CHP, referandum afişinde inançlara hakaret etti

-HaKiKaT-

Altın Üye
Reaction score
0
Üzerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı 'hayır' afişi, kamuoyunun tepkisini çekti. Afişte, 'evet' oyu vermenin yanlış olduğu, "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için Evet" ifadesiyle anlatıldı. Hem başörtülüler hem de Hıristiyanlar tepki gösterirken, CHP afişin kendilerine ait olmadığını, asanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

chp-afis-skandal.jpg

Yerel seçimler öncesinde çarşaf açılımı başlatan, referandum sürecinde de genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü sorununu biz çözeriz' vaadini dile getiren CHP, ırkçı ve öteleyici mesajlar içeren bir afişle gündeme geldi. İstanbul'da billboardlara asılan afişlerde 'evet' oyu vermenin yanlış olacağı anlatılırken, "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için Evet." ifadesi kullanıldı. Afişte bu madde, "Bebek katilini serbest bırakmak için Evet... Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan'ın kurulması için Evet..." gibi öteleyici mesajlar arasında yer aldı. Afiş, Türkiye'deki Hıristiyan vatandaşları da rahatsız etti. Rahibeliğin 'dinî bir kurum' olduğu, yapılanın inançlara hakaret kapsamına girdiği vurgulandı.

chp-afis-skandal1.jpg

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, söz konusu afişi CHP'nin bildik tavrı olarak yorumladı. Afişin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Hıristiyan kesim adına rahatsızlığını dile getiren Cemaat Vakıfları Başkanı Laki Vingas, "Vatandaş olarak insafsız bir propagandanın referandumun özüne aykırı olduğunu düşünüyorum. Başka bir parti de geçen gün Şişli'de 'Evet derseniz ruhban okulu açılacak' diye arabadan anons yapmış. Bu durumu yerel bazı parti mensuplarının hataları olarak görmek istiyorum." dedi.

HEM BAŞÖRTÜLÜLERE HEM HIRİSTİYAN kesime HAKARET VAR

"CHP böyle bir afişle insanların referanduma karşı çıkmasını istiyorsa bir sonraki adımda ülkedeki Hıristiyanlara karşı da herhangi bir kampanya başlatabilir." diyen Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aris Nalci ise afişteki kastın çarşaflı kadınlar olduğunu belirtti. "Burada kötü olanın rahibelik olduğu anlaşılıyor. Bu ülkede kökenlerde farklı dinde insanlar yaşadığına göre bunu rahibelere yapılmış bir hakaret sayabiliriz. CHP'nin kime nasıl baktığını gözler önüne seriyor." diye konuştu.

CHP'nin, başörtülüleri, rahibeye benzettiği referandum afişi çevre halkından da büyük tepki gördü. Konuyla ilgili Zaman'a konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, afişin kendilerine ait olmadığını iddia ederken, asanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Şimşek, "Herkes yapmış olabilir ama yine de kimin yaptığını bilemiyorum." dedi. CHP Avcılar İlçe Sekreteri Avukat Seher Okşar da il başkanlığının talimatıyla bütün afişlerin kaldırıldığını açıkladı. CHP'lilerin 'afiş bizim değil' söylemlerini inandırıcı bulmayan AK Parti İl Başkanı Babuşcu ise, "Bizim afişlerimizi adım adım takip ediyorlar. Kendileriyle ilgili böyle bir afişe göz yummaları mümkün mü?" sorusunu yöneltti.

ZAMAN

Aslında afişte yazılanda bir yanlış yok.Sadece etik olmaması itibari ile bir durum söz konusu.Atamızın kılık kıyafet devrimleri ile kaldırdığı kara çarşafı Atatürk devrimlerinin savunucusu CHP'nin savunmasını bekleyemeyiz.Aslında çağımız insanlarına da yakışmayan demode olmuş bir giysiyi hala giyinmelerinede anlam veremiyorum kadınlarımızın.Aslında rahip kıyafetinden bile daha kötü görünüşte kara çarşaf.Ancak mubalanın bu şekilde gerçekleştirilmesi etik olmamış.Toplumda farklı algılara yol açması muhtemel ki öyle olmuş.Bunu konuda soruşturma açılıp hatalılar gereken cezayı çekecektir.

Küçük Çekmece Belediye Başkanının sözleri CHP'yi bağlıyorsa, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Güneydoğu'dan ikinci eş alalım, hasım yerine hısım olalım” sözleride AKP'yi bağlar.

bunların zihniyetleri böyle zaten. inkar etselerde böyle düşünüyorlar. allah ıslah eylesin

yalan değilki 2013 yılında herkez anlıcak neden Hayır denilmesi gerektiğini fakat o gün çok Geç Olucak

Size bi Sorum Anayası Okudunuzmu Evet demeden Önce Ben Okudum "Hayır" dedim. Eskiden osmanlının kazandığını alın terleriyle atarlmızın ugüne getirdikleri bu toprakları asıl sahipleri 2014 yılında arazilerini almaya gelicekler Bu demek oluyo milli değerlerimiz anayasa sayesinde biraz daha olsun küçüklcek 2. İstanbul eskiden bizans imp. bağlıydı bizanslar burda bırakığ gittikleri 2014 yılında almya gelicekler Byzantion değerler küçülücek sadece amaç Yani sözde Milletlerin Sevgi ve barış içinde olamsı hükümetin amacı bu ama milli değerlerimiz Kayboluyo arkadaşlar Uyanalım Lütfn Bi Kere Olsun 1 saatinizi ayırın ne Sağcı Olarak Nede Solcu olarak Açıklayıcı bi ekilde Okuyunuz ... teşekkürler

Valla Duruma Biraz Pozitif Yaklaşılmalı Bence...

Türkçe O kadar esnek ki. Aslında Bu Afişi Yaptıran yetkilinin ki bunun Mustafa Değirmenci olduğu söylendi, cümleyi kuruş amacı önemli... Eğer Objektif olarak Bir Rahibeyi Çarşaflı bir Bayanın yanına getiriseniz durum gayet açık şekilde ortaya çıkacaktır türkçe. ancak; kanımca şahsi irademe dayalı olarak birçok gerçeği göremeyen, görse de görmezden gelen bir toplum için (istisnalar kaideyi bozmaz az olmak kaidesi ile) bu afiş ağır bir türkçe olmuş...

Saygılar

Küçük Çekmece Belediye Başkanının sözleri CHP'yi bağlıyorsa, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Güneydoğu'dan ikinci eş alalım, hasım yerine hısım olalım” sözleride AKP'yi bağlar.

Bunun üzerine laf söylenmez. Malum bu RTE'nin adamları onu peygamber bile ilan ettiler ama bu ülkede bir tane bile müslüman geçinen, son peygamber (SAV) Hz. Muhammet'tir demedi.

Chp kara çarşafın savunucusu olamaz demişsinizde ondan kara çarşaflılara rozet taktınız değil mi? İlk önce kendinizle çelişmeyin.Daha da ağır konuşabilirim ama boşver değmez...

Nur Suresi 31. Ayet. Okuyun, belki aklınız başınıza gelir. Aksini iddia eden daha güvenilir bir kaynağınız varsa, buyrun.
CHP'yi de konuşmaya bile gerek yok bence.

Ben Müslümanim....... tartismaya gerek yok...chp 'li (Müslüman Kadini Basi Örtülü Kadini) istemez neden, yukardaki babalari onlara onu emrederde ondan....

chp ankara mason locaları tarafından yönetilen bi partidir bunlar Allahın yüce dini İslama düşmandırlar ve de İslamiyetin hükümlerini ortadan kaldırmak için bu ülkede ellerinden geleni yapıyorlar ama az kaldı yavaş yavaş ortaya çıkıyor yaptıkları bu saatten sonra chpliler boşuna nefesinizi tüketmeyin 100 sene daha iktidar göremezsiniz göremeyeceksiniz

Taraflı gazete haberleri altında polemik yapmayı sevmiyorum.
O yüzden bu başlık altında da polemik yapmayacağım.

Herkes çok iyi bilir ki STV ZAMAN TARAF gibi yayın organları iktidara yönelik çalışır.

Dini siyasete alet eden bu kadar insanı da Allah ıslah etsin diyorum. Din apayrı bir dünya üzerinden rant sağlamak dini satmak gibi birşeydir.

Çok değil 3 5 yıl sonra herkesin asıl niyeti anlaşılacak. Alınan gemiler, kurulan şirketler hepsi bir bir ortaya çıkacak.

Benim korktuğum nokta o zaman halk neye inanacak?

ya bosversene sen bu halk yine bunlara oyunu verir nasıl bir zihniyete sahibiz biz arkadas sülalerine sövseler yine bişey yok neden? Atatürkün partisiymiş artık kendinize gelin Atatürk öldü chp bititiiiii....

anlız gerçekten o şekilde örtünmek hıristiyan kültürüne aittir... bizim kültürümüzle bi alakası yok(Türk kültürüyle yani..arapları bilemiycem ama ...her halt var onlarda sonuçta...neyse...)

Ben Müslümanim....... tartismaya gerek yok...chp 'li (Müslüman Kadini Basi Örtülü Kadini) istemez neden, yukardaki babalari onlara onu emrederde ondan....

Yukarıda ki babalarından kastınız nedir? ve neden emrediyor ? Sözleri açıklayıcı cinsten yazarmısınız!

Geri