CHP'den Kritik İsrail Sorusu

hectorxl

New member
Reaction score
0
CHP'li Kart "Peres'e tabii ki tepki verilmeliydi" diyor. Ama İsraille ilgili merak ettikleri başka bir soru var.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği tepkiyle Erdoğan'ın tabanına mesaj verdiğini söyledi ve "Peres'e tabii ki tepki verilmeliydi ama tutarlı olunmalı. 'Türkiye'nin ulusal güvenliğini, istihbarat ve milli çıkarlarını neden İsrail'e teslim ettiniz?" diye sordu

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, Davos'taki, ''Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli'' oturumunda yaşanan gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

TABANINA MESAJ VERMEYE ÇALIŞIYOR

Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği tepkinin anımsatılması üzerine Kart, ''Türkiye'yi yönetme ehliyeti olmayan, yönetimde tıkanan Erdoğan'ın, kendisine başka çıkış yolları aradığını, tabanına mesaj vererek, başka rollere soyunma girişiminde bulunduğunu, günü kurtarmaya çalıştığını'' savundu.

ELBETTE TEPKİ VERİLMELİYDİ AMA O TEPKİ BÖYLE VERİLMEZ

Erdoğan'a, ''Türkiye'nin ulusal güvenliğini, istihbarat ve milli çıkarlarını neden İsrail'e teslim ettiniz?'' diye soran Kart, şunları kaydetti:

''Peres'in çıkışına karşı elbette tepki verilmeliydi ama o tepki böyle verilmez. Tepkinizde tutarlı olmalısınız, ona göre ülkenin çıkarlarını savunmalısınız.
Hamasetle, günü kurtarma anlayışı, duygusuna kapılmadan, sağduyuyla o süreci değerlendirmeli, dengeli şekilde tepkinizi ortaya koymalısınız. O tepkiyi de İsrail'e yönelik politikalarınızda tutarlı olarak ortaya koymalısınız.''

Kaynak

''Peres'in çıkışına karşı elbette tepki verilmeliydi ama o tepki böyle verilmez. Tepkinizde tutarlı olmalısınız, ona göre ülkenin çıkarlarını savunmalısınız. Hamasetle, günü kurtarma anlayışı, duygusuna kapılmadan, sağduyuyla o süreci değerlendirmeli, dengeli şekilde tepkinizi ortaya koymalısınız. O tepkiyi de İsrail'e yönelik politikalarınızda tutarlı olarak ortaya koymalısınız.''

bu cümleleri kuran her kimse allah ona ve onun ailesine israil gibi bir bela verir inşallah ve hiç bir devlette " ulusal menfaat " gerekçesiyle tepkiyi bırak destek verir hatta oturup çekirdekle izler

bunlar türkiyede yaşamamlı diyorum başka bir şey adamların biri eli ile susturu biri bagrarak konuşur ortada şamar oglanımı olsaydı kim kabulenmesse kabullenmesi o şu anda Türkiyenişn başbakanı sıfatı taşıyan bir insanıdır ona el kol hareketi bagırmalr cagırmlar yapılırsa tüm Türkiyeye yapılmış bir hakarettir bence başkbakan az bile yaptıı oyunu birkere daha iyi bir partiye verdigimi kanıtladı Allah ömrünü uzun ettsin sayın başbakanımın...
bunu yazanın türk oldguna şüphe ediyorum hatta etmiyorum Türk değildir diyorum
Saygılar

İsrailden gelecek Allah tan gelsin ne çıkarından bahsediyosun be adam

İsrailden gelecek Allah tan gelsin ne çıkarından bahsediyosun be adam

:clap:clap:clap
alkışlıyorum kardeş ama bunlar israilden yardım bekliyolar Allahı unutmuşlarr tebrik ediyorum cok yerinde ve güzel bir cevap vermişsin lafı gedigine oturutmuşsun ama tabi imanı olan anlar bunu...
birde bunların değilmiydi hacca ve peygambere laf eden millet vekili unutkmu sandılar acaba şimdi konuşuyorlar
saygılarr

Bi de Recep Tayyip Erdoğan'a korkak derler..

Geri