Cep Telefonu Haberleri[Tek Başlık]

Özellikle yeni nesil ince telefonlarda krom , nikel gibi metaller oldukça sık olarak kullanılmaya başlandı
bu nedenle metal daha doğrusu ( nikel ) alerjisi olanların dikkat etmesi gereken bir konu diye düşünüyorum.
 
Android G2 geliyor

Google'ın desteklediği Android, T-Mobile ile yeni bir telefon çıkarmayı hedefliyor.

wlwx01.jpg


Hakkında dedikodular dolaşmaya başlayan yeni bir Android'in haberleri gelmeye başladı. Shiftdelete.net'in haberine göre; T-Mobile tarafından yine ABD'de satışa sunulması planlanan cep telefonunun adı, G2 olacak. Ürün genel olarak dokunmatik ekranla yönetilecekken üzerinde bir de trackball bulunması planlanıyor. Ayrıca HTC tarafından üretilecek bu telefonun T-Mobile haricindeki operatörlerle de satılması gündemde; fakat G1, G2 ve G3 isimlerinin şu an T-Mobile'a tescilli olması isimlendirme konusunda sorun yaratabilir.

Ne Zaman Çıkacak?

İşin en ilginç tarafı ise ürünün çıkış tarihi. Bu zamana kadar gizli kapaklı yürüyen yeni ürün operasyonu, söylenenlere göre 26 Ocak 2009'da görücüye çıkacak. Bu kadar kısa sürede potansiyel kullanıcılarda "çıksa da alsak" algısı yaratılabilir mi bilemiyoruz ama G1'deki eksiklerin giderilebilmesi mümkün olacaktır.
 
Cep telefonu vergisi artıyor

1 Ocak 2009'da yeniden değerleme oranı çerçevesinde maktu vergiler yüzde 12 oranında artacak.

346uclg.jpg


Mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde (operatör değişiklikleri hariç) alınan maktu vergi, 1 Ocak 2009'da yeniden değerleme oranı çerçevesinde yüzde 12 oranında artacak.

Maliye Bakanlığının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Özel İletişim Vergisi Genel Tebliğine göre, bu yıl 27,80 YTL olarak uygulanan maktu vergi tutarı yeni yılda 31,1 TL olarak alınacak.
 
hani vergiler düşecektide cep telefonu iletişimi ücretleri düşecekti?
allah topunuzun belasını versin
 
Yeni trend: Transparan cep telefonu?!

İlk transparan flash bellek çipinin yapılmasıyla yeni trendin transparan cep telefonları mı olacak?

24zw1s3.jpg


Daha önce de transparan transistorlar yapılmıştı fakat hiçbiri tamamen transparan çiplerin içerisine yerleştirilememişti. Kore’de Advanced Institude of Science and Technology’deki (KAIST) mühendisler, yeni transparan bir bellek çipi yapmayı başardılar.

KAIST’in sırrı; kayıt katmanı olarak çinko oksit film kullanarak bunu transparan indiyum kalay oksit elektrodlarıyla bağlamak olmuş. Çipin kendisi bir mikroskop lamı gibi gözüküyor. Bu sayede yakın zamanda transparan cep telefonları ve medya oynatıcıları da piyasada görebiliriz.
 
'Cep' beyin pişiriyor

Cep telefonları siz farkında olmasanız da beyninizi pişiriyor. Peki ne yapmak lazım ?

Cep telefonlarının zararlarıyla ilgili her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bilişim uzmanı Sönmez, 'mikrodalga' etkisiyle cep telefonlarının 20 yılda insan beynini pişirdiğini öne sürdü.

Telekulak Komisyonu’nda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Türkiye Bilgisayar Programcıları ve Yazılımcıları Derneği Başkanı Yılmaz Sönmez, milyonlarca insanın kullandığı cep telefonlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Sönmez, cep telefonlarının zararlı etkilerinden bahsederken ‘mikrodalga’ örneği verdi. Sönmez “Fırın bir tavuğu elektromanyetik dalga yayarak 3 dakikada pişiriyor. Cep telefonlarının etkisi de aynı. İnsan beyni pişiyor. 3 dakikada değil ama 20 yılda pişiyor” diye konuştu.

JAMMER’A ALTERNATİF

Türk mühendislerin, terörist saldırılara karşı cep telefonlarının sinyallerini kesen ‘jammer’ cihazlarına alternatif oluşturacak sistemler ürettiğini de belirten Sönmez, yeni cihazların radyasyon yaymadığını, radyasyonu emdiklerini kaydetti. Jammer’ların insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Sönmez, “Cep telefonları 900 hz’de yayın yapıyor. Jammerların en az 1100 hz yayın yapması lazım ki telefonun sinyalini kesebilsin. Bizim geliştirdiğimiz sistem cep telefonunun sinyalini kesmiyor. Aksine sinyali emip, görüşmenin bizim cihazlarımız üzerinden yapılmasını sağlıyor. Yani ters jammer etkisi yaratıyor” dedi.

Sönmez, şu anda kullanılan jammer sistemlerinin maliyeti 6 bin doları bulurken, tamamen Türk mühendisleri tarafından oluşturulan yazılımın 600 dolar olduğunu belirtti.

YENi SiSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Araçların üzerine, binalara bir nevi alternatif baz istasyonu yerleştirmeyi içeren sistem, dışarıya hiçbir şekilde radyasyon yaymıyor. Cep telefonlarının en yakın baz istasyonunu bulmaya yönelik çalışma mekanizmasına göre hazırlanan sistem, telefondan çıkan sinyali engellemek için radyasyon yaymıyor. Aksine telefonun erişimine kesmeden, sinyali baz istasyonunda değil kendisinde topluyor. Bütün sinyali ters jammer etkisiyle emen sistem, çevreye radyasyon yayılmasını engelliyor.
 
Motorola nın telefonları hep şekiL.ŞekLe önem yerıne ÖzeLLik oLarak verseLer Cok CokGuzeL teLefonLAr üreteßiLirLer...
 
heLaL oLsun adamLara ...
FuLL time Çakma , FuLL time Fake xD
 
Cep Telefonunda Para Kazanma Şansı


2vvmcr7.jpg


Cep Telefonunda Para Kazanma Şansı

Cep telefonunuza aylık maksimum 90 kontör ya da o kadar konuşma süresi yüklenecek. Projeyi Turkcell devreye soktu.


Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, cep telefonlarında ‘dıtt’ sesi yerine reklam dinleten abonelerine konuşma süresi kazandırdıklarını açıkladı. Bu sistemin abone sayısı 150 bine çıktı.

Cepte rekabet tüketiciye kazandırmaya başladı. 3G hazırlıklarını yapan Turkcell katma değerli servislerini de devreye soktu.

Turkcell Katma Değerli Servisler Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, bu bağlamda aboneye de aynı anda kazanma imkanı sunan “Tonla Kazan” uygulamasını başlattıklarını belirten Serdar, “Çalarken dinlet servisimize yeni bir boyut getirdik. Artık telefonunuz çalarken sizi arayanlar ‘dıtt’ sesi veya müzik yerine reklam dinliyor. Onlar dinledikçe siz kontör kazanıyorsunuz” dedi.

150 BİN ABONE

Hizmet cep telefonundan, wap üzerinden veya “www.tonlakazan.com” internet sitesi üzerinden veriliyor. Abone sitede kendisine sunulan reklam tonlarından, yani şirketlerden birini seçiyor. Sisteme kayıt yaptırdıktan sonra kendisini arayanlara minimum 5 saniye seçtiği reklamı dinletiyor. Sistemin suiistimal edilmemesi için telefona yanıt verilmesi gerekiyor. Abone telefonunu açtığı anda 1 kontör / 15 saniye kazanmış oluyor. Sisteme bugüne kadar 150 bin kişinin abone olduğunu da belirten Serdar, bir abonenin uygulama ile aylık maksimum 90 kontör / 1350 saniye kazanabildiğini belirtti.

Bugün


Kaynak
 
Kopya telefonlara mesajlı uyarı

Klonlanmış telefon kullandığınızla ilgili mesaj alırsanız ne yapmanız gerekir?

Klonlanmış cep telefonu kullanan abonelere cihazlarının durumu mesajla bildiriliyor. Mesajı alan abonenin operatörüne başvurarak, cep telefonunu kayıt altına aldırması gerekiyor. Aksi halde klonlanmış cihaz, kullanıma kapatılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kısa süre önce cep telefonu kaçakçılığı yapan bir şebekeyi çökerterek, yüz binlerce klonlanmış cep telefonu IMEI numarasını ele geçirmişti.

AA muhabirinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerinden edindiği bilgiye göre, henüz İstanbul Emniyet Müdürlüğünden klonlanmış IMEI numaralarına ilişkin bilgi verilmedi.

Bu IMEI numaralarının BTK'ya bildirilmesi halinde, kurum cihazları ilk etapta görüşmeye kapatmayacak.

Bunları kullanan abonelere mesajla cep telefonlarının klonlanmış olduğu bildirilerek, cihazlarını kayıt altına almaları istenecek.

-KLONLANMIŞ, ORİJİNALİNDEN AYIRT EDİLEMİYOR-

Telefonun modeli, üretim yeri, üretim tarihi ve seri numarası bilgilerinden oluşan IMEI numarasının birden fazla telefonda kullanılması ''klonlama'' olarak tanımlanıyor.

Bu durum, BTK'nın merkezde kurduğu ve GSM operatörlerinin sistemiyle entegre edilen CEIR sisteminde, GSM operatörlerinin aynı IMEI numarasının birden çok abone tarafından kullanıldığını fark etmesiyle de ortaya çıkıyor. Operatörler, sistemde klonlanmış cihaz bulunduğunu BTK'ya bildiriyor.

Ancak operatörler de dahil hiçbir sistem hangi telefonun klonlanmış, hangisinin orijinal olduğunu ayırt edemiyor.

Daha sonra BTK aracılığıyla sistemde aynı IMEI numarasıyla çalışan tüm cep telefonlarına mesaj gönderilerek, cihazın klonlanmış olduğu ve belirlenen süre içinde kayıt altına alınması gerektiği belirtiliyor.

Abone bu süre içinde operatörüne başvurarak cep telefonunu kayıt altına aldırmazsa cihazı kullanıma kapatılıyor.

Kayıt altına alınan klonlanmış cep telefonu, abonenin belirlediği bir tek telefon numarasıyla kullanılabiliyor. Cihaz bu numaranın bulunduğu SIM kart dışında bir SIM kartla çalışmıyor.

-''BEYAZ LİSTE'' VE ''KARA LİSTE''-

BTK, cep telefonlarının kayıt altına alınması çalışmaları sırasında ''Beyaz'' ve ''Kara'' listeler oluşturdu.

''Kara Liste''deki kayıp ve çalıntı cihazlar, GSM işletmecilerinin haberleşme şebekelerinden hizmet alamayacak şekilde bloke ediliyor. Türkiye'de ''Kara Liste''de 7,5 milyon cep telefonu bulunuyor.

''Beyaz Liste''de ise kullanılan ve kullanılmayan cep telefonları yer alıyor. Bu listeye kayıtlı cep telefonu sayısı 102 milyona ulaştı.

''Beyaz liste''de yer alan ancak eski olduğu için kullanılmayan telefonların IMEI numaraları da yasal olmadığı halde tekrar kullanılıyor. Bu şekilde klonlanan telefonların tespit edilmeleri de güçleşiyor.
 
Bilgilendirme için teşekkürler
 
SüperLer :goz:

Teşekkürler
 
hepsi çok güzel. en sondakini çok beyendim. eline sağlık.
 
Gerçekten farklı sıradışı tasarımlar umarım bir an önce piyasa da görebiliriz de böyle resimlerde kalmazlar : )
 
Geri
Üst