CHP'nin bittiği an!

KİMSEYE BİR DÜŞMANLIĞIM ŞİMDİLİK YOK
AMA ÇOK ISRAR EDERSEN
OSMANLIYA OLAN NEFRETİMİ SÖYLEYEBİLİRİM ( DÜŞMANLIK DEĞİL )
VE
SENİN YAPTIĞIN DOĞRU DEĞİL YAZIMI İYİ OKU ANLAMADIYSAN BİR DAHA OKU
YİNE ANLAMADIYSAN SUS VE ANLAMIŞ GİBİ YAP
EN AZINDAN HATAYA DÜŞMEZSİN
BEN TÜRKÜM DİNİM DE İSLAM
BUNLARA NASIL DÜŞMAN OLURUM EY ALLAHIN **LAĞI

Desene Chp Chp Olali Adam Gİbİ Bİr İŞ YapmiŞ
Chp Den ÇaliŞmalarinin Devami DİleĞİ İle

sen ne yazdığını bilmiyorsun.
1)osmanlıya hakaret eden birini destekliyorsun. bu osmanlıya hakaret etmektir.

2)hakaret edilen padişah ilk Osmanlı halifesidir. Yani o dönemdeki tüm müslümanların lideridir. bu sebeble müslümanlara yani islama hakaret ediyorsun.

3)bana hakaret ettin ama çokta önemli değil. herkes karakterinin gereğini sergiler.

bin kere düşün bir kere yaz. yazdığın sözler nerelere gidiyor? farkında bile değilsin...

2)hakaret edilen padişah ilk Osmanlı halifesidir. Yani o dönemdeki tüm müslümanların lideridir. bu sebeble müslümanlara yani islama hakaret ediyorsun.

3)bana hakaret ettin ama çokta önemli değil. herkes karakterinin gereğini sergiler.

bin kere düşün bir kere yaz. yazdığın sözler nerelere gidiyor? farkında bile değilsin...

-şimdi yavuza hakaret edince islama mı hakaret etmiş olunuyor burayı biraz açalım:)
ayrıca ortada hakaret yok,bi adam katilse ona katil dersin,bunun hakarete girdiğini sanmıyorum.
-şimdi osmanlı konusu çok gereksiz yere uzuyor,kısacası artık padişahım çok yaşa bizansa şöyle koyduk,mısırı böyle aldık muhabbetleri artık belli yaşa ve bilgi düzeyine gelmiş insanları etkilemiyor,şunu açıkca gördüm ki bu konuyu tartışırken, osmanlıdan epey nefret eden arkadaş varmış az değilmişiz sandığım kadar.
-ilk halife,son halife farketmez bu tür kavramlar bizi etkilemiyor:)biz bir adama hakettiği değeri veririz ister osmanlı olsun ister padişah olsun,ister halife olsun.
-kısacası konuyu açan arkadaş chp lilere; chp osmanlıya hakaret ediyor işte görün oy verdiğiniz partiyi diye açmış yanılmıyorsam :)bizde buna eee ne var bunda biz zaten her gece yatarken önce yavuzun ruhuna lanet okuyoruz diye cevap verince arkadaşın oltası boşa gitti.chp seçmeninin en boş alakasız olanı bile default olarak yavuza ve osmanlıya söver bunda chp liler adına şaşacak birşey yok,sanırım arkadaş bunu bilmiyordu.

-şimdi yavuza hakaret edince islama mı hakaret etmiş olunuyor burayı biraz açalım:)
ayrıca ortada hakaret yok,bi adam katilse ona katil dersin,bunun hakarete girdiğini sanmıyorum.
-şimdi osmanlı konusu çok gereksiz yere uzuyor,kısacası artık padişahım çok yaşa bizansa şöyle koyduk,mısırı böyle aldık muhabbetleri artık belli yaşa ve bilgi düzeyine gelmiş insanları etkilemiyor,şunu açıkca gördüm ki bu konuyu tartışırken, osmanlıdan epey nefret eden arkadaş varmış az değilmişiz sandığım kadar.
-ilk halife,son halife farketmez bu tür kavramlar bizi etkilemiyor:)biz bir adama hakettiği değeri veririz ister osmanlı olsun ister padişah olsun,ister halife olsun.
-kısacası konuyu açan arkadaş chp lilere; chp osmanlıya hakaret ediyor işte görün oy verdiğiniz partiyi diye açmış yanılmıyorsam :)bizde buna eee ne var bunda biz zaten her gece yatarken önce yavuzun ruhuna lanet okuyoruz diye cevap verince arkadaşın oltası boşa gitti.chp seçmeninin en boş alakasız olanı bile default olarak yavuza ve osmanlıya söver bunda chp liler adına şaşacak birşey yok,sanırım arkadaş bunu bilmiyordu.

ben baykala hakaret etsem chpye hakaret etmiş olmaz mıyım?
sen islam halifesine hakaret edersen islama hakaret etmiş olursun...

chpliler partinizin yayın organında şarhoş ve uçak korsanı yazı yazıyor ve siz bunu sineye çekiyorsunuz...
yuhhh beee..

chpliler partinizin yayın organında şarhoş ve uçak korsanı yazı yazıyor ve siz bunu sineye çekiyorsunuz...
yuhhh beee..

hayır baykala hakaret edince chp ye hakaret etmiş olmazsın,orası baykalı bağlar chp yi değil,bazen baykal'ın şahsiyeti başka chp başka,şöyle düşün örneğin bir fenerli bugün alınan kötü sonuçlara kızıp aziz yıldırıma küfrederse fenere mi küfretmiş oluyor,o ayrı o ayrı.eğer baykal yarın öbür gün chp ye yakışmayan işler yaparsa senden önce benden yer küfürü.
ayrıca yazıyı yazan adam uçakta içki servisi istemişse kime ne,size mi soracak,bende uçağa binsem o kadar para bayılsam en kral içkilerini içerim ne var bunda.içki içen herkes sarhoş değildir yok böyle birşey,içkiyi içmeyi bilirsen hiç bi problem yok,isteyen içer isteyen içmez ayrıca isteyen sarhoşda olur etrafa zararı yoksa kime ne?
bir adam içki içince yazı yazma hakkı olmuyor mu?onu da anlamış değilim,bu bir kural mı?
böyle saçma şeylerle gelmeyin lütfen.

Desene Chp Chp Olali Adam Gİbİ Bİr İŞ YapmiŞ
Chp Den ÇaliŞmalarinin Devami DİleĞİ İle

Sana Gelİnce Hedef GÖsterme GİrİŞİmİn Sanirim BaŞariya UlaŞamayacak .

UNUTMAYINKİ OSMANLI ZAMANINDA TÜM AVRUPA TÜRKLERİN EGEMENLİĞİNDEYKEN . PADİŞAHLARIN AZİMLİ ÇALIŞMALARI VE CESARETLERİ SONUCUNDA BİR AVUÇ TUPRAK OLARAK M. KEMAL ATATÜRK E MİRAS KALDI . VE O KUTSAL SAHISTIRKİ O BİR AVUÇ TOPRAĞI BÜYÜK BİR AZİM VE CESARETLE İŞGALDEN KURTARIP BU GÜNKİ HALİNA GETİRİP BİZİM GİBİ TORUNLARINA MİRAS BIRAKTI .
GURURLUYUM
SEVİNÇLİYİM
SANSLIYIMKİ ATATÜRK GİBİ BİR ÖNDERİM VAR

ATATÜRK den önce FATİH SULTAN MEHMET vardı.ayık ol.sözlerine dikkat et birgün keserler o dili...!

kim kimi kesiyo lan adam olun adam

ѕσηυη¢υ;3673865' Alıntı:
Yaş da belli oldu hala devam ediyorsunuz :goz:

y..... size.... aslında sana cevap yazdığım zamana yazık...

o kadar zekisiniz ki? yaşımı hemen anladın. :D

tipik chplisin. konuyla alakan yok. ortamı deriyorsun....

Besmele çekmek lazım gece gece...

Teker teker tüm sayfayı okuya okuya unuttum konunun başlığı neydi diye..

Forum sitelerinde ben de kendi görüşümü yazar burada kaynak diye gösteririm yalan mı ?

Orhan Gazi,Fatih Sultan Mehmed,Kanuni Sultan Süleyman gibi padişahlar olmasaydı Türkler dünyada tanınır mıydı ? Üstelik Osman Beyliği'ni kuranlar Türk olduğu halde hala Osmanlılar ayrı bir ırk olarak algılanıyor
Deniz Baykal'a bir okkalı küfür sallasam şu anda direk CHP'liler üstüme çullanır yalan mı ? Bu da Tüm Chp'lilere küfür edilmiş sayıldığı gibi halife olan Yavuz Sultan Selim'e edilen küfürler hakaretler İslam Alemi'ne sayılmış olur

Ve Korsan adamın yazdığı bir şeyi savunuyorsunuz ? Bozacının şahidi şıracı diyelim buna ..

yuhhh beee..

ne islamı ne halifesi geççççç bunları bayatladı artık .............
Devşirme ümmetçilerin atası yavuz için TÜRKLERİN ATASI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK NE DİYOR İYİCE OKU .........

**mısırda ne idiğü belirsiz bir zatı halifedir diyerek yok ettiler.giydiği paçavralarıda hilafet alameti ve ayrıcalığı olarak altın sandıklara koydular sonra hooopppp HALİFE oldular.

.....
....

''Mısır'da, belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi, hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular.

Gâh şarka, cenuba, gâh garb veya her tarafa birden saldıra saldıra, Türk milletinin Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlarını, benliğini unutturacak Allah'la mutevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet vermeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını va't ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatına kavuşmak telkin eden dini hissi; dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal, Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri,

Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti.

Türk vicdanı umumisi, derhal, yüzlerce asırlık kudret ve küşayişiyle, büyük heyecanlarla çarpıyordu. Ne oldu? Türk'ün milli hissi, artık ocağında(anadoluda istiklal savaşı) ateşlenmişti. Artık Türk, cenneti değil, eski, hakiki büyük Türk cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra.''

'Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz' M.Kemal Atatürk

Atatürk'e göre, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünü hazırlayan önemli sebeplerden birisi İslamiyet'ten uzaklaşmaktı:

'Türkler' diyor Atatürk, 'İslam oldukları halde, bozulmaya, yoksulluğa, gerilemeye maruz kaldılar; geçmişin batıl alışkanlık ve inançlarıyla İslamiyet'i karıştırdıkları ve bu suretle gerçek İslamiyet'ten uzaklaştıkları için, kendilerini düşmanlarının esiri yaptılar. Gerçek İslam'ın çok yüce, çok kıymetli gerçeklerini olduğu gibi almamakta inatçı bulundular. İşte gerilememizin belli başlı sebeplerini bu nokta teşkil ediyor...

Evet, Türk insanının yaşadığı din gerçek İslam'dan uzak, hurafeler ve batıl inançlar üzerine kurulu bir dindi. Bu din, Türkiye'yi karanlığa götürüyordu. Bu gidişi durdurmanın tek çaresi vardı: Gerçek İslam'ın halka anlatılması... Yani hurafeleri, batıl inançları içinde barındırmayan, Atatürk'ün, 'akla, fenne, ilme uygun...'5 dediği, dinin özünü teşkil eden Kuran'ın anlatılması gerekiyordu. Atatürk bu amaçla şunları söylüyordu:

Türkler, dinlerinin ne olduğunu bilmiyorlar. Bunun için Kuran, Türkçe olmalıdır.

Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu Kitap'ta neler olduğunu Türk anlasın.

Atatürk, Kuran'a olan bağlılığını onu 'Kitab-ı Ekmel' yani (En Mükemmel Kitap)8 diye tanımlayarak dile getiriyordu. Dolmabahçe Sarayı ve Çankaya Köşkü'ne hafızları çağırtarak sık sık Kuran okutmuş, ayetler üzerinde incelemelerde bulunmuş ve hafızlarla meal ve tefsir konularında fikir alış verişinde bulunmuştu.

Atatürk özel sohbetlerinde pek çok kez dindar olmanın gerekliliğinden, Peygamber Efendimiz'in hayatından, Asr-ı Saadet ve Hülefayı Raşidin (dört halife) dönemlerinden, dinimizin yüceliğinden, Allah'ın kudretinden söz etmiştir. İslam Dininin son ve mükemmel din, Peygamberimiz (sav)'in de son peygamber olduğunu her fırsatta vurgulayan Atatürk, ulusuna da dindar olmayı, dinini öğrenmeyi öğütlemiştir.

Din eğitiminin öneminin de farkında olan Atatürk, bu eğitimin okullarda verilmesi gerektiğini şu sözleriyle ifade etmiştir:

Her fert din ve diyanetini, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır. Orası mekteptir. Fakat nasıl ki her hususta yüksek mektep ve ihtisas sahipleri yetiştirmek lazımsa, dinimizin hakikatini tetkik, tetebbu ilmi ve fenni kudretine sahip olacak güzide ve hakiki ulema yetiştirecek yüksek müesseselere sahip olmalıyız.

Atatürk, dinimizin akıl ve mantığa uygun olduğunu da aşağıdaki sözleriyle belirtmiştir:

Bilhassa bizim dinimiz için herkesin elinde bir ölçü vardır. Bu ölçü ile hangi şeyin bu dine uygun olup olmadığını kolayca takdir edebilirsiniz. Hangi şey ki akla, mantığa halkın menfaatine uygundur; biliniz ki o bizim dinimize de uygundur. Bir şey akıl ve mantığa, milletin menfaatine, İslam'ın menfaatine uygunsa kimseye sormayın. O şey dinidir. Eğer bizim dinimiz aklın mantığın uyduğu bir din olmasaydı mükemmel olmazdı, son din olmazdı.

İslam Dini hakkında bu kadar güzel fikirlere sahip olan ve her ortamda bu düşüncelerini dile getiren Atatürk, açıktır ki Allah'tan korkan, Allah'ın emirlerini elinden geldiği kadar yerine getirmeye çalışan bir Müslümandı.

Atatürk; Peygamber Efendimizi çok iyi tanımış, onun üstün özelliklerini çeşitli vesilelerle anlatmıştır:

O, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. O'nun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir; fakat sonuca kadar O, ölümsüzdür.

Tarih, hakikatleri tahrif eden bir sanat değil, belirten bir ilim olmalıdır. Bu küçük harbte bile askerî dehâsı kadar siyasî görüşüyle de yükselen bir insanı, cezbeli bir derviş gibi tasvire yeltenen cahil serseriler, bizim tarih çalışmamıza katılamazlar. Hz. Muhammed (sav) bu harb sonunda çevresindekilerin direnmelerini yenerek ve kendisinin yaralı olmasına bakmayarak, galip düşmanı takibe kalkışmamış olsaydı, bugün yeryüzünde Müslümanlık diye bir varlık görülemezdi.

'O'nun hak peygamber olduğundan şüphe edenler, şu haritaya baksınlar ve Bedir destanını okusunlar.

Hz. Muhammed (sav)'in bir avuç imanlı Müslümanla mahşer gibi kalabalık ve alabildiğine zengin Kureyş ordusuna karşı Bedir'de kazandığı zafer, fani insanların karı değildir; O'nun peygamber olduğunun en kuvvetli işareti işte bu savaştır.

Atatürk'ün Hz. Muhammed (sav)'e duyulacak sevgiyi tarif ettiği sözleri ise şöyledir:

Büyük bir inkılap yapan Hazreti Muhammed (sav)'e karşı beslenilen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli edebilir.

İslam Dininin son ve mükemmel din, Peygamberimiz (sav)'in de son peygamber olduğunu her fırsatta vurgulayan Atatürk, ulusuna da dindar olmayı, dinini öğrenmeyi öğütlemiştir.

kaynak:
3 Atatürk SD; II, s. 66-67
4 Sadi Borak, Atatürk ve Din, s. 36-37 ( Rönesans,Aralık 1991, s. 61)
5 İzmir, 3 Şubat 1923, Atatürk Diyor ki, Varlık Yayınları, s. 46
6 Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, 1977 (A. Gürtaş, s. 41)
7 Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, İstanbul 1977 (A. Gürtaş, s. 41)
8 Prof. Enver Ziya Karal, Atatürk'ten Düşünceler, İş Bankası Yayınları,1969 (A. Gürtaş, s. 39)
9 Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, 1959, c. 2, s. 86 (Atatürk'ün Düşünce Yapısı, G.Tüfekçi, s. 117)"
10 Atatürk'ün S.D. II, 1923, s. 127
11 Dr. Utkan Kocatürk, Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri (Atatürk ve Din Eğitimi, A. Gürtaş, s. 26)
12 Şemsettin Günaltay, Ülkü Dergisi, Cilt: 9, Sayı: 100, 1945, s. 3
13 Hakikati Tasvir, "Ş. Günaltay'ın Anıları"( A. Gürtaş, s. 26)
14 Şemsettin Günaltay, Ülkü Dergisi, sayı 100, s. 4

M.K.Atatürk islam dinine böyle bakıyor...

YAvuz sultan selim islam dinine hizmet etmiştir.halifeli almaya giderken çölde başından geçen hadiseyi herkes bilir.
onun için hakaret ettiğiniz kişiye dikkat edin.

meselenin ikinci boyutu hakkında bir tane chpli görüşü göremedim. sarhoş ve korsan birisi sizin yayın kuruluşunda yazı yazıyor.....:durdurun
ve siz bunu sineye çekiyorsunuz....

:clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap

Bu ülkede CHp bitmez bitirmezler çünkü CHP devlet partisidir

yarı resmi yarı siyasi partdir

eskiden daha çok resmi idi ama şu sıralar birazdaha siyasileşti

Çok Normal TerÖrİst YandaŞlarini Meclİste Barindir Sonra Hava Korsanini Çok GÖr ...bu Ülkede Çok Normal .....

remixtr den alıntıdır.

Atatürk'e göre, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünü hazırlayan önemli sebeplerden birisi İslamiyet'ten uzaklaşmaktı:

Günümüzle de uyuşuyor ne dersiniz...?

Günümüzle de uyuşuyor ne dersiniz...?

Osmanlı şeriat isterük diye bağıran yeniçeriler tarafından yıkıldı denilir, CHP nin ne istedğini bilemiyorum, içimizden çıkan mevlanalara sahip çıkması elbette beklenemez, padışahları övmeside beklenemez,

Bir şeyi itiraf etmek istiyorum. Savunanı olsun, karşı görüşlüsü olsun gerçekten çok hararetli bir konu oldu bu. İçimizden birilerinin, karşı tarafın görüşleri ya da ispatları sonucu ikna olup olmaması da önemli değil. En büyük gerçek şu ki; benim doğrum bana göre %100 doğru, karşımdakinin doğrusu da ona göre öyle. Bu insanoğlunun fıtratındaki en muhteşem dürtülerden biri. Allah Rasulu de, kendilerini ikna etmelerini istedikleri bazı kimselere “size ne gösterirsem ikna olursunuz” diye sormuştu. Onlar da “ayı ikiye yar” dediler. Hepinizin bildiği üzere istedikleri gerçekleşti, ama onlar “bize sihir yaptın! Gözlerimizi boyadın! “ dediler. İşte böyle. Fazla uzatmayalım, herkesin kendine göre doğrusu en doğru.
Farkında mısınız? Ben bu defa kızgın yazmıyorum, kabullendim bazı şeyleri. Sizin doğrularınızı size bıraktım, siz de benimkileri bana bırakın. Ama, ama… Son bir şey daha var ki, şu ana kadar kendimi çok zor tutmuş olmakla birlikte, bazı arkadaşların bir konuyu, hadlerini aşarak fazla ileri götürmeleri hasebiyle resmen bana “abi pes etmeden önce şu konuya da bi dokundur” der gibiydiler. Ne mi o konu? Şöyle ki;

Dikkat ettim, “Atatürk yaşasaydı, sizin gibileri iki dakka yaşatmaz anında asardı” gibi ya da buna benzer bazı ifadeler aralarda kaynamış. Bu ne vahşet! Bu ne itham! Bunu söyleyen arkadaşlar, kimler için bunu söylemiş;
Türban savunan, dini terimler kullanan, resmi yerlerde de namaza izin olmalıdır diyen, doğru ya da yanlış CHP’ ye hakaret eden, sakal sünnettir diyen, çarşaf giyen kadınlar düşman değildir diyen vs vs. Ne olursa olsun, bunları yazan kişiler, bu saydıklarımdan daha da öte çok ağır yazılar bile yazsa, hiç kimse kalbini yarıp içindekini görmeden Başkomutan Atatürk hakkında tahmini ifade KULLANAMAZ ! HİÇ KİMSE ATATÜRK ADINA HÜKÜM VEREMEZ !
Böyle şey mi olur? Nasıl dersiniz “asardı, keserdi, boynunu vurdururdu” Youtube’ dan çok kafa kesme videoları seyretmekten mi oluyor bunlar? Biz kimiz ya? Biz kimiz ki, Atatürk gibi, İslam dinine son derece saygılı, hürmetli birinin yanına başı kapalı kadınları yakıştıramıyoruz? Biz kendimizi ne sanıyoruz ki, Atatürk gibi, dindar insanları gerçekte çok seven bir şahsiyetin yanına sakallı insanları, dedeleri yakıştıramıyoruz. Aslında suçun %40’ ı bizde. Geri kalan çoğunluğu “Atatürk sizin gibi sarıklı, cüppeli, sakallı insanları hep imha etmiştir” diye bize öğreten, aşılayan ya da bilinçaltımıza sokanlarda. Zaten biz de bize ne verilirse “eyvallah, bu kadarı bana yetti” deyip onunla amel etmeyi çok severiz. Ama bakın biraz sonra aşağıda size tarihten nasıl kareler sunulacak. Aslında forumda powerpoint tabanlı bi sunum imkanı olacaktı ama neyse...

ATATÜRK İLE, KAPALI KADINLARI VE SAKALLI İNSANLARI BİRARADA DÜŞÜNMEYE TAHAMMÜL EDEMEYENLERE DUYURULUR !

Atatürk'ün TBMM’nin açılışında dua ederken çekilen fotoğrafın orijinali satışa çıkarılacakmış.

iekzew.jpg

Gerçi bu epeyce tanıdık bir resim ama bilmediğimiz daha doğrusu gözümüzden saklanan o kadar çok ‘öteki’ Atatürk resmi var ki!
Merak ediyoruz: Bunlar ne zaman satılacak veya gün yüzüne çıkacak?
Mesela mı? Mesela Çankaya Köşkü’nde çekilen çarşaflı kadın fotoğrafları… En başta da Latife Hanımın ve ailesininkiler.
2vjeozp.jpg

1923-1924 yıllarında o zaman için normal sayılan kapalı yalnız türbanlı değil üstelik çarşaflı kadın misafirlerin fotoğrafları nedense ısrarla saklanmaktadır bazı çevreler tarafından. Hatta eski adı Akit olan Anadolu’da Vakit gazetesinin birkaç hafta önceki bir haberine göre Cumhurbaşkanlığının internet sitesinden bile itinayla temizlenmiştir bu zamanını şaşırmış fotoğraflar.

İkinci olarak Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sona ermesinden sonra çıktığı ünlü yurt gezisinde Konya’da çekilmiş (muhtemelen 1923 başları) bir fotoğrafını görüyoruz. Solda Latife Hanım Atatürk’e şiir okuyan bir kız öğrenciyi ilgiyle dinliyor. Sağdaki yüzleri peçeli ve çarşaflı kadınlar ise öğretmen.

242h5qp.jpg

İşte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çekilmiş ünlü ‘âyetli’ fotoğraf…
nzmxs9.jpg

Başbakan İsmet İnönü kürsüde konuşuyor ve başının üzerinde irice bir hat levhası asılı göze çarpıyor. Levhadaki yazıyı dahi okuyabiliyoruz buradan. Şûra suresinin 38. ayeti yazılıdır fotoğraftaki talik levhada. Bir zamanlar TBMM’nin Kur’an’ın gölgesinde çalıştığını bilmekten yüzü kızarıyor olmalı birilerinin.

Ve işte 1923 yılının başlarındayız. Günlerden 26 Şubat 1923’tür. Lozan görüşmelerine ara verilmiş dış ilişkiler trafiği iyice yoğunlaşmıştır.

do5ans.jpg

Bu defa o devrin yani Hakkı Tarık Us’un Vakit gazetesi Mustafa Kemal Paşa’nın ziyaret ve görüşme haberlerine geniş yer verirken ilginç bir fotoğraf da yayınlar.
Alt yazısına “Hususi fotoğrafçımızın aldığı resim” kaydı düşülen bu fotoğrafta TBMM Reisi Mustafa Kemal Paşa’yı başında kalpağıyla Eskişehir taşından mamul uzun bir tespihi seçerken görüyoruz. Hem de öyle böyle değil görüntüye bakılırsa tekkelerde çekilen 999’luk tespihlere benziyor Paşa’nın elindeki.
Satın alıp almadığını bilmiyoruz tabiatıyla. Buraya fotoğrafın altındaki yazıyı da alıyorum: “Mustafa Kemal Paşa Eskişehir taşından mamul tespih vesaire satın alırken.”
sb6fr9.jpg

Arayın bakalım bu fotoğraflara rastlayabilecek misiniz elinizdeki yayınlarda? Pek sanmıyorum. Hele sonuncusunu temin edebilmek için epeyce ter döktüğümü söylemeliyim.
İşimiz uzun ve zor anlayacağınız… Atatürk’ün resimlerine bile sansür konuluyorsa varın gerisini siz düşünün…
Devam edelim…

t67cpl.jpg

Bu yukardaki fotoğraf Cumhuriyet’in ilanından 5 ay kadar önce, Mayıs 1923’de Çankaya Köşkü’nde çekilmiş. Atatürk, yanında kayınbiraderi, kayınvalidesi Adviye Hanım ve Latife Hanım olmak üzere bir hanım misafirle köşkün fotoğrafçısına böyle poz vermiş. Bir başka deyişle, üç çarşaflı hanım Çankaya’da

1y0scw.jpg

Bu fotoğraf Manisa’da çekilmiş. Tarih 1922 güzü. Halk Mustafa Kemal Paşa’yı heyecanla bağrına basmış. Sağda ve solda görülen ama yüzleri görünmeyen peçeli ve çarşaflı hanımlar, Manisalı öğretmenler olmalı. Önde bir öğrenci muhtemelen Gazi’ye şiir okuyor.

2cnt7br.jpg

Bu defa Akşehir’deyiz. 1922 sonu veya 1923 başı. Gazi, Latife Hanım’la birlikte yurt gezisinde. Sol tarafta gördüğümüz kapalı hanımların kendilerine iyice yaklaşmış bulunan Latife Hanım’a doğru ilerlemek istedikleri beden dillerinden okunuyor. Gazi, fotoğrafın en sağında...

241qiio.jpg

Türk Kadınlar Birliği Atatürk’ü ziyaret ediyor. Birlik 1924’de kurulduğuna göre fotoğraf Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait olmalı. Atatürk’le birlikte poz veren kadınlardan en sağdaki, yüzünü açmış olsa da çarşafıyla dikkat çekiyor. Hemen yanındaki kadının başörtüsü ise oldukça iddialı. Kadınların her biri farklı tarzlarda da olsa tesettürlüler. Ve kadın haklarını savunuyorlar! Gazi’yi ziyaretlerinin maksadı da kadınlara daha fazla hak talep etmek.

Şimdiye kadarki fotoğraflara, ‘o Cumhuriyet’ten önce çekilmiş’ veya ‘ilk yıllarda bu kadarı normal’ diyerek burun kıvıranlar bu fotoğrafa ne diyecekler, merak ediyorum. Yıl bu defa 1937. Atatürk ve İçişleri Bakanı Şükrü Kaya, çarşaflı bir kadının derdini dinliyorlar. Yüz hatları ve tavırları kadının başındaki örtüyle değil, içiyle ilgilendiklerini yeterince gösteriyor sanıyorum.

29z2yw9.jpg

Arkadaşlar, elimde daha fotoğraf var bunlar gibi ama uzatmaya gerek yok. Hele hele bu son fotoğraftan sonra yazıyı nasıl bitireceğimi bulamadım. Ne diyeyim, nasıl bağlayayım sunumu. Gazi Paşa' ya yakıştırdığınız bir çok mesnetsiz iddialarınız çürüdü mü diyeyim? Gazi yaşasa acaba kimi sallandırırdı diye gerçi çok tiksindirici bir ifade ama hani bazıları bize diyor ya ne bileyim ben de öyle mi diyeyim? Atatürkçülük bu fotoğrafların dışında bir yerlerde, içinde halkın bulunmadığı, maddi manevi infaz eylemlerinin gerçekleştirilmeye çalışıldığı siyasal bir hale mi sokuluyor gitgide mi diyeyim?
Not: Resimlerle içli dışlı olan yazı mustafaarmagan.com' dan alıntıdır. Yazar, 1961 Cizre doğumlu, İÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olup, sürekli Word programı kullandığından Photoshop kullanmasını bilmemektedir. Bunu da espri olsun diye yazdım, yemin ederim ki birilerini kızdırmak için söylemedim. Okumaktan sıkılanlardan özür diler, sıkılmayanlara teşekkür ederim. Dudak bükenler avucunu yalasın. Onlara bişey yok!

BİR ŞEYLERDE BEN YAZMAK İSTERDİM AMA SAĞOLSUN ÖNCÜ06 GEREKENİ YAPMIŞ
TEŞEKKÜRLER ÖNCÜ06

ATATÜRK den önce FATİH SULTAN MEHMET vardı.ayık ol.sözlerine dikkat et birgün keserler o dili...!

SÖZÜNDEN DÖNEN ALÇAKTIR BEKLİYORUM O DİLİMİ KESECEK KİMSE GELSİN BEKLİYORUM
TERBİYESİZLİĞİN ALAKASI YOK YÜREĞİN VARSA BUNU YAZI ERKEKLİĞİNDE HARCAMA
SÖZÜN BİTTİ SIRA DAYILIĞAMI GELDİ

Geri