CHP Diyarbakır İl Teşkilatı, 12 PKK'lı için ilan edilen yas kararına uymak için seçim

scylla40

New member
Reaction score
0
PKK'lılar için BDP'nin 3 günlük yas ilan etmesinin ardından CHP Diyarbakır İl örgütü deseçim bürolarını yas nedeniyle kapatma kararı aldı.

Kaset skandalı sonrası MHP'ye destek veren açıklamalar nedeniyle, "demek ki onlarında fikir namusu var" diyerek PKK'ye adete teşekkür eden MHP'den sonra bir şok açıklama CHP'den geldi.

Geçtiğimiz günlerde Şırnak Uludere'de öldürülen PKK'lılar için 3 günlük yas ilan eden BDP'den sonra CHP'nin Diyarbakır İl Örgütü ölen PKK'lıların yasını tutmak için bir gün süre ile seçim bürolarını kapatma kararı aldı.

İşte dün PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansında yer alan o bomba haber;

"CHP Yarın Diyarbakır seçim bürolarını kapatacak"

Hakkari'nin Uludere ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 5 gerillanın yaşamını yitirmesi ve 3 gün yas ilan edilmesi ardından CHP Diyarbakır il örgütü yarın seçim bürolarını yas nedeniyle kapatacak.

ANF'ye açıklamada bulanan CHP 1. sıra milletvekili adayı Salih Sümer ve İl Başkanı Muzaffer Değer, halkın kararına saygı duyduklarını belirterek, kentte kepenklerin tümden kapatılması halinde seçim bürolarını yas nedeniyle kapatacaklarını söylediler.

CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Salih Sümer, 12 gerillanın yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, yarın kepenklerin kapatılması halinde parti seçim bürolarını da kapatacaklarını söyledi.

Seçim barajının düşürülmesi gerektiğini belirten Sümer şunları söyledi: "Seçim barajı olmaması halinde BDP'nin buradan 8 milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Bizler BDP'nin oylarını çalıyoruz. Bunlar haksızlıktır. Kürt halkı ve Kürt sorunu var. 12 kişinin ölümünden üzüntü duyuyorum. Operasyonları AKP hükümeti isterse durdurabilir. Halkın kararına saygı duyuyoruz. Kepenkler kapatılması halinde bizler de seçim bürolarını kapatacağız."

CHP İl Başkanı Muzaffer Değer de ANF'ye yaptığı açıklamada, yaşanan ölümlerden üzüntü duyduklarını ve yarın seçim bürolarını kapatacaklarını söyledi. Kısa bir süre önce 7 gerillanın ölümü sonrasında kurulan taziye çadırını ziyaret ederek operasyonlar sonucu yaşanan ölümlere tepkisini dile getirdiğini belirten Değer, ölümlerin ve operasyonların durmasını istedi.
kaynak

Allah bunların hiç birine fırsat vermesin...............

Atatürk'ün kurduğu partinin geldiği en son nokta..
Kemal Kılıçdaroğlu bu partiye genel başkan olduktan sonra bu parti kabuk değiştirdi..
Ulu Önder'in Düşünce ve fikirlerinden uzaklaşmış bir parti duruyor karşımızda vatan hainlerinin yeni kapısı haline getirdiler maalesef..
Referandum oylamasında daha aklımdan çıkmadı Kemal Kılıçdaroğlunun Tunceli deki açıklaması. Genel af vaadin de bulundu İstanbula gelince ben öyle demek istemedim dedi..Sizce bu affı kimin için vaadetti?

chp delirdi herhalde, her yaptıklarıyla akpye adeta buyur sen iktidar ol diyorlar!

Yazıklar olsun bu kafaya.

Askerime, polisime kurşun atan alçaklar için her kim yas yapıyorsa, katılıyorsa yazıklar olsun.

chp önceden laiklikedebiyatı yapyordu hiç sevmiyordum. şimdi durum daha beter. bunun bi açıklaması olması lazım. Atatürk'ün partisini nasıl bu hallere düşürürsünüz? chp'liler partinize mail atın bişey yapın bu uygulamadan vazgeçsin...

şu dönemde hem iktidara gelebilecek(yıllardır vardı niye gelemiyodu diyebilirsiniz ama milliyetçileri toplayabilecek yegane kişilerdendi) hemde gerçekten muhalefet yapabilecek muhsin yazıcıoğlunu öldürdüler chp kaset skandalından sonra kürtçülerin eline geçti baktılar mhp nin oyu artıyo farklı ülkücüler mhp yi çok sevdikleri için başka zamanı yokmuş gibi tam seçim öncesi!kasetlerle sallıyolar(mhpdeki biçok kişiyi bende sevmiyorum ama meclise milliyetçi bir partinin girmesi gerekliliğine inanıyorum )kimin ne olduğu ne yaptığı belli değil bildiğim tek şey 12 haziranın türkiyenin kaderinde dönüm noktası olduğu

habur'dan pkk'lilerin davulk-zurnalı girişini "normalleşme" diyenler bakıyorum şimdi değişik söylemlere başlamışlar.

önce kendi yediğiniz şeye bakın, sonra başkalarının ne yediğiyle ilgilenin.

bir başbakan çıkıp " abdullah öcalan'la devlet görüşüyor" demesine ses çıkarmıyorsunuz ama chp diyarbakır miletvekili adayının seçim bürosunu "diyarbakır halkının tercihlerine uymak için" kapatmasına veryansın ediyorsunuz.

sizin gibiler için söylenmiş çok iyi bir laf var:

"bir dört diyorsunuz bir sekiz"

doğuda ölen askerler için "kelle" diyene tapıyorsunuz öbür taraftan "ölen pkk'liler için üzülüyoruz" diyeni taşa tutuyorsunuz.

siz ne söylediğinizin farkında mısınız?

hangi kafa hapını kullanıyorsanız söyleyin de biz de kullanalım.

önce başkalarının yediği şeye bakmaları gerekiyor tabiki doğru peki bu sizin yediğiniz şeye bakmanıza engel mi?

akp bi halt yemiş peki chp bu haberde halt yemiş olmuyor mu?

Niye iki kelime chp için yazamıyorsunuz, akpninkiler sözkonusu olunca bülbül kesilen sizler chp olunca niye dut yiyorsunuz?

chp nin bu hareketlerini kesinlikle onaylamıyorum ve hala kılıçdaroğlu na bazı sözlerinden ve düşüncelerinden dolayı güvenemiyorum fakat akp nin daha önce davulla zurna ile pkk lıların gelişlerini bize zorla izlettirmesine de bişi demiyodunuz.hakimleri ayaklarına kadar getirmelerine bi ses çıkarmıyodunuz ama kendi partinizden başka bi parti olunca nasıl da eleştiriyorsunuz.

mevlana nın sözünü hatırlatmama gerek yoktur sanırım :)

Herkes kendi bildiğini kendi doğrularını savunuyor biz de konuşunca kabahatli oluyoruz.Biz kendimizi düzeltmesini biliriz arkadaşım.

Kimseye birşey dediğimiz yok.Herşey ortada.Allah hakedene hakkını verecektir.

Eleştirmek de birşey değil.Oturup yas tutmuşlar ben yanlış bir tutum desem karşıdan biri tak hazır cevap yok şöyle yok böyle..

E o zaman tasvip etmiyorum yapmış oldukları bu davranışı..Umarım bir sıkıntı yoktur yazmış olduklarımda.

gürsel tekin açıklama yapmış biz pkklılara yas için kapatmadık, güvenlik sebebiyle kapattık, zaten tüm bankalar, devlet daireleri bile kapalı vs. demiş.

Eğer bu doğru ise bankalar, devlet daireleri kapalı ise bu hükümete, iktidara yazıklar olsun.

Bu konu hemen açıklığa kavuşturulmalı, doğru ise sorumlular cezalandırılmalı, yalan ise gürsel tekin yalan söylüyor denmelidir.

ne yazdığını biliyorum.

peki habur kapısında davul-zurna çalarken, erdoğan kelle derken, erdoğan apoyla görüşüldüğünü teyid ederken ne söylediğinizi de yazar mısınız?

anlatmaya çalıştığım budur.

ayrıca

DİYARBAKIR’da seçim çalışmalarını sürdüren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kentteki esnafa baskı ve tehdit yoluyla kepenk kapattırıldığını öne sürdü.
Kamu görevlilerinin kepenk açan esnaflara ceza kestiklerine dair duyumlar aldıklarını söyleyen Eker, "Esnafımızdan bazı görevlilerinin kendilerine işyerlerini kapatmadıkları zaman bir takım fahiş cezalar kesildiği yönünde şikayetler geliyor. Evet, kamu görevlileri bunlar. Bunları sizler de bizler de biliyoruz. YSK’nın kararını çok da masum görmüyorum. Bu yönde gerginliği özellikle artırmaya dönük uygulama çok masum görünmüyor yani. Niye öncesinde bu kararlar iyi düşünülmedi, tartışılmadı, iyi tahlil edilmedi" dedi.

Bakan'dan ilginç iddia! - GAZETEVATAN.COM

peki sayın bakan kamu görevlileri ceza keserken siz kamunun başındakiler ne iş yapıyordunuz? askere "siz bizim emrimizdeki memursunuz " diyenler normal memurlara söz geçiremiyor mu acaba?

zerkli:

Yahu AKP HALT ETMİŞ diye yazdım, sen de gördün, hatta bunu yazam benim yazdığımı alıntı da yaptın ama afedersin plak gibi takılıp tekrar soruyorsun be arkadaşım.

bak konu AKP'nin haltları değil CHP'NİN HALTI!

Yazabiliyorsan konuyla ilgili yaz.

konuyu değiştirme çabanı anlıyorum ama ben sana alet olmam:)

eğer ilk yazdığım şeyi okursan konu hakkında ne düşündüğümü görürsün.

seçim bürosunun sorumlusu olan kişi milletvekili adayı. ve halkın tercihlerine uyarız diyor. ben olayı bu yönüyle kabul ediyorum. ama sen başka yönüyle kabul ediyorsan o başka. o senin ilgilendirir. ben olaylara senin gibi bakmak zorunda değilim.

ve kepenk kapatma olayı hakkında bir bakanın dediği de ortada. eğer "kamu görevlileri" eshafa ceza kesiyor ve "hükümet" buna bişey yapamıyorsa burda bazı cevaplar vermesi gerekenler kenenk kapatanlar değil bu olaylara göz yuman yöneticilerdir.

lafa gelince asıp kesmeyi biliyorlar. askerlerin topuk selamından bahsediyorlar ama konu diyarbakırdaki kamu görevlilerine söz geçirmek olunca bakıyorum kimse bişey yapamıyor.

bakan da bu acziyeti açıkça itiraf etmiştir.

o bölgede birkaç gün geçirmiş olsaydın "halkın kararlarının" ne kadar etkili olduğunu anlardın. davulun sesi uzaktan hoş gelir. bu ata sözünde vurgu "uzaktan" kelimesidir.

eğer diyarbakıra gitmediysen bir kaç gün diyarbakırda yaşa ne demek istediğimi anlarsın.

Gürsel tekinin açıklamasını yazmıştım, sadece güvenlik sebebiyle kapattıklaını söylemişti bunu aktarmıştım.

Şimdi gördüğüm bir haberi de aktarmak gerekiyor:

yas_tutacak.jpg

CHP de “yas tutacak

Rizgarî Online/ Cölemêrg kırsalında çıkan çatışmada 5 PKK´linin yaşamını yitirmesi ve 3 gün yas ilan edilmesi ardından CHP Diyarbekir il örgütünün de yarın seçim bürolarını yas nedeniyle kapatacağı bildirildi.

ANF´nin haberinde şunlar kaydedildi:"ANF'ye açıklamada bulanan CHP 1. sıra milletvekili adayı Salih Sümer ve İl Başkanı Muzaffer Değer, halkın kararına saygı duyduklarını belirterek, kentte kepenklerin tümden kapatılması halinde seçim bürolarını yas nedeniyle kapatacaklarını söylediler. CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Salih Sümer, 12 gerillanın yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, yarın kepenklerin kapatılması halinde parti seçim bürolarını da kapatacaklarını söyledi.

Seçim barajının düşürülmesi gerektiğini belirten Sümer şunları söyledi: "Seçim barajı olmaması halinde BDP'nin buradan 8 milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Bizler BDP'nin oylarını çalıyoruz. Bunlar haksızlıktır. Kürt halkı ve Kürt sorunu var. 12 kişinin ölümünden üzüntü duyuyorum. Operasyonları AKP hükümeti isterse durdurabilir. Halkın kararına saygı duyuyoruz. Kepenkler kapatılması halinde bizler de seçim bürolarını kapatacağız."

CHP İl Başkanı Muzaffer Değer de ANF'ye yaptığı açıklamada, yaşanan ölümlerden üzüntü duyduklarını ve yarın seçim bürolarını kapatacaklarını söyledi. Kısa bir süre önce 7 gerillanın ölümü sonrasında kurulan taziye çadırını ziyaret ederek operasyonlar sonucu yaşanan ölümlere tepkisini dile getirdiğini belirten Değer, ölümlerin ve operasyonların durmasını istedi."

Bu site akp vs. sitesi değil, linkini reklam olmasın diye vermek istemiyorum, googleden bir cümle yazılınca çıkar.

Bu durumda gürsel tekin alenen bize yalan söylemiş oluyor.

Yazıklar olsun!

Sayın zerkli:

Siz diyarbakırda mısınız?

Ve chp 1.sıra adayı ile chp il başkanının bu sözleri için ne diyorsunuz?

rızgari online

referans siten çok ilginç.

bu pkk'lilerin sitesi değil mi?

hani roj tv gibi bişey ya da fırat haber ajansı gibi?

işinize geldi mi kullanmayı ne güzel biliyorsunuz.

sizi gidi nalıncı keserleri siziiii.

işte bunun adına "takiyye" deniyor.

zaten bu yazılanlar ülkenin bütün gazetelerinde yazıyor. burda farklı bişey denmiyor ki.

neyi ispatlamaya çalıştığını anlamıyorum. sen ve senin zihniyetindekilere anlam yüklemek çok zor. hatta cahile laf anlatmaktan bile zor.

ben diyarbakırda değilim ama diyarbakırda bulundum. ve diyarbakırda bulunduğum dönem bundan 15 sene kadar öncesiydi. ve hava karadıktan sonra sokağa hiç çıkmadım.

çünkü binadaki insanlar hava karardıktan sonra sokağa çıkmanın tehlikeli olacağını söylediler.

yani halkın sesini dinledim.

peki sen tarım bakanı mehdi eker konusunda ne diyeceksin.

akp nin ağlayan adamı ve gürleyen adamı bu konuda neden tek kelam etmediler.

mehdi eker diyarbakırda devletin olmadığını ikinci bir devlet olduğunu söylüyor. ama ağlayan adamınız ve gürleyen adamınız ağzını açmıyor. yoksa doğru mu?

yazık sizin zihniyetinize.

bir gün bu zihniyet bu topraklarda yaşadığı için torunlarımız utanacak.

bu lafımı unutmayın. bir yerlere yazın.

çünkü torunlarımız bir gün birilerinden özür dilemk zorunda kalacaklar.

tıpkı hitlerin torunalrı gibi.

bu arada abilerin gitti bana laf yetiştirmeye kalkma sırası sana mı geldi.

dikkat et başına bir iş gelmesin. çünkü senin gibi çok akp zihniyetinde kişi gelip geçti benim kalburumdan. çoğunluğu şimdi banlanmış üye çöplüğünde duruyo.

sakın laf yetiştiremediğin, tıkandığın yerde küfür sinkaf etmeye kalkmayasın.

Geri