ALIEN_07
Türk Genci

Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın 5 ay önce balık tutarken çektirip gönderdiği fotoğraf ikiz kardeşi Celalettin Gürdal'ın yüreğini dağladı. Kardeşinden kalan son fotoğrafa bakıp gözyaşı döken ikiz kardeş, “Tuttuğu balığın fotoğrafını çekip yeniden dereye atmış. Balığa bile kıyamayan insana nasıl kıydılar” diyerek feryat etti. Şehidin son fotoğrafının Dağlıca bölgesindeki bir köprü kenarında çekildiği belirtildi.
Hakkari Dağlıca'da 21 Ekim'deki çatışmada şehit düşen Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'dan geriye kalan son fotoğraf, Dinar İlçesi'ne bağlı Burunkaya Köyü'nde oturan ailesinin yüreklerini dağladı. Şehit Gürdal'ın 5 ay önce, şu an terhis olan bir arkadaşıyla birlikte, havaya uçurulan Avaşin Köprüsü'nün ilerisindeki başka bir köprünün yakınında balık tutarken çektirdiği fotoğraf, ikiz kardeşi Celalettin Gürdal'ın elinden hiç düşmüyor. Antalya'da bir otelde çalışan Celalettin Gürdal, şehit kardeşinin dijital fotoğraf makinesiyle çektirtip MSN'den yolladığı fotoğrafa bakıp bakıp ağlıyor.
YENİDEN DEREYE ATMIŞ
Kardeşiyle en son ölümünden 10 gün önce görüştüğünü anlatan Gürdal, “Bu fotoğraf da ondan kalan son anı. MSN'de sık sık konuşuyorduk. Bana, (her ne kadar zor şartlarda da olsak ara sıra balık tutmaya çalışıyoruz) demişti. O gün tuttuğu balığın fotoğrafını da çekip yeniden dereye atmış. Kıyamamış balığa. Balığın fotoğrafını bana da yollamıştı. Balığa bile kıyamayan insana nasıl kıydılar” diye feryad etti.
KOMUTANLARA SERT DAVRANMA
Celalettin Gürdal, kardeşinin şehit olacağını hissettiğini söylerken, “Son konuşmamızda bana, (kendinize iyi bakın, Allaha emanet olun. Ben o köye bayraklarla geleceğim. Sen çok asabisin, o yüzden beni getirecek komutanlara sert davranma. Ben oraya bayrağa sarılı olarak geleceğime eminim. Hakkını helal et) dedi. Ne söyleyeceğimi şaşırdım” dedi.
EŞİM VE OĞLUM SANA EMANET
Şehit Selçuk Gürdal'ın KKTC'de Uzman Çavuş olarak görev yapan 24 yaşındaki ağabeyi Zafer Gürdal ise kardeşiyle en son arefe günü görüştüklerini aktarırken, “Bana, (Bugün operasyana çıkıyorum hakkını helal et. Başıma birşey gelecek olursa eşim ve oğlum Samet sana emanet. Çünkü babamdan sonra ailenin en büyüğü sensin) demişti” diye konuştu.
Hürriyet