim. Her tarafi dogal kaynak sulariyla dolu memlekette, millete kuyu suyunu zorla ve de üstüne para alarak iciriyorlar. Icmeyin arkadaşlar!

arkdaşım san katılıyorum zaten bu olay birçokkezde gereek maillerle olsun gerek yazaılı basında yer aldı marketicininde dediği gibi zaten her 10 kişden 9 bilyor ne oıldugunu ama birkez daha gündeme getirmen iyi oldu bilmeyen warxsa öğreni,r

paşa çok haklısın bunu çoğu kişi biliyo ve içmiyo ama bilmeyen bi kaç kişi varki aman ne kailteli ne güzel su deyip içiyolar çünkü tadı gerçekten güzel ama ne varki su die içtiğimiz şey su deil su sağlıksız olurmu coca cola company yaparsa olur su yun içine asitliği düzenleyici adı sitrik asit koyarsan ve bunuda materyel die saklarsan bileler içmez bilmeyenlere içirmez

arkadaşım sağol sağolda konu daha önce birkaç kere verilmişi yanılmıyorsam ama sorun olmaz sanırım böyle bir haberin gündemden düşmemesi hepimizin çıkarına sağlığına...
direk maili copy paste yapmak yerine biraz düzenlersen konu daha okunur hale gelicek bence...
saygılarımla..

Bencede bıraz duzenlsen okunması daha da kolay olcak..

Ama doğru bir paylaşım sağolasın. Ama oyun diye de
nitelendirmemek gerekiyor sonuçta adamlar farklı
birşey iddia etmiyor ki şişenin üstünde de arıtılmış
diye de yazıyor :)

Bazı büyük marketlerde de Cola Cola nın yanında hediye olarak veriliyor zaten bu Turkuazlar.Ve tadı hiç güzel değil...

Kimse icmese Kimseyede Satamazlar Ama Marketcilerde SAtmak Zorunda Kär Etmek Istiyorlar

abi sadece suyunu değil kolasınıda içmiyom ben bu amerikan ların , cola içmeyince de hayat çok güzel akıp gidiyo . içmeyin arkadaşlar , mecbur kalmazsanız yabancı malı kullanmayın bile

Konuyla Uzaktan Alakali Ama Bİlmeyenler İÇİn SÖylÜyorum Coca Cola Adini Tersden Yazip Ve ArapÇaya CevİrİldİĞİnde Ne Anlama GeldİĞİnİ Bİlİyormusunuz? La Mohammed La Mecce Yanİ; Muhammet Yok Mekke Yok..! Uyanalim ArkadaŞlar!!!

okurken kör oluyodum
herneyse önceden de tartışmıştık bu konuyu ama hatırlatmada yarar var insanlar bilinçlensin ;)

yapay mineraller var içinde arkadaşlar

ya keşke sadece turkuaz olsa herhangi bir markete girdigimde yabancı etiket olmayan su yok ki:
mesela
turkuaz coca cola
hayat danone
pepsinin de var falan bende kardelen die bisey buldum yerelmis..
zehir olsun yerli olsn abi

Yazı düzeltilmiştir. Yararlı olayım derken zararlı olmayın..

>>>>>>>Bu
>>>>>>>şekilde yazı
>>>>>>>yazmak
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>eski bir
>>>>>>>taktik
>>>>>>>okuyan lkişinin
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>yazının her
>>>>>>>yerini
>>>>>>>ve sonuna
>>>>>>>
>>>>>>>kadar
>>>>>>>okumasını sağlamak
>>>>>>>için
kullanılan
>>>>>>>>eski bir
>>>>>>>>taktik
>>>>>>>>
>>>>>>>>bir daha
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>olursa
>>>>>>>>yakarım canını.

bu şekilde yazılar genellikle e-mailllarda kullanılıyor zaten

paylaşım güzelmiş ama yine de 40 yılda bir forward maillardan güzel ve gerçek şeyler çıkmış eline sağlık

TURKUAZ SU ve HATTA COCA-COLA İÇMEYİN

konu daha önce açıldıysa özür dilerim ben görmemiştim ama bi zarar görmüyorum çünkü böle sorunları sürekli yinelemek lasım çünkü unutulabiliyoo başka konularla tekrar karşınızda olma dileğiyle......
görüşleriniz için teşekkürler

hocuspocus kusura bakma ben öle anlaşılır okunur diye öle yasdım bidaa yapmam o zaman ...

Doğru Söylüyorsun Bu Suyu Hiç Sevmem

ztn tadını sewmiodum....

Doğru Söylüyorsun Bu Suyu Hiç Sevmem

Geri