CHP de yemin etmiyor!!

Madem yemin etmeyeceksin o halde mecliste ne işin var. BDP yi taklid etmeye çalışıyorsunuz onu bile beceremiyorsunuz.Bak BDP liler yenin de etmiyor meclise de girmiyor. Hem Oktay Ekşi CHP li değil mi hem yemin etti hemde meclisi yönetiyor.

en yaşlı üye olduğu için meclisi açması ve ayrıca chp den 1 kişi olarak yasa tasarısı vermesi için oktay ekşi seçildi.

bilmeden konuşmamakta fayda var =)

aaa adam hem chp li hem yemin etti bak bak görüyonnu demek yerine parti meclisinde aldıkları kararı araştırmayı tercih etseydin böyle yazmazdın zaten. tercih meselesi tabi, karışamam =)

22 Haziran 2011, 09:54
Dicle meclise giremeyecek
Yüksek Seçim Kurulu, KCK tutuklusu Diyarbakır bağımsız milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürdü.

Kurul gerekçe olarak Anayasa'nın 76. maddesini gösterdi. Madde, örgüt suçundan 1 yıl ve daha fazla hapis cezası alanların milletvekili olamayacağını öngörüyor.

Hatip Dicle'nin 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan aldığı 1 yıl 8 aylık hapis cezası, 9 Haziran tarihinde kesinleşmişti.

bu yüzden olabilir kardeş. ek bilgi sadece

chp mustafa balbay ve mehmet haberalın durumu yüzünden yemin etmiyor açıklamada bunu belirttiler, sorun çözülürse edeceklerini açıkladılar zaten.

chp dtp kol kola demek gülünç, habur da pkk lıların gelişinin coşkuyla kutlanmasını, "pişman değilim" diyen pkklıların yine de tutuklanmamasını sağlayan akp'ydi zira.ne çabuk unuttunuz ya da unutmak istediniz? =)

siz hala mum devrinde mi yaşıyorsunuz?

ne güzel ne güzel....

referandumda aynı çatı altında toplanan ve HAYIR diyen muhteşem üçlü ( CHP - MHP - BDP ) chp nin istediği oyu alamaması, mhp nin baraj sıkıntısı yaşaması sonucu, yan yana görünmemeye çalışıyor.

biri meclise girmiyor ( keşke hiç alınmasalardı )

biri girip oy kullanmıyor ( kılıçdaroğlu nun suyunun ısındığını gösteriyor ki çöken bir çete kurtaramaz bu partiyi bir daha )

diğerine de girmek düşüğü için giriyor ve oy kullanıyor. ( yine de bu hareket bahçeliyi kurtarmayacak diğer seçimlerde )

HAla yan yana koyuyor partileri.. Haburda teröristleri karşılayan canı sıkıldıkça bdp ile görüşen barzaninin kankası talabaninin panpası öcalananın sırdaşı kim acaba.. 35 tane pkklıyı meclise sokacak kadar saçma sapan siyaset yapan devlete hassiktir çekenlere polise tokat atanlara sesini çıkaramayacak kadar korkak kim acaba..Taraf gazetesinin haberlerini paylaşcam diye sıraya giriyordunuz düne kadar.. Ahmet altanı öve öve bitiremiyordunuz..
1000 kere yazmışımdır bunları yinede partileri bir arada tutma zihniyetinizden vazgeçmediniz..Hayır diyen partileri yanyana koyuyorsunuz.. Sİzde dün aponun asılmasına hayır dediniz.. Sizin partinizin lideride bilmem kaç defa bop eşbaşkanıyım dedi... HAçlı seferleri düzenliyoruz diyen adamların yanında haçlı seferlerini öven adamın destekçisisiniz.. Referandumdan beri aynı lakırdıyı yazıyorsunuz.. Azcık destekli atın ya...

Tayyip hapisten gelirken, sabahat tuncel 2007 de hapisten gelirken (19 arkadaşını saymıyorum),2011de 35 pkklı meclise girerken, akpnin kapatma davasında 11 adam halkın iradesine karşı gelemez derken bugün nasıl oluyorda sonuçlanmamış davanın tutukluları 2 tane savcının itirazı ile meclise giremiyor.. Hukuk sayenizde b*k oldu...

chpli oktay ekşi 8 TUTUKLU VEKİL diyor, bu 8 kişi arasında bdpliler yok mu?

Var.

Bu durumda bdp ile bağdaştırılmasının nesi yanlış?

248190.jpg

Evet Dersek Karayılan Bile Meclis'e Girer 29 Haziran 2011 08:20

290620110838060261108.jpg

Ya Ogün Samast da seçilirse! - Rotahaber.com

onbinlerce insanın önüne dayatmayla tutuklu insanları aday yaptılar.

Lütfen yukardaki sorulara cevap verebilir misiniz?

Bunlarda aday olursa yarın onbinlerce oy alırlar!

ne yapmamız gerekiyor? yahu onbinlerce oy aldılar buyursunlar meclise, mercedeslere binmeye başlasınlar mı diyeceğiz???

Buna bu kadar itiraz ediyorsun madem neden AKP PKK ya yol açmaya hazılarken hiç ses çıkarmadınız?
Hadi önceden bu durumun böyle olacagını bilemediniz bu son seçimlerde de mi göremediniz?
Ülkede AKP yüzünden PKK canı istediği gibi saga sola saldırırken bu durumun bu safhaya geldiğini göre göre siz yine bu adamları savundunuz.
Şimdi savundugunuz adamlar gibi sizde; ya bu adamlar başa gelirse ayagına yatıyorsunuz.
Zaten istediğiniz buydu ortalıgı karıstrmak.
Ve basardınız.

Buna bu kadar itiraz ediyorsun madem neden AKP PKK ya yol açmaya hazılarken hiç ses çıkarmadınız?
Hadi önceden bu durumun böyle olacagını bilemediniz bu son seçimlerde de mi göremediniz?
Ülkede AKP yüzünden PKK canı istediği gibi saga sola saldırırken bu durumun bu safhaya geldiğini göre göre siz yine bu adamları savundunuz.
Şimdi savundugunuz adamlar gibi sizde; ya bu adamlar başa gelirse ayagına yatıyorsunuz.
Zaten istediğiniz buydu ortalıgı karıstrmak.
Ve basardınız.

Ben AKPLi değilim ki:) ömrümde hiç akpye oy vermedim, vermem de.

Ya bir kere de chpye itiraz eden herkesi akpli sanma hastalığınızı tedavi ettirin yahu:)

akpye pkkya yol açıyor diye durmadan yazan sizlersiniz ama şimdi aponun meclise girmeyin talimatıyla chpnin yanyana düştüğünü göremiyorsunuz.

ben hem akpnin habur rezaletini eleştiriyorum hem chpnin bu mecliste yemin etmeme rezaletini eleştiriyorum.

Siz ise akpninkini görüp chpninkini görmeyen gözü kapalı kişilersiniz!

Mesela akp yüzünden dersiniz ama bunları daha önce (leyla zanaları vs.) meclise sokan zihniyetin sizin zihniyetiniz olduğunu unutursunuz!

Ogün Samast diyip ortalık karıştırıyorlar.. Aponun serbest kalmasını hazırlıyor akp haberleri yok.. Cumhurbaşkanı başbakan hemen yeni anayasa diyor.. İyide yeni anayasada nasıl çözülcek anlatda bilelim.. Bugüne kadar sorun yoktu bugün nolduda sorun oldu.. Hukuku elegeçirdik biz istediğimizi serbest bırakırız diyorlar.. Eğer serbest kalmak istiyorsanız yapıcağımız anayasayıdı tıpış tıpış onaylayacaksınız diyorlar.. Engin Alan bir açıklama yaptı "Balyoz'dan yargılanan hiç kimse, Apo'nun da yararlanacağı bir düzenlemeyle tahliye olmak istemez. Bunu herkes bilsin" Apo ile görüştüğünüde başbakan kendi ağzıyla açıkladı. Yok artık falan demeyin haburada öyle demişlerdi.. Barzaninin Türkiyeyi tehdit etmesinede yok artık demişlerdi.. Başbakanın kuzey ıraka gidip kürdistanı tanımasınada yok artık demişlerdi.. Siz ogün samastla kafa karıştırın.. Apoyu çıkarmanın planlarını yapıyorlar.. Önceden verilmiş sözler var.. Apoyla ne görüşüyor devlet kimsenin bildiği yok.. Nasıl oluyorda bu kadar rahat tehdit ediyor kime güveniyor kimse sormuyor... Kendi askerinizden gazetecinizden doktorunuzdan korkmayın asıl mesele o 35 pkklının yapacakları... BOş siyaset yapmayın..

Ben AKPLi değilim ki:) ömrümde hiç akpye oy vermedim, vermem de.

Ya bir kere de chpye itiraz eden herkesi akpli sanma hastalığınızı tedavi ettirin yahu:)

akpye pkkya yol açıyor diye durmadan yazan sizlersiniz ama şimdi aponun meclise girmeyin talimatıyla chpnin yanyana düştüğünü göremiyorsunuz.

ben hem akpnin habur rezaletini eleştiriyorum hem chpnin bu mecliste yemin etmeme rezaletini eleştiriyorum.

Siz ise akpninkini görüp chpninkini görmeyen gözü kapalı kişilersiniz!

Mesela akp yüzünden dersiniz ama bunları daha önce (leyla zanaları vs.) meclise sokan zihniyetin sizin zihniyetiniz olduğunu unutursunuz!

Peki yanlış anlamış olabilirim.
Ama AKP yi savundugun CHP ye saldırdıgın yazıların cogunlukta gördüm.

AKP li değilsin CHP li değilsin MHP ye de laf söylemişsin BDP yede.
Peki sen neyi savunuyorsun?
Yani ne istiyorsun yada ne istediğinden eminmisin talebin nedir?
Gerçekte bir istegin varmıdır?
Hepsine bir saldırıyorsan dış mihrakların adamısındır.
Hepsinin gücünü azaltan davranışları içerden biri yapmaz.

Ayrıca söylediğin gibi CHP nin yaptıgı hataları göremeyen biri olsaydım en azından bir kere CHP ye oy vermiş biri olurdum.
Bununla beraber AKP nin ülkeyi karıştırmaya çalıştıgı konusunda CHP haklı çıktı bunuda görmezden gelmeyecegim.
Son anda bölünme vs gibi saçmalıkları kabullenmiş olmasaydı hayatımda ilk kez CHP ye oy veriyordum.

Peki yanlış anlamış olabilirim.
Ama AKP yi savundugun CHP ye saldırdıgın yazıların cogunlukta gördüm.

AKP li değilsin CHP li değilsin MHP ye de laf söylemişsin BDP yede.
Peki sen neyi savunuyorsun?
Yani ne istiyorsun yada ne istediğinden eminmisin talebin nedir?
Gerçekte bir istegin varmıdır?
Hepsine bir saldırıyorsan dış mihrakların adamısındır.

Ayrıca söylediğin gibi CHP nin yaptıgı hataları göremeyen biri olsaydım en azından bir kere CHP ye oy vermiş biri olurdum.
Bununla beraber AKP nin ülkeyi karıştırmaya çalıştıgı konusunda CHP haklı çıktı bunuda görmezden gelmeyecegim.
Son anda bölünme vs gibi saçmalıkları kabullenmiş olmasaydı hayatımda ilk kez CHP ye oy veriyordum.

akp doğru bir şey yaparsa akpyi, chp doğru yaparsa chpyi, mhp yaparsa mhpyi de savunurum, benim ölçüm parti değil yapılan işlerdir, her olayı ayrı değerlendiririm.

mhpye de laf söylemişsin diyorsunuz, bu da aynı şekilde, yanlış yapmıştır söylemişimdir.

mesela dün meclise girdiler yeminlerini ettiler.

Dünden bu yana yemin etmeyen meclisi boykot eden chpyi eleştiriyorum, biz mecliste değil diyarbakırda grup toplantısı yapacağız diye bdpyi de eleştiriyorum...

Peki niye mhpyi eleştirmiyorum.

cünkü doğru yapanı eleştirmem.. Yanlış yapanı eleştiririm.

meclise girmemek, yemin etmemek yanlıştır.

siyasi konuların çözüm yeri meclistir.

Meclisi boykot ederken imralıdakinin emri altına girmiş olursun.

chpye oy verin veya vermeyin beni ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren sizinle aynı düşünmeyen herkesi akpli sanmanızdır.

Ogün Samast diyip ortalık karıştırıyorlar.. Aponun serbest kalmasını hazırlıyor akp haberleri yok.. Cumhurbaşkanı başbakan hemen yeni anayasa diyor.. İyide yeni anayasada nasıl çözülcek anlatda bilelim.. Bugüne kadar sorun yoktu bugün nolduda sorun oldu.. Hukuku elegeçirdik biz istediğimizi serbest bırakırız diyorlar.. Eğer serbest kalmak istiyorsanız yapıcağımız anayasayıdı tıpış tıpış onaylayacaksınız diyorlar.. Engin Alan bir açıklama yaptı "Balyoz'dan yargılanan hiç kimse, Apo'nun da yararlanacağı bir düzenlemeyle tahliye olmak istemez. Bunu herkes bilsin" Apo ile görüştüğünüde başbakan kendi ağzıyla açıkladı. Yok artık falan demeyin haburada öyle demişlerdi.. Barzaninin Türkiyeyi tehdit etmesinede yok artık demişlerdi.. Başbakanın kuzey ıraka gidip kürdistanı tanımasınada yok artık demişlerdi.. Siz ogün samastla kafa karıştırın.. Apoyu çıkarmanın planlarını yapıyorlar.. Önceden verilmiş sözler var.. Apoyla ne görüşüyor devlet kimsenin bildiği yok.. Nasıl oluyorda bu kadar rahat tehdit ediyor kime güveniyor kimse sormuyor... Kendi askerinizden gazetecinizden doktorunuzdan korkmayın asıl mesele o 35 pkklının yapacakları... BOş siyaset yapmayın..

eğer aponun serbest kalmasını istemiyorsan ogün samast deyip ortalığı karıştırıyorlar dememen gerekirdi.

bugün mahkeme kararlarına rağmen inadlaşıp bunlar meclise gelsin diyenler haklı çıkarsa asıl o zaman aponun serbest kalmasının yolu açılır!

düşünün hatip diclenin kesinleşmiş mahkumiyeti var ve bdpliler meclise gelmiyorlar illaki onu çıkarın diyorlar.

Eğer bu gerçekleşirse aponun aday gösterilip dışarı çıkarılmasının önünde hangi engel kalır?

Biz buna karşı olduğumuz için apo denen hainin ilelebet orada kalmasını istediğimiz için mahkeme kararına uyun diyoruz, meclisi boykot etmeyin diyoruz!

başbakan felan beni ilgilendirmiyor beni görünen şeyler, kararlar, mahkumiyetler ve hukuk ilgilendiriyor.

bugün kesinleşmiş mahkumiyeti olanları meclise sokarsanız hukuk önünde kimseye özel olarak bir şey yapamazsınız ve apo da yarın aday olur!

chp bdpnin oyununa gelmiştir olay budur.

akp doğru bir şey yaparsa akpyi, chp doğru yaparsa chpyi, mhp yaparsa mhpyi de savunurum, benim ölçüm parti değil yapılan işlerdir, her olayı ayrı değerlendiririm.

mhpye de laf söylemişsin diyorsunuz, bu da aynı şekilde, yanlış yapmıştır söylemişimdir.

mesela dün meclise girdiler yeminlerini ettiler.

Dünden bu yana yemin etmeyen meclisi boykot eden chpyi eleştiriyorum, biz mecliste değil diyarbakırda grup toplantısı yapacağız diye bdpyi de eleştiriyorum...

Peki niye mhpyi eleştirmiyorum.

cünkü doğru yapanı eleştirmem.. Yanlış yapanı eleştiririm.

meclise girmemek, yemin etmemek yanlıştır.

siyasi konuların çözüm yeri meclistir.

Meclisi boykot ederken imralıdakinin emri altına girmiş olursun.

chpye oy verin veya vermeyin beni ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren sizinle aynı düşünmeyen herkesi akpli sanmanızdır.

AKP nin hataları yüzünden meclise girilip yemin edilmiyorsa ben AKP li değilim deyip CHP ye yükleniyorsan pek bir inandırıcılıgı yok.
AKp nin hataları yüzünden imralıdaki emir verme hakkına sahip oldu.
AKp nin hataları yüzünden sen bugün bu konuyu başlıgını açabildin.
açıkcası açıklaman olmadı tutmadı.
AKP li olmayabilrsin ama yatkınlıgın o tarafa doğru.
Bilmem önceden öyleydi bilmem sonradan kaydın.

eğer aponun serbest kalmasını istemiyorsan ogün samast deyip ortalığı karıştırıyorlar dememen gerekirdi.

bugün mahkeme kararlarına rağmen inadlaşıp bunlar meclise gelsin diyenler haklı çıkarsa asıl o zaman aponun serbest kalmasının yolu açılır!

düşünün hatip diclenin kesinleşmiş mahkumiyeti var ve bdpliler meclise gelmiyorlar illaki onu çıkarın diyorlar.

Eğer bu gerçekleşirse aponun aday gösterilip dışarı çıkarılmasının önünde hangi engel kalır?

Biz buna karşı olduğumuz için apo denen hainin ilelebet orada kalmasını istediğimiz için mahkeme kararına uyun diyoruz, meclisi boykot etmeyin diyoruz!

başbakan felan beni ilgilendirmiyor beni görünen şeyler, kararlar, mahkumiyetler ve hukuk ilgilendiriyor.

bugün kesinleşmiş mahkumiyeti olanları meclise sokarsanız hukuk önünde kimseye özel olarak bir şey yapamazsınız ve apo da yarın aday olur!

chp bdpnin oyununa gelmiştir olay budur.

Evirip çevirip bana benim söylediklerimi söylüyorsun.. BEn ne diyorum apoyu çıkarmak için zemin hazırlıyorlar diyorum.. Yeni anayasa bunun için yapılıyor diyorum.. Apo aday olamaz yoksa 2007 de sabahat tuncel girdikten sonraki bu seçimde girerdi.. Demekki mevcut anayasa izin vermiyor.. 2007de kimse bunlara sesini çıkarmıyordu.. Yine aynı iktidar vardı. Neden kaplan kesilmedi o zaman.. Neden bunu sokarsak apoda çıkar demedi.. O zaman ergenenekon sanıkları yoktuda o yüzden.. Kendide hapisten çıkıp geldi o yüzden..

Sorun meclise girip yemin etmemekte değil. Sorun düşünmeden konuşmakta. Hatip dicle olayıda hikaye. Ergenekon sanıklarını sokmamak için bir tane bdpliyi aldılar ki insanlara sanki aynı yolda gidiyor gibi gözükmelerini sağlayacaklar.. Baksana bütün forum yandaşları aynı lakırdıyı söylüyor.. Hiç kimse ulan bu diğer 35 pkklıya niye hesap sormuyorlar ya da elin kırosu girerken eski subay ya da gazeteci ya da doktor niye girmiyor diye söylenmiyor.. Zamanında hapisten çıkarak gelen adamın başka aday yokmuymuş gibi saçma yorumlarını değerlendirmiyor.. Ysk aday olabilirsiniz derken sorun yoktuda seçilince mi sorun oldu..? Şimdi diyecekler ki bak arkadaş meclise gelmelerini mi istiyorsun al yeni anayasa bu.. Onaylarlarsa apoya ev hapsi ya da meclis yolu bile gözükür ki yukardada yazdım Engin Alan apoya çıkarmak için bizi bırakıcaklarsa biz tutuklu kalmaya razıyız dedi.. Chp bdpnin oyununa geldiğini düşünmüyorum.. Chp zaten böyle yapıcaktı.. Bdpde yapınca yandaşa gün doğdu.. Zaten hatip dicledeki amaçta bu..Akp bir oyun kurdu..Chp mecbur kaldı.. Mhp yemin etmeyi tercih etti.. Bakalım nasıl bir siyaset yürüyecek görücez..

AKP nin hataları yüzünden meclise girilip yemin edilmiyorsa ben AKP li değilim deyip CHP ye yükleniyorsan pek bir inandırıcılıgı yok.
AKp nin hataları yüzünden imralıdaki emir verme hakkına sahip oldu.
AKp nin hataları yüzünden sen bugün bu konuyu başlıgını açabildin.
açıkcası açıklaman olmadı tutmadı.
AKP li olmayabilrsin ama yatkınlıgın o tarafa doğru.
Bilmem önceden öyleydi bilmem sonradan kaydın.

akpnin hataları yüzünden yemin edilmiyorsa...

peki buyur bana mustafa balbayın, haberalın, bdplilerin meclise gelememeleriyle ilgili akpnin hatalarını yaz ben de okuyayım.

akpnin hatalarını makul olarak yazarsan ben de seninle beraber akpli eleştiririm.

Buyrun söz sizde.

Evirip çevirip bana benim söylediklerimi söylüyorsun.. BEn ne diyorum apoyu çıkarmak için zemin hazırlıyorlar diyorum.. Yeni anayasa bunun için yapılıyor diyorum.. Apo aday olamaz yoksa 2007 de sabahat tuncel girdikten sonraki bu seçimde girerdi.. Demekki mevcut anayasa izin vermiyor.. 2007de kimse bunlara sesini çıkarmıyordu.. Yine aynı iktidar vardı. Neden kaplan kesilmedi o zaman.. Neden bunu sokarsak apoda çıkar demedi.. O zaman ergenenekon sanıkları yoktuda o yüzden.. Kendide hapisten çıkıp geldi o yüzden..

Sorun meclise girip yemin etmemekte değil. Sorun düşünmeden konuşmakta. Hatip dicle olayıda hikaye. Ergenekon sanıklarını sokmamak için bir tane bdpliyi aldılar ki insanlara sanki aynı yolda gidiyor gibi gözükmelerini sağlayacaklar.. Baksana bütün forum yandaşları aynı lakırdıyı söylüyor.. Hiç kimse ulan bu diğer 35 pkklıya niye hesap sormuyorlar ya da elin kırosu girerken eski subay ya da gazeteci ya da doktor niye girmiyor diye söylenmiyor.. Zamanında hapisten çıkarak gelen adamın başka aday yokmuymuş gibi saçma yorumlarını değerlendirmiyor.. Ysk aday olabilirsiniz derken sorun yoktuda seçilince mi sorun oldu..? Şimdi diyecekler ki bak arkadaş meclise gelmelerini mi istiyorsun al yeni anayasa bu.. Onaylarlarsa apoya ev hapsi ya da meclis yolu bile gözükür ki yukardada yazdım Engin Alan apoya çıkarmak için bizi bırakıcaklarsa biz tutuklu kalmaya razıyız dedi.. Chp bdpnin oyununa geldiğini düşünmüyorum.. Chp zaten böyle yapıcaktı.. Bdpde yapınca yandaşa gün doğdu.. Zaten hatip dicledeki amaçta bu..Akp bir oyun kurdu..Chp mecbur kaldı.. Mhp yemin etmeyi tercih etti.. Bakalım nasıl bir siyaset yürüyecek görücez..

katılmıyorum, ama aynı şeyleri yazmaktan yoruldum, çok yanlış düşünüyorsunuz.

son olarak: Aponun çıkmasını istemiyorsanız mahkemelere saygılı olacaksınız, haberal için de olsa dicle için de olsa mahkeme kararlarına saygılı olacaksınız, mahkemenin kararına inat aday göstermeyeceksiniz.

Mahkemenin kararına inad bir şeyler yapar ve bugün sizin tutuklularınızı çıkartırsanız bundan apo da faydalanır.

çünkü KİŞİYE ÖZEL YASA vs. olmaz.

Bir taraftan "35 pkklı vekil" diyorsunuz, ama haberal ve balbay için yasa çıkarılırsa TUTUKLU BDPLİLERİN DE HAPİSTEN ÇIKACAKLARINI görmüyorsunuz!

Hoşcakalın.

akpnin hataları yüzünden yemin edilmiyorsa...

peki buyur bana mustafa balbayın, haberalın, bdplilerin meclise gelememeleriyle ilgili akpnin hatalarını yaz ben de okuyayım.

akpnin hatalarını makul olarak yazarsan ben de seninle beraber akpli eleştiririm.

Buyrun söz sizde.

katılmıyorum, ama aynı şeyleri yazmaktan yoruldum, çok yanlış düşünüyorsunuz.

son olarak: Aponun çıkmasını istemiyorsanız mahkemelere saygılı olacaksınız, haberal için de olsa dicle için de olsa mahkeme kararlarına saygılı olacaksınız, mahkemenin kararına inat aday göstermeyeceksiniz.

Mahkemenin kararına inad bir şeyler yapar ve bugün sizin tutuklularınızı çıkartırsanız bundan apo da faydalanır.

çünkü KİŞİYE ÖZEL YASA vs. olmaz.

Bir taraftan "35 pkklı vekil" diyorsunuz, ama haberal ve balbay için yasa çıkarılırsa TUTUKLU BDPLİLERİN DE HAPİSTEN ÇIKACAKLARINI görmüyorsunuz!

Hoşcakalın.

Balbayı, Haberalı terör örgütü ile eş tutup hapse tıktılar değil mi?
Ortada işlenmiş bir suç bile yok.
İşlenmiş bir suç yok ama içerdeler.
Bunun hesabını kim verecek?
PKK yı nasıl bizlele eş tutup vekil hale getirdiler?
Kürt demiyorum bakın PKK diyorum.
Onlara bu rahatlıgı veren AKP değilmiydi?
Bu olayın asıl sorumlusu kim oldugu belli daha yazmaya gerek mi var?
Nasıl ki AKP bu yasaları bu şekilde kullanabilidi ve istediği gibi karıstırmayı başardı tersi şekildede kullanabilir.
Sanki kullanazmamış ayagına yatmalarına sende destek verme.

Aslında suan AKP bi secim dese tekrardan CHP & 26 yı zor görür :D

halk sizi vekil olup maaş alasınız diye gönderdi ...yasama yürütme fasa fiso...ekmek düşmanları

[B]Nasıl yani boykot edilen şey TBMM mi ve BDP yi taklit etmeyemi çalışıyorlar?
Kendi söylediğine kendin inanıyormusun merak ediyorum :)
Savunacaksanız savunun ama yazarken sonunda kendinize bir parca saygınız kalacak şekilde savunmanızı tavsiye ederim.
Savunmuş olmak için her şeye saçma şekilde atlamanız aslında partinize kendinizinde güvenmediğini ortaya koyuyor.
[/B]

yahuuu bu cümleyi anlamakta ne den bukadar zorlandın sorsaydın özel den sana özel daha açık bir açıklama yapardım.
Tutuklu arkadaşları bırakılmazsa meclisi boykkot edip yemin etmeyeceklerini ilk defa açıklayan BDP liler değilmiydi.

Balbay ve Haberal bırakılmazsa bizde yemin etmeyeceğiz diyen CHP nin yaptığı BDP yi taklit etmek değilde nedir. Ancakkk BDP ile ortak hareket ediyor görüntüsü oluşmasın diye CHP, BDP den farklı olarak meclise geliriz ama yemin etmeyiz dedi.

Meclise gelipte yemin etmeme komedisi işle böyle ortaya çıktı.

CHP oydaşları ( oydaş lafı kemal Kılıçdaroğluna ait)şimdi şu soruya cevap versin
CHP şimdi burda ne yapmaya çalışıyor. Meclisi mi boykot ediyor yoksa yemin etmeyi boykot ediyor.
Meclisi boykot etmediğini naladıkta yemini boykot etmek ne demek

en yaşlı üye olduğu için meclisi açması ve ayrıca chp den 1 kişi olarak yasa tasarısı vermesi için oktay ekşi seçildi.

bilmeden konuşmamakta fayda var =)

aaa adam hem chp li hem yemin etti bak bak görüyonnu demek yerine parti meclisinde aldıkları kararı araştırmayı tercih etseydin böyle yazmazdın zaten. tercih meselesi tabi, karışamam =)

Bilmeden konuşan birisi olarak bende şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki meclis başkanı olarak Oktay Ekşinin yasa tasarısı verme yetkisi yok.

diğer bir konu,

madem meclisi boykot ediyorsun ( gerçi neyi boykot ettikleri de belli değilya)

en yaşlı üye olan oktay Ekşi de meclis başkanı olmayı boykot etsin ne var bunda. sanki milletvekillerinin yemini boykot edebileceği yasalarda var. Bak olmamasına rağmen CHP liler ve BDP liler kendi kafalarından uydurup boykot ediyorlar işte. sonuçtada bir şey olmuyor gördüğün gibi.

Oktay ekşi bende boykot edeceğim derse meclis başkansız mı kalacak. İkiinci en yaşlı üye başkan olurdu.

Sanki CHP lilerin yaptıkları kurallara uygun bir iş miydki meclis başkanı konusunda bukadar titizler

Anayasanın neresinde yemin etmeyi boykot edileceği yazıyor. Gerçi bu tip saçmalıkların yapılacağı o zamanlar kimsenin aklına gelmediği için bunu engelleyici bir madde koymamışlar

neyse size laf anlatacağım diye uzun yazı yazmayı sevmeyen ben habire açıklama yapıyor

saki açık açık anlatınce hemencecik kavrayacaksınız

G K A bu yorumum sana.
koca koca alıntı yapmak istemedim.

BDP yi taklit ediyorlar sen hakllısın evet BDP yemek yiyor CHP liler de yiyor BDP liler gece uyuyor CHP de uyuyor demek ki taklit ediyor.
Farklı olabilmek için farklı renkte yastık kullanıyor.
Biz senin kadar zeki değiliz farkedememişiz :)
Bu arada konudan sapmak sevmediğim bir şey bu kadar saçma şeylere birdaha cevap bile yazmayacagım.

Balbayı, Haberalı terör örgütü ile eş tutup hapse tıktılar değil mi?
Ortada işlenmiş bir suç bile yok.
İşlenmiş bir suç yok ama içerdeler.
Bunun hesabını kim verecek?
PKK yı nasıl bizlele eş tutup vekil hale getirdiler?
Kürt demiyorum bakın PKK diyorum.
Onlara bu rahatlıgı veren AKP değilmiydi?
Bu olayın asıl sorumlusu kim oldugu belli daha yazmaya gerek mi var?
Nasıl ki AKP bu yasaları bu şekilde kullanabilidi ve istediği gibi karıstırmayı başardı tersi şekildede kullanabilir.
Sanki kullanazmamış ayagına yatmalarına sende destek verme.

nerden biliyorsunz suç olmadığını?

Bu kadar mahkeme keyfi yere mi tutuyor bu kişileri, yapmayın lütfen.

Mahkemelerin, hakimlerin ellerindeki bilgiler, belgeler vs. sizin elinizde yok, ezbere konuşuyorsunuz.

Bir mahkeme değil iki mahkeme değil yahu onlarca mahkeme tutuklama kararı veriyor.

İtiraz ediliyor üst mahkeme yine tutuklama diyor.

birisi hata ediyor ikisi hata ediyor bunların tümü mü hatalı yahu?

Ben nasıl ki bunlar KESİN SUÇLU demiyorsam siz de KESİN SUÇSUZ diyemezsiniz.

Çünkü ne senin ne benim elimde savcıların, hakimlerin elinde olan bilgiler belgeler yok.

Bırakın mahkemeler karar versin.

Bana akp deme kardeşim, yahu ben bir şey yazıyorum tutup akp şöyle yaptı böyle yaptı vs. diyorsunuz, bana ne yahu akpden?

ben chpnin yemin etmemesini yanlış gördüm ve yazıyorum, mahkemelerle inatlaşılmasını yanlış gördüm ve yazıyorum.

akp beni ilgilendirmiyor.

"akpnin hataları yüzünden yemin edemiyorlar" demiştin ve akpnin hataları ne demiştim, hala bekliyorum.

mahkemelerin verdiği mahkumiyet kararını, yargıyı kabul etmeyen chpnin yemin etmemesiyle akpnin alakasını kuramadığım için soruyorum.

redyellow2 eğer bir suçları varsa insanlara açıklasınlar.
ellerinde birşey yok.
Bunca insan bunca zamandır içerde ülkeyi oyuncak yaptılar maksatları önlerine durabilecek herkesi içeri tıkmak.
Maksatlarını cahiller bile az bucuk anladı.
Ayrıca sorunun cevabını verdim anladıgım kadarıyla önceki yorumumuda sonrakinide iyi okumamışsın.
Edemiyor demedim edilmiyor dedim.
Bu olayların bu safhaya gelmesinden AKP sorumlu.
Bunuda açıkladım.

redyellow2 eğer bir suçları varsa insanlara açıklasınlar.
ellerinde birşey yok.
Bunca insan bunca zamandır içerde ülkeyi oyuncak yaptılar maksatları önlerine durabilecek herkesi içeri tıkmak.
Maksatlarını cahiller bile az bucuk anladı.
Ayrıca sorunun cevabını verdim anladıgım kadarıyla önceki yorumumuda sonrakinide iyi okumamışsın.
Edemiyor demedim edilmiyor dedim.
Bu olayların bu safhaya gelmesinden AKP sorumlu.
Bunuda açıkladım.

şaka felan yapmıyorsunuz değil mi?

Hangi mahkeme, hangi savcı elindeki belgeleri, bilgileri, delilleri mahkeme sonuçlanmadan basına, kamuoyuna açıklar.

yapma lütfen.

bakın uzun süredir tutuklu olmalarına, mahkemenin uzamasına itiraz edin, ben de katılıyorum, mahkemeler uzun sürmemeli, bir an önce sonuçlanmalıdır.

ama bize de açıklansın vs. laflarına katılmam mümkün değildir, çocuk oyuncağı değil bu, darbeden bahsediliyor suçlama bu.

ve tek bir mahkeme değil farkındaysanız, bir sürü mahkeme hep tutukluluk kararı veriyor, itiraz ediliyor üst mahkemeye gidiyor gene tutukluluk kararı veriliyor, bu mahkemelerin tümü de yanlış yapıyor olamaz herhalde, bizim bilmediğimiz, duymadığımız bilgiler, belgeler var ki bu kararları veriyorlar.

CHP siz bir meclis hayaldi gerçek oldu.Bu günlerin tadını çıkarmak lazım

Gerçi bakmayın sonuna kadar direneceğiz efelenmelerine . Bir bahane bulupta yemin etsek diye kıvranıp duruyorlar. Bu yüzden en kısa zamanda herzaman yaptıkları gibi ÇARK edecekler ahada buraya yazıyorum

Geri