CHP neden tek başına iktidar olamadı?

K€LKiTLi

Banned
Reaction score
0
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde konuştu, CHP'nin neden tek başına iktidar olamadığını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Değişimden, dönüşümden yana tavır alan, ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz'' dedi.

Başbakan Kocaeli'de düzenlenen mitingde konuştu, CHP'nin neden tek başına iktidar olamadığını açıkladı.

"Benim belediye başkanım iller bankasından alması gereken payı, hakkını bile devlete borcu olduğu bahanesiyle çoğu zaman alamıyordu. Devletin imkanlarını, kendi partilerinden olan belediyelere aktarıyor, diğer belediyeleri yokluğa mahkum ediyorlardı. Göreve geldiğimizde biz bunu kaldırdık.
Bizler bu anlayışla yürüyoruz. Bundan sonrada devletin kaynaklarını adil bir şekilde dağıtmaya devam edeceğiz. Hatta Haziran temmuz Ağustos aylarında bu yüzde 40 kesintiyi bile kaldırdık. Dedik ki yüzde yüzünü vereceksiniz. Niye. Çünkü yaz ayları yatırım aylarıdır.

Bundan sonra devletin kaynaklarını da adil biçimde dağıtmaya devam edeceğiz. Ben damdan düşmedim, belediye başkanlığı yaptım. İktidarlar destek vermiyordu. Teminat mektubu dahi vermiyorlardı metro için. Buna rağmen biz CHP'den 50 milyon dolarlık yatırımla aldık, İstanbul metrosuna 500 milyon dolarlık yatırım yaptık ve Taksim-4 Levent Metrosu'nu hamdolsun ki devreye soktuk. Bakın geçen gün, CHP'nin kitabında belediyecilik, hizmet yok iftira var. Bu zihniyet bereketsizdir, kirlidir. Bu zihniyette bereketsizlik var, 12 Eylül öncesine gidin, Enerji Bakanı Baykal'dı. Benzin kuyruklarını, akaryakıt kuyruklarını hatırlayın. CHP'nin dönemine bakın. Nüfus kağıdında yağ, ekmek damgası vardı. Gaz damgası vardı. Bunlar karneyle dağıtılırdı. Karne bulamayanlara nüfus kağıdıyla. Bunları millet gördü. Bu nedenle CHP tek başına iktidar olamadı!"

KAYNAK

İktidar yolu dincilikten geçiyor , chp iktidar olabilmesi için laikliği çiğnerek allah kitap üzerinden siyaset yapması lazım.

chp nin son zamanlarda yaptığı siyasi açılımlarından anlaşılacağı üzere iktidar yolunu hedeflemiş görünüyor şimdi sırada tarikat açılımı gerek bir takım şeyhlerden şıhlardan imamlardan icazet almalı.

bu kafayla muhalefeti bile zor kazanırlar değil iktidar...

laiklik atatürkçülük palavralarınıda kimse yutmuyo artık.. kendi tabanıyla çelişmeye başladı.. işleri çok zor...

olamaz olması da mümkün degil...bu adamlar kara çarşafı savunmaya başladılar.takiyyenin alasını yapıyolar ...

bu kafayla muhalefeti bile zor kazanırlar değil iktidar...

laiklik atatürkçülük palavralarınıda kimse yutmuyo artık.. kendi tabanıyla çelişmeye başladı.. işleri çok zor...

arkadaş kendine gel sen laiklik ve atatürkçülük gibi bu milletin çoğu tarafından önem verilen değerlere palavra diyemezsin şimdiye kadar o değerlerin palavra olduğuna inandığıız için bugün bu kadar kötü durumdayız buna chp de dahildir chp yanlış yapmış olabilir hatalar yapmış olabilir ama chp nin acısını bu kavramlardan çıkaramazsın

Geri