Chp'de Trilyonluk Yolsuzluk!, Kanaltürk CHP'nin başına bela oldu!

oLdness_07

The Darkness
Altın Üye
Reaction score
0
Bulut Geçti Gözyaşları Kaldı Çimende,Gül Rengi Şar

Kayıp trilyon sorgusu

CHP'den Kanaltürk'e aktarılan 4 trilyon liranın akıbetini araştıran Maliye, paranın büyük kısmını faturalandırılmadığını ve aradaki tutarın defterlere yansıtılmadığını tespit etti. CHP de, ödediği kadar hizmet aldığını ispatlayamazsa kapatılma riski taşıyor

ANKARA

CHP'nin kasasından Kanaltürk Televizyonu'na aktarılan para, CHP'yi kapatılma tehlikesi ile yüzyüze getirdi. CHP'nin Kanaltürk'e 2004 ve 2005'te toplam 4 milyon 102 bin YTL ödemede bulunduğu, ancak CHP adına sadece 2005'te 1 milyon 180 bin YTL tutarlı 1 adet fatura düzenlediği tespit edildi. Geri kalan tutarsa kanalın 2005 açılış kayıtlarında yer almadı. “CHP'den alınan avans” olarak kayıtlara geçen para karşılığında CHP'nin de hizmet aldığını ispatlaması gerekiyor. Kanaltürk Televizyonu'nun hesabında CHP'nin 2005'te fatura kestiği 1 milyon 180 bin YTL'yi tespit eden vergi uzmanları, CHP'nin bunu Anayasa Mahkemesi'ne bildirdiği hesaplar arasında gösterip göstermediğini ve diğer ödemelerin ne surette yapıldığını tespit etmeye çalışıyor. CHP tarafından Kanaltürk'e verilen 4 milyon 102 bin YTL'yle ilgili gelişmelerin araştırılması için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hukuki süreç başlatıldı. Bu sebeple Anayasa Mahkemesi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Maliye, CHP tarafından Kanaltürk'e verilen paraların mahiyetinin araştırılması ve bu paraların CHP'nin kayıtlarında yer alıp almadığının tespit edilmesini istedi.

PARTİ KAPATILABİLİR

Bu kapsamda yapılan denetimde, "Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun"un 29. maddesi uyarınca CHP'nin Kanaltürk'ün gizli ortağı olup olmadığı araştırılacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın araştırması sonucu eğer ortaklık kanıtlanırsa CHP'nin kapatılmasına varan işlem yapılabilecek. Bu durumun CHP ile kanal arasında gizli bir ortaklık ihtimalini akla getirdiğini savunan Maliye'nin inceleme elemanları, araştırma istedi. CHP'nin söz konusu yardımları Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olarak yıllık hesaplarında göstermediği kanıtlanırsa, bu işlem suç kapsamına gireceğinden Anayasa Mahkemesi tarafından partinin defterleri de incelenecek. Daha sonra CHP'nin kapatılması istemiyle dava açılabilecek. Tuncay Özkan'ın da daha önce iddia ettiği gibi CHP adına kesilen faturanın sahte fahtura olduğu kanıtlanırsa Kanaltürk yetkilileri hakkında sahte fatura düzenlemek suçundan, CHP yöneticileri için ise sahte fatura kullanma suçundan yasal takibata geçilecek. Böyle bir durumda CHP'nin seçimlere katılması da riskli hale gelebilir.

Kaynak

KAYNAĞA BAKTIM BÖYLE BİR HABERE RASTLAMADIM.

tam linkini verirmisin zahmet olmazsa.

Valla bana şaka maka gelmedi...tuncayım izmir mitinglerinin parasal kaynağı belli oldu işte.. vermiş baykal bey paraalrı tuncaya bağırsın diye...o da ayağına basılmış gibi bağırıyordu. düne kadar spiker olan adam tv sahibi olup çıkmıştı..kayıp trilyon birtek erbakana mahsus değilmiş,kaldıki o paranın kaç mislisini şimdi iç eden chp nin dürüstlüğü artık gün gibi açık...yarasın beyler yarasın..herkes yerken sizde yeyin..:)

kaynakta bu habere ulaşamadım fakat bu haber yanlış hatırlamıyorsam geçen sene çıkmıştı ve YALAN olduğu ve dinci medyanın iftirası olduğu ortaya çıkmıştı.

ORTADA KAYIP TRİLYONDAN BAHSEDENLERİN İFTİRALARI MALİ MÜFETTİŞLERİN İNCELEMELERİ SONRASI ORTAYA ÇIKMIŞTI.

kaynakta bu habere ulaşamadım fakat bu haber yanlış hatırlamıyorsam geçen sene çıkmıştı ve YALAN olduğu ve dinci medyanın iftirası olduğu ortaya çıkmıştı.

ORTADA KAYIP TRİLYONDAN BAHSEDENLERİN İFTİRALARI MALİ MÜFETTİŞLERİN İNCELEMELERİ SONRASI ORTAYA ÇIKMIŞTI.

ne geçen yılı dostum..bu olay henüz patlayalı 1 ay olmadı..mitingler geçen yıl değil bu yaz idi. ergenekondan beyni durmuş tuncay hatırlamassa da millet unutmaz. trilyon cukların muhasebesinide sen tutmuyorsan neden savunmaya geçiyorsunuz..bırakta chp versin hesabını..

ne geçen yılı dostum..bu olay henüz patlayalı 1 ay olmadı..mitingler geçen yıl değil bu yaz idi. ergenekondan beyni durmuş tuncay hatırlamassa da millet unutmaz. trilyon cukların muhasebesinide sen tutmuyorsan neden savunmaya geçiyorsunuz..bırakta chp versin hesabını..

yazımı okumadınmı yada anlıyamadınmı?konun yalan olduğu mali müfettişlerin incelemeleri sonucu ortaya çıktı diyorum sen gelmiş chp hesabı versin diyorsun.
chp bu hesabı vermemiş olsaydı bu gün açık kalabilirmiydi?

haber çıkalı bir ay oldu diyorsun iyide kanaltürk satılalı EN AZ 5-6 ay oldu.bu haberler çıktığında tuncayda chp de savunma vermişti.

bence sen YALAN SÖYLÜYORSUN BU OLAY BİR AYLIK DEĞİL, GALİBA SENDE MÜSLÜMAN OLMALISIN YOKSA YALAN SÖYLEMEZDİN.

daha cok rezil olcak gibi gozukuyor chp,fransada haberlerde yayinlandi,kanalturke para aktarma olaylari,ve tr c anayasasina gorede kapatma davasi acilmasi gerektigini soylediler,bi dusununsene dis ulkelere bile rezil oldu chp,zate avrupa sosyalistler gurubundan ihrac noktasina gelmisdi :D

yanılmışım kardeş,hakkın var,,zaman çabuk geçiyor demkki,,hakkını yemeyelim haber eski,olay yeni sanırım..kusura kalma. geri aldım sataşmamı..

okadar zaman geçmiş olmasına rağmen bu haber iftira olmasaydı kanaltürke el konulup chp de kapatılırdı zaten ....

Alllo Deniz Feneriiii ...........neredesin cabuk cik ortaya..

Akp De Yolsuzluk Fazla Yok Yİne Chp BaŞa Gelseydİ Ne Olacakti !!!!!!!

Geri