Chrome'un YükseLişi FireFox'u Tehdit Ediyor..

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
20100529010744_browsers.jpg

Chrome'un hızlı yükleşi sadece IE'yi tehdit etmiyor: İşte Firefox için çalan tehlike çanları...

Tüm araştırmalar son dönemlerde Chrome ve Firefox'un yükselişte, Internet Explorer'ın ise düşüşte olduğunu gösteriyor. NetMarketShare'in yayınladığı raporlara göre son 1 yıl içerisinde Chrome kullanıcı payını %2,4'ten %6,73'e yükseltti. Firefox ise %22,43'ten %24,59'a yükselirken, Internet Explorer bu üç tarayıcı arasında tek kaybeden oldu. IE'nin pazar payı aynı dönemde %68,32'den %59,95'e geriledi.

Bu rakamlara sadece bu açıdan bakıldığında, Chrome ve Firefox'un, Internet Explorer'dan ayrılan kullanıcıları paylaştıklarını düşünmek son derece normal. Fakat bu durum biraz daha dikkatli incelendiğinde, aslında dinamiklerin daha farklı olduğunu görebiliriz.

Chrome Firefox'tan çalıyor; IE ise rahat!

Chrome öncelikli olarak tecrübeli bilgisayar kullanıcılarının tercihi oldu. Gündelik kullanıcılar için genellikle Windows'un varsayılan tarayıcısı yani Internet Explorer en çok tercih edileni. Popüler internet yayınlarından ve ileri seviye kullanıcıların ziyaret ettiği RWW sitesinin istatistiklerine göre NetMarketShare ile aynı dönem göz önüne alındığında Chrome'un artışı karşısında, Firefox'un kullanıcı kaybettiği görülüyor. Internet Explorer'ın ise aynı dönemde kullanıcı sayısı sabit kalmış. Yani sadece ileri seviye kullanıcılar göz önüne alındığında, Chrome Firefox'tan çalıyor; IE ise bundan etkilenmiyor.

Geniş bir çerçeveden tüm bu rakamlara bakacak olursak, Internet Explorer'ın genel toplamda kullanıcı kaybetmesine rağmen, teknoloji meraklısı, ileri seviye internek kullanıcıları arasındaki kullanım oranı sabit kalmış durumda. Bu durumda Firefox ve Chrome aynı anda Internet Explorer'dan kullanıcı almalarının yanı sıra, Chrome ileri seviye bilgisayar kullanıcıları arasında Firefox'a göre daha çok tercih edilmeye başlamış durumda.

Chip

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    15.1 KB · Görüntüleme: 21,099
Bende Chrome'u birkaç gün denemek için indirdim ve mesela bazen Facebook'a giriş yapacağım zaman girmiyor Bu web sayfası kullanılamaz yazıyor.Hotmail içinde öyle.

Opera firefox : ) Gerisi teferruat. : ) arkadasın dedıgı gıbı

ben de firefox kullanıyordum ama simdi chrome kullanıyorum.
firefox'un 2 saatte acılması deli ediyordu beni

işin ehli olsun diyosan firefox... yok hızlı ve sade olsun diyosan opera... yalınız java yüklersen pc mort oluyo ... şuan bende olduğu gibi :huh:

chrome gayet rahat ve hızlı explorer sürekli bilgi alabilmek için iyice yavaşladı

Chrome sollar .
En azından Microsoft gibi IE üzerinden sızmıyolar. Firefox açılana kadar 5 sayfa açar Chrome

google sözünün eri;
1 sekme kitlenirse diğeri calışır durum da,
ayrıca ağır yüklü sayfaların üstesin den büyük kararlılıkla ayırlıyor
örn firefox bir yerde takılıp kalırken google takılmıyor

1.5 sene OPERA kullanan biri olarak söyleyebilirim favorim operaydı uzun zaman..daha sonra FİREFOX'un eklentileriyle muhteşem birşey oldugunu fark ettim ve kulanmaya başladım ama eski pc'imde çok yavaştı bu yüzden vazgeçtim ve CHROME delisi olmuştum..hem kasmıyordu hemde digerlerine göre sade oldugu için çok hızlıydı.

şimdiii

yeni pc topladım 8 ay önce..roketi topladıgımdan bu yana FİREFOX'dan hiç vazgeçmedim..ama yinede SAFARİ,OPERA,CHROME yüklüdür pc'de..birinin bilgisayarı iyi ise FİREFOX'tan vazgeçmez..çünkü özelliklerine hiç bir Browser yetişemez..istedigin sitede izledigin videoyu begenirsen anında indirebiliyorsun.. YER İMLERİ'ni kurtarmaya ugrasmana gerek yok istedigin bilgisayara 200kb'lık bi eklenti ile YER İMLERİ'ni taşıyabiliyorsun nerede olursan ol..ve bir sürü daha özellik..NASIL BIRAKIYIM FİREFOX'u..süperrrrr benim için sizi bilemem..

ben uzun zamandır(3 ay felan) google chrome mu kullanıyorumm zaten

En Kral Firefox abi gerisi tefaruat corne indirdim ilk gün bişi yok 2 gün forma gircem mahkeme kararı hatası verdi firefox a bakıyom giriyo onda girmiyo en kral firefox opera falan denemedim ama firefox varken gerisini bos ver

Geri