CHP'nin telaşı bundanmış_________

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
CHP'nin telaşı bundanmış

Ergenekon sanıkları ve HSYK'ya en büyük desteği veren CHP'nin tüm derdi, Kanaltürk'e aktardığı iddia edilen 5 milyon TL'nin Ergenekon savcıları tarafından mercek altına alınıp raporların tamamlanma aşamasına gelmesindenmiş...

resim81130_2.jpg

Kanaltürk'ün eski sahibi ve Ergenekon sanığı Tuncay Özkan, Cumhuriyet mitinglerinde “Kanalım CHP'nin emrinde” açıklamasıyla dikkat çekmişti. Özkan'ın CHP'den aldığı ileri sürülen yaklaşık 5 milyon TL ise şimdilerde tekrar araştırılıyor.

Ergenekon savcılarının, sanıklar arasındaki karmaşık ilişkileri çözmek için ‘operasyonun mali boyutu' ile ilgili de geniş kapsamlı inceleme yürüttükleri belirtiliyor. Bu kapsamda CHP'nin, Kanaltürk'e aktardığı iddia edilen yaklaşık 5 milyon TL'lik paranın Ergenekon savcıları tarafından incelemeye alındığı öğrenildi.

CHP HESAPLARINA “ERGENEKON” İNCELEMESİ

Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri, Mali Suçları Araştırma Kurulu ve BDDK murakıplarından oluşan denetim timinin, her bilgi ve belgeyi değerlendirerek, Ergenekon'un mali yapısını çözmeye yöneldikleri ve operasyona en büyük tepkiyi gösteren CHP'nin, Kanaltürk'e aktardığı iddia edilen yaklaşık 5 milyon TL'nin de mercek altına alındığı öğrenildi. Son dönemde Ergenekon savcılarına yönelik baskıların artmasında, operasyonun mali boyutu ile ilgili bu raporların tamamlanma aşamasına gelmesinin de rolünün olduğu belirtiliyor.

CHP-KANALTÜRK İLİŞKİSİ:TUNCAY ÖZKAN: “KANALIM CHP'NİN EMRİNDE”

Kanaltürk'ün eski sahibi ve Ergenekon sanığı Tuncay Özkan, Kanaltürk'ü 17 milyon dolara kurduğunu söylemiş, Maliye'nin kanalda inceleme başlatması üzerine ise, bunun sadece 3 milyon dolarının ödenmiş sermaye olduğunu belirtmiş, bunun da Kanal D'den Çukurova Grubu'na geçerken aldığı transfer parası olduğunu ifade etmişti. Tuncay Özkan, Cumhuriyet mitingleri sırasında da, “Kanalım CHP'nin emrinde” açıklamasıyla dikkat çekmişti.

BAŞSAVCILIK, ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖNDERDİ

Google'dan derlediği bilgilerle AK Parti'ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, CHP'ye kapatma davası açmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Kamuoyundan gelen baskılar sonucunda harekete geçmek zorunda kalan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin Kanaltürk'e 3 milyon dolar usulsüz ödeme yaptığı iddiasıyla ilgili açıklamada, CHP'nin Kanaltürk'e (Yaşam TV'ye) ödeme yaptığı iddialarına ilişkin Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, başsavcılığa ilettiği yazı ve eklerinin, siyasal partinin mali denetimi kapsamında görüldüğünden, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderildiğini duyurmuştu.

AYM: CHP, YAKLAŞIK 1 MİLYON TL USULSÜZ HARCAMA YAPTI

Anayasa Mahkemesi, yaptığı incelemede CHP'nin 1998, 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ait hesaplarında Siyasi Partiler Yasası'na aykırı harcamalar yaptığını tespit etti. Buna göre, CHP, Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olarak yapıldığı tespit edilen 980 bin 527 TL'yi Hazine'ye ödemek zorunda kalırken, Anayasa Mahkemesi, resmi belge üzerinde tahrifat yaparak partiyi zarara uğratan sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SUÇU BİR-İKİ PARTİLİYE MAL ETTİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, partinin eski Saymanı Mahmut Yıldız, eski Muhasebe Müdürü Ertuğrul Kaya ve muhasebe görevlisi Ersin Şenol hakkında “hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanma”, “özel evrakta sahtecilik”, “parti defter ve kayıtlarının tutulmaması” suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameye göre Sav'ın dosyası dokunulmazlık nedeniyle ayrılırken, diğer sanıkların yargılanması sürüyor.

ERBAKAN'A DAVA, BAYKAL'A HAVA

CHP'nin hesaplarında yapılan usulsüzlük ile ilgili olarak birkaç partilinin sorumlu tutulduğu belirtilerek olayın üzeri kapatılırken, Kayıp Trilyon davasında Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'a ceza verildi. Kayıp Trilyon davası kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bile halen yargılanmak isteniyor. Baykal hakkında dava açılmamış olmasının Kayıp Trilyon davasında mahkûm olan Erbakan ve Gül hakkında emsal oluşturacağı belirtiliyor. Bu çerçevede Erbakan'ın yeniden yargılama isteyebileceği ve Gül hakkında ise davanın düşeceğine dikkat çekiliyor.

kaynak

Sümen ALtı EdiLmesini İsteyecekLer Tabi. Tuncay Özkan'da O Kadar MuhaLifLiği ÜLkesini Çok Sevdiği İçin Yapmadı.

herkes yazdıgı yorumlara dikkat etsin sonra uyarmadı demeyin

iyi forumlar

Chp 1 milyon usulsuz harcama yapar
Akp 5 milyar yapar ama ne demis atalar.. minareyi calan kilifini hazirlar :D

Koskoca Banka Sahibi CHP; YoLsuzLuk Yapmaz:)

Çünkü OnLarın Bankası Var. Adı SoL, Sermayesi KapitaLizm:D

Asla kapitalizm usagi olmayacagiz
Asla dinsiz olmayacagiz
Asla Ulu onderimizin yolundan ayrilmayacagiz..

Nasil tabir ettiginiz onemli degil solcu yenilikci idealist kemalist hic farketmiyor

ama bu kriterlerden asla asla ve asla odun vermeyecegiz..

Kapitalizm'in sermayemse Neden Kaç Senedir Baş'ta Olamıyoruz.. Daha Dün'e Kadar 3'lü Koalisyonda Barajı Bile Aşamamışken Neredeydi O Kapitalizm ??? Nerdeydi Bankalar ??? Tek Başına Karşılık Muhalif Varsa Fetvayı Ver Saldır Kafa Kopart Ama Burası Türkiye Cumhuriyet Bi Gün Gelir O Fetva Vereninde Kafa Gider.. Ayrıca Tuncay Özkan'ı Kaale Almayın Bahçeli Gibi Bağrındı Çağrındı Devrim Yapacaz Dedi Devrim'i Dinci Yobaz Bugün Gazetesi Sahibine Sattı.. Merak Ediyorum Bu Satılan Kanaltürk'ün Parası Bu Chp Aktardı Diye İdaa Edilen Para Olmasın...:durdurun:durdurun:durdurun

CHP liler bu konuyla ilgili ağzılarını açıp tek kelime edemiyorlar

Doğan medyasının sahte balonu Tuncelili Yalandaroğlu nerlerdesin ses ver

açıkl abakalım o triyonları nereye harcadınız

Yaw CHP ALeyhine Yorum Yapınca Ne Kadar CeLaLLendiniz.:D
Siz SoLmusunuz? Siz SOlsanız Ben Komünsitim:)
SosyaList EnternasyoneL TopLantıLarına neden katıLamıyorsunuz.?
neden Ekonomik GeLir Seviyesi Yüksek İnsanlar Sizi tercih Ediyo,Hani SoL Emekçiye Hitap ederdi.?
hani SosyaL PolitakaLarınız?
Hani SoL Demek değişim Demekti, BaykaL kazık Çaktı GeneL BaşkanLığa?
Neden Emekçinin partisi Olarak değiLde, Mütehit Partisi OLarak AnıLıyorsunuz?
Her TürLü Baskı Dayatmaya SoL Karşı Dururken, Siz Neden darbeciLere Çanak Tutuyorsunuz?

O Kadar Madde Sayarım ki, Okuyamazsınız?

En İyisi UnutuLmaya Yüz Tutmuş RezaLetLerinizi Bana Saydırmayın:!

Yaw CHP ALeyhine Yorum Yapınca Ne Kadar CeLaLLendiniz.:D
Siz SoLmusunuz? Siz SOlsanız Ben Komünsitim:)
SosyaList EnternasyoneL TopLantıLarına neden katıLamıyorsunuz.?
neden Ekonomik GeLir Seviyesi Yüksek İnsanlar Sizi tercih Ediyo,Hani SoL Emekçiye Hitap ederdi.?
hani SosyaL PolitakaLarınız?
Hani SoL Demek değişim Demekti, BaykaL kazık Çaktı GeneL BaşkanLığa?
Neden Emekçinin partisi Olarak değiLde, Mütehit Partisi OLarak AnıLıyorsunuz?
Her TürLü Baskı Dayatmaya SoL Karşı Dururken, Siz Neden darbeciLere Çanak Tutuyorsunuz?

O Kadar Madde Sayarım ki, Okuyamazsınız?

En İyisi UnutuLmaya Yüz Tutmuş RezaLetLerinizi Bana Saydırmayın:!

Bi Kere Chp Kominist mi O Senin Dediklerine Uysun :) ayrıca enternasyonal Toplantısına Gidiyor.. Harcınıda Yatırıyor... Zaten Chp'de Bi Sapkınlar Var Sizden önce Biz Bu işin farkındayız.. Hani SoL Demek değişim Demekti, BaykaL kazık Çaktı GeneL BaşkanLığa?
Bu Sözüne O kadar Katılıyorum ki Chpli Olmaktan utanıyorum...Şunu Söyleyeyim.. Chp Ne Sosyalisttir Ne Kominist Kemalist Bir Partidir.. Ancak Son Zamanlarda 20 25 Yıla Genelleme Yaparsak Baykal Öyle Saptırmıştır Ki Utanılacak Bi Hal Almıştır Chp'nin Hali...

bu CHP den ne köy olur ne kasaba

Atatürkün izinden gidyoruz diyolar ortalık ta trilyonlar dönüyo.İş bankası holding gibi maşallah CHP nin kasası durumunda.:)ama nedense ortalıkta bir sürü usulsüzlük var cabası bazı kesimlerde buna göz yumuyor.çıkmışlar dürüstlük edebiyatı Atatürkçü ayakları bilmem ne.Atatürk yaşasaydı Baykal başta olmak üzere bir sürü sahte laik chp li zevatı şutlardı partiden
baksanıza 50 senedir iktidar olamıyo sahte laikçiler. milletimiz oy bile vermiyor iktidar olabilmişler mi .muhalefet fazla bunlara ortalığı karıştırma işlerinde uzmanlaşmış bi kadroya sahipler ondan sonra vatan millet sakarya demeyi iyi beceriyorlar :))

birde allah kitap din deyip parayı götüren şerefsizler var

Tam bu noktada bir şey yazmak istiyorum. Türkiye'de dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteyen tek parti lideri kim? Deniz Baykal!

Söylemek istiyorum, Sayın Baykal bunlardan korksaydı dokunulmazlıkların kaldırılmasını ister miydi?
Sormak istiyorum; iktidar yanlısı gazete bunları yazıyor da neden tutup iktidara baskı yapmıyor? "Dokunulmazlıkları kaldırında yargılayın bunları diye." İşte ben böyle yazılardan kuşku duyarım. Kendi yaptıklarını bir şekilde örtbas etmek için muhalefete saldırmak derim ben bu tür yazılar için. Nitekim öyledirde...

Başbakan o kadar temiz bir insan olduğuna inanıyorsa dokunulmazlıklarını kaldırsında bizde anlayalım kim temiz kim kirli. Kim AK kim kara?

Pek değerli "AK_Türk" rumuzunu kullanan arkadaşımın avatarınada bir göndermede bulunmak istiyorum. Değerli arkadaşım, acaba anayasaya aykırı yasaların götürüleceği bir başka kurum var mıdır? Sonra kullandığınız kelimlere dikkat ediniz. Nasıl Abdullah Gül kayıp trilyon davasında konuşmuyorsa Kılıçtaroğlu'da konuşmak zorunda değildir. Bu yazıya cevap vermeni bekliyorum...

Ayrıca Chp'nin sol parti olmasına en başından beri karşıyım. Çıkıp İsmet İnönü zamanında ortanın solu gibi bir tabirin ardından birilerinin hala bunun peşinden koşup Mustafa Kemal'i solcu gibi gösterenlere kızgınlığım yüksektir.

Teşekkür ederim.

Makale denen şeyde kaynak ismi belirtilmemiş.Bana kaynağını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.

Makale denen şeyde kaynak ismi belirtilmemiş.Bana kaynağını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.

bakıpta mı göremiyorsun yoksa hiçmi görmüyorsun. hangi alfabeyi kullanıyorsun kardeş... orda bak kaynak yazıyor üstüne tıklarsan neresi olduğu çıkar meydana.. asıl sen 6 mesajlı yeni üye; sen kimsin bir aslını söyle de ben sana kaç ay önceki sesini kıstığım üye lerden olduğunu sayayım. sen kimin külündensin yine.. ))

kaynak takıntısı olanlara sözüm yok , onlara gökten taş yağsa belge diye ebabil kuşu gelse yine inanmazlar. edit; kaynak eleştirisi üye için zararlıdır... ))sen yazıya yap yorumunu ...

CHP değil mi kapatılmasına sebep olacak
yasayı çiğneyip de Almanya'dan maddi yardım alan..

Türkiye tam anlamıyla demokratik hukuk devleti olmadan
CHP dinazorları yargılanamaz..yargılansa bile aklanır..
Onlarla diğer tarafta hesaplaşacağız..zira sandıktaki
hesaplaşmalardan anlamıyorlar.

vaay 6 mesajlı yeni üye ha.Bizim haddimize mi bilmem kaç bin mesajlı eski!! üye ile muhattap olmak.Buraya çöreklenmişsin sağa sola laf yetiştirme çabasına girmişsin.Kaynak konusunda düşüncelerim aynı değişmedi.Belge konusuna gelince,kopyala yapıştır yaptığın şeyi(yukarıdaki) belgeymiş gibi yutturmak istiyorsun; yutmazlar(yutacaklara da mani olmayayım)Belgenin,belge değeri taşıması lazım.İyikide gazeteler,internet gazeteleri günlük olarak yayınlanıyorda sen belge sıkıntısı çekmiyorsun yoksa neyapardın(tahtaya vur)Ses kısma olayına gelince demek ki sen laf yetiştirme triplerine girmişsinki adamlar yaka silkip lanet olsun demişlerdir.Hadi selametle

Geri