CHP Genel Merkezi'ne mescit!

mrzsngr

New member
Reaction score
0
CHP'nin "türban" konusundaki açılımı sürüyor. Önce çarşaflılara rozet takan CHP, şimdi mescit açmayı tartışıyor!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başörtülü ve çarşaflı kadınlara parti rozeti takmasıyla başlayan 'açılım' yeni adımlarla devam edecek.

Erzurum, Elazığ, Ağrı ve Kars teşkilatlarında da çarşaflı kadınlar için katılım töreni yapılacak. Hafta içinde iki çarşaflı kadını ağırlayan CHP yönetimi, ziyarete gelen partililerin dini vecibelerini yerine getirebilmesi için genel merkeze mescit yapılmasını da gündemine aldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer, Baykal'ın yeni açılımıyla birlikte başörtülü kadınların CHP'ye ilgisinin arttığını savundu. Değer, "Odamda seccade var. Seçmenlerim geldiğinde namazını kılıyor. Genel merkezde bir mescit olması gerekirdi. Bu bir eksiklik. Kurultaydan sonra bu konu da gündeme gelecektir ve sanırım düzeltilecektir." dedi.

CHP'NİN AÇILIMINA DESTEK

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Savcı Sayan, tabanın yeni durumu nasıl karşıladığı sorusuna tek kelimeyle cevap veriyor: "Mükemmel." Halkın partisine kavuştuğunu savunurken "Zaten CHP'nin özü budur." ifadesini kullanıyor. Sayan, Kurtuluş Savaşı'nda topa mermi süren kadınların hepsinin kapalı olduğunu hatırlatıyor.

CHP'nin türbanlıların üniversiteye gitmelerine engel olmasını ise şöyle izah ediyor: "Bu konuda insanlarımızın birbirini ikna etmesi gerekiyor. Yani 'sen türbanı siyasi simge için takıyorsun' diyen ile 'hayır inançlarım için takıyorum' diyenler birbirlerine güven duymaya başladığında sorun kendiliğinden çözülür. Türban konusunda sorun Anayasa Mahkemesi falan değildir. Ne yazık ki toplum olarak birbirimizi ikna edemedik. Güven sağlandıktan sonra çözemeyeceğimiz sorun yoktur." Sayan, Ağrı, Kars ve Erzurum'da binlerce türbanlı ve çarşaflı kadının partiye katılacağı bilgisini verirken "Memleketim Ağrı'da CHP'ye oy veren kadınların yüzde 99'u kapalıdır." diyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK

Kemal Aydın (Bahçeşehir Belediye Başkanı): Son derece ümit verici bir gelişme. Anadolu coğrafyası inancı, kıyafeti ve etnik yapısıyla bir bütündür. Giderek büyüyen laik-anti laik kamplaşmanın farkında olmalıyız. Türkiye koşar adımlarla bir çatışmaya gidiyor. Bu dönemde genel başkanımız çok önemli bir tespit yaparak böyle bir açılımı gerçekleştirmiştir. Bunu eleştirmek ancak ülkenin mutluluğunu istemeyen gruplara hizmet eder.

Hasan Akgün (Büyükçekmece Belediye Başkanı): Bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı bir parti arıyorsanız o CHP'dir. Yadırganacak bir durum yok. Vatandaş CHP'ye yönelmişse kılığı kıyafeti ne olursa olsun başımız üzerinde yeri vardır. İster bikiniyle gelsin, ister çarşafı ile gelsin.

Mustafa Değirmenci (Avcılar Belediye Başkanı): Partinin yeni açılımlara ihtiyacı olduğunu genel başkanımız gördü. Bu ülke hepimizin. İnsanları türbanlı-türbansız, açık-kapalı şeklinde tanımlamamak gerekir. Genel başkanımız doğru bir açılım yapmıştır.

Ateş Ünal Erzen (Bakırköy Belediye Başkanı): Genel başkanımız her gün bu konuda yorum yapıyor. Biz de o yorumlara katılıyoruz. Parti büyükleri varken bana söz düşmez.

Mehmet Ali Özpolat (CHP İstanbul Milletvekili): CHP'nin ilkelerini, inançlarını benimseyen gelir oyunu verir. Oy veren vatandaşlara 'senin kılık kıyafetin şudur oy veremezsin' diyemeyiz. Bu ne siyaseten ne de bireysel hak ve özgürlükler açısından doğrudur. Yadırganacak bir şey yok.

Kaynak :
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=166948

no comment :hhmanD

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, CHP Genel Merkezi’ne mescit açılacağı yönündeki haberler için, “CHP’nin gündeminde genel merkezine mescit yapılması yoktur” dedi.

CHP’li Özyürek, CHP Genel Merkezi’ne mescit yapılacağına ilişkin iddiaları ANKA’ya değerlendirdi. Gündemlerinde böyle bir şey olmadığını ifade eden Özyürek, şunları söyledi:
“CHP’nin gündeminde genel merkezine mescit yapılması yoktur. Böyle bir konu hiçbir organda görüşülmemiş, konuşulmamıştır. CHP’nin binasının yakınında iki cami vardır. CHP’ye gelen vatandaşlar, diledikleri takdirde bu camilerde namazlarını rahatlıkla kılabilir. O nedenle bu tip haberlerin bugünlerde maksatlı bir şekilde gündeme getirildiğini düşünüyorum. CHP laik, demokratik Cumhuriyeti savunan Atatürk ilkelerine yürekten bağlı bir partidir. Aynı zamanda insanların inançlarına da saygılı bir partidir. Herkes namazını da kılar, orucunu da tutar, hacca da gider. Ama namaz kılınacak yer camidir.”

kaynak: http://haber.gazetevatan.com/haberd...1&tarih=23.11.2008&Newsid=210194&Categoryid=1

Konunun yalanlandığına göre kapatılmasını rica ediyorum ..

BU ÜLKEYE şeriatta gelecekse onuda biz getiririz diyen bir parti ve düşünceydi chp zihniyeti.. ben takıyye diye yırtınan bir partinin bundan daha büyük takıyye yapılabileceğini düşünmüyorum...pes yanii...bu çaışmaları meclise getirip oylamay sunup özgürlüklerin önünü açmaya başlarlarsa samimi olduklarını düşünebilirim..hadi chp ,,,görelim bakalım mecliste başörtüsünü oylada ....çarşaf istemiyoruz sen sadece başörtüsüne izin ver yeter..:))

Olsun tabi chp liler kilise veya sinagoga mı gitmeli.Onlarda müslüman ama laikler sadece

chp'ye gülmekten öldürüyor beni geçen seçimlerde meclise girmek için dsp ittifakı, ellerinde belediye kalmayacağını anlayıncada dini siyasete alet etmek, başsavcıya duyrulur:)

chp'ye gülmekten öldürüyor beni geçen seçimlerde meclise girmek için dsp ittifakı, ellerinde belediye kalmayacağını anlayıncada dini siyasete alet etmek, başsavcıya duyrulur:)

ne kadar uğraşsa da dini siyasete akp kadar alet edebilen bi parti olamıcaktır emin ol...

bu arada akp liler nerde kaldı dindarlığınız....

Din de insanların ırkı rengi milleti mani olmadığı gibi tuttuğu siyasi partinin de önemi yoktur bildiğinz gibi...

tayyip yaptırsaydı eriyip bittiydiniz chp yapınca niye dokundu........

chp ye irtica mikrobu bulaşmıştır artık iflah olmazlar ,ellerine ne geçerse allah için çalıp satarlar .

chp ye irtica mikrobu bulaşmıştır artık iflah olmazlar ,ellerine ne geçerse allah için çalıp satarlar .

AKP'li değilim ama ...

Allah için çalışmak mı Allah için çalmak mı ?

İrtica mı ?

Bu arada irtica gericilik demek ...

85 yıldır ne kadar ileri gittik CHP ile ?

Bir çoğunuz muhalefetti diyecek CHP... O zaman neden kazanmak için adam akıllı bir iş yapmadı ?

Rahatsız mı olursunuz Kabeyi Ankara çevirse? Hani dindardınız? Niye batıyor size?

Rahatsız olduğumuz şey varsa..

Daha düne kadar biz laikiz ..İslam'la işimiz olmaz dercesine eylemlerde bulunan CHP zihniyeti şimdi kalkıp horladığı İslam mevzusuna dört eliyle sarılmasıdır...

mrzsngr kardeş tamam diyelim ki CHP daha düne kadar İslamla işimiz olmaz dediğini varsayalım. Bu gün İslamla işimiz olur diyorsa neden rahatsız oluyorsunuz. Sizin İslamla işiniz varsa bundan rahatsız olmamanız gerekir. Öyle değil mi güzel kardeşim?

luckleon birader..

Samimiyetle yaklaştığın için teşekkür etmeyi kendime bir borç bilirim...

AKP'nin yardım ettiğini gördüğümüzde genelde bunun seçimler öncesi olması aklımıza seçimi kazanmak için yardım ettiği geliyor..

Değil mi ?

Bu halde CHP'nin de bunca yıldır gerçekten uzak durması İslam'dan ve bunca yıldan sonra da yaklaşması ki hele seçimler öncesi de olduğunu görünce,akla gene seçimi kazanmak için bunu yapıyorlar diye geliyor...

Ve ondan sonra gerçekten hayır sever bu adamlar ya da gerçekten baksana bu kadar İslam'a yanaştılar diyorlar..
Halbuki yalan...Seçimleri kazanmak için samimi görünüyorlar..

Yani kısa bir deyişle her iki tarafta sağ gösterip sol vuruyorlar..
Göz boyamadan ibaret..
Benim itirazım buna işte...

Anlatabildim mi luckleon kardeşim.

İyi de güzel kardeşim elimizde insanların yüreğini okuyan bir cihaz mı var? Belki CHHP bundan sonra daha islami değerlere saygılı bir parti olacak. İllaki CHP' yi din düşmanı olarak görmek zorundamıyız? Bence çarşaflıları partiye kabul etmeleri de bu bakımdan olumlu bir gelişme. Seçim yatırımı da olsa bü türden davranışların olması güzel bir gelişme değil mi? AKP kömür yardımı yapıyormuş, seçim yatırımıymış. Doğrudur, elbette seçim yatırımı. Ama birkaç fakir ailenin kışı çıkarmasına yarımcı oluyorlarsa da Allah razı olsun. ama Bence önemli olan nokta şu; bu kömür yardımını sadece kendi partisine üye olanlara yapıyorlarsa, orada ayrımcılık olduğu için buna karşıyım. Bence neticeye bakmak daha doğru. Önder Sav olayı bu ülkedeki her müslümanı üzmüş bir olaydır. Siyasi rakiplerini memnun etse de ben de bir müslüman olarak bu konuya üzüldüm. Nasıl ki bu konuya üzüldüysem, CHP' nin çarşaflılar da dahil, her inanımıza yaklaşmasına o derece sevindim. Benim bakış açım bu. Eğer ki bazıları bundan hoşnutsuzsa, demek ki siyasi rakip olarak görmelerinden kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Bence daha objektif bakmak lazım.

Nasıl ki cumhuriyeti, bağımsızlığı ve demokrasiyi ortak değerlerimiz olarak savunuyorsak, dini konularda da aynı derecede hassas olmamız gerektiğini düşünüyorum. Dine saygılı ama dini kurallarla yönetilmiyen bir toplum olabilme yönünde CHP' nin son zamanlardaki yaklaşımlarını sade vatandaş olarak olumlu buluyorum.

mrzsngr kardeş tamam diyelim ki CHP daha düne kadar İslamla işimiz olmaz dediğini varsayalım. Bu gün İslamla işimiz olur diyorsa neden rahatsız oluyorsunuz. Sizin İslamla işiniz varsa bundan rahatsız olmamanız gerekir. Öyle değil mi güzel kardeşim?

İslam dinini ancak mı keşfettiler o chp liler..bana bide onları savunuyorsun..Bi başörtüsüne demedikleri kalmadı..hakaret içeren kelimeler bile söylediler..İnkar etme hepsi var ..niye şimdiye kadar değilde seçim döneminde islama dört elle sarıldılar..Ki kaldı ki sizin genel sekreteriniz açıklamalarından sonra peygamberimizden islam aleminden özür dilenen bi konuşma duydunuz mu..Basın açıklaması şeklinde olan türünden tabi

İyi de güzel kardeşim elimizde insanların yüreğini okuyan bir cihaz mı var? Belki CHHP bundan sonra daha islami değerlere saygılı bir parti olacak. İllaki CHP' yi din düşmanı olarak görmek zorundamıyız? Bence çarşaflıları partiye kabul etmeleri de bu bakımdan olumlu bir gelişme. Seçim yatırımı da olsa bü türden davranışların olması güzel bir gelişme değil mi? AKP kömür yardımı yapıyormuş, seçim yatırımıymış. Doğrudur, elbette seçim yatırımı. Ama birkaç fakir ailenin kışı çıkarmasına yarımcı oluyorlarsa da Allah razı olsun. ama Bence önemli olan nokta şu; bu kömür yardımını sadece kendi partisine üye olanlara yapıyorlarsa, orada ayrımcılık olduğu için buna karşıyım. Bence neticeye bakmak daha doğru. Önder Sav olayı bu ülkedeki her müslümanı üzmüş bir olaydır. Siyasi rakiplerini memnun etse de ben de bir müslüman olarak bu konuya üzüldüm. Nasıl ki bu konuya üzüldüysem, CHP' nin çarşaflılar da dahil, her inanımıza yaklaşmasına o derece sevindim. Benim bakış açım bu. Eğer ki bazıları bundan hoşnutsuzsa, demek ki siyasi rakip olarak görmelerinden kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Bence daha objektif bakmak lazım.

Nasıl ki cumhuriyeti, bağımsızlığı ve demokrasiyi ortak değerlerimiz olarak savunuyorsak, dini konularda da aynı derecede hassas olmamız gerektiğini düşünüyorum. Dine saygılı ama dini kurallarla yönetilmiyen bir toplum olabilme yönünde CHP' nin son zamanlardaki yaklaşımlarını sade vatandaş olarak olumlu buluyorum.

CHP'nin geçmiş yıllardaki açılımlar;seçimler sonrası umursanmaz oldu..
Nasıl ki seçim otobüslerde kapalı kadın figürlerini kullanılması..
Ardından da türbanlı ve çarşaflı kadınları linç etme girişimi...

Madem bu kadar samimiler ..
Neden türbanlı kızlarımızı üniversiteye gitmelerine imkan sağlayan tasarı sunmuyorlar?
Ya da neden bu öneriye karşı çıkıyorlar..

CHP'lilerin deyimiyle aşırı dinci ve aşırı laik olmamak şartıyla neden bir arada okuyamıyorlar ?

Neden buraya geldin diye sorarsan ;CHP'nin açılımı çarşaf ve türban üzerine çünkü..

Ve dediğim gibi gerçekten samimilerse gelsinler mecliste türban yasasını çıkartsınlar
Değil mi kardeşim ?

CHP "doğru yol" u buldu diye sevineceginize birden nedir bu telaş???

Amacınız insanların muslumanlıgın sartlarını yerine getirmesi degilmiydi yoksa???

Başka amaçlarınız vardıda bizmi BİLMİYORUZ???

Geri