CHP nin Hacc düşmanlığı yeni değil İnönü ile başladı

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Hac düşmanlığı İnönü ile başladı

Asırlarca İslâm alemin merkezinde bulunan Anadolu'da, tek parti döneminden itibaren mütedeyyin insanlar çok büyük zorluklar yaşadı.

CHP’li Önder Sav’ın hac ibadetine ve Peygamberimiz (SAV)’e yönelik yakışıksız ifadeleriyle yeniden gündeme gelen İslâm düşmanlığı, Anadolu topraklarında özellikle tek parti iktidarında kendini göstermişti. CHP zihniyetini gözler önüne seren örneklerin en belirginlerinden biri hac farizasına yönelik yasaklardı.

TEK PARTİ DÖNEMİNDE HAC YASAKTI
Kuran-ı Kerim’in basılmasının yasaklanması ve mevcutların toplatılması gibi uygulamalarla hafızalarda yer eden tek parti döneminde, tüm dini faaliyetler gibi hac farizası da yasaktı. 1947'lere kadar Türkiye'den hacca resmen izin çıkmadı. 1948'de döviz yokluğu bahanesiyle hac yine yasaklandı. Hac için izin ancak 1949'da tekrar çıkartıldı. O yasaklı yıllarda Rusya dahi hacılarına yasak koymamıştı. Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, hac farizasının uzun müddet yasaklı olduğunu belirterek, “1945’ten sonra, yani 2. Dünya Savaşı bitince, Türkiye’de tek parti sistemi bitince, o zaman izin verdiler” dedi. Eygi, Sovyetler Birliği’nin bile her sene 20-30 kişiyi sembolik olarak hacca gönderdiğini ifade ederek, “Göz boyamak için Sovyetler bunu yaptı. Bu kadarı bile yoktu Türkiye’de. İnsanlar kaçak olarak bin zahmetle, develerle, Suriye’den, İran’dan geçerek hac farizasını yerine getirmeye, Suudi Arabistan’a gitmeye çalışıyordu” diye konuştu.

İHRAMLI FOTOĞRAFINI YAKTIRAN CUMHURBAŞKANI
Mehmet Şevket Eygi’nin aktardığı bilgilere göre, eski cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, ziyaret ettiği Suudi Arabistan’da umre yapmış ve zaruri olarak da ihram giymişti. Ancak tek parti zihniyeti, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına o kadar sirayet etmişti ki, Sunay, ihramlı fotoğraflarını Suudi yetkililere rica ederek imha ettirmişti.

İLK HACI BAŞBAKAN ÖZAL
Osmanlı zamanında İstanbul-Mekke arası gidiş dönüş 8 ayı bulmaktaydı. 19'uncu yüzyıl başlarına kadar hac ulaşımı at, katır ve deve sırtında yapılırdı. 1869'da Süveyş Kanalı'ndan gemiyle, 1908'de Hicaz hattından trenle gidilmeye başlandı.

Selçuklu ve Osmanlı sultanlarının (Cem Sultan hariç) hiçbiri hacca gitmemişti. Yavuz Sultan Selim Mısır'a kadar gidebilmişti. Şeyhülİslâmlar, padişahlara haccı farz görmüyorlardı. Türkiye cumhurbaşkanları da aynı geleneği devam ettirmişler, Cevdet Sunay ile Kenan Evren ise Umre yapmışlardır. Başbakanlardan ilk hacı olanlarsa, Turgut Özal ve Necmeddin Erbakan'dır. Görevi başında hacca giden ilk vali ise Konya valisi Hazım Oktay Başer’di.

http://www.habervaktim.com/haberoku.php?id=20229

Hac düşmanlığı İnönü ile başladı

Asırlarca İslâm alemin merkezinde bulunan Anadolu'da, tek parti döneminden itibaren mütedeyyin insanlar çok büyük zorluklar yaşadı.

O beğenmedigin İnönü ve Atatürk sayesinde bu konuları rahatca tartışabiliyorsun.
Bence demagojinin bile bir sınırı olmalı.ve ulusal kurtuluş savaşı kahramanlarımıza iftira atan bu tarz topicler kapatılmalı...

O beğenmedigin İnönü ve Atatürk sayesinde bu konuları rahatca tartışabiliyorsun.
Bence demagojinin bile bir sınırı olmalı.ve ulusal kurtuluş savaşı kahramanlarımıza iftira atan bu tarz topicler kapatılmalı...

aslında din düşmanı kendileri. neden dersen sürekli dinin arkasına saklanıp bu ülkeyi vareden her değere saldırıyorlar. yanlışlar yapılmıştır, kim aksini iddia edebilirki. hadi o zaman Fatih Sultan Mehmetide lanetleyelim. kardeş katili damgası vuralım. yok, o yaptığı zaman devletin bekaası için olur, ama ne hikmetse bu ülkeyi kuranlar yapınca adı din düşmanlığı olur. pardon dininizde kardeş katli varmıydı. hadiyin ülen, ben sizin bu yaptıüğınıza tek isim veriyorum; AB-D işbirlikçiliği..harbi yakışıyor size her değeri kullanıp herkese saldırmak. çünkü özünüz siyonist. devam, devam durmak yok, saldırmaya devamm...

Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı şimdi ellerini havaya kaldırıp Allah'a dua edemeyecektin.. Hatta belki de istavroz çıkaracaktın..

inönü ne yaptı ya? asıl kahramanlar Atatürk, fevzi çakmak, kazım karabekir ve askerler

diğer konuya gelince chp den herşey beklenir eskisi gib değil artık.

arkadaşım her zaman bu şekilde cevap vermeyin yok onlar olmasaydı yaşamıyordunuz tövbe tövbe bizi rabbimiz yarattı savaşta ölenler bizim dedelerimizdi onlar olmasada bizim kaderimiz belli biz kimse için yaşamadık ondan öncede atalarımız vardı biz osmanlı torunlarıyız tamam saygımız var ama siz zorla insanları anarşi ve şiddete zorluyorsunuz yani onlar olmasa biz recel kutusuyla dünyaya gelecektik ayaklarınız sandalyeden yere değmez her seferinde bu lafı kulanırsınız

inönü ne yaptı ya? asıl kahramanlar Atatürk, fevzi çakmak, kazım karabekir ve askerler

diğer konuya gelince chp den herşey beklenir eskisi gib değil artık.

Sadece ülkeyi 2.dünya savaşına sokmaması bile İnönü nün bu ülkeye yaptıklarının bir göstergesidir.
Ama şeriatçı kesim içindeki Atatürk nefretini dillendiremedigi için İnönü yü hedef almıs.ve Atatürk ile İnönü yü rakip gibi göstermeye çalışmaktadır.

Sadece ülkeyi 2.dünya savaşına sokmaması bile İnönü nün bu ülkeye yaptıklarının bir göstergesidir.
Ama şeriatçı kesim içindeki Atatürk nefretini dillendiremedigi için İnönü yü hedef almıs.ve Atatürk ile İnönü yü rakip gibi göstermeye çalışmaktadır.

ona diyecek bir lafım yok fakat o kadar övülüyor kurtuluş savaşında doğru düzgün birşey yapmamış. şeriatçılar zaten bizi hep birbirimize düşürmeye çalışıyor....

kesin öyledir kesin sen hiç savaş gördünmü hiç teröris öldürdünmü sabaha kadar çatışma sesinden uyumadığın oldumu görmediğin şeyler için neden yorum yapıyorsun kim ne düşmanı sen senin gibiler rahat uyusun diye bu ülke için can veren arkadaşlarımız bir savaştanmı korkacak atalarımızın izindeyiz biz ama ya siz sadece lafla bir şeyin arkasına gizlenerek sözleri terimleri değiştirip her inan insanı ATATÜRK düşmanı şeriatçı dediniz şu an izinliyim ve malatyadayım en geç pazartesi sen rahat uyuyasın diye operasyonlardaki resimlerimizi yolluyacağım

AYIPTIR YAZIKTIR GÜNAHTIR BİZ ÖLDÜRDÜĞÜMÜZ İNSANLARIN BİLE BİRİLERİNİN OYUNUNA GELDİğİ İÇİN NELER DÜŞÜNÜRKEN sen bizi şu kurtardı diyorsun sen daha doğmadan seni kimin kurtardığını hesaplıyabiliyorsan osmanlıyı düşün hatta daha eskiye git hz adem onu kim kurtardı biz nerden geldik asıl mantıksız olan benmiyim senin fikirlerinmi

kesin öyledir kesin sen hiç savaş gördünmü hiç teröris öldürdünmü sabaha kadar çatışma sesinden uyumadığın oldumu görmediğin şeyler için neden yorum yapıyorsun kim ne düşmanı sen senin gibiler rahat uyusun diye bu ülke için can veren arkadaşlarımız bir savaştanmı korkacak atalarımızın izindeyiz biz ama ya siz sadece lafla bir şeyin arkasına gizlenerek sözleri terimleri değiştirip her inan insanı ATATÜRK düşmanı şeriatçı dediniz şu an izinliyim ve malatyadayım en geç pazartesi sen rahat uyuyasın diye operasyonlardaki resimlerimizi yolluyacağım

Mademki askersin o zaman Kurtuluş Savaşının en önemli komutanlarından biri olan İnönü ye laf söylemek bir tarafa laf söyletmemen gerekir.
Ayrıca ben savaş görmedim ama çatışma sesiyle uyumadıgım çok oldu.Askerligimi Kiğı da yaptım.
Ve bu yüzdende askerde ögrendigim en önemli şey her ne sebeple olursa olsun Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza dil uzatmamak olmuştur...

Mademki askersin o zaman Kurtuluş Savaşının en önemli komutanlarından biri olan İnönü ye laf söylemek bir tarafa laf söyletmemen gerekir.
Ayrıca ben savaş görmedim ama çatışma sesiyle uyumadıgım çok oldu.Askerligimi Kiğı da yaptım.
Ve bu yüzdende askerde ögrendigim en önemli şey her ne sebeple olursa olsun Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza dil uzatmamak olmuştur...

O benim bileceğim bir şey el öpmeye alışırsan el öptüren çok olur senin beğenmediğin şeriatçı dediğin kişilerin sayesinde çanakkale geçilmedi senin o bahsetklerin savaşın ilk mermilerini göğüsledi saygı duyarım ama buna duyarım ilk sözümde olduğu gibi sen ve senin sözlerin sadece çarpıtmaktan ibaret laikliği dine karşı olarak gösterdiniz atatürkü din düşmanı yaptınız ewet ewet bunu senin gibi düşünenler yaptınız inançlı insanları atatürk düşmanı dediniz cumhuriyetin arkasına sığınarak bir çok şey söylediniz
BİLMİYORSAN AÇ AZ KİTAP OKU ATATÜRKE SUİKAST GİRİŞİMİNİN ARKASINDA İSMET İNÖNÜ VARDI İSPATLANAMADIĞI İÇİN serbest kaldı şimdi ben diyelimki atatürkçü bir düşünceye bağlıyım ismet inönüye saygı duy diyorsun ATATÜRK ölüm sırasında bile yerine ismet paşa geçeceği için iş bankasını o yıl ismet paşaya değilde cumhuriyet partisine aktaranda atatürk değilmiydi sırf sen o anlayamadığın konuyu anlayasın diye

Ya arkadaşlar şöyle yok suikastı yaptırdı,yok hep karşıttılar falan geçin.Hep atatürke laf edemeyenler İnönüye laf etmiştir.Tek partili dönem diyo,Atatürk zamanındada tek parti vardı.İNÖNÜ nün yaptıklarının %0.0000001 yapamaynalr karıncalar hala laf atmaya çalışmakta.

****senin beğenmediğin şeriatçı dediğin kişilerin sayesinde çanakkale geçilmedi

Vay vay tabi.Yeşil sarıklılarda indimi.Atatürk başarısı olan Çanakkale yi yok melekler geldi,yok şeriatçılar kurtardı demek yalancılığın daniskasıdır ve ATAMIZI aşağılamay çalışmaktan başka birşey değildir.Ha bide hangi şeriatçılarmış ya.Bi söylesene?Bİrde Kazım karabekir falan deöişsin Batı cephesi komutanı kimdi?Yunanlıları denize döken kimdi?Yok şimdide Yunanlılar kendiliğinde gittiler dersin?!NiyeMAreşallik ünvanı almıştır İnönü?Neden oğlunun öldüğünü öğrenince cepheyi bırakmamıştır?

CHP nin din düşmanlığından başka bu ülkeye yaptığı tek katkı yı bilen varsa söylesin

kızılbaş partisinden ne beklenir zaten.

böyle bir partimi var yoksa...... uyduruyorsun ilk defa duyuyorum kızıl baş partisini

kardeş konuda Cumhuriyet Halk Partisinden bahsediyor

konuyla alakalı yazmak çok mu zor

konuyla alakasız ve senin .... hakkında yorum yapsam hoşuna gidermi

pardon ama hacca gidenlerin ne faydası oldu ????

ohter daha mantıklı ve ortamı germıyecek bazı üyelerimizin hakaret sayabilecegi kelimeleri kullanma yazmadan önce biraz düşünelim acaba ben ne yazıyorum diye ..

turboo sende biraz sakin ol arkadasım yangına körükle gitme şikayet başlıgını kullan

Önder (SAV) hazretleri çok iyi demiş az bile demiş.
Elin araplarına para kaptırmaktansa otur evinde duanı et.

diğer dünyada sorulduğundada elin araplarına para kaptırmamak için FARZ ibadetimi yapmadım dersin...bukadr komik olmyınya başkalarına para kaptırmak istmiyorsak kusura bakmayın ama çıplak ve aç gezmemiz lazım...

evet anlaşıldı aslında kim neye düşman. kızılbaşların partisinden ne beklenir demiş. kızılbaşlar vatan hainimi, bölücümü, yoksa ahlaksızmı. deki kızılbaşların partisi bu ne biçim üslup...derdin ortamı germekmi, biride çıkıp akp sünnilerin partisi başka ne baklenir desin diyemi uğraşıyorsunuz. önder sava kızıyorsunuz ya, en az onun kadar kendini bilmezsin sen arkadaşım. neyse modatör kardeşim sanırım kızılbaş değilsinizki bu apaçık bir topluluğu aşağılayan mesajı ve sahibini sadece uyarmışsınız. özürde göremiyorum ortada..

Geri