Cep Telefonu Haberleri[Tek Başlık]

Cep Telefonlarına Büyük Tehdit Hayalet Virüs !

2q1ctiu.jpg

Ceplere büyük tehtit...

Bilgisayar ile irtibatlı olan telefonlar tehdit altında.

Sürekli gelişen teknoloji, beraberinde büyük bir tehdidi de getiriyor. Türkiye Bilişim Güvenliği Derneği, (TBGD) bir virüs yazılımının Türkiye’deki telefonlarını tehdit etmeye başladığını açıkladı.

GÖRÜŞMELERİ KAYIT ALTINA ALIYOR
Derneğin açıklamasına göre, internet üzerinden tüm Türkiye’de etkin hale geldiği kaydedilen yazılım, cep telefonlarının bilgisayar ile irtibatı halinde direkt telefonlara bulaşıyor. Hayalet adıyla anılan bu virüs yazılımı, kişinin tüm görüşmelerini kayıt altına alıyor. Bu sayede de korsanlar, artık bankacılık ve birçok işlemin yapılabildiği cep telefonundaki bilgileri ele geçirebiliyorlar.

HAYALET VİRÜS
Bugün'den Gökhan Kara'nın sorularını yanıtlayan TBGD Başkanı Faruk Kekevi, bunun yeni bir tehdit olmadığını, var olan tehdidi görünür hale getirdiklerini söyledi. Bu zararlı yazılımların dünyada sıkça görüldüğünü aktaran Kekevi, “Ülkemizde de böyle birkaç olay görüldü. İşimiz gereği bunu araştardık ve Hayalet adı verilen bu virüse rastladık” dedi. Son 1-2 yıldır cep telefonlarının bilgisayar yerine kullanılmaya başlandığının altını çizen Kekevi, şöyle devam etti:

ANTİVİRÜS PROGRAMLARI ANLAYAMIYOR
“Bu sevindirici bir gelişme fakat kimse korsanlık riskine gereken önemi vermiyor. Artık güvenlik gerektirecek pek çok bilgi cep telefonlarında oluşmaya başladı. Bunlara ulaşmak isteyen korsanlar da casus programlar üretmeye devam ediyorlar. Bu virüs kendini belli etmiyor ve bilgisayarda da anti virüs programları tarafından algılanamıyor. Şimdiden 10 binlerce kişinin telefonlarının dinleme altına girdiğini tahmin ediyoruz.”

NELER YAPILMALI?
Hayalet’ten korunmak için mobil cihazından internet bağlantısı yapan, bilgisayarlarla USB ve Bluetooth bağlantısı ile dosya alışverişi yapan kullanıcıların, cihazlarını mobil cihazlar için geliştirilen güvenlik programlarıyla taramaları ve korumaları gerektiğini ifade eden Kekevi, “Önümüzdeki süreçte bu virüs sebebiyle çok kişinin başının yanmasından korkuyoruz” dedi.

Kaynak

Cepte Numara Taşıma Nasıl Olacak ?

Adım Adım Numara Taşıma

Numara Taşıma Sistemi (N T S) ülkemizde 9 kasımdan itibaren uygulamaya geçecek. çoğu kişinin merak ettiği soru nuaramı nasıl taşıyacağım. haber7.com’ adresinden alıntı yaparak bu konuda sizlere bilgi vermeye çalışacağım.

İlk Başta Numara Taşıma Sistemi Nedir Onu Öğrenelim: Numara taşıma sistemi numaranızı değiştirmeden aynı numara ile farklı bir şebekeye geçiştir. Yani kısacası Şebeke (GSM operatörü) değişimidir.

Devamı için Tıklayın Buraya

8 MegapikSeL SamsunG M8800

Samsung’un pazara yeni sunduğu modeli M8800 Pixon, 3.2 megapiksellik kamerası ve 3.2 inçlik tam dokunmatik ekranıyla Aralık ayında Türkiye’de.

samsung-lg-8mp-lg.jpg

Samsung’un bu yılın en çok konuşulan telefonlarından biri olan i900 Omnia ile aynı dokunmatik TouchWiz arayüze sahip yeni modeli Samsung M8800 Pixon, 8 megapiksellik otomatik odaklanmalı kamerası ve 240x400 piksel çözünürlüklü 3.2 inçlik geniş ekranıyla piyasaya sürülüyor.

Samsung-F250-Slider.jpg

13.8 mm kalınlığındaki ince tasarımıyla gerçek bir kamerayı andıran M8800 Pixon, X16 dijital yakınlaştırma, tam dokunmatik ekran, entegre fotoğraf tarayıcısı ve otomatik odaklanmalı merceğiyle kompakt bir fotoğraf makinesiyle dokunmatik bir akıllı telefonu bir araya getiriyor. Akıllı telefonlarda artık bir standart haline delmiş olan kablosuz ağ bağdaştırıcısının bulunmaması ise dikkat çekiyor.

ÖZELLİKLERİ
Dört bant GSM, üç bant HSDPA (3G)
107.9x54.6x14.9mm ölçüler, 110g ağırlık
3.2 inçlik dokunmatik ekran (240x400 piksel çözünürlüklü)
8 megapiksellik kamera (otomatik odaklanma, yüz tanımlama, gülümseme takibi)
Dahili GPS(lokasyon belirleme servisi)
RDS özellikli FM radyo
microSD kart yuvası
Bluetooth 2.0
İvme ölçer

KaynaK

yaa zaten iphone almak akıl karı değilmiş dostum... bende alacaktım araştırdım baya sonra iphone'un eksilerinin çok fazla olduğunu görünce vazgeçtim.. şurada sıralamışlar iphone'un tün eksiklerini gayet ciddi eksikler bunlar dikkat ederseniz:

http://iphoneinceleme.blogspot.com

ben okudum almamaya karar verdim artık...

Cep Telefonları Yakıtla Çalışacak

2v9zxgy.jpg

Toshiba: Cep telefonları yakıtla çalışacak

Toshiba yeni bir yakıt karışımı deniyor: Metil alkol ile mobil cihazlar daha uzun süre dayanabilecek

DMFC-cep telefonu: Metil alkol ile çalışıyor.
Toshiba taşınabilir cihazlar için batarya atağını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Japon devinin sadece 10 dakikada şarj olan laptop bataryalarından bahsetmiştik. Şirket şimdi de, 2009 Mart'ında DMFC ismindeki (Direct Methanol Fuel Cell) metil alkol yakıt hücresi ile çalışan bir cep telefonu sunmaya hazırlanıyor. Şu an çalışan prototiplerin yakıt hücresi 50 mililitre metil alkol alabiliyor ve yeniden doldurulabiliyor. Tam dolum ile altı saatlik konuşma süresine ulaşılabileceği iddia ediliyor.

DMFC modülü yakıt olarak hidrojen gazı yerine metil alkol-su karışımı kullanıyor. Yakıt hücresi metil alkolün kimyasal enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüyor. Yakıt hücresi MP3 çalarlar, laptop'lar ve kameralar için de kullanılabiliyor.

Kaynak

teşekkürLer aßi :goz:

turkiyedeki seriatcilar kullanamicak :):):) alkol var :)

ben belcika da yasiyorum burda var, sd kart yuvasina takiliyor ve sd karttan biraz uzun microsd icin cikarmi bilmem.tesekkurler.

G1’de güvenlik açığı

İlk Android’li telefon G1’in piyasada yüzünü göstermesinden hemen sonra bir grup araştırmacı, yazılımda ciddi bir açık buldular...

2710_g1_ic.jpg

Araştırmacılardan bir tanesi olan Charles A.Miller, bu tip açıklara dikkat edilmesi gerektiğini ve cep telefonu kullanıcılarının güvenliğe kişisel bilgisayarlarında olduğu kadar dikkat etmediklerini söyledi. Fakat akıllı telefonlar da internete bağlanan her cihaz kadar güvenlik tehditlerine açıklar.

Ayrıca Miller bu açığın kötü niyetli biri tarafından G1 kullanan birini tuzak sitelerden birine çekerek kullanılabileceğini de açıklamalarına ekledi.

Geri