CHP'nin Fes Açılımı

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Altın Üye
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Önümüzdeki günlerde İstanbul’da CHP’nin fes açılımı yapacağını söylediler. Eskiden olsa şaka diye gülerdim ama artık şaka mı ciddi mi bilemiyorum.

Kaç gündür basında “Erdoğan niye Kılıçdaroğlu’na yükleniyor?” sorusu sorulmakta.

Kimi korktu diyor, kimi İstanbul’un rantından söz ediyor.

Oysa bu strateji, yedi yıldır sürdürülenle aynı.

Yani oyları konsolide etmek, iki partili bir sistemin varlığını sürdürmek, araya kimseyi sokmamak.

2002 seçimlerinden beri Türkiye’de

bu sistem uygulanıyor.

Erdoğan’la Baykal’ın bir öğleden sonra gizlice buluşup, baş başa konuştukları Beylerbeyi zirvesinde karar altına alınan temel politika budur.

İki partinin egemenliği.

“Sen laik oyların patronu ol, ben öteki kesimin. Araya kimseyi sokmayalım. Böylece götürelim” kararı.

Biliyorsunuz, son yazdığım tahmin değil bilgidir.

Dikkat edin her seçimden önce, Erdoğan çıkıp laiklerin kanını tepesine sıçratacak sözler söyler: CHP’ye dönerek “sizin kökünüz çürük!” der. Başka bir seçimde yurdu demir ağlarla örme projesinin fiyaskosundan bahseder.

Baykal da çıkıp AKP’lileri kızdıracak

bir iki laf eder.

Ve böylece palamut sürüleri hop diye iki ayrı yöne akmaya başlar.

Nüanslar kaybolur.

Şimdi de oynanan oyun aynı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hedefe koyuyor ki muhalif oylar onun çevresinde toplansın, Saadet Partisi’nin adayına falan kaymasın.

Çünkü Kılıçdaroğlu’na gidecek oylar AKP’den gitmeyecek. Onlar zaten muhalif.

Ama Mehmet Bekâroğlu’na giden her oy kendi canını yakacak.

Erdoğan’la Baykal yedi yıldır bu oyunu başarıyla yürütüyorlar. Dikkat ederseniz araya başka parti de sokmuyorlar. İstanbul, Ankara yerel seçimleri de CHP mi AKP mi çizgisinde ilerliyor.

Diğer partilerin patinaj yaptığı nokta burası.

Eskiden köy kahvelerine DP’li ve CHP’li siyasetçiler gider ve birbirlerine hakaret ederlermiş.

Heyecanlanan halk da taraf tutmaya başlar, birbiriyle dövüşür ve oyunu bu iki partiden birine verirmiş.

İki aday daha sonra şehre gider, masa başında halkla kafa bulurlarmış.

Şu anda da değişen bir şey yok.

İki genel başkanın gizli anlaşması, halk kitlelerini örsle çekiç arasına sıkıştırmaya devam ediyor.

Z.Livaneli....

KAYNAK

İki genel başkanın gizli anlaşması, halk kitlelerini örsle çekiç arasına sıkıştırmaya devam ediyor.

örs de kırılacak çekiçte
bu halkı bu devleti yönetmeyi haketmiyorlar

güzel anlaşma olmuş. baykal ezilmeyi kabul ettiğine göre sorun yok. ya bırak bu hikayeyi. araya başka partiyi sokmuyorlarmış. piyasada başka parti varda sanki. :D

güzel anlaşma olmuş. baykal ezilmeyi kabul ettiğine göre sorun yok. ya bırak bu hikayeyi. araya başka partiyi sokmuyorlarmış. piyasada başka parti varda sanki. :D

senelerdir oynanan oyunun parçası olmuşsunuz haberiniz yok.Bu güne kadar hangi seçimde iddialı bir 3ncü parti oldu ki?
Ya sağ elinle yiyeceksin,yada sol elinle başka seçeneğimiz hiç olmadı ki?

durmak yok,uyumaya devam !!!! :durdurun

senelerdir oynanan oyunun parçası olmuşsunuz haberiniz yok.Bu güne kadar hangi seçimde iddialı bir 3ncü parti oldu ki?
Ya sağ elinle yiyeceksin,yada sol elinle başka seçeneğimiz hiç olmadı ki?

durmak yok,uyumaya devam !!!! :durdurun

oyunu farkeden arkadaşıım sağ eli değil sol eli değil mesela neymiş bu üçüncü seçenek?

oyunu farkeden arkadaşıım sağ eli değil sol eli değil mesela neymiş bu üçüncü seçenek?
Vatanına,milletine,bayrağına,namusuna,dinine,diline sahip çıkan ama her işinde ölçülü ve adaletli olmayı temel prensip edinmiş bir el olmalı.
Keser sapı gibi hep kendisine yontmayan,küçücük bir gemiciği kayığa benzetmeyen,laiklik gidiyor naraları atıpta,milleti karalara boğmayan bir el lazım.
Ama .....
bu amanın cevabını verdiğimiz gün işte o gün olacaktır...

Luzumunda Kendini Bile İnkar Et

Eskiden köy kahvelerine DP’li ve CHP’li siyasetçiler gider ve birbirlerine hakaret ederlermiş.

Heyecanlanan halk da taraf tutmaya başlar, birbiriyle dövüşür ve oyunu bu iki partiden birine verirmiş.

İki aday daha sonra şehre gider, masa başında halkla kafa bulurlarmış.

Yazarların bazen saçmalamaya da hakları olduğunu bilirdim de,her şeyi çarptırma haklarını olduğunu yeni gördüm!
Tamam Demokrat Parti'ye sövecen anladık ta,CHP' yi niye harcıyon onu anlamadık!
Eskiden dediğin 1950-1960,o dönemde kaç parti vardı,Tek partili dönemden sonra kurulmuş DP var.O nun da sonu malum,idamlar,hapisler...
Allah aşkına biri bunlara dur desin!

Vatanına,milletine,bayrağına,namusuna,dinine,diline sahip çıkan ama her işinde ölçülü ve adaletli olmayı temel prensip edinmiş bir el olmalı.
Keser sapı gibi hep kendisine yontmayan,küçücük bir gemiciği kayığa benzetmeyen,laiklik gidiyor naraları atıpta,milleti karalara boğmayan bir el lazım.
Ama .....
bu amanın cevabını verdiğimiz gün işte o gün olacaktır...

sağ la solla ne alakası var bunun bahsettiğin şey dürüstlükten ibaret öle adamları bu memlekette millet vekili bile yapmıyolar ..............................................................örf ve adetlerine sadık gelenkçi tutucu olan kesim sağı (genelleme olarak istisnalar hariç) ama şimdi herşey değişmeye başladı kim nası olursa olsun artık halk hizmet götürene oy veriyor...buda bir adım ...bunu yerel seçimlerde dahada iyi görücez ne istediğini aslında halk seçer buna inanımıyosan bu yazıya inanıyosan o zaman demokrasiden bahsetmiceksin

sağ la solla ne alakası var bunun bahsettiğin şey dürüstlükten ibaret öle adamları bu memlekette millet vekili bile yapmıyolar doğulu gider bölücü terör yandaşını seçer ........................................... örf ve adetlerine sadık gelenkçi tutucu olan kesim sağı (genelleme olarak istisnalar hariç) ama şimdi herşey değişmeye başladı kim nası olursa olsun artık halk hizmet götürene oy veriyor...buda bir adım ...bunu yerel seçimlerde dahada iyi görücez ne istediğini aslında halk seçer buna inanımıyosan bu yazıya inanıyosan o zaman demokrasiden bahsetmiceksin

bence tanımlşamalarında biraz ( hatta abartı durumda) ,haksızlık yapmışsın.

şikayet başlığına iletmeye gerek duymadan senden düzeltmeni rica ediyorum.

yoksa başkalarıda

çocuk istismartcısı, amerikan yalakası, di,ndar kisvesi altında dolandırıcı sağcılar diye tarif yapar.

kendi kazdığın kuyuya düşersin

bilmiyorsun öğren.
öğrenmiyorsun sus.

Baykal yaşlandı artık çocuk işine çevirdi siyaseti bence muhalefette iktidar kadar iyi olmalı bi ülkede.

bence tanımlşamalarında biraz ( hatta abartı durumda) ,haksızlık yapmışsın.

şikayet başlığına iletmeye gerek duymadan senden düzeltmeni rica ediyorum.

yoksa başkalarıda

çocuk istismartcısı, amerikan yalakası, di,ndar kisvesi altında dolandırıcı sağcılar diye tarif yapar.

kendi kazdığın kuyuya düşersin

bilmiyorsun öğren.
öğrenmiyorsun sus.

sen yazdığını ve bundan önce bir partiye oy atanlar hakkında yaptığın yakışıksız yorumları sil bunu silmek kolay ama burda ben gerçek solculardan değil sol adına oy atanlardan bahssettim kötü örneklerden... dikkat ettiysen her doğuluda dtpye oy atmıyor her gelenkçi tutucuda sağa parantez içine dikkat et

Lütfen genelleme yaparak kişileri ve kurumları zan altında bırakacak yorumlardan kaçınalım iyi forumlar.

Geri