Cenazedekiler Şovmen

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
CENAZEDE SLOGANA EN SERT ELEŞTİRİ: SAPKINLIK

Fethullah Gülen, sehit cenazelerinde hükümete tepki gösterenleri "provokatör ve şovmen" olarak niteledi

23.06.2007 21:50

hocaefendi.jpg

ABD'de bulunan Fethullah Gülen, devlet birimlerinin ortak bir şekilde hareket etmesi durumunda terör olaylarının kesileceğini söyledi. Fethullah Gülen, Cenaze törenlerinde slogan atmayı 'sapkınlık', atanları ise "provokatör ve şovmen" olarak niteledi.

Fethullah Gülen, kendisine yakın bir internet sitesinde, 'Son günlerde, şehitlerimizin cenaze törenlerinin adeta mitinge dönüştürülmesini ve bu vesileyle bazı devlet büyüklerinin protesto edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' yönündeki soruya yanıtladı. İslam'a göre, cenaze töreni sırasında yüksek sesle zikir bile uygun değilken, dünyevi meselelerle alakalı bağırıp çağırmanın, cenazeyi gösteriye dönüştürmenin ve hele bir kesimi kınama adına çığlıklar atmanın dini esaslara ters olduğunu belirten Fethullah Gülen, şöyle dedi :

"Bir kısım şovmenler tarafından yapılan taşkınlıkların ve atılan sloganların ne dinde yeri vardır ne de milli geleneklerimizde. Tenkit edenler kim olurlarsa olsunlar ve kimi tenkit ederlerse etsinler, cenaze o işin yeri değildir; hele bir şehit cenazesi öyle bir su-i istimale bütünüyle kapalı olmalıdır. İsteyen istediği kimseyi başka bir yerde, mesela bir miting alanında tenkit edebilir."

PROVOKATÖRLER ŞEHİT CENAZELERİNE KOŞUYOR

Fethullah Gülen, hiçbir siyasi görüşü eleştirmek ya da desteklemek çizgisinde bulunmadığını belirtti. Şehitler üzerinden provokasyon yapılmasının bu milletin duyarlı her ferdi gibi kendisini de çok rahatsız ettiğini kaydeden Gülen, şöyle devam etti :
"Maalesef, Kocatepe Camii başta olmak üzere pek çok yerde benzer provokasyonlara şahit olduk. İhtimal belli mihraklar tarafından organize edilen mahdut bir kısım provokatörler hemen her şehit cenazesine koşuyor, kötü niyetlerle camii harimlerine kadar sokuluyorlar; en başta merhum şehitlerimizin ruhunu rencide edecek şekilde bağırıp çağırıyor, onu-bunu yuhalıyor ve halkı da tahrik etmeye çalışıyorlar. Bu çirkin tavırları sergilerken de hususiyle belli işaretler kullanıyorlar. Bazı siyasi görüşleri akla getiren parmak, el, kol hareketleri yapıyorlar. Belki de bu işaretleri adres şaşırtmak için özellikle nazara veriyorlar."

BAĞIRIP ÇAĞIRMAK SAPKINLIKTIR

Cenaze töreninin baştan sona bir ibadet olduğunu ifade eden Fethullah Gülen, "Bu itibarla, oradaki her türlü bağırıp çağırmalar, taşkınlıklar ve ibadet harici hareketler birer bidattır, dalalettir, sapkınlıktır. Dahası insanları tahrike yönelik tavır ve davranışlar dinimize de milli geleneklerimize de terstir, günahtır; hakiki müminlerin o türlü davranışlarda bulunmaları mümkün değildir. Demek ki, şehit cenazelerinde görmeye başladığımız protestolar, bir kısım provokatörlerin işidir" dedi.

ASKER VE HÜKÜMETE BİRLİK ÇAĞRISI

Bu problemin çaresine bakacak kimselerin ise devlet görevlileri olduğuna işaret eden Gülen, "Bunları bulup çıkartma ve huzur bozuculara hadlerini bildirme vazifesi devletimizin istihbarat örgütlerine ve adalet kurumlarına düşmektedir. Şayet devlet birimleri ortak bir şekilde ve uyum içinde bu işin üzerine giderlerse, halkımızın da şuurlu ve vakur duruşu sayesinde, Allah'ın izin ve inayetiyle, şakiler (haydut) emellerine ulaşamadıkları gibi 'şekavet'in (bela, zillet) sesi-soluğu da bütünüyle kesilecektir" ifadesini kullandı.

HABERTÜRK

YAw Sinir Ediyor bu adamlar beni..Şehit anası bakanların elini bile sıkmamış .Benim şehit anam mi provokatör ? Sen herşeyi eline yüzüne bulaştır sonra da halkın yüreğinden gelen o sesler için o feryatlar için şovmenlik de. :mad: Hem Fethullah Gülen kim oluyorda konuşuyor ..Türk topraklarına adım atsında ondan sonra konuşsun.Dışardan konuşmak kolay geliyor onlara.Önce buradaki acıyı kendi gözleriyle görsün.

Kod:
Fethullah Gülen, hiçbir siyasi görüşü eleştirmek ya da desteklemek çizgisinde bulunmadığını belirtti. Şehitler üzerinden provokasyon yapılmasının bu milletin duyarlı her ferdi gibi kendisini de çok rahatsız ettiğini kaydeden Gülen, şöyle devam etti :
"

-Hangi partiyi desteklediklerini cümle alem biliyor
Kod:
Maalesef, Kocatepe Camii başta olmak üzere pek çok yerde benzer provokasyonlara şahit olduk. İhtimal belli mihraklar tarafından
-Bence En tehlikeli Mihrak insanların dini duygularını kullanıp ; başkalarına köpeklik etmektir.

Gösteri yapanLar kimLer ki ..
yine baSka biR Siyasi paRtiLer ..
hepSi oy iStiyor Simdi ..
Sloganlarıda SehitLerin hesapLarı veRiLeceq ..
heSapLarı Alınınca gidenLer gerimi geLicek veya Sehit hic oLmucaqmı ?

SizLeride göRdük ..
yazık diyorum Sadece .. Sehitlerimizin kanı üzerinden hala siyaset yapıp,
kendi meselelerini dusunuyorlar ..

Bİr Ana Oglunu BÜyÜtÜp YetİŞtİrİyor Askere GÖnderİyor Sonra BİrgÜn Oglunun Vatan Ugruna Sehid Haberini Aliyor İÇİ Kan Agliyor O Ocaga AteŞ DÜŞÜyor Benİ Dahada Çok Yaraliyani Ise Arkadaslar Ertesi Gun Parti Liderleri Meydanlara Çikiyor O Şehİdİn Hesabini Ben Sorarim TerÖrÜ Ancak Ben Bİtİrİrİm Bu Olayi Ben ÇÖzerİm Dİye Ayri Ayri Vaatlerde Bulunuyorlar İlla Hepinize Basbakanlikmi Verilmeli Madem Boyle Bir Niyetiniz Var Meydanlara Cikacaginiza Daga Cikin Ama Sehitlerimiz Uzerinden Asla Siyaset Yapmayin Yaziktir Gidin Bide O Anaya Sorun Bakalim Onun Duygulari Neler Yazik Çok Yazik!!

Başka kullanıcak hiçbişeyi olmayan siyasiler oy için sonunda şehit kanına göz dikti
Şehitler üzerinden siyaset yapmak şerefsizliğin saygısızlığın en büyüğüdür

bu işte bi terslik var ama daha çözemedim..
bugüne kadar çoğu şehit cenazesinde pkk aleyhine olsun hükümet aleyhine olsun sloganlar atıldı..
fakat hiçbir zaman bunlara bu şekilde hitap edilmedi..
sonuçta elbet tepki olacaktır..
orada ölen askerlerimiz çoğu zaman yok yere ölmektedir..
kimse bu sözümü de yanlış anlamasın..eğer bir asker sevkiyat sırasında mayına basıp ölüyor ise ve bunun da önüne geçmek mümkün iken önlemiyorsa bunun adına 'yok yere ölmek' denir..
ve tepki normaldir..
ayrıca bence yapılan şehit üzerinden siyaset falan da değildir akp hükümetinin dediği gibi..
kendileri zamanında her türlü dini gerekçelerele oy toplarken din üzerinden siyaset yapmamış oluyorda bu insanlar şehitlerimizin cenazesinde tepki gösterirken mi siyaset yapmış oluyor..
bırakın allah aşkına..

Bugüne kadar siyasi şovlarını yapmak isteyen hiçbir partiye mensup şahıslar içinde şehit naaşı bulunan ambulansı sallama cüretini göstermemişti şerefsiz sözüm onlaradır bi terslikte söz konusu değildir

yaw arkadaşlar zor tuttum kendimi yorum yapmamak için ama neyse bir kaç cümle yazalım

bakın arkadaşalar öncelikle hoca efendinin kim oldugunu bilmediginiz aciz cümlelerinizden belli oluyor. söz eetiginiz kişi mükemmel bir hizmetin başlamasında öncülük yapmış bir insandır. bügün siz dünyada üç beş ülke bilirken. o insan ve o insana inanmış kişiler dünyanın her yerinde aklınıza gelebilecek her yerde türk bayragını dalgalandırıyorlar. nasıl bir şekilde bu işlerin yürüdügünü bilseniz oturup aglar ulan bizde ülkemiz için bir şey mi yapıyoruz dersiniz.

yapmayın arkadaşlar allah aşkına yakışmıyor. ki bu insan sürgün yaşamaktatır. bugun vesile oldugu nice kurumlarda pırlanta gibi yetişen türk cocukları inanın ilerde gurur duyacagınız insanlar olacaklar.

neden kıskanılıyor anlamıyorum

şimdiye kadar kac şehit canezesi oldu nerdeydi bu sözde milliyetcii gecinen partiler amacaları cok acik secimm zamanıı oy olamk icinn herşeyi denıyorlar ama ınaın halkımız bunlara kanmıyor .... ne akp'ye nede chp v.b paritlere halk kötün iiyiisini seciyor sadece

tamam bende tasvip etmiyorum olanları aslında ordakıler sadece bı partının protestosu degıl tum halkın protestosudur evet.. we soyle de bi olay var bugun slogan atıp kan ustunde sıyaset yaptıgınız partı

1968 deN beri Şehit cenazeleri kaldırmaktadır.. yeni mi akıllarına geldi milletin..

mercanlı' Alıntı:
yaw arkadaşlar zor tuttum kendimi yorum yapmamak için ama neyse bir kaç cümle yazalım

bakın arkadaşalar öncelikle hoca efendinin kim oldugunu bilmediginiz aciz cümlelerinizden belli oluyor. söz eetiginiz kişi mükemmel bir hizmetin başlamasında öncülük yapmış bir insandır. bügün siz dünyada üç beş ülke bilirken. o insan ve o insana inanmış kişiler dünyanın her yerinde aklınıza gelebilecek her yerde türk bayragını dalgalandırıyorlar. nasıl bir şekilde bu işlerin yürüdügünü bilseniz oturup aglar ulan bizde ülkemiz için bir şey mi yapıyoruz dersiniz.

yapmayın arkadaşlar allah aşkına yakışmıyor. ki bu insan sürgün yaşamaktatır. bugun vesile oldugu nice kurumlarda pırlanta gibi yetişen türk cocukları inanın ilerde gurur duyacagınız insanlar olacaklar.

neden kıskanılıyor anlamıyorum
Çok talihsiz bir açıklama olmus ...(nesini kıskanıcam veya nasıl kıskanabilirim hiç anlamadım)

inan hocanın kim oldugunu cok iyi biliyorum senelerce onların icinde yasadim ve hala cevremde var. Siz allahın rızasını kazanmak için hizmet ediyor olabilirsiniz ama sonuc itibariyle sizi kullanıyorlar ve siz neye hizmet ettiğinizin farkında bile değilsiniz.Ama fetullah gulen kime hizmet ettiğinin gayet farkında(anlayan anlar)Dünyayı geziyorlar ama niçin ?
Dinler arası diyalog için :p (önceden medeniyetler arası idi tutmayınca değişti)

Peki sen muslumansın ve azcok birşeyler biliyorsun..Bize gore tek ve gerçek din islamdır.ve onun haricindeki dinler hükümlülüğünü kaybetmiştir.(buna bi itirazın olamaz.o zaman musluman değilsindir)
O halde neden dinler arası diyalog ? Ben soyleyeyim dinler arası diyalog Buyuk ortadoğu Projesinin bir parçasıdır.Ve fetullah gulen 1 milyar doların uzerindeki parayı kontrol ediyor.20 nin uzerinde medya kurulusu var.Bak bakalım kaçtane hocanın veya cematin bu kadar servete sahip.
Neyse fazla uzatmak istemiyorum soylenecek cok sey var ama burası yeri değil.

not: fetullah gulenın sağkolu bile gerçekleri anlayıp onun yanından ayrıldı ve cok sey anlattı.Biraz gündemi takip edersen kim oldugunu ogrenirsin.ayrıca sürgünde demişsin ama akp nin ilk icraatlarından biride yasayı değiştirip hocanın cezasını kaldırmasıdır.

mercanlı keşke tutsaydın kendinide saçmalamasaydın.
hoca efendi nediryaa. ben tek efendi tanırım oda Hz. Peygamberdir.
bi insan bu kadar yüceltilemez yani. Benimde topladığım o kadar param
olsa bende her yerde dalgalandırırım türkiye bayrağını. Sürgün yaşıyomuş
ne yapmışda sürülmüş bu ülkeden. Yeri gelince konuşursunuz işte hukuk
işte yargı diye. Alın size hukuk alın yargı. Atmışlar ülkeden o adamı sokmuyolar
SUÇLU işte!!!

GÜLEN'Ün yurtlarından kaldım ancak GÜLEN'in ALLAH bir dediğinden başka söylediği HARF'e inanmam !

hay allah mustakını versın mercan:D:Do hoca efendıyse bende mhp nın genel baskanıyım:D:D
ya bırak senınde beynın yıkanmıs bu adam soysuzun onde gıdenı devletı ele gecırmeye calısan bolucu mundarların en onde gıdenı...
nası bu adama hoca efendı ımam efendı falan fılan dıosunuz anlamıyorum gercekten..
Allah sıze beyın vermıs calıstırın kullanın dıe sızde yıkanması ıcın cıgerı 5 para etmez adamlara aklınızı verıosunuz..
FetoŞŞ tan ne belklıon turkıyeye gıremeyen bı adamın kıme ne yararı olabılır..
o yaptırdıgı okullara aldanmayın ordada kucuk beyınlerı yıkıor..
Allahın belası adam:Sopa:Sopa

gerceklerı gorun beynı yıkanmıs fetoscular...

[VIDEO]pieYV8C60RQ[/VIDEO]

[VIDEO]27Rl_v9QCEM[/VIDEO]

[VIDEO]DjTSbMjXy6c[/VIDEO]

[VIDEO]oNi3Z3qZ7Z4[/VIDEO]

[VIDEO]w8p_6HWSEzo[/VIDEO]

[VIDEO]0VlSNTM_ivY[/VIDEO]

[VIDEO]f1Rot6tSfKc[/VIDEO]

[VIDEO]9fnpaXvncFU[/VIDEO]

[VIDEO]PI27kQBUGNc[/VIDEO]

buyrun sıze oflu feyto alın okuyun kımın arkaasından gıttıgınızı ogrenın...

aleyhinde konuşan arkadaşlar

yüzme bilmeden denize giriyorsunuz bilmem farkında mısınız?

haberlerden, youtube'dan derlemelerle yorumu yapılabilecek bir konu değil bu

konuşmakta tabiki özgürsünüz ama bilginiz dahilinde olsun bu konuşmanız

Geri