Cep Telefonuyla Kızıl Ötesi Işınları Görebilme

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Cep telefonuyla kızıl ötesi ışıkları görebilmenin mümkün olduğunu biliyormuydunuz ?

Peki nasıl mı bunun için önce kameralı bir çep telefonuna ihtiyacımız var.

Daha sonra her hangi bir kızılötesi ışın yayan araba kumandası televizyon , dvd ,müzik seti gibi aletlerin kumandalarından bir tanesine ihtiyacımız var.

Şimdi ilk önce cep telefonunuzun kamerasını açıyoruz

Daha sonra elimizdeki her hangi bir kumandayı cep telefonumuzun kamerasına doğru tutup kumandanın tuşlarından her hangi birisine basıyoruz.

Vee bir anda beyaz , kırmızı , mavi , olabilir kumandanın yaydığı ışık cinsine göre cep telefonumuzun ekranında yanıp sönen kızıl ötesi ışıkları görüyoruz

Bu yöntemle bozuk pili bitmiş kumandalarınızın durumunu test edebilirsiniz.

Hepinize iyi forumlar dilerim

Newwave : )

Doğru mantık bingo...SağoL...

Denemeyi düşünüyor ve teşekkür ediyorum...

dalgami geciyosun kardes sen bu nasil bi bilgidir boyle
basligini degistir konunun barii firfirik den teyyare slm sole o yare :))))))

İlk önce aramıza hoşgeldin ilk mesajın başlığı değiştir demek yerine merhaba olmalıydı neyse

buradan başlıya bilirsin mesala ayrıca forum kurallarınıda bir okumanı tavsiye ederim sana ;

http://www.hackhell.com/yeni-uyeler-hadi-sizi-taniyalim/

http://www.hackhell.com/duyurular/7005-forum-kurallari-[onemli].html

Arkadaşım kızılötesi kumanda'da cep telefonunda değil sadece kumandayı cep telefonunun
kamerasına doğru tut ve kumandanın her hangi bir tuşuna bas ve telefonun ekranından ışını gör : )

ya bırak bunları bizim 15 şehidimiz var
zaten canım sıkkın çok meraklı değilim ışık görmeye

eğer çok dikkatli bakılırsa o kızılötesi ışınlar karanlıktada hissedilir ama senin dediğin yöntem daha iyi ve işe yarıyor bilgilendirdiğin için saol teşekkürler.

ya bırak bunları bizim 15 şehidimiz var
zaten canım sıkkın çok meraklı değilim ışık görmeye

Arkadaşım güncele gir ve bak bakalım bu gün canının sıkkın olduğu durum ile ilgili kaç tane
konu açmış ne yorumlar yapmışım ışın görmeye meraklı değilsen yorum yapmazsın olur biter hey Allahım yaa.

arkadaş bilgilendirmek amaçlı böyle bi konu açmış. televizyon tamircilerinin vazgeçilmez test yöntemidir bu. kamerayı a. kumadayı kameraya tutarak herhangi bi tuşuna bas ve çıplak gözle göremediğimiz ışınları telefonun ekranından gör. bu kadar basit.

Tabi olucak arkadaşlar uzun zamandır bildiğim bir konuydu bu gece bir anda aklıma
geldi sizinle paylaşayım dedim yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim : )

Newwave

KARDEŞİM bi konu açmışın iyi güzel bilgilendiriyo zaten ben biliyodum bunuda sana burda lafım yok eline sağlık demekten başka
ama bu topic e yapılan yorumları okudumda ya ne kaddar ıvır zıvır ınsan varsa doluşmuş buraya

ya kardeşim şehitimiz var başımız sağolsun mekanları cennet olsun
ama bunu buraya yazmandaki anlam ne çıkartamadım
bende daha askere gitmedim herzaman dediğim gibi şimdi olsa şimdi giderim nese bunlara gerek yok sanki 15 şehit verdik 46 şehit verdik senin dalganda bugün söler yarın unutursun bu konuşmayı bu topict yaptığına göre ....madem 15 verdik sende yastasın (ki şuanda türkiye olarak öleyiz) yasta olan adam ne bok yemeye burda böle saçmasalak bi yorum yapar.sanki tek başına bi bok yapabilcekmiş gibi konusuyon bu savunmanın başında generaller var onlar senin yerine düşünüyorur.

hoşuna gidenin repini atar yorumunu yazar çekip gider forumun anlayışıda budur

arkadaşım konunun başlığını neden değştiryor ne dediyse içerde o var farklı bişeymi yazmış

Newwave

KARDEŞİM bi konu açmışın iyi güzel bilgilendiriyo zaten ben biliyodum bunuda sana burda lafım yok eline sağlık demekten başka
ama bu topic e yapılan yorumları okudumda ya ne kaddar ıvır zıvır ınsan varsa doluşmuş buraya

ya kardeşim şehitimiz var başımız sağolsun mekanları cennet olsun
ama bunu buraya yazmandaki anlam ne çıkartamadım
bende daha askere gitmedim herzaman dediğim gibi şimdi olsa şimdi giderim nese bunlara gerek yok sanki 15 şehit verdik 46 şehit verdik senin dalganda bugün söler yarın unutursun bu konuşmayı bu topict yaptığına göre ....madem 15 verdik sende yastasın (ki şuanda türkiye olarak öleyiz) yasta olan adam ne bok yemeye burda böle saçmasalak bi yorum yapar.sanki tek başına bi bok yapabilcekmiş gibi konusuyon bu savunmanın başında generaller var onlar senin yerine düşünüyorur.

hoşuna gidenin repini atar yorumunu yazar çekip gider forumun anlayışıda budur

arkadaşım haklısın ama bizim insanlarımızda bunu anlayacak mantık yok:clap

aynı sey tv kumandası ıcınde gecerlı.Bunu her elektronıkcı bılır :D:D

Geri