CHP'li Okay kardeşi için yardım istemiş!

Bu konu kişisel dürtüşmeye dönüşmüş.

Zerkli yazdıklarında haklı. Ayrıca üslup, savunduğu konu, açıklamalar, genel çerçevede kesinlikle hakaret veya bir kişiyi veya onun özelliklerini aşağılar şekilde değil. Yanlış işler yapanı ayırt etmeden, taraf tutmadan hak ettikleri kelimeler ile tasfir etmiş. Şerefsiz halk düşmanıdır. Halk her hesimden oluşur. Sağcısı, solcusu, dincisi, milliyetçisi, liberali,....

Özetle:

Ben Zerkli kardeşimizin konuları anlama, konuları doğru ve tarafsız algılama, düzgün ve anlaşılır yazma yeteneğinden son derece memnunum. Eveleme geveleme yok.

İyide Kardeş Burası bir bilgi paylaşma platformu. Burada herkes bilgisini paylaşır. Beğenen de olur beğenmeyen de fakat neden kendini birilerine avukatlık yapmak zorunda hissettiğini anlayabilmiş değilim. Kimin haklı kimin haksız olduğunu burada açıkça belirtmenin gereği yoktur. Sen açıklama yapmasanda Buranın müdavimlerinin , Zerklinin yaptığı yorumu anlayacak kadar zeka sahibi olduklarını düşünüyorum.

bilmeyenlere dersler

kırıntı

a. 1. Bir şeyden ayrılan küçük parça:

TÜRK DİL KURUMU - Büyük Türkçe Sözlük

benim seyfi oktay için söylediği şey tam da budur. bir bilginin küçük bir parçası. bir otobiyografiden alınan küçük bir parça olsa olsa kırıntıdır. (lütfen 6. mesaja bakınız)

ben orda seyfi oktayın kadrolaşmasıyla ilgili en ufak bir şey söylemeden kadrolaşmayı gündeme getiren kişi bana kalmış kadrolaşmayı savunduğumu söylüyorsa klavyesinden çıkanı gözü görmüyor demektir. (lütfen 10. mesaja bakınız)

seviyeden bahseden kişi benim bahsettiğim şeylerin hangisini seviyesinin düşük olduğunu söylerse seviye konusu daha açık tartışılır. benim bahsettiklerimi seviyesi düşük diye tabir edene kaf dağından aşşağı in demek abes değildir. (lütfen 12. mesaja bakınız)

senden önce biri daha bana bu tarz bir yaklaşımda bulundu onada aynı cevabı verdim. sana da vereyim:

nasıl hitap edilmek istiyorsanız öyle hitap ediniz. ettiğiniz hitap şeklinde hitap edilirsiniz. kısacası gösterdiğin saygı kadar saygı görürsün. sen benim hangi partiye oy verip vermediğimi ya da hangi partiyi desteklediğimi ya da kimin hayranı -peşinden koşanı olduğumu bilmeden bana bir yafta vurusan bende sana aynı cahillikle yafta vururum. kimse kusura bakmasın. eğer hitabımla ilgili bir rahatsızlığın varsa şikayet mercii herzaman, herkese açıktır.

şerefsiz yakıştırmasına gelince: ordaki şerefsiz suç işleyen, işlemeyi adet haline getirmiş, bu yola geçimini sağlayan, başkalarına saygısı olmayan, pire kadar menfaat için koskoca ormanı yakabilecek karakterde vb. insanlar için söylenmiş bir laftır. ve o lafın orda kullanılma gerekçesi de " böyle insanlar solcu da olsa savunmam sağcı da olsa savunmam" mantalitesindedir. yoksa durup duruken kimseye şarefsiz diyecek kadar aşşağılaşmadım. lafları lütfen düzgün anlayın. ondan sonra seviye tartışmsına girin.

okunacak en büyük kitap insandır (hacı bektaş-i veli)

bu gibi sözleri kendimize rehber eylediğimizdendir, kimsenin tepesinden bakmak gibi ne bir gayretimiz ne de bir isteğimiz oldu. okumak insanların yüzlerine bakmayı tercih ederiz.

İnsanın cemâli sözünün güzelliğidir. (hacı bektaş-i veli)

ve bunun içindir ki güzel insanla güzel muhabbet etmeyi severiz.

yeterince yer kaplayıp insanları rahatsız ettik. kusurumuz varsa affola.

1-Seviyenden rahatsız değilim, kişi karekterini orataya koyar. Direk bir hakaret olmadığı için şikayet etmeninde bir mantığını görmüyorum. kelime oyunlarını arkasına sığınmak seni haklı çıkarmaz. Bunlar ucuz numaralar ve sık sık tekrarlıyorsun.

2-Ortaya politikalar üzerine yazı yazdığım halde ben ve arkadaşlarımı AKP'li olmakla itham eden ''At gözlüğü takmış sol zihniyet'' hala daha hem nalına hem mıhına vurduğumu, amacımın doğruyu bulmak ve anlamak olduğunu kavramak yetisinden kısır zihniyetlerdir.

3-Seyfi OKtay'ı kadrolaşma anlamıda madem savunmuyorum diyorsun, ''milleti saf yerine koyup'' şimdi görvde değil nasıl adalete nüfuz eder mantığını ortaya koyuyorsun. Çok iyi biliyorsun ki eğer görevde kaldığı sürece kadrolaşma için çaba sarfettiyse bugün istediğini yaptıracak pozisyondadır. Bunuda HSYK Başkanı bir takım istekler gelebilir diye zaten kabul etmiştir.

4- Seviyeyi daha aşağıdan kurup senin seviyesizliğine düşseydim ki; usulune uygun yapardım, Mezhebinden dolayı sahib çıktığını aynı suçlamayı getidiğim MoğultaY HAKKINDA BİR BİLGİ KIRINTISINA neden ihtiyac duymadığını sorgulardım.

5- Herkesin şerefi kendine ''şerefin çabuk yitirilen bir meta olduğunu savunanaların en kolay yitidikleri şey şerefleridir. Dolayısıyla kişilik onuru ve şerefi pamuk ipliğine bağlı olmadığı gibi öyle olduğunu zannedenler kendi iç dünyalarını herkese tevdii etmek derdinde olanlardır.

6- Tartışma kültürü seviyeyi muhafaza etmektir, sonuçta parti probagandası veya partizanlıok yapmıyoruz. Ben AKP taraftarı omadığımı söylediğim halde senin başbakanın deyip bana icraatlarını anlatan başkasıydı sanki.

7- Bilgi kırıntını ne amaçla kullandığı kendi gayet iyi biliyorsun. Yazarken TDK Sözlüğemi baktın. Kaf dağının arkasından baktığını seninle aynı zihniyeti taşıyan yalakaların farkedemez yalnızca ben değil. Seviyeli olduğu imöasında bulunan şakşakçılarınla, SosyalDemokratları iktidara getirmek için seçtiğini yolda Allah sizi muvaffak etmesin ANti RTE

Yargı kendi adamları ile dolu olduğundan istemiştir
elbet niye istemesin...yanlışlıkla bir çanta unutmuştur
hakimin yanında :)

Sevgili ghost031, uyarın için teşekkürler.

Forumda bazı arkadaşlar bilgi, sunuş veya bakış açısı örtüşen kişilerin yazılarından alıntı yaparlar veya mesajı yazan kişiyi ve yazdıklarını işaret ederek konu hakkında o kişi ile aynı şeyleri düşündüklerini vurgulamak isterler.

Aslında burada ben tamda bunu yapmak istemiştim.

Zerkli arkadaşımızın savunulma gibi bir kaygısı bir gerekliliği yok. Bilgi ve yazma tekniği güzel. Ayrıca benimde onu savunmak gibi bir kaygım yok.

Her neyse!?

Sevgili ghost031 ve forum arkadaşlarım, mesajım böyle algılanmış ise özür dilerim.

Geri