Chp'den TÜrbana ÖzgÜrlÜk!

R.T.E

Banned
Reaction score
0
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: Türban üniversitelerde özgür olmalı!.

Dün CHP lideri Deniz Baykal'ın kara çarşaflı bir kadına CHP rozetini takarken çekilen fotoğrafları medyaya yansıdı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bu fotoğrafın arka planındaki ismi köşesine taşıdı ve ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı:

Ha gayret Gürsel Tekin

BUNDAN bir süre önce, "CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’e dikkat" diye bir yazı yazmıştım...

Demiştim ki:

"Gürsel Tekin alışılmış CHP’lilere benzemez... Örgütçüdür... Seçkinci değildir... Halkın diliyle konuşur... Hacı amcalarla iletişimi gayet iyidir... Fakir fukaraya yakındır... Takipçidir... Varoşlara alışkındır... Laiklik geriliminden ziyade yolsuzluk meseleleriyle ilgilidir... İddialıdır..."

Şimdi lütfen fotoğrafa iyi bakın...

Önceki gün akşam saatlerinde İstanbul Eyüp’te çekilen bu fotoğraf, Baykal açısından önemli ise de, asıl olarak "Gürsel Tekin farkı"nı yansıtmaktadır...

Olay şu: Bir grup türbanlı kadının yanı sıra çarşaflı bir kadın da CHP saflarına geçmiş... Baykal da, çarşaflı kadına CHP rozeti takıyor...

Ne güzel değil mi?

Durun, durun... "Bu bir istismardır, seçim öncesi türbanlıları kafalama taktiğidir" falan deyip geçmeyin...

Çünkü Gürsel Tekin, bu işin altını da dolduruyor...

Bundan iki hafta önce bana, "Ben CHP İstanbul İl Başkanı olarak üniversitelerde türbanın özgür olmasını istiyorum" demişti...

Ben de "Böyle bana özel konuşmak olmaz... Bunun yazılmasına razı mısın?" diye sormuştum...

Yanıtı çok açıktı: "Evet, yazabilirsin."

Bir vesile arıyordum... İşte buldum ve yazdım
...

http://www.haber10.com/haber/145272/

Ya bu CHP iyice saçmaladı
ilkesizlik çukurunda boğuluyor

dün kara çarşaflı birisien rozet takıyor bu günde engelledikleri başörtüsü yasağının kaldırılmasını savunuyor

Adam hırs küpü çıktığı yolda hakkı adaleti ilkeyi unutmuş durumda

yerel seçimler yaklaştıkca saçmalama oranlarında yüzde 1000 artış görüldü bu CHP nin

Ya bu CHP iyice saçmaladı
ilkesizlik çukurunda boğuluyor

dün kara çarşaflı birisien rozet takıyor bu günde engelledikleri başörtüsü yasağının kaldırılmasını savunuyor

Ne biliyorsun ki belki rozet taktığı o kara çarşaflı kadını yakında CHP nin kadın kolları başkanlığına getirir
:)

Ne biliyorsun ki belki rozet taktığı o kara çarşaflı kadını yakında CHP nin kadın kolları başkanlığına getirir
:)

Baykal bu yapar mı yapar

baykala herşey serbest

CHP li olmasından kaynaklanan dokunulmazlığı var.

zaten kendilerinin özel bir dokunulmazlığı olduğunu bildikleri için

diğer dokunulmazlıkların kaldırılması için nutuk atıyorlar

chp gerçekten milliyetçileşmeye başladı böyle giderse mhp ile ittifak kuracak...

eskiden sektirmeden oyumuz chp ' yedi...

şimdi boş veririm chp ' ye vermem...

bizim koskoca bağımsızlarımız var...

(Mehmet Ufuk URAS)

ya ben anlamıyorum cidden...

nedir bu chp yi cekememezlik

siyaseti iyi yapanı kotuluyorsunuz...anlamıyorum hepde aynı kisiler

provokatorler

chp ' yi çekemezlik mi :saskin

:hhsigara:hhsigara

provokatorler

ya arkadaşım bunları yazarken düşünerek mi yazıyorsunuz

hangi iyi siyasetten bahsediyorsun sen

Meclisin başörtüsü yasağını kaldıran yasaını engellemek için her yola başvuracaksın

sonra bu yasayı Anayasa mahkemesine götüreceksin

herzaman olduğu gibi CHP nin istediği yönde karar çıkcaka

Bunları yapan CHP değilmiş gibi hiç utanmadan kalkıp diyecekszin ki

ÜNİVERSİTELERDE TÜRBAN SERBEST OLSUN

biz buan iyi siyaset değil başka bir şey diyoruz ama kalsın

benlanmaya niyetim yok

özgürlükçü arkadaşlar;

-gelin yeşil sermayeyi,tarikat mallarını,fethullah ve benzeri yapılanmaları,deniz feneri gibi derneklerin varlıklarını kamulaştıralım ve benzerlerinin ortaya çıkmasını engelleyecek yasalar çıkartalım.
-diyanet işlerini kaldıralım
-seçim barajını kaldıralım
-nüfus cüzdanındaki din hanesini kaldıralım
-milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıralım
-kızlarını okula göndermeyen babalara çok ciddi hasarlar verecek kanunlar çıkartalım

bu liste uzadıkça uzar sadece aklıma ilk gelenleri yazdım,eğer bunlar yapılırsa türban yasağını ilk protesto eden ben olmazsam nağmerdim.
yani türbanı özgürlük için savunanlar eminim benim söylediklerime de evet der,eğer demiyorsa ikiyüzlülük yapıyor demektir.chp ye oy verdim ve dinci faşist rejim tehlikesini ortadan kaldıracak yasalar çıkartılması halinde türban yasağının kalkmasına itiraz etmem,umrumda bile olmaz,işte burda iyi niyet önemli.
herkes zannediyor ki bizim türbanlı kızlarla alıp veremediğimiz var,hayır yok öyle birşey,bizim savaşımız türbanlı kızlarla değil ki..bizim derdimiz onları yem olarak önümüze atan rejim düşmanlarıyla,bizim derdimiz kuzu postuna bürünen çakallarla.

Gürsel Tekinin kendi kişisel fikri üniversitelerde türbanın yasak olmaması yönünde. Bunu ilkesizlikle felan bağdaştırmanın ne manası var? Bir siyasi partide herkes genel başkanla aynı görüşte olmak zorunda mıdır? Genel siyasi görüşlerin aksi bir çizgide kişilerin partinin içerisinde bulunması partinin ne kadar çağdaş ve zengin bir parti olduğunu gösterir. Herkesin aynı fikirde olması mümkün mü?

provokatorler

KaranLık;3711611' Alıntı:
en çok buna güldüm :D:D ahauha

bende KARANLIKın güldüğüne çok güldüm
:durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun

renk farkı olabilir mi?
hani Zaman gazetesinin reklamında diyor ya yaftalamadan önce düşünün diye
yaftalamadan önce düşünmek lazım:
toplumda, üniversitelerde türban yasağı konusunda herkesin değişik fikirleri var mı? VAR
peki,
aynı şekilde, sağlıklı işleyen bir "demokraside" bu çeşitliliğin milletin egemenliğini temsil eden TBMM ve içindeki siyasi partilerde olması gerekir mi? GEREKİR

şimdi bunları kabul ediyorsak;

AKP içinde türban yasağı konusunda tektip bir görüş(yasağın kaldırılması yönünde) hakim mi? EVET
benzer bir şekilde CHP de (yasağın sürmesi yönünde) tektip bir görüş hakim mi? Aslında hiç şüphe etmeden EVET diyebilirdim ama Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin in bu konuda parti ile çelişen görüşleri göze çarpmayacak gibi değil (bunlar sadece su yüzüne çıkanlar)

Peki bu durum bize neyi gösteriyor olabilir:

1-)AKP içersinde demokratik bir görüş ayrılığından çok bir Tayyip Erdoğan diktatörlüğü vardır
2-)CHP içersinde Baykal'ın başında olduğu benzer bir diktatörlük varolmakla beraber; parti içinde demokratik bir ortam ya gerçekten vardır, ya da bu basit bir seçim propagandasıdır
CHP den devam edecek olursak;
CHP nin tabanının bu yaklaşımlara çoğunlukla olarak karşı olduğu açıktır,CHP yönetimi bu tür bir hareketi yaklaşan yerel seçimler öncesi yaparak tabanını kaybetme riskine girer mi? açıkçası bunu yapıcaklarını sanmıyorum.Peki bu durumda parti içersinde bir diktatör olduğunu varsaydığımız Deniz Baykal'ın durumu nedir?

Bunun iki farklı açıklaması olabilir:
a)Parti üyeleri (milletvekilleri, ve yöneticileri) Baykal'a itaat etmemektedirler
b)Baykal bunları planlı programlı olarak seçimlerde oy kazanmak amacıyla yapıyor/yaptırıyordur

3-)Farzedelim ki bir görüş ayrılığı olsun CHP vekillerinde ve diğer yöneticilerden bazılarında;
Bu görüş ayrılığının genel seçimlerde 20% oy almış bir partide olması,
ANCAK oyların neredeyse yarısını almış bir partide olmaması yeterince ilginç değil midir?

4-)Türkiye'de oy potansiyeli düşük partiler haricinde (onlarda da parti içi demokrasi olması sadece İHTİMALDİR) "lider diktatörlüğü" ile yönetilmeyen bir parti yoktur.Demokrasi özürlü herkesin bunu böyle bilmesinde fayda görüyorum.Seçmenlerin büyük çoğunluğu, dürüst bir şekilde hayatlarını kazanmak için alın teri dökerken, vekil beyler seçmenlerin hayal bile edemeyecekleri yolsuzlukları yapıyorlar ve paraları yiyorlar: bu demokrasi oluyor,
vekilin seçildiği şehire yılda bir kez bile gitmemesi ve şehirdeki insanların fikirlerini dinleyip, sorunlarıyla ilgilenmemesi de demokrasi oluyor, oy aldığı herkesin görüşünü tam anlamıyla temsil edememesi demokrasi oluyor =) Parti lideri derse ne olur mantığı demokrasi oluyor vs.

Demokrasinin parmak hesabından ileri olduğunu düşünen ve kendi partileri seçildiğinde "Söz milletin" "işte demokrasi" "demokrasinin gereği olarak biz ne diyorsak o yapılcak " vs. vs. zırvalarıyla ortaya çıkan fanatik kardeşlerime selamlar :) Demokrasi düyalarınızı bölmek istemezdim ama bence durum bu kadar açık ve net olarak ortadayken "demokrasi" demenin hiç bir anlamı kalmıyor.

deniz baykal ve onun kadrosu olduğu sürece chp den bi cacık olmaz......

onlarda dogru yolu buluyor yavas,yavas.

Geri