yazık ya ... 
Amasya Valiliği'ne, Baykal Adına Gönderilen Telgraf, Herkesin Şaşkınlık Yaşamasına Neden Oldu. Baykal Adına Gönderilen ve Amasya'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutlayan Telgrafta Tuhaf Olan Neydi?
Amasya Valiliği'ne, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal adına gönderilmiş olan telgraf, herkesin şaşkınlık yaşamasına neden oldu. 21 Eylül tarihinde Amasya Valiliği'ne, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal adına gönderilen ve 28 Eylül'de Amasya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılını kutlayan telgraf, valilikte şaşkınlık yaşanmasına neden oldu. Bu zamana kadar düşman işgali altına hiç girmeyen Amasya'nın düşman işgalinden kurtuluşunu tebrik eden ve içerisinde, 'Amasya Valisi Valilik makamına
Amasya. Amasya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılı yıldönümü nedeniyle Amasyalı vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyor, coşkunuzu yürekten paylaşıyorum. Şahsınızda tüm Amasyalıları kutluyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum. Deniz Baykal CHP Genel Başkanı'
GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BU TİP KOMEDİLER CHP İÇİN SIRADAN ŞEYLER.
Bunu Nesin Şaşkınlık... Bana Anlatır mısın... Bir Derbi Bir Hafta Önceden Konuşulmaya Başlanılmıyor mu... veya 29 ekim kutlamaları daha kaç hafta öncelerinden başlamıyor mu... 29 Ekim Sabah'ı Mı Yapılıyor Bu Çalışmalar... çok Komiksiniz ya..Baykal'ı Savunmuyorum Ama Bu Kadar Saçma Bir Post Olmaz...Komplo Söz'üne Katılıyorum... Çünkü Ankaradaki Afişleri hatırlayın Derim... :goz: Sizden Herşey Beklenir.. :goz:
Sana rica ediyorum lütfen önce alıntı yaptığın yazıyı okumayı denersen böyle komik duruma düşmezxsin.
Yok eğer okuduğunu anlayamıyorsann ki bu daha büyük bir olaydır.
Yahu kimlerle tartışıyoruz kimlerle muhatap oluyoruz .Sırf bu yüzeen şu formu bırakacağım.
Arkadaşım gidin biraz geliştrin kendinizi.
Sana rica ediyorum lütfen önce alıntı yaptığın yazıyı okumayı denersen böyle komik duruma düşmezxsin.
Yok eğer okuduğunu anlayamıyorsann ki bu daha büyük bir olaydır.
Yahu kimlerle tartışıyoruz kimlerle muhatap oluyoruz .Sırf bu yüzeen şu formu bırakacağım.
Arkadaşım gidin biraz geliştrin kendinizi.
Tarihini Bilmeyen Bir Millet Yok Olmaya Mahkümdür
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...
Osmanlı döneminde, Sivas eyaletine bağlı Amasya Sancağının kazası olan Merzifon , önemli bir kültür merkezi olmaya devam etmiştir. 1402 yılında Yıldırım Beyazid ile Timur arasındaki savaşta dağılan Osmanlı birliğini, Amasya şehzadesi Çelebi Sultan Mehmet yeniden sağlayarak, Osmanlı tahtına çıkmıştır.Bölgede sükunetin sağlanması ile Merzifon şehri de eski önemine kavuşmuştur. Osmanlı hakimiyetine giren şehir, Kurtuluş Savaşına kadar Osmanlı hakimiyetinde kalmıştır.
I.Dünya savaşı’ndan sonra Merzifon. 15 Mart 1919’da İngilizler tarafından işgal edildi.İşgal altındaki Merzifon’da 16 Haziran 1919’da büyük bir miting düzenleyerek İzmir’in işgali protesto edildi. O sırada Amasya’da bulunan Mustafa Kemal Paşa,mitingi bir telgrafla İstanbul’daki Harbiye Nezareti’ne bildirdi. Merzifonluların işgal boyunca sürdürdükleri şuurlu tepki sonucu, İngilizler 27 Eylül 1919’da Merzifonu terkettiler.
Merzifon'un Tarihcesi
CHP'ye Laf Uzatırken Önce Kendinize Dönüp Bir Bakın Ve Önce Araştırıp Cevap Verin.. :goz:
Sırf CHP'yi Kötülücem Sırf Küçük Düşürcem Deyipte Post Kasmayın Gülünç Duruma Düşüyorsunuz...
Devam Edin Çok Kişi Sizin Gibi Ağlandı..=))
TuğяuL;4743494' Alıntı:Sen git önce Merzifon un Amasya olmadığını öğren.Ülkemiz de bir bölge vardır ki ilçe olarak işgal edildiği halde il olarak işgale uğramamıştır.Veya Tam tersi. İl işgal edildiği halde ilçe veya ilçeler işgal edilmemeiştir.
Bu durumda sadece işgal eilen yerlerin kurtuşuşu kutlanır.
sen de cahilliğini bu kadar belli etmesen senin için daha iyi olur.
Bu konu gündeme geldiğinde suskun kalan CHP Genel Merkezi bilseymiş senin o müthiş zekan dan yararlanırmış ama değerini bilememiş.
29 Ekimde 19 mayısı kutlama içinde şöyle dahiyane bir bahane bulsan da CHP li belediyeyi sıkıntıdan kurtarsan
Yada Önder Sav ın telefon özürlü durmuna da bulsan hiç fena olmaz
![]()
ha Sen Diyorsun ki... Şimdi İstanbul'un Kadıköy,Ankara'nın küçükçekmecisi İşgal altında ama ankara veya istanbul işgal altında sayılmıyor.. :durdurun:durdurun hastayım sizin edebiyatınız...
Resim Ve Yazılar Koyulmadığından... Baykal'ın Sözcülüğünü.. Amasya Milletvekili Ünsal Yapmış...
BAYKAL HABERİNE CHP`DEN CEVAP
Gir Oku :goz: Bir Daha'da Böyle saçma Cevap Vermezsen Sevinirim... İl İşgal Altındaymış İlçesi Değilmiş... İlçe İşgal Altındaymış İl Değil Miş :durdurun:durdurun:durdurun
Zerkli bir mesajın da amasyanın kurtuluşunu belgeleriyle ispatlamaya çalışmışsın daha sonra böyle bir kutlamamnın olmadığını öğrenince buseferde merzifonun kurtuluşuna sarılmışsın.
Bak gözüm bukadar yırtınmaya gerek yok. Baykal bile yaptığı bu yanlışd a sizin kadar direnmedi.Size ne oluyor.
Komik duruma düşüyorsunuz.
ben den söylemesi.
ilk mesajımı okursan ordada merzifondan bahsedildiğini görürsün.
ama eğer gözünle okumayı denersen.
yok eğer başka organlarınla bakarsan zaten görmessin.
ve bu yanlış olsa yıllardır yapılmazdı.
merzifonun kurtuluşu için hangi valiliğe kutlama mesajı göndermek alzım???
bitlis valiliğine mi?
tarihten anlamayan, coğrafyadan anlamayan adamlara laf anlatmak ne kadar zor.
cahil ve deve ilişkisi.
Acınacak haldesiniz. Dedim ya Baykal bile bu skandal komedi hatasını sizin kadar savunmadı.
Bu tip kutlamalar ile gönderilmez illa da gönderilecekse amasyanın Kurtuluşu şeklinde değil
ilçeniz merzifonun kurtuluşunu kutlarım şklinde diye gönderilir
ama sizin gibi cahil baykal avukatları nerden bilecek bunu.