scorpion81' Alıntı:
sizler kürt sorununu sadece DTP ve PKK den ibaret sanıyorsunuz ben tunceliliyim ama DTP ye kesinlikle oy vermem her kim olursa olsun insan öldürenlere onay vermem bu devlet de olsa dağdakiler de olsa. iki tarafta nice masum insanı öldürmüştür.(devlet derken görevini kötüye kullanan veya kullanması için emir verenleri kastediyorum) turgut özal kürtmiş te aldulkadir aksu kürmüş te siz bir sorunu bireylere indirgerseniz bu sorun çözülmez ve amerikanın ekmeğine yağ sürmeye devam edersiniz imralıdakinin yaptıgını onaylamıyorum ama bu işler karşılıklı gerçekleşiyor sivas katliamının halk hareketi olduğunu söyleyenler beni savunan asker polis nerde diye sorarım
Devletin masum insanları öldürdüğünü savunuyorsun bu çok büyük bir ihtamdır. Devlet kimi öldürmüş kendi vatandaşınımı? Ölen kimdir? öldürenlere emir veren hangi kurumdur?
PKK ya maddi yardımda bulunan faili meçhullerden bahsediyorsak devlet görevini yapmıştır demekten kendimizi alamıyoruz. Devamlı bir sorundan bahsediyorsun bu ülkenin vatandaşlarına eşit muamele vardır. Olağanüstü halden memnun değilsen, teröre cephe alırsın kandırılanları uyarırsın, bölgedeki lojisitik desteğini kaybeden terör örgütü çöker böylece ohal de kalkar. Devlet bölgeye yatırım yapar, bölge halkı kalkınır insanca yaşamaya başlar. Bölge halkıyla uyum içerisinde yapılacak çözüm budur.
Bunu yapmaktansa hala çıkıp kürtlerin hakkının yendiği söyler ve federal sistemlerle kendinize çözüm ararsanız bölge kan gölü olmaya devam eder. Başbakan çıkıp kürt sorunundan bahsederse terörün biteceği yoktur. Farlı bir dilin anadiliniz olması sizlere federasyon, eyalet, anadilde eğitim hakkını doğurmaz. Ve siz bunları demokratik bir hak gibi görmeye devam ederseniz bu ülkede terör demokratik olarak çözülmez.
Sivas katliamında da diğer olaylardada elbette ihmaller, beceriksizlikler vardır emniyetten bu konuda şikayetçisiniz olabilir bende zaman zaman emniyetten şikayetçiyim, başörtüsü protestolarına aslan kesilen emniyet, bayrağımızı çiğneyen bölücülere gelince kedi olmaktadır.
Askerden şikayetçisiniz, olabilir bende şikayetçiyim 3-5 çapulcuya ve çapulcuları besleyenlere sesini çıkartmayan asker, ufacık bebeler ilahi okudu diye aslan kesilmektedir. Demekki bu ülke vatandaşının her istediği olmuyormuş, demekki hakkı ihlal edilen sadece bir kesim değilmiş, demekki bu ülkede başka zencilerde varmış değilmi?
Ancak bu askeride, poliside, siyasetçiyide oluşturan bizler değilmiyiz, isyan etmektense o koltuklara hakkı, hukuku bilen insanların oturmasını sağlamak yapılması gereken değilmidir?
Devlete, orduya, polise cephe almaktansa, isyan etmektense düzelmesi için uğraşmak gerekmektedir bu ülke ve bu kurumlar bizim, sahip çıkmalıyız, başka Türkiye yok.