cep. tel no bulma

hoca bildiğim kadarıyla bir sim card ta ilk 4 rakam kartın üstünde seri numara olarak yazılı diğerleri yani son 3 rakam orada bulunan son 2 rakamın algoritmasıyla yapılıyor fakat sim kart 2. yedeği yani kaybolunca vs istendiğinde sadece 2 rakamı tutuyor.

ya iyi diyosunuzda bence gercekten telefon numarasinda bir algoritma kurma yanlis...
En basitini soyleyim, ben ve arkadasim ikimizde de turkcell var ve cok enteesan bir sekilde numaralarimizin son dort hanesi ayni .. 0533 540 xxxx ve 0533 523 xxxx . Buda demektir ki bu telefonlar algoritmaya gore degil siraya gore yaziliyor, Bence en net ornegide iki cep numarasidir verdigim .

tabi enterasan bişi böle bişi olması

Hiç kafamı yormuyorum hiç bişey anlamadım.. :)

Çok kolay şimdi formül şu : [[(sonüçrakam.535)+[(ilkdörtrakam).532]+(numaranın tamamı)]] /1067=....... :eek:

:) :D

ben iki numaramda denedim 11 e bölme işini tutmadıı bi işe yaramaz yinede iyi düşünmüş kardeşş...:)))

bim_28' Alıntı:
Arkadaşım sen yanlış duymuşsun galiba :eek:
Son 4 rakama göre 3 rakam bulmak için sabit bir
formül yoktur...

Kardeş malesef war =)

entersan ya oluymudur ki

bu işin bi formülü oldugunu sanmıyorum verilen nolar 05xx1111111+1 şeklinde artan sayılar olarak veriliyor ve son 4 hane ile önceki 3 hane arasinda bir matematiksel ilişki kurulamaz sıra dizi sayılar cünkii arkadaşın verdigi formulü denedim aman uzaktan yakından alakasız sonuçlar veriyor.

saygılarımla..

şimdi Böle Bişey Var Cep Numaranin Son Dört Rakamini
Tükcell Için
1453 Le çarp Ve Sonra 12 Ekle Bu Sayidan 5 çikar Ve Gene 5 Ekle Ve çikan Sonuçtanda 6 çikar Sonra 3 Ekle Ve Dokuz çikar
Ve Sonra Elde Ettiğin Sonucu Gene 1453 E Böl
Ulaştiğin Sayi Senin Cep Numaranin 4 Rakami Dir. Ama Ilk 3 Rakam Nasil Oluyor Bilmi Yorum
:)))

abi tamamen saçma ya. bunu yazmadan önce bi kaç tel noda deneseydin be abi.

valla kardeş çok açıklayıcı bir soruydu :) nediyim

başka derdiniz yokmu sizin yaw :D mal hepsi aq...

ugraşmayın sahibine sorun söylesin neden kafanızı yoruyosunuzki son 4 rakamı söyleyen öncekileride söyler pehh sizinkide iş yani

bi ilişkisi olduğunu zannetmiyorum arkadaşların dediği gibi muhtemele o baştaki 3 rakam bir seriye verilen nemere ve diğer 4 rakam 1 er artrılarak yeni numralar oluşturuluyor

şimdi Böle Bişey Var Cep Numaranin Son Dört Rakamini
Tükcell Için
1453 Le çarp Ve Sonra 12 Ekle Bu Sayidan 5 çikar Ve Gene 5 Ekle Ve çikan Sonuçtanda 6 çikar Sonra 3 Ekle Ve Dokuz çikar
Ve Sonra Elde Ettiğin Sonucu Gene 1453 E Böl
Ulaştiğin Sayi Senin Cep Numaranin 4 Rakami Dir. Ama Ilk 3 Rakam Nasil Oluyor Bilmi Yorum
:)))

Bu ne ya kardeş.
Onu çıkar buna böl şunu tekrar ekle olmadı bunu çıkar yok yine olmadı bununla çarp.

Saçma şeyler ama senin verdiğin örnekde biraz komik açıkçası.

Muhabbetle.

Geri