CHP Genel Merkezi'ne mescit!

Kamu sektörlerinde dini kıyafetle bulunmak, kılık kıyafet kanunua aykırı arkadaşım. işbu sebeple, anayasa mahkemesi geçenlerde meclisten geçirilen anayasa değişikliği teklifini kanunlara aykırı bularak iptal etti. burada türban konusunu tartışmak istemiyorum. Benim annen de başı kapalı beş vakit namazında bir insan ama ben kamu sektöründe türbanın olmasını doğru bulmuyorum. Özel hayatta türbana evet ama kamu sektöründe hayır diyenlerdenim. CHP niçin türbana karşı onu tam olarak bilmiyorum ama ben toplumda hizipçiliğe yol açacağı ve laikliğe aykırı olduğu için kamu sektöründe türbana karşıyım.

CHP "doğru yol" u buldu diye sevineceginize birden nedir bu telaş???

Amacınız insanların muslumanlıgın sartlarını yerine getirmesi degilmiydi yoksa???

Başka amaçlarınız vardıda bizmi BİLMİYORUZ???

Doğru yol...

O zaman namaza başla ve gerektiğince iman şartlarını yerine getir ..

Sizde biliyorsunuz ki icraat söylemlerle olmaz göstermelerle olmaz..

Mecliste ve yurt genelinde faale geçmekle olur ...
CHP yurt geneli tarafını tamamladı bir de bu madalyonun diğer yüzü var..
Tamamlanmayan..

Eğer seçimlerden sonra CHP politikasını değiştirirse - ki büyük ihtimal - doğru yol dediğin araçlar başka şey olacaktır ...

Sevindim yani yaparlarsa ne ala, Mevlana hazretlerinin bir sözünü hatırlatmak isterim.
"Ne olursan ol, yine gel"
Artık grup toplantılarında, Sayın Önder Sav takke takıp tekbirde getirir.

Kamu sektörlerinde dini kıyafetle bulunmak, kılık kıyafet kanunua aykırı arkadaşım. işbu sebeple, anayasa mahkemesi geçenlerde meclisten geçirilen anayasa değişikliği teklifini kanunlara aykırı bularak iptal etti. burada türban konusunu tartışmak istemiyorum. Benim annen de başı kapalı beş vakit namazında bir insan ama ben kamu sektöründe türbanın olmasını doğru bulmuyorum. Özel hayatta türbana evet ama kamu sektöründe hayır diyenlerdenim. CHP niçin türbana karşı onu tam olarak bilmiyorum ama ben toplumda hizipçiliğe yol açacağı ve laikliğe aykırı olduğu için kamu sektöründe türbana karşıyım.

Kamu sektöründe olsun demedim ki ben..

Üniversitelerde olsun dedim..

Lütfen konuyu saptırmayalım..

Ve bildiğim kadarıyla sadece üniversitelerde türban yasası geçirtilmeye çalışılmıştı ..
Anayasa Mahkemesi bunu aykırı buldu..

Kamu sektöründe olsa anlarım endişeleri ama..
Neden üniversitelerde yasak ?

Türban konusunu tartışmak istemiyorsan neden çarşaf ve türban konularına giriyorsunuz kardeşlerim ?

''Laik'' kelimesi Fransızca'dan geldiği gibi ''türban'' kelimesi de Fransızca'dan gelmedir..

Tamam konuyu saptırmayalım. Devlet üniversiteleri de kamuya aittir. Yani kamu sektörüdür. Anayasa mahkemesinin red kararı ise şöyle;

Anayasa Mahkemesi'nin türbanı red gerekçesi;

Anayasa Mahkemesinin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin iptaline ilişkin gerekçeli kararında, ''Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gözetildiğinde, Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan düzenlemenin, yöntem bakımından dini siyasete alet etmesi, içerik yönünden de başkalarının haklarını ihlale ve kamu düzeninin bozulmasına yol açması nedeniyle laiklik ilkesine açıkça aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır'' denildi.

Yüksek Mahkeme'nin gerekçeli kararı:

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ''iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması'' istemiyle açtığı davada, ''9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun'un 1. ve 2. maddelerini, Anayasa'nın 2, 4. ve 148. maddelerini gözeterek'' iptal etmiş ve yürürlüğünü durdurmuştu.

Gerekçede, şöyle denildi:

''Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gözetildiğinde, Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan düzenlemenin, yöntem bakımından dini siyasete alet etmesi, içerik yönünden de başkalarının haklarını ihlale ve kamu düzeninin bozulmasına yol açması nedeniyle laiklik ilkesine açıkça aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anayasa'nın 2. maddesinde belirtilen Cumhuriyetin temel niteliklerini dolaylı bir biçimde değiştiren ve işlevsizleştiren bu düzenleme Anayasa'nın 4. maddesinde ifade edilen değiştirme ve değişiklik teklif etme yasağına aykırı olduğundan, Anayasa'nın 148. maddesinin ikinci fıkrasında öngörülen teklif koşulunun yerine getirilmiş olduğu kabul edilemez.''

Kaynak:http://www.gazeteport.com.tr/SIYASET/NEWS/GP_308192

Gerekçede, şöyle denildi:

''Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gözetildiğinde, Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan düzenlemenin, yöntem bakımından dini siyasete alet etmesi, içerik yönünden de başkalarının haklarını ihlale ve kamu düzeninin bozulmasına yol açması nedeniyle laiklik ilkesine açıkça aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anayasa'nın 2. maddesinde belirtilen Cumhuriyetin temel niteliklerini dolaylı bir biçimde değiştiren ve işlevsizleştiren bu düzenleme Anayasa'nın 4. maddesinde ifade edilen değiştirme ve değişiklik teklif etme yasağına aykırı olduğundan, Anayasa'nın 148. maddesinin ikinci fıkrasında öngörülen teklif koşulunun yerine getirilmiş olduğu kabul edilemez.''

Kaynak:http://www.gazeteport.com.tr/SIYASET/NEWS/GP_308192

O zaman bu açılım göstermelik olur bizim dediğimiz gibi.. ..
Gene seçime yönelik ...

Oy uğruna ne yapacakları belli olmaz çok daha değişik haberlerle karşılaşırsak şaşırmam

Geri