CHP'li belediyenin "hizmeti"!

mantser

New member
Reaction score
0
Çankaya Belediyesi plana, çevreye, sağlığa, denetime, hava kirliliğine harcadığının kat be kat fazlasını konser, bale, gösteri gibi etkinliklere sarfediyor.

Belediyenin faaliyet raporunda, “çağdaş yaşamı amaçlayan” etkinlikler adı altında sıralanan kalemler için 2008 yılında 24 milyon 167 bin 833 YTL harcanacağı “müjdelendi”. Belediye bu yıl içerisinde; haşere ile mücadele bedelinin 10 katını, yoksula yardımın 9 katını, sağlık harcamalarının 8 katını dans gösterisi, konser, oryantal kursu ve benzeri gibi şov programlarına sarfedecek. Belediyenin akıl almaz bütçe hovardalığı “hava kirliliği ile mücadele”de ise tam anlamıyla ortaya çıkıyor. Şovlara ayrılan 24 milyon YTL’ye karşılık hava kirliliği kaleminde yapılacak harcama sadece 47 bin YTL!

DüNYA DANS GüNüNü KUTLAYACAK!

“Tek Kişilik Oyunlar Festivali” kapsamında Sunay Akın, Zafer Diper, Engin Günaydın, Metin Uca, Işıl öztürk ve Gülüzar Irmak gibi göstericilerin geçen yılki katılımının büyük ilgi gördüğü anlatılan raporda, “Ulusal ve uluslararası gereksinimleri karşılayan kültür sanat zenginliğine ve çeşitliliğine ulaşmak amacıyla” benzer etkinliklerin 2008 yılında da gerçekleştirileceği anlatıldı. Belediyenin faaliyet raporunda, bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek bazı “etkinlikler” şöyle sıralandı: “Cumhuriyet Gazetesi ve UMAG’la (Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik) çeşitli söyleşi, panel etkinlikleri, Dünya Dans Günü kutlamaları, Dünya Barış Günü kutlamaları, Zerrin özer, Yavuz Bingöl, Serhat Kocakaya konserleri, tango ve oryantal dansları eğitim ve mezunların gösterileri.”

ASIL İŞLERE PARA YOK
çankaya Belediyesi’nin 2008 yılı harcama planları, belediyenin aslî görevleri için ayrılan bütçelerin ise nasıl yetersiz kaldığını çarpıcı bir biçimde gözler önüne seriyor. Buna göre, “şov, çalgı, dans” gibi etkinliklere bir yıl içinde 24,1 milyon YTL (24,1 trilyon lira) harcayacak olan çankaya Belediyesi, asıl belediyecilik alanlarında ise şu bütçelerle iş görmeye çalışacak: “Plan uygulamaları 24,9 milyon, sağlık 3,6 milyon, denetim 9,3 milyon, yoksullara gıda, giyim, yakacak yardımı 2,9 milyon, bilişim 2,3 milyon, haşerelerle mücadele 2,2 milyon, kanalizasyon 5,3 milyon, gıda denetimi 600 bin, hava kirliliği ile mücadele 47 bin.”

KAYNAK

çankayada yapılan roportajları izelemiştim beldiyeden büyük bir kesim daha doğrusu soruyu yonelttiği buyuk bir kesim şikayetciydi...bu seçimlerde düşer gozuyle baklıyordu...paylaşım için sağolasın....

bunların bir konuta 15 - 20 km su borusu kullandığınıda biliyoruz normaldir.

ama adana belediyeleride AKP li sadece park yapıyor başka hiç bir hizmet yok
ben askere giderken bi metro işi başladı yaş 35 oldu hala devam ediyor
17 yılda bitmedi bi 17 yıl daha sürer gibi geliyor bana
ama başkan aynı hiç değişmedi
parklarla milletin gözünü boyuyor

CHP ye göre bu millet cahil ye onlarda dansla milleti eğitmeye çalışıyorlar.

Yine saptırma haber.Çankaya Belediyesi herşeyden önce varoş belediyesi değil.Ankara'nın eğitim ve refah düzeyi en yüksek kesiminin ve üst düzey bürokratların oturduğu bir yere hizmet verince o kesimin beklentilerine yönelmesinden daha doğal ne olabilir.Çankaya'da yoksullukmu varki yoksula yardım yapılsın?Yada yıllardır şehir planlamacılığına en uygun şekilde gelişmiş ve tam anlamıyla oturmuş bir bölgede varoşlarda sözkonusu olan sorunların hangisi ne kadar var olabilir ki?Tabiiki hizmetlere aktarılan kaynaklarda o bölge halkının talep ve ihtyiacına göre olacak.Yani yıllardır Çankaya seçmeni hayatından memnun Chp nin kalesi sayılan bir bölge ve oranın seçmeni bilmiyor ne hizmet aldığını başkaları biliyor.

Geri