Coca Cola Da Alkol Varmı??

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Coca-Cola’da 0.075 g/l etil alkol tespit edilmiştir.

‘Gazozlarda Alkol Var’ açıklamamızdan sonra kamuoyunda yapılan tartışmalar sonucu 10 üreticiden sadece 3 tanesi, ‘ürünlerimizde alkol yok, var olan alkol, fermantasyon (mayalanma) sonucunda oluşan alkoldür’ şeklinde görüş belirtmişlerdi. Yapılan açıklamalardan hiçbir bilim adamı ve tüketicinin tatmin olmadığı Tüketiciler Birliği’ne gelen telefon, e-posta ve mektuplardan anlaşılmaktadır. Bu açıklamamızdan sonra birçok bilim adamı ve mühendis ise gazlı ve kolalı ürünlerde bulunan Etil Alkolün fermantasyon sonucu oluşmadığı; tiryaki tüketici oluşturmak, dolum sırasında akışkanlığı hızlandırmak ve aroma çözücü olarak kullanıldığını ifade ve ispat etmişlerdi. Üç temel nedenin yanında etil alkol dışındaki çözücülerin daha pahalı olması nedeniyle, üreticilerin etil alkolü tercih ettikleri tespit edilmiştir.

Biz, içeriğinde alkol olduğun etiketinde yazmayan kolaları da içmiyoruz. İçenlere afiyet olsun."​

eyvah n'apcaz şimdi !!

BEN VAZGEÇTİM KARDEŞ İLAÇ DEĞİL HAP DEĞİL İHTİYAÇ HİÇ DEĞİL.ALKOL OLMASI BİR YANA ADAMLAR TİRYAKİ YARATIP ÜRÜN SATMAK DERDİNDE AYRICA YAHUDİ PATENTLİ OLMASI BAŞKA KONU.. ALKOL ALAN KİŞİ BİLE OLSAM İÇECEKSEM İÇERİM AMA İNADIMA COLA YI İÇMİCEM.

o kadarcık alkol tiryaki yapmaz

baba ben beklerim yani :vur

TiryaKiLik yapTıĞına eminim ama sanırım herkese oLan bişey deĞiL..
TanıdıĞım bazı kimseLer var bir Gün koLa iÇmeden duramıyorum dien..
kişiden kişiye deĞişiyo oLabiLir..
ben de iÇmemeye ÇaLışıyorum..
sonuÇTa önemLi oLan aLkoLun azının da ÇoĞunun da "haram" oLma boyuTu

yahudi patentli demişşin türkler yapsın onlardan içelim ozman yaptılarda bizmi içmedik cola turka ne güne duruyor diyiceksın sımdı abdest suyu gibi içilmez o

Karar Benim Demiş Birisi Ben Karar Mekanizması Değilimki Içmeyin Diyede Bir Yaptırımım Yok Ben Haber Verdim Dileyen Dilediğini Yapar. Ben Alkol Bağımlılığından Sözetmedimki Zaten. Kendine Göre Cola Bağımlılığından Söz Ettim Buda Abd Ve Kapitalist Sermayenin Bir Oyunu Demek Istedim Isteyen Içsin Bana Ne Ki. Paralar Bana Gelmiyor.cola Turka Için Katılıyorum Görüşlere Haklısınız Napalım. Aydın Doğan Sermayeli Katkısız Vehbi Koç Sermayeli Yerli üretimler çıktıda Biz Içmedikmi. Dindar Kesim Kola Yapmasını Bilmior Napsın..

bende zaten uzun zamandır hiç bir gazlı içecek içmemeye çalışıyorum...

günlük alkol ihtiyacımı karışılamış oluyorum fenamı :)

Geri