CHP'li Haluk Koç'tan tarihi 367 itirafı

g.haneli

Banned
Reaction score
0
Genel Başkanlık için Baykal'la yarışacak olan CHP eski Grup Başkan Vekili Haluk Koç, Meclis'i kilitleyen 367 tezi ile 27 Nisan bildirisi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Koç, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortaya atılan '367 şartını inandırıcı bulmadığını' söylüyor. Partisinin 27 Nisan bildirisine yönelik tavrını da eleştiren Koç, "O gün 'demokratik ve meşru zeminde anamuhalefet partisi olarak ben siyasi ve hukuksal mücadeleyi yaptım. Bu benim işim kardeşim, bu benim görevim. Başkasının yorum yapması gerekmiyor' şeklinde bir değerlendirme yapıp, tavrımızı ortaya koymamız gerekirdi." diyor.

5 yıl boyunca partinin TBMM grup başkan vekilliğini yapan Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde 367 tezini savunan isimlerin başında geliyordu. Hatta Meclis'teki ilk tur oylamanın hemen ardından '367 şartı uygulanmadı' iddiasıyla iptal için Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tutan da kendisi olmuştu. Haluk Koç, düştüğü bu çelişkiyi şöyle izah ediyor: "Bireysel olarak aklım yatmasa da, bu bir parti politikası olarak uygulandı. Benim, grup başkan vekili olarak partinin oluşturduğu politikaları Meclis'te uygulama görevim vardı."

22. yasama döneminin en ateşli CHP'lisi olarak bilinen eski Grup Başkan Vekili Haluk Koç, bir süredir Deniz Baykal'ı koltuğundan indirmenin hesaplarını yapıyor. Haluk Koç, CHP'nin neden başarılı olamadığını irdelerken, solun halktan uzaklaştığını belirtiyor. 1970'lerde Ecevit'li CHP'nin yüzde 42'lere kadar çıktığına dikkat çeken Koç, merhumun, 1971 muhtırasına karşı anamuhalefet partisinin genel sekreteri olmasına rağmen görevinden istifa ettiğini hatırlatıyor. Ardından şöyle devam ediyor: "İktidarda Demirel vardı ama muhalefetteki Ecevit 'bu, demokrasiye yapılmış bir darbedir' diyerek partisinin genel sekreterliğinden istifa etti. Bu bir sivil duruştur, demokrasiye sahip çıkmadır. Ecevit, bir yıl sonra genel başkan oldu. Halkla iç içe olan CHP 1973'te yüzde 33'le birinci parti oldu. Demokrasiyi koruyarak ve kendi içinde uygulayarak 1977 seçimlerinde ise yüzde 42 oy aldı."

Haluk Koç, 2000'li yılların başında Deniz Baykal'ın ortaya koyduğu 'Anadolu solu'nun önemli bir açılım olduğunu; ancak içinin doldurulamadığını vurguluyor. Anadolu'nun geleneksel yapısıyla sosyal demokrasinin birbiriyle çelişmediğine işaret eden Koç, buna, "Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir." hadisini örnek gösteriyor.

Mahkemede nöbet tutmuştu

CHP, Meclis'teki Köşk oylamasını Anayasa Mahkemesi'ne aynı gün taşımak için ilginç bir strateji izledi. Parti yönetimi, mahkemeden saat 17.00 için randevu aldı. Genel Kurul'daki görüşmeler uzayınca Grup Başkan Vekili Haluk Koç, önceden Yüksek Mahkeme'ye gelerek mesainin uzamasını sağladı.

'Anayasa net, 367 gerekir' diyordu

'367 şartı'nı pek inandırıcı bulmadığını belirten Haluk Koç, grup başkan vekilliği görevindeyken bu iddiayı sıkça dile getirmişti. Koç, seçimlerin ilk tur oylamasının hemen ardından da '367 şartı uygulanmadı' iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tutmuştu. Koç, 367'nin gerekliliğini o günlerde şöyle dile getiriyordu: "Anayasa'nın 102. maddesi çok nettir. Bu maddede karar yetersayısı ve toplantı yetersayısıyla ilgili özel ve istisnai düzenleme getirilmiştir. Buna göre cumhurbaşkanı seçimi her aşamada gizli olacaktır ve üçte iki çoğunlukla yani 367 katılımla yapılacaktır. Oturumu yönetecek olan Meclis başkanının bu sayının var olup olmadığını resmen ve mutlaka göz önüne alması gerekir."

Zaman

zamana mı açıklamalarda bulunmuş :D

367 bir dayatmanın sonucunda ortaya çıkmıştır.

Eğer akp dayatmasa idi inatlaşmasa idi 367 kendini kangırene çevirmeden çözülürdü... akp de çözmek istemedi. kendi inatlaşmalarını dayatmalarını halka mağduriyet olarak göstererek acındırma politikası ile çoştu...

Hata 367 de değil hata olan bu mağduriyet politikasını muhalefetin meydanda anlatamaması...

Mağdur olan akp değil. Dayatma ile Mağdur Edilen T.C Vatandaşıdır.

Eğer akp dayatmasa idi inatlaşmasa idi 367 kendini kangırene çevirmeden çözülürdü... akp de çözmek istemedi. kendi inatlaşmalarını dayatmalarını halka mağduriyet olarak göstererek acındırma politikası ile çoştu...

Hata 367 de değil hata olan bu mağduriyet politikasını muhalefetin meydanda anlatamaması...

yani kardes deniz baykal bile zaman a devamlı acıklamalarda bulunuyor ayrıca zamana güvendiğinide kaç kere soyledi neden gülüyosun ki bunlar yalnıs tavırlar yazarken neler yazdık bir düşünün elinize ne gelirse yazmayın.... ayrıca yani eger zaman yalan söylüyorsa cıkar haluk koç itiraf eder zamana suc duyurusunda bulunur öyle bişey olmassa o gülücüklerinin hesabını sorarlar.....

bazı arkadaşların bu kaynak takıntısı da baya komik olmaya başladı.

Adam Zamana açıklamada bulunduğu zaman bu haber değeri taşımıyor mu.veya bunun doğruluk dğeri mi azalıyor.Ozaman sizin kaynak konusunda biraz bilgilenmeniz gerekir.

Önemli haber siteleri zamanın bu haberini kaynak göstererek bu haberi sütünlarına taşımış.

eğer haber yalnışsa çıkar tekzip eder.etmezse demekki haber doğrudur.

ayrıca "zamana mı açıklamalarda bulunmuş" demek ne demek.

daha pazar günü de Deniz Baykal kanal7 ye konuk olmuş gündemle ilgili açıklamalarda bulunuyordu.

Şimdi Kanal 7 de söylediklerini biz haber olarak değerlendirmeyecek miyiz.

arkadaş anlaşılan haberi değerlendirmek yerine kaynağaı değerlendiriyor.İlginç

ayrıcada çok komik

yani kardes deniz baykal bile zaman a devamlı acıklamalarda bulunuyor ayrıca zamana güvendiğinide kaç kere soyledi neden gülüyosun ki bunlar yalnıs tavırlar yazarken neler yazdık bir düşünün elinize ne gelirse yazmayın.... ayrıca yani eger zaman yalan söylüyorsa cıkar haluk koç itiraf eder zamana suc duyurusunda bulunur öyle bişey olmassa o gülücüklerinin hesabını sorarlar.....

:) Ne yazdığımın farkındayım. Eğer bir parti bir tarikatı eleştiriyor ise o tarikatın gazetesine ne bir şey itiraf eder nede açıklar. Chp li vekiller veya yönetim kadrosu bu gazete bu tarikat hakkında düşünükleri aksine davranırlarsa elbetteki yazarım söylerim...

Ki tavrımın yanlışlığını yada ne yazıp yamıyacağıma sen mi karar vericeksin ? İstersen tüm yorumlarımı konularımı önce sana danışayım. sen olur dersen yazarım.

Kim soracaksa gülücüklerin hesabını sorsun :) Herkesin verecek bir cevabı vardır :D

Kaldıki 367 hakkında olanları pek okumamışsında zamana takılmışsın. Hayırdır orda yönetici felan mısın ?

bazı arkadaşların bu kaynak takıntısı da baya komik olmaya başladı.

Adam Zamana açıklamada bulunduğu zaman bu haber değeri taşımıyor mu.veya bunun doğruluk dğeri mi azalıyor.Ozaman sizin kaynak konusunda biraz bilgilenmeniz gerekir.

Önemli haber siteleri zamanın bu haberini kaynak göstererek bu haberi sütünlarına taşımış.

eğer haber yalnışsa çıkar tekzip eder.etmezse demekki haber doğrudur.

ayrıca "zamana mı açıklamalarda bulunmuş" demek ne demek.

daha pazar günü de Deniz Baykal kanal7 ye konuk olmuş gündemle ilgili açıklamalarda bulunuyordu.

Şimdi Kanal 7 de söylediklerini biz haber olarak değerlendirmeyecek miyiz.

arkadaş anlaşılan haberi değerlendirmek yerine kaynağaı değerlendiriyor.İlginç

ayrıcada çok komik

Efendi efendi kendi kendire kurup yazma. Kaynak takıntım yok. Yukarıdada acıkladım. Tenkit ettiğin bir tarikatın gazetesine nasıl açıklamada bulunursun ki onları nsavunduğu noktayı itiraf edersin. Ben burada çelişkiyi anllatım...

Kaynak ile ilgili değil. Açıklamayı yapan kişiye o gülücükler.

Benim tenkit ettiğim acıkamayı yapan kişi... Are you KAPİŞ :)

Ha gelelim size. orda yazan 3 kelimelik bir cümleyi böyle mesele haline getirmeniz. Bana akp genel başkanını hatırlatıyor... Konunun özünü çarpıtmak için yapmadığınız şey yok...

Öz 367 nın nedeni. Nasıl oluştuğu.. Alttaki yazıları okumuşşsundur. umarım. Bay yada Bayan g.HANELİ ;) :D:D:D:D:D

:) Ne yazdığımın farkındayım. Eğer bir parti bir tarikatı eleştiriyor ise o tarikatın gazetesine ne bir şey itiraf eder nede açıklar. Chp li vekiller veya yönetim kadrosu bu gazete bu tarikat hakkında düşünükleri aksine davranırlarsa elbetteki yazarım söylerim...

Ki tavrımın yanlışlığını yada ne yazıp yamıyacağıma sen mi karar vericeksin ? İstersen tüm yorumlarımı konularımı önce sana danışayım. sen olur dersen yazarım.

Kim soracaksa gülücüklerin hesabını sorsun :) Herkesin verecek bir cevabı vardır :D

Kaldıki 367 hakkında olanları pek okumamışsında zamana takılmışsın. Hayırdır orda yönetici felan mısın ?

Efendi efendi kendi kendire kurup yazma. Kaynak takıntım yok. Yukarıdada acıkladım. Tenkit ettiğin bir tarikatın gazetesine nasıl açıklamada bulunursun ki onları nsavunduğu noktayı itiraf edersin. Ben burada çelişkiyi anllatım...

Ha gelelim size. orda yazan 3 kelimelik bir cümleyi böyle mesele haline getirmeniz. Bana akp genel başkanını hatırlatıyor... Konunun özünü çarpıtmak için yapmadığınız şey yok...

Öz 367 nın nedeni. Nasıl oluştuğu.. Alttaki yazıları okumuşşsundur. umarım. Bay yada Bayan g.HANELİ ;) :D:D:D:D:D

Valla ben Zaman gazetesinde çalışmıyorum ama anlaşılan sen kendini haluk Koçun baş danışması zannediyorsun.

baksana adam zaman gazetesine açıklama yapmış ama sen böyle bir açıklama yapılmayacağını iddia ediyrosun.peki göster tekzip belgeni.

ayrıca ben 367 konusunda geçmişte neler olduğunu okumama gerek yok çünkü o günleri yaşadığım için her şeyi zatyen biliyorum.

yazıyı dikkatli okuyabilirsen şayet adamın söyledikleri geçmişte olanalrın bir itirafı.dolayısı ile geçmişe takılma yok.
bilmem anlata bildim mi.

g. haneli o ozellikle yehova dan gönderildi merak etme sen :)

Haluk koç 2008 de CHP olağan kurultayında genel başkanlığa aday yani baykala karşı bi şeyler kaparız hesabında ama yemezler .. CHP nin alayı aynı görüş boş versene sen :) :)

sende ....... görevlissin heralde ayrıca zaman cok iyi bir gazetedir. ayrıca zaman a takılan sensın ben senın yaptıgın yorum atfen yaptım yazıda belirtilen görüşle alakalı sana bir eleştiride bulunmadım kusura bakmada sen sabit fikirli bir arkadasssın tarikatları kötüleyerek faydalı bir iş yaptıgını sanıyosun ama bunların hesabını veremıyeceksın......

Valla ben Zaman gazetesinde çalışmıyorum ama anlaşılan sen kendini haluk Koçun baş danışması zannediyorsun.

baksana adam zaman gazetesine açıklama yapmış ama sen böyle bir açıklama yapılmayacağını iddia ediyrosun.peki göster tekzip belgeni.

ayrıca ben 367 konusunda geçmişte neler olduğunu okumama gerek yok çünkü o günleri yaşadığım için her şeyi zatyen biliyorum.

yazıyı dikkatli okuyabilirsen şayet adamın söyledikleri geçmişte olanalrın bir itirafı.dolayısı ile geçmişe takılma yok.
bilmem anlata bildim mi.

Zaman gazetesinde çalışıyormusun lafıda sana değil. ne kadar alıngansın yada ne okuduğunu bilmiyorsun ! Az daha dikkatli oku.

Efendi bak ben chp'yi ve Haluk koçu eleştiriyorum...

Haluk koç ta tarikatları eleştiriyor. Bak sana linkleri yazayım sende oku tamam mı ?

Cemaat ve tarikat ağırlıklı siyasi yapar tek çatı altında toplandı

'Siyaset-ticaret-tarikat' suçlaması

Tarikat Kadroları Heryerde

DİYORUM Kİ TARİKATLARA ÇEMKİREN UĞRAŞAN KİŞİ TARİKAT GAZETESİNE NASIL AÇIKLAMA YAPAR. Nasıl tarikat gazetesine itirafta bulunur.

BU BİR ÇELİŞKİ DEĞİL MİDİR DİYORUM...

ANLAMIYORMUSUN ?

Geçmişte olanları biliyorsan daha ne itiraf okuyosun... itiraf okumak isityosan. itiraf.com git...

Sen Anlamamak için diretiyosun beni...

Dikkatli oku dikkatli

sende ....... görevlissin heralde ayrıca zaman cok iyi bir gazetedir. ayrıca zaman a takılan sensın ben senın yaptıgın yorum atfen yaptım yazıda belirtilen görüşle alakalı sana bir eleştiride bulunmadım kusura bakmada sen sabit fikirli bir arkadasssın tarikatları kötüleyerek faydalı bir iş yaptıgını sanıyosun ama bunların hesabını veremıyeceksın......

Hesabı sana vermiyeceğim ya ? Sen kimsin ki yada ne sinki benım hesap verip veremiyeceğimin analizini yapıyorsun. Bahsettiğin hesap hele hele öte dünya ile alakalı ise söylediklerini bence çok iyi tartman gerek.

Ben chp yi de siyasetinide Atatürk'ten sonra sevmedim sevmiyorumda. Benim savunduğum şey yada görevini üstlendiğim şey çok çok farklı. Bunu kaldırabilecek yada anlayacak kapasitede olduğunu hiç düşünmüyorum...

Faydalı işe gelince. Benim faydam elbet birilerine dokunur... Faydam dokunmasada zararım dokunur.... Yeterki birine bir şekilde Dokunsun :D

tarikatların kötülenmeyecek bir yönünü söyler misin?

Bunu da tarışmanın alemi yok zaten defalarca tartışldı bütün engellemelere rağmen daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı seçildi.Burada CHP nin bu durumu bellidir Dün il kongresin de yumrukyumruğu birbirlerine girdiler sebep o bana bunu dedi o bana bu dedi. Atatürk ün Chpsinin düştüğü durumlara bak.

Geri