Cemevlerinde 'Kutlu Doğum' coşkusu

oncelikle hadisler verilirken, hadislerden sonra sahih oldugunu gostermek icin rivayet edenler yazilir

alewilik ozunde hz Ali`yi sewmek olarak tanimlansada, gunumuzde bir cogunun bununla alakasi yoktur, cunku;

hz Ali namaz kilmistir, oruc tutmustur, camiye gitmistir, Allah`a inanmistir.

ayrica, benim ardimdan sunlari sunlari yapin, cem ewleri kurun, namazi birakin, oruc tutmayin vs. diye bir vasiyette birakmamistir.

alewilige bir meshep diyemeyiz, meshep olmak kitaba dayanir, sunnete dayanir, ordan kendisine kaynak alir ve yorum yapar.

tarihe baktigimizda, alewiligin osmanliyi yikmak icin kullanilan bir yontem oldugunu, bunlar sayesinde bir cok isyan ciktigini (seyh bedrettin, torlak kemal, bortluce vs vs hani ahmet kaya bi sarkisinda bunlari siralarda guzel gunler gelecek der), cennet mekan Yavuz Sultan Selim tarafindan isyanlarin bastirildigini ve sah ismail`in dewletinin yikildigini goruyoruz.

islam dininde olmayan, tarihte olmayan seylerle burda masal okumayin, gidin neye inaniyosaniz inanin.

simdi bize dusen en guzel sey, kutlu dogum olsun olmasin peygamberimizin yasam tartizan uygun bir hayat yasamak, dogru yolu bulmak ve iyilikler yapmaktir

Bizler ancak zahir'e(dış'a)bakarız yani bir kişi Elhamdülillah Müslümanım, La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah diyorsa gerisine karışamayız.Geri kalanın hesabı kendine aittdir.Kanaatimce Alevilik daha ziyade İslamın Tasavvufi yorumlarından biridir,Cemevi de Caminin değil Dergahın mukabilidir.Aklı selim sahibi Alevi kardeşlerimizle de bu konularda mutabık kalıyoruz...

ASİL_1' Alıntı:
Bizler ancak zahir'e(dış'a)bakarız yani bir kişi Elhamdülillah Müslümanım, La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah diyorsa gerisine karışamayız.Geri kalanın hesabı kendine aittdir.Kanaatimce Alevilik daha ziyade İslamın Tasavvufi yorumlarından biridir,Cemevi de Caminin değil Dergahın mukabilidir.Aklı selim sahibi Alevi kardeşlerimizle de bu konularda mutabık kalıyoruz...

-arkadaşım demokrat yorumun için sana teşekkür ediyorum...beni neredeyse kafir ve türevlerinden ilan edeceklerdi...oysa ben tüm samimiyetimle bilgilerimi inançlarımı paylaşmaya çalıştım...

as_kubilay' Alıntı:
Hocam fikirlerinin bazılarına katılmakla beraber birkaçına katılmıyorum, alevilik bir mezhep değildir, bunu yaşar veya yaşamaz insan, ona, nasıl aleviliği yaşarsın diye sormaya kimsenin hakkı yok.
Ama kesinlikle Mezhep değildir..
Mezheplere gelince: Hanefi, Sünni, Şafi, Hanbeli olmak üzere 4 hak mezhep vardır. Dolayısıyla alevilik mezhep değil bir inanç şeklidir ona eyvallah ama islamiyete dil uzatıldığı zaman konuşmamak da dilsiz şeytanlıktır...
Hadis; Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Hz. Muhammed (S.A.V)

Arkda$ım HeRhaLde Din ßiLgini ßuRadan Ne KadaR Az oLduğunu öLçeßiLiyoRum..
Neden DeRsen..??
4 Mezhep WaRdır Demi$sin DoğRu..4 Mezhep WaR ama Ne MezHebi??..EhLi-Sünnet VeL Cemaat YaNi PeygamßeRimizin Soyundan GeLmeyen Ama PeygamßeRimizin SünnetLeRini Yapan,Te$vik Eden EhLi-Sünnet ToPLuLuğuduR...EhLi Sünnet ToPLuLuğu 4 Kısımda aYRıLıR..aYRıLmasının Nedeni iSe Deği4ik AshaßLaRın we ZatLarın Deği$ik İsLam FeLsefeLeRinden DoLayıdıR..
$imdi GeLeLim..ßu Dört MezHePten ßa$ka Mezhep Yok Diyosun..NasıL Yok.?Sen PeygamßerRimizin SoYundan GeLen EhLi-Beyit ToPLuLuğunu Yok mu SayıyoRsun??EhLi-Beyit'in AnLamını ßiLmiyoR isen SöyLeyeyim..:EhLi-ßeyit:peygamßeRimizin Soyundan GeLen Ki$iLeR we o Ki$iLeRe Destek WeRen MüsLümanLaRın ToPLuLuğduR..Yani Hz.Ali , Hz.Hüseyn,Hz.Hasan we Hz.Fatma PeygamßeRimizin YakınLaRıdıR..ßunLaR we ßu Ki$iLeRin YoLundan GiDenLeR EhLi-Beyit'tir..EhLi Beyit,EhLi Sünnet Mezhebi Gißi 4 GRupta DeğiLdiR...
EhLi Beyit'e Mensup oLan Kimse Aynı Zamanda CafeRi'dir.Neyse FazLa uzatmayayım AleviLik ise EhLi-ßeyit'e GöNüL WeRen ßiR FeLsefediR..$imdi GeL GeLeLim Senin LafLaRına...4 MezhepTen ßa$ka Mezhep Yok Diyosun...!!!Konu$ BaKaLım Ne Diyeceksin...
MeRak EdiyoRum...

~GeßZe'Li~' Alıntı:
YoLda$ aRkada$ımız Sadece Kendi YoRumunu Yazmı$..ßunda ßiR Sakınca Yok..
ayRıca crazyboy_9999 KaRde$ Hz.Muhammed(sas)DeğiL (sav)'DıR..

Aynı şeyi ifade ediyor birisi yanlış diğeri doğru değil ikisi de doğrudur =)
Sallallahu Aleyhi ve Sellem(s.a.v),(s.a.s):Allah'ın selamı O'nun üzerine olsun.

crazyboy_9999' Alıntı:
Aynı şeyi ifade ediyor birisi yanlış diğeri doğru değil ikisi de doğrudur =)
Sallallahu Aleyhi ve Sellem(s.a.v),(s.a.s):Allah'ın selamı O'nun üzerine olsun.

KaRde$h,DoğRu DiyeßiLiRsin aMa ßiRçok Kaynak (Sav)oLarak aLmakta...ßende YanLı$ YazaßiLeceğini Sandım SöLedim ama (sas)DeniLdiğini Yeni öĞRendim..SaoLasın..
''Bana ßiR HaRf ÖğreTenenin KıRkYıL KöLesi oLuRum..''(Hz.Ali)

~GeßZe'Li~' Alıntı:
KaRde$h,DoğRu DiyeßiLiRsin aMa ßiRçok Kaynak (Sav)oLarak aLmakta...ßende YanLı$ YazaßiLeceğini Sandım SöLedim ama (sas)DeniLdiğini Yeni öĞRendim..SaoLasın..
''Bana ßiR HaRf ÖğreTenenin KıRkYıL KöLesi oLuRum..''(Hz.Ali)

estağfurullah =)
Herkesin öğrenecek çok şeyi var aslına bakarsan insan çok az şey biliyor.
Alim olan yalnızca allah(c.c) dır =)

~GeßZe'Li~' Alıntı:
Arkda$ım HeRhaLde Din ßiLgini ßuRadan Ne KadaR Az oLduğunu öLçeßiLiyoRum..
Neden DeRsen..??
4 Mezhep WaRdır Demi$sin DoğRu..4 Mezhep WaR ama Ne MezHebi??..EhLi-Sünnet VeL Cemaat YaNi PeygamßeRimizin Soyundan GeLmeyen Ama PeygamßeRimizin SünnetLeRini Yapan,Te$vik Eden EhLi-Sünnet ToPLuLuğuduR...EhLi Sünnet ToPLuLuğu 4 Kısımda aYRıLıR..aYRıLmasının Nedeni iSe Deği4ik AshaßLaRın we ZatLarın Deği$ik İsLam FeLsefeLeRinden DoLayıdıR..
$imdi GeLeLim..ßu Dört MezHePten ßa$ka Mezhep Yok Diyosun..NasıL Yok.?Sen PeygamßerRimizin SoYundan GeLen EhLi-Beyit ToPLuLuğunu Yok mu SayıyoRsun??EhLi-Beyit'in AnLamını ßiLmiyoR isen SöyLeyeyim..:EhLi-ßeyit:peygamßeRimizin Soyundan GeLen Ki$iLeR we o Ki$iLeRe Destek WeRen MüsLümanLaRın ToPLuLuğduR..Yani Hz.Ali , Hz.Hüseyn,Hz.Hasan we Hz.Fatma PeygamßeRimizin YakınLaRıdıR..ßunLaR we ßu Ki$iLeRin YoLundan GiDenLeR EhLi-Beyit'tir..EhLi Beyit,EhLi Sünnet Mezhebi Gißi 4 GRupta DeğiLdiR...
EhLi Beyit'e Mensup oLan Kimse Aynı Zamanda CafeRi'dir.Neyse FazLa uzatmayayım ..$imdi GeL GeLeLim Senin LaAleviLik ise EhLi-ßeyit'e GöNüL WeRen ßiR FeLsefediRfLaRına...4 MezhepTen ßa$ka Mezhep Yok Diyosun...!!!Konu$ BaKaLım Ne Diyeceksin...
MeRak EdiyoRum...

Konuşalım bakalım ne diyeceğiz..
Yeter ki konu İslamiyet olsun, şimdi yazının başında 4 hak mezhepi kabul ediyorsun yazının ortalarında bundan ayrılıyorsun, sonunda da konuyu değiştirip Ehli Beytetten birşeylerle tamamlıyorsun.
senin anlayacağın şekilde yazıyorum..
Ben diyorum ki; 4 Hak mezhep vardır...
Diğer Mezheplere de değineyim..

Hanefi mezhebi
Safii mezhebi
Maliki mezhebi
Hanbeli mezhebi
Selefiyye
Selefiyye II
Sia
Hâricilik
Caferiyye
Ismailiyye
Mutezile
Yezidiyye
Bektasilik
Kaderiyye
Cebriyye
Mürcie
Kadiyanilik
Dürzilik
Vehabbilik
Hurufilik
Melamiyye
Müsebbihe
Bahailik
Babilik
Nusayrilik

Gerekirse bunların her birinin açıklmasını da teker yaparım, ama yine söylüyorum, yukarda saydığım mezhepler zaman için kendi içlerinde fikir ayrılığına düşüp dağılmışsa da iddia ettiğim 4 Mezhep Hak olarak devam etmiştir.. Vesselam..

MATURİDİ MEZHEBİ
İmam Ebu Mansur El-Maturidi

ES'ARİ MEZHEBİ
Ebu'l hasen El-eş'ari

Bunlar İtikadi mezheplerdir..

Bunlar gerek Eş'arî gerekse Matüridî, Mu'tezile ve diğer bid'at mezheblerine galebe çalabilmek için, hasımlarının metodlarının akl-ı selime uygun taraflarını almışlar ve Ehli Sünnet Kelâmı'nın kurucusu olmuşlardır. Fakat, Ehl-i Sünnet'in Kelâm metodunu daha ziyade doğru ve ilmi bir şekilde başlatan, akla ve nakle de lâyık oldukları değeri vererek bu iki asla bağlı kalan ve bu şekilde İslâm akaidini açıklamaya çalışan, imam Matüridî olmuştur. Çünkü, dinde akla uymayan bir şey yoktur. Allah'ın varlığı, hayat, ilim, kudret, irade gibi sıfatları ve Hz. Muhammed (s.a.s)'in peygamberliği akılla isbat edilir. Yine naklin bildirdiği ahiret ve ahvali gibi gayb haberlerinin imkânı akıl ile gösterilir ve Resulün haber verdiği şekilde bunlara iman edilir. Kelâm metodunda iman edilecek esas ve konuların hepsi haber-i sadık (sahih bir şekilde bize kadar gelen haber-i Resul ile) tesbit edilir. Bunları isbat etmeye yarayacak delillere gelince... Bunlardan duyulur âleme ait olanlar için duyular ve bunun ötesinde kalanlar için akıl kullanılır. Bu şekilde bilgilerimizin üç temel kaynağı ve bunların değerleri hakkında gerekli açıklamayı yapan, İmam Matüridî olmuştur. O, bilgilerimizin sebepleri ve değeri hakkında söz edilen ilk İslâm âlim ve mütekellimi olduğu için bu konularda kendisinden sonra gelen kelâmcılara çığır açmıştır. Ondan sonra gelen kelâmcılar da yazdıkları eserlerin mukaddimelerinde bilgilerimizin kaynağı ve değeri hakkındaki görüşlerini yazmışlardır.

HANEFİ MEZHEBİ
İmam-ı Azam Ebu Hanife

ŞAFİİ MEZHEBİ
İmam Şafii

MALİKİ MEZHEBİ
İmam Malik

HANBELİ MEZHEBİ
Ahmed bin Hanbel

Yukarda Müctehidleriyle birlikte yazdığım Mezhepler 4 Hak Mezheptir..

Gelelim caferiliğe; Resulullah'tan S.A.V. sonra Allah ve Resulü'nün emriyle Hz. Ali'yi İmam ve halife bilen ve onu takip eden, izleyen kimselere verilen bir isimdir. Bu isim bir çok hadisin de belirttiği gibi bizzat Allah Resulü tarafından bu yolun izleyicilerine verilen bir isimdir. Ancak bu görüşe sahip olanlar çeşitli sebeplerden dolayı sonradan bazı gruplara bölünmüşlerdir. bazısı oniki imam içerisinden sadece dördüne inanmışlardır, bazısı altı imama, bazısı yedi imama vs. Bazıları ise oniki Ehl-i Beyt imamının hepsine inanarak onların yolunu takip etmeğe çalışmışlardır ki bunlara "Oniki İmam Şiası" veya Arapça deyimiyle "İsna Aşeriyye", denmiştir. Bu gruba verilen bir başka isim ise "Ceferilik"tir. Yani İmam Caferi Sadık'ı izleyenler.. İmam Cafer-i Sadık Emevîler ve Abbasîler arasındaki saltanat kavgasının oluşturduğu boşluk ve gevşeme fırsatından yararlanarak, bu mektebin öğretilerini geniş bir şekilde Müslümanlara açıklama imkanı bulmuştur. Bu olay da Müslümanlar arasında çeşitli mezheplerin türediği bir döneme rastladığı için, başka mezheplere başka isimler verilirken o gün on iki imam Şia'sının Rehberi ve İmamı, İmam Cafer-i Sadık olduğu için onlara "Caferildenmiştir.

$imdi GeL GeLeLim Senin LaAleviLik ise EhLi-ßeyit'e GöNüL WeRen ßiR FeLsefediRfLaRına...4 MezhepTen ßa$ka Mezhep Yok Diyosun...!!!Konu$ BaKaLım Ne Diyeceksin...
MeRak EdiyoRum...
(demişsin)
ben de cevabımı verdim..

as kubilay a
arkadaşım mesajıma biraz daha açıklık getirdim tekrar okuyup deerlendirmeni istiyorum yanlış kanılara varmışsın sanırım

iSpiK' Alıntı:
Lafa bak -KUTLU DOĞUM HAFTASI ?????!!!!

yukarda kı nedemek bı acıklasana bana nası olurda lafa bak fılan dersin... sen aleviyim diyorsun ama sende saygı sevgi gibi seylerin zerresini görmüyorum ki inanç ı sorgulamaya bıle gerek yok..

7.si Türklerin tarihini araştırın orta asyadan buraya kadar dede korkut uyla karaca oğlanıyla ozanlarıyla sazıyla kültürünü yaşatmıştır.cem evleride bunun bi parçasıdır..cem demek insanların sosyal paylaşım için toplandığı yer demektir..fakir fukara ya yardım edilir yemek verilir..ölmüşlerin hayrına yardım edilir..(doğum gününü kutlandığını duyunca gülesim geldi çünkü genelde yas tutulur ama sosyal paylaşım yapıldığı için kutlama şenlik deilde sadece anmışlardır dualar etmişlerdir) köylüler toprak işlerini kolay yapmak için toplanırlar bunada imece denir...burda imeceyi anlatmamın sebebi cem in mantığını örneklendirmek içindir.eğlence yeriymiş şölen yeriymiş gibi çarpıtılmaması içindir..

asıl saygısızlık cem evlerini şenlik yeriymiş panayır yeriymiş gibi gösterenlerde...

dini inançları sorgulamayalım,dini inancı tartışmayalım
herkesin inancına saygı duyalım!
herkes insan ve herkes istediğine inanmakta özgürdür

Alevi vatandaşlarımızın
Peygamber Efendimiz(s.a.v) ile ilgili bir kutlama yapmaları
bazı arkadaşları neden bu kadar rahatsız etti anlamış değilim.
mademki Hz.Ali(R.a) Peygamber Efendimiz 'e(s.a.v) tabi olmuştur,
Bugün ki Alevi vatandaşlarımızın da
Peygember Efendimizin (s.a.v) kutlu doğumunu kutlamaları
kadar doğal bir şey yok.
Hz.Ali(R.a) Peygamber Efendimiz(s.a.v) için
yeri geldiğinde ölümü dahi göze almıştır.
(Örnek:Efendimiz(s.a.v)in medineye hicret edeceği gece saldırı olacağını bildiği halde
onun yatağına yatması)
Ne kadar acıdır ki bugün onun yolundan gittiğini iddia eden bazı kişilerin daha Hz.Muhammed Mustafa(s.a.v)nın
ismini bile duymaya tahammülleri yok
Keşke herbirimiz Hz.Ali(R.a) kadar bu dini anlayıp yaşayabilsek.
Hz.Ali'ye(R.a), Hz.Hasan'a(R.a), Hz.Hüseyine(R.a), ve onların yoluna canlar feda olsun.

YOLDAŞ' Alıntı:
politika devletin sünnileştirme politikası çerçevesinde üstlendiği misyonerlik rolü

daha dün tartışıyordunuz hiristiyan misyonerleri

devlette az geri kalmıyor

içerisinde bir tek sünni müslüman olmayan köylere camii yapıyor

sakın kimse yalanlamaya kalkmasın birebir tanığıyım

bu yetmedi gidiyor cemevlerine imam atıyor

bu da yetmedi

QUOTE]

Yoldaş efendi konu ile ilgili dini bilgisi güçlü kardeşlerim gereken cevapları vermişler Allah onlardan razı olsun. Sana bir tek sorum var onun cevabını ver ondan sonra Türk Devletini eleştir.
Alevi köylerinde cenaze olduğu zaman neden civardaki sünni köylerden imam getirtip cenazenizi kaldırtıyorsunuz?
İmamlara, camilere bu kadar düşman ise alevi vatandaşlarımız ölülerinizi kafanıza göre defnedin kardeşim imama ne hacet.
Bir sürü aleviye sordum; İnanmadığı karşı olduğu bir şeye nasıl muhtaç kalabiliyor diye ama mantıklı ses çıkmadı neden acaba?
Fletchin dediği gibi dini inançları sorgulamayalım, ancak sen bunu eleştireceğim diye '' kutlu doğum haftası etkinliklerine ve her zaman düşmanlığını kusma gereği hissettiğin Türk Devletine laf söyleyemezsin.
Tüm Müslümanların ''Kutlu Doğum Haftası''nı tebrik ederim. ( alevi-sünni ayırmadan)

yoldaş avatarın müthişmiş

arkadaşlar lütfen ortamı gerecek konuşmalardan uzak duralım,
yoldaş kardeşim bazı konularda yanlış bilgiler içindesin,
bende aleviyim
ve islam dinine inancım tam,
kutlu doğum haftasında
cuma günü kocatepe camisinde,
cuma namazından sonra andık,
inaçlarla ilğili konuşmalarımıza dikkat edersek sevinirim
saygılarımla

karqta' Alıntı:
as kubilay a
arkadaşım mesajıma biraz daha açıklık getirdim tekrar okuyup deerlendirmeni istiyorum yanlış kanılara varmışsın sanırım

7.si Türklerin tarihini araştırın orta asyadan buraya kadar dede korkut uyla karaca oğlanıyla ozanlarıyla sazıyla kültürünü yaşatmıştır.cem evleride bunun bi parçasıdır..cem demek insanların sosyal paylaşım için toplandığı yer demektir..fakir fukara ya yardım edilir yemek verilir..ölmüşlerin hayrına yardım edilir..(doğum gününü kutlandığını duyunca gülesim geldi çünkü genelde yas tutulur ama sosyal paylaşım yapıldığı için kutlama şenlik deilde sadece anmışlardır dualar etmişlerdir) köylüler toprak işlerini kolay yapmak için toplanırlar bunada imece denir...burda imeceyi anlatmamın sebebi cem in mantığını örneklendirmek içindir.eğlence yeriymiş şölen yeriymiş gibi çarpıtılmaması içindir..

asıl saygısızlık cem evlerini şenlik yeriymiş panayır yeriymiş gibi gösterenlerde...

Arkadaş Sevgili Peygamberimiz S.A.V. efendimizin dünyaya teşriflerinden dolayı KUTKU DOĞUM HAFTASI diyoruz, bunu sen de biliyrosun, vefat ettiği günde ise Mevlidlerle anıyoruz.

Ben diyorum ki, her kim Allah C.C. birliğine ve varlığına inanmış, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. O'nun kulu ve eliçisi olduğuna şehadet etmiş ve Allah C.C. Emrettiği imanın 6 şartını da kabul etmiş ise kurtuluşa erer..
Ama kim neye innaıyorsa ona inansın, benim yukarda yazdığım hiç bir yazımda ille de benim inandıklarıma inanın dememişimdir, ben doğru yolu göstermeye çalıştım acizane..
Şu da unutulmmalıdır; Bu dünyaya Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. gelmeyecek olsaydı, bırakın dünyayı Allah C.C. 18.000 alemi yaratmazdı. Allah C.C. Herşey O'nun yüzüsuyu hürmetine yaratmıştır Vesselam...
Şükürler olsun ki; Yaratan Mevlam beni bir müslüman çocuğu olarak yarattı, bu yaşıma kadar da müslüman olarak rızıklandırdı. İnşallah son nefesimi verirken de La ilaheillallah Muhammeden Resulullah dedikten sonra canımı alır..
benim diyeceklerim bu kadar...
Kim neye innaıyorsa ona inansın...
Elhamdülillah Ben Müslümanım..
Bu Vesile ile tüm Müslüman kardeşlerimin KUTLU DOĞUM HAFTASI'nı caanı gönülden tebrik ederim..

as_kubilay' Alıntı:
Arkadaş Sevgili Peygamberimiz S.A.V. efendimizin dünyaya teşriflerinden dolayı KUTKU DOĞUM HAFTASI diyoruz, bunu sen de biliyrosun, vefat ettiği günde ise Mevlidlerle anıyoruz.

Ben diyorum ki, her kim Allah C.C. birliğine ve varlığına inanmış, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. O'nun kulu ve eliçisi olduğuna şehadet etmiş ve Allah C.C. Emrettiği imanın 6 şartını da kabul etmiş ise kurtuluşa erer..
Ama kim neye innaıyorsa ona inansın, benim yukarda yazdığım hiç bir yazımda ille de benim inandıklarıma inanın dememişimdir, ben doğru yolu göstermeye çalıştım acizane..
Şu da unutulmmalıdır; Bu dünyaya Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. gelmeyecek olsaydı, bırakın dünyayı Allah C.C. 18.000 alemi yaratmazdı. Allah C.C. Herşey O'nun yüzüsuyu hürmetine yaratmıştır Vesselam...
Şükürler olsun ki; Yaratan Mevlam beni bir müslüman çocuğu olarak yarattı, bu yaşıma kadar da müslüman olarak rızıklandırdı. İnşallah son nefesimi verirken de La ilaheillallah Muhammeden Resulullah dedikten sonra canımı alır..
benim diyeceklerim bu kadar...
Kim neye innaıyorsa ona inansın...
Elhamdülillah Ben Müslümanım..
Bu Vesile ile tüm Müslüman kardeşlerimin KUTLU DOĞUM HAFTASI'nı caanı gönülden tebrik ederim..

-Allah C.C. dualarını kabul etsin İnşaallah müslüman olarak bu dünyadan göçersin...çok şükür bende müslümanım Allah ın c.c birliğine Muhammet s.a.v in Allah c.c ınkulu ve elçisine olduğuna inanıyorum...
-Mevlana kim olursan gene gel derken zaten toplumsal barış sağlamak için söylemiş..sözleri açık ve net hiç kimseye zorla inançlarına inanması gerektiğini söylememiştir..zira dinimizde zorluk zorbalık yoktur akıl sahipleri için düşünülmesi gereken Ayet ler vardır...dinimiz arap sömürüsünden kurtulmalı milletimize açık seçik sade bir türkçe ile anlatılmalı...
-ben diorumki vatanımızı bölmek devletimizi yıkmak için çeşit çeşit senaryolar oynanıyor..zira Türk Devletler hep içeriden yıkılmıştır...birbirimizle kavga etmekle bi yere varamayız yakın geçmişte yaşanan kardeş kavgası yla dünyanın ne kadar gerisinde kalmıştık şu an dostumuz amnerrikaanın sömürüsündeyiz inşaalah ondanda kurtulacağız...kardeş kardeş yaşamasını bilirsek dosta ihtiyacımız yok....bu devletin kurucusu hilafeti halifeliği kaldıran Yüce insan Atatürke saygı gösterelim....

Geri