CHP'de şok istifa: Manisa milletvekili partisinden ayrıldı

ISHYnum846

New member
Reaction score
0
CHP'de şok istifa: Manisa milletvekili partisinden ayrıldı

erdogan.jpg

CHP Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, partisinden istifa etti. Yetenç, istifa dilekçesini TBMM Başkanlığına sundu. Yetenç'in istifasıyla,CHP'nin sandalye sayısı 98'e düştü.

CHP'nin bugün yapılan TBMM Grup toplantısında; Yetenç, Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük ve Edirne Milletvekili Rasim Çakır ile CHP'ye Başkanlık Divanında düşen 1 idare amirliği için yarışmış, ancak seçimi kazanamamıştı.

Yetenç'in istifasıyla, TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle oluştu:

AK Parti: 341

CHP: 98

MHP: 70

DTP: 20

DSP: 13

ÖDP: 1

BBP: 1

Bağımsız: 5

Boş: 1

Kaynak

yaprak dökümleri çok erken başlamışşş...

Yetenç'in CHP'den istifa nedeni

Yetenç'in CHP'den istifa nedeni

CHP’den istifa eden Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, istifa sebebi olarak CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı gösterdi. Yetenç, Sav'la ilgili ağır ithamlarda bulundu.
73196.jpg

CHP’den istifa eden Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, istifa sebebinin “Genel Sekreter Önder Sav’ın partiyi felakete götüren anlayışı” olduğunu söyledi. Kesinlikle başka bir partiye geçmeyeceği açıklayan Yetenç, “Siyasi hayatımı bitiririm ama başka partiye geçmem” dedi.

CHP Grubu’nda yapılan Meclis İdari Amirlik görevi için aday olan bu görevi Genel Sekreter Sav’a yakınlığıyla bilinen Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük’e kaptırmasının ardından istifa eden Yetenç, ANKA’ya açıklamalarda bulundu. İstifasını geri almayı düşünmediğini belirten Yetenç şöyle konuştu:

“İstifamın bir tek nedeni var o da parti Genel Sekreteri Önder Sav’dır. Sav’ın tutum ve davranışları dolayısıyla istifa ettim. Partiyle hiçbir sorunum yok. Sorunum Sayın Sav’ parti içi politika anlayışıdır. Sav’ın anlayışı CHP’yi felakete götüren bir anlayıştır. Ben 40 yıllık CHP’liyim. Göreve layık olmayan insanları protesto etmek için istifa ettim. Başka bir partiye geçmem söz konusu değil. Siyasi hayatımı bitiririm ama başka partiye geçmem. Benim sorunum partiyle değil, partiye zarar verdiğini düşündüğüm bir anlayışladır” dedi.

AA

aynı olayın devamı,sebebi veya aynı olayla ilgili başka bir gelişme için ayrı başlık açmayalım..
konuları birleştirdim..

18 gün önce aynı meydanlarda ortak dava için uğraşanlar ve fedakarlık diye bas bas bağıranlar bir adalet komisyonu üyeliği için...düşündürücü..

Adam demekki hakkı eğer bu adam şimdi gidip başka bir partiye geçse dönek bu gibi döneklerden cacık olmaz derdim ama olay gerçekten chp için bir olay o yüzden helal olsun en azından kaç yıl ben chpliyim dedikten sonra döneklik yapıp başka bir partiye geçmemiş helal olsun adama.Böyleleri tavır koyarsa tavır yerini bulur ama diğerleri aman efendim bende chpden memnun değilim X partisine geçiyorum derse dönek olduğu ile kalır.Teşke chp böyle şerefli bir adamı kaybetmeseydi.

Geri