Cep Telefonu Haberleri[Tek Başlık]

Verdiğin Bilgi İçin Saol :)

Avea' dan süpriz 250 köntör!!!

Bu bahar, Avealıların cebine milyonlarca "sürpriz mesaj" geliyor. Belki de büyük hediye 250 kontör sizin. Sürpriz mesajınızı alın, kontörünüzü yükleyin, hediyenizi anında kazanın, anında konuşun. "Yok, ben mesaj bekleyemem" diyorsanız, ücretsiz olarak (0555) 757 37 37'yi arayın ya da hemen şimdi sorgulayın.

Sorgula
http://www.avea.com.tr/mps/portal?cmd=campaignWinner&lang=tr&,

Sanırım Kampanya 31 mayısa kadar gecerlı
Eger 31 mayısa kadar bu ıslemı yaptıktan sonra kontor yuklersenız hedıye kazanıcaksınız.
10da cıkabılır 250 de :p kolay gelsın

Avea kullanmıyorum :D
Yine bilgilendirdiğin için tşkLEr :goz:

"Avea Bahar Kampanyasından bu kez hediye kontör kazanamadınız. Göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz."demekki havada çıkabiliyormuş şansa bak :D

Valla bana 100 kontör çıktı ama kontör yükleyecek durumda değilim. Onun yerine çarşıda 100 kontörlü hattı 2.5 YTL ye satıyorlar. Gidip ondan alsam daha iyi:)

güzel bilgide bana çıkmadı yau:)

Vodafone Kullanıcılarına GPRS Müjdesi !!

ARKADASLAR 7 HAZİRAN İTİBARİYLE GPRS SERVİSİ İCİN İSTENEN 750 KONTOR YÜKLEMESİ ZORUNLULUGU KALKIYOR. Artık Abonelerimiz 100 kb 1 kontorle ücretlenebilcekler.Artık Msn kullanımı yapabilceksiniz ve ANI yaşıcaksınız DetayLı biLqiyi 7 haziran a kadar aktarıcam. SayGıLarımLa.

arkadaşlar okumuş oldugunuz bu yazı sağlam bir kaynaktan bildirilmiştir.(Müşteri Hizmetlerinde Çalışan Biri).Detayları daha sonra bildirilicekmiş =)

bende GPRS kullanmak için gittim hat aldım bugn ya şansa bak =)

iyi forumlar..

yalasun vodafone teşekkürler kardeş

Vodafone GPRS i Turkcell gibi yaptı

arkadaşlar vodafone sonunda isteneni yaptı gprs te kullandığın kadar ödeme dönemi başladı ayrıntılar http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/GPRSData_m.php

Arkadaşlar 4440542 i arayıp hattınızı gprs e açtırıyorsunuz ben şimdi açtırdım ayarlar geldi 100kb/1 kntr olarak ücretlendiriliyor telefonum 6680 pc suite ile cepten pc yi nete bağladım. vodafone şimdi çok güzel oldu...

teşekkürler avea kullanıyorum çok memnunDUM.taa ki 150 kntr heray yükleyip 10 dakkikasını 2 kntre konuşcakmışız.eskiden 100dü:(

Telsim'in uyguladığı GPRS kullanım prensibi çok yanlıştı. Vodafone'un bunu düzeltmesi gerekiyordu ve düzeltti. Hepimiz için hayırlı olsun..

Cep Telefonu Pazarı Büyüyor

gencbilim_teknoloji_28062007125154.gif

Cep telefonu kullanıcılarının sayısı bu yıl sonuna dek dünya nüfusunun yarısına ulaşacak.İngiltere merkezli telekomünikasyon araştırma kuruluşu The Mobile World tarafından yapılan araştırmada, özellikle Çin, Hindistan ve Afrika’da cep telefonu satışlarının patlamasıyla bu yıl sonuna dek küresel kullanıcı sayısının, insanların yarısını oluşturan 3,25 milyarı bulacağı sonucuna varıldı.

Cep telefonu abonelerinin sayısının zaman içinde hızlanarak arttığına dikkat çeken Mobile World kurucularından John Tysoe, ilk 1 milyar abone sayısına ulaşmak 20 yıl almışken bu rakamın ikiye katlanmasının ancak 40 ay (3,5 yıldan az) sürdüğünü, 3 milyar sınırının aşılması için ise sadece 2 yılın yeteceğini vurguladı. Araştırma sonuçları, dünya ölçeğinde saniyede binden fazla cep telefonu satıldığını gösteriyor. Cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasında fiyatların düşmesinin önemli rol oynadığı bildiriliyor. ABD’li Motorola ve Finlandiyalı Nokia gibi sektör devlerinin sürümü artırmak için ucuz modeller geliştirmeye ağırlık vermesiyle, sakinlerinin günü gününe geçinecek geliri zor bulduğu Brezilya’nın ünlü “teneke mahalleleri” gibi, Üçüncü Dünya ülkelerinin varoşlarında bile cep telefonu kullanımının hızla tırmandığı belirtiliyor.

gencbilim.com​

Cem Yılmaz iPhone'u görmesin

2706_CMYLZ.jpg

Apple'ın cuma günü piyasaya çıkması heyecanla beklenen web tarayıcısı, MP3-çalar ve cep telefonu kırması ürününün Türkiye'de kullanılmaya başlaması için uzun süre beklenecek ama ürünün etkisi şimdiden görülmeye başladı.

Apple ile AT&T'nin açıkladığı 59.99 ile 99.99 dolar arasında değişen fiyat tarifesi, Cem Yılmaz'ın cep telefonu tarifesi-sabit hat tarifesi esprisini şimdiden tashih ediyor. Tarifeler mobil operatörler açısından da incelenmeye değer.

4 GB kapasiteli modeli 499 ve 8 GB kapasiteli modeli de 599 dolara satılan iPhone, 36 dolarlık aktivasyon bedeli ödendikten sonra kablosuz hizmetler ile birlikte kullanılmaya başlayacak. ABD'de Apple ve AT&T mağazalarında yerel saatle akşam 6:00'da satışına başlanacak olan iPhone için üç ayrı servispaketi belirlendi.

59.99 dolarlık paket, 450 dakika telefonda konuşma, 79.99 dolarlık olan 900 dakika ve 99.99 dolarlık olan da 1350 dakika konuşma süresi sunuyor. Her üç paket, 200 kısa mesaj ve sınırsız data hizmetini içeriyor.

Cem Yılmaz'ın esprilerine zemin oluşturur diye Türk Telekom'un (TT) 30 saatlik kablosuz hizmet için (ilk kullanımdan itibaren 1 ayda bitirmek gerekiyor) istediği ücret 82.30 YTL yani yaklaşık 60 dolar. Üstelik bu ücret, sınırsız bir hizmeti içermiyor. Bunun üzerine 8 ila 35 YTL arasında sabit ücret ve yaklaşık 35 YTL görüşme ücretini eklersek, "terleten kalın bir fatura" ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Tarifenin karışıklığı karşısında tam olarak hesap yapmak pek mümkün görünmediği için bu CMYLMZ ifadesi ile konuyu sonlandırıyoruz ama siz özel iletişim vergisini (ÖİV) de eklemeden defteri kapatmayın.

TT'nin tarifelerinin bu düzeyde olmasında, doğal olarak mobil operatörlerin tarifelerinin ciddi bir tehdit oluşturmaması da etkili. TT'nin Türkiye'nin telekom altyapısı ile gelişmiş servisleri uyumlaştırmak için yaptığı altyapı yatırımının milyar doların üzerinde harcama anlamına geldiği de biliniyor.

AT&T-Apple örneğinde de, araştırma geliştirme harcamalarını çıkarması gereken yeni bir ürün ve data servisleri için AT&T'nin asgari data servisi hızını 40 kbps'den 80 kpbs'ye çıkarmak için kablo altyapısına yaptığına benzer harcamalar da devreye giriyor.

Sonuçtaki tablo, telekomünikasyon sektöründe özelleştirme kadar serbestleştirmenin de ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Tabii, iletişimden alınan vergilerin tadına dayanamayıp bu yüksek ücretleri benimsemenin yanlışlığını da.

Bunlar büyük meseleler ama bundan sonra en azından Cem Yılmaz'ın terleten incelik/kalınlıkla ilgili farklı espriler yapmasını beklemek gibi bir hakkımız ortaya çıkıyor. İyi bir Apple kullanıcısı olduğunu duyduğumuz Yılmaz'dan en azından Apple'ın simgesi elma ve Türkiye'de yediğimiz ayva arasında bir karşılaştırma bekleyelim.

İletişime ABD'dekilerden daha yüksek ücret ödeyecek kadar zengin bir halk olarak, bu kaliteli espriyi de hak ediyoruz.

Analiz: Kerem Özdemir

mynet.com​

Geri