Cemevlerinde 'Kutlu Doğum' coşkusu

as_kubilay' Alıntı:
Cumhuriyet kurulduğundan bu yana devlet tek bir cami yapmamıştır göstersene devletin yaptırdığı bir camiyi hep cemaatten toplanmıştır camilerin parası..
Sen ne saçmalıyorsun, Ülkede hainler, misyonerler, müslüman ülkesinde incil dağıtıp genç cahil beyinleri hristiyanlık dinine para vererek geçirmeye çalışan misyonerleri ilkokul çocukalrı bile biliyor artık..
Lanet olsun şu AB'ne, lanet olsun ki ortaçağ avrupasındaki sapıklıkları gün geçtikçe artıp ayyuka çıktı.
Ensest ilişkilerini apaçık yaşar oldular ve bunu içimize de soktular, sen ve senin gibi ayırımcılar Bu ülkede yaşayıp bu ülke için hep olumsuz düşündüğü sürece islamiyet ve Müslümanlık Efendimiz (S.A.V) yolunda hep daha da büyüyecektir..

ya tamam olaya farklı bir açıdan bakalım

almanya da müslüman misyonerler sayesinde

müslüman almanya vatandaşı sayısı

13 kat artmış

şimdi dersinizki

oo adamlar helal olsun aslanım

e bunu hiristiyanlar yapsa

Türkiye'deki hiristiyan sayısı birden 13 kat artsa

yok efendim din elden gidiyor diye

telaşlanırsınız

Türkiye de daha o rakamın yanından bile geçememişler

hemen din elden gidiyor

neden almanyadan böyle bir ses gelmedi

neden adamlar böyle düşünmedi

onlarınkide bir DİN değğil im ?

adamlardan dinimize saygı göstermesini beklerken aynı tepkiyi onlar göremiyor nedense

işte tek sorunumuz

ÖZELEŞTİRİ özürlüyüz

Paylaşımın için sağol,eline sağlık kardeş.
Bu kadar basit bir mevzuyu nasıl olupda bu kadar tartışılan bir konu haline getirebildiniz hayret doğrusu.İslamda Sünni veya Alevi mezheplerde bu ekollerde ve diğerlerindede asıl olan Allah c.c. inancıdır.Sonra Hz.Muhammed s.a.s inancıdır.Sonra amentünün diğer rükünleri gelir.Ne bir Alevi nede bir Sünni kardeşim bunları inkar etmez edemez.İmanın altı şartından birisini reddetmek o insanın dini tamamiyle reddetmesi anlamına gelir.Bunlar iç içe geçmiş halkalar gibidir.Birinin kopması hepsinin kırılması anlamına gelir.Bu toprakları paylaşan dil ,din, mezhep, renk, köken,kültür,vs insanlarımızı bibirine bağlayan o kadar çok bağ varki,sizin bu tartıştığınız konu belki en sona kalır. Allahımız c.c. bir Peygamberimiz bir s.a.s.Kitabımız bir
Toprağımız bir,Bayrağımız bir,binlerce birler içinde birler var.Madem biz birbirimizin aynısıyız
bu ayrılık niye?Bırakın insanlar istediği gibi inançlarını yaşasınlar.Bundan korkulmaz gurur
duyulur.İnançlı insandan diğer insanlara zarar gelmez,çünki attığı adımda Allahtan c.c. korkar.
Bilirki bu dünyanın bir üstü varsa,ölümden sonra birde altı var.Orada insana hesap sorarlar Allah c.c. korusun.Sizler inançlı insanlarsınız,inançlarınızı sonuna kadar savunun fakat birbirinize daha hoş görülü olun.Sizin birbirinize düşmenizden en çok bu milletin düşmanlarının mutlu olacağını unutmayın.Birlik ve beraberlik içinde daha hoş görülü güzel günlere.Allaha c.c emanet olun.

YOLDAŞ' Alıntı:

13 kat artmış

şimdi dersinizki

telaşlanırsınız

hemen din elden gidiyor

adamlardan dinimize saygı göstermesini beklerken aynı tepkiyi onlar göremiyor nedense

işte tek sorunumuz

ÖZELEŞTİRİ özürlüyüz

Almanlar bunun için ne çalışmalar yapıyorlar hiç okumuyor dinlemiyor musun?
Neredeyse bütün Türkleri ve dolayısıyla Müslümanları sınırdışı edecekler, haber daha taze dün NTV de bunun haberi yapıldı...
Dünya da hangi ülkeye gidersen git Müslüman eşittir terörist muamelesi görüyor, sen bunun cevabını ver..
Ben sana aklındaki tüm soruların cevabını vereyim..

YOLDAŞ' Alıntı:

13 kat artmış

şimdi dersinizki

telaşlanırsınız

hemen din elden gidiyor

işte tek sorunumuz

ÖZELEŞTİRİ özürlüyüz
yaw anlayışın yokmu senin? biz müslümanız kardeşim?
neden hristiyan gibi davranalım, onlar düşünmüyorsa dinini bizdemi düşünmeyelim, onlar ne yaptıysa örnekmi alalım?
oldu bak başörtüsü yasağı yok onlarda bizdeki ne alaka?
bak onlarda hertürlü ibadet serbest burda senin gibiler kendi dininin karşısında... (pardon senin dinin demek istemedim, çoğunluğun dini...)

ozdemir01' Alıntı:
Paylaşımın için sağol,eline sağlık kardeş.
Bu kadar basit bir mevzuyu nasıl olupda bu kadar tartışılan bir konu haline getirebildiniz hayret doğrusu.İslamda Sünni veya Alevi mezheplerde bu ekollerde ve diğerlerindede asıl olan Allah c.c. inancıdır.Sonra Hz.Muhammed s.a.s inancıdır.Sonra amentünün diğer rükünleri gelir.Ne bir Alevi nede bir Sünni kardeşim bunları inkar etmez edemez.İmanın altı şartından birisini reddetmek o insanın dini tamamiyle reddetmesi anlamına gelir.Bunlar iç içe geçmiş halkalar gibidir.Birinin kopması hepsinin kırılması anlamına gelir.Bu toprakları paylaşan dil ,din, mezhep, renk, köken,kültür,vs insanlarımızı bibirine bağlayan o kadar çok bağ varki,sizin bu tartıştığınız konu belki en sona kalır. Allahımız c.c. bir Peygamberimiz bir s.a.s.Kitabımız bir
Toprağımız bir,Bayrağımız bir,binlerce birler içinde birler var.Madem biz birbirimizin aynısıyız
bu ayrılık niye?Bırakın insanlar istediği gibi inançlarını yaşasınlar.Bundan korkulmaz gurur
duyulur.İnançlı insandan diğer insanlara zarar gelmez,çünki attığı adımda Allahtan c.c. korkar.
Bilirki bu dünyanın bir üstü varsa,ölümden sonra birde altı var.Orada insana hesap sorarlar Allah c.c. korusun.Sizler inançlı insanlarsınız,inançlarınızı sonuna kadar savunun fakat birbirinize daha hoş görülü olun.Sizin birbirinize düşmenizden en çok bu milletin düşmanlarının mutlu olacağını unutmayın.Birlik ve beraberlik içinde daha hoş görülü güzel günlere.Allaha c.c emanet olun.

Hocam fikirlerinin bazılarına katılmakla beraber birkaçına katılmıyorum, alevilik bir mezhep değildir, bunu yaşar veya yaşamaz insan, ona, nasıl aleviliği yaşarsın diye sormaya kimsenin hakkı yok.
Ama kesinlikle Mezhep değildir..
Mezheplere gelince: Hanefi, Sünni, Şafi, Hanbeli olmak üzere 4 hak mezhep vardır. Dolayısıyla alevilik mezhep değil bir inanç şeklidir ona eyvallah ama islamiyete dil uzatıldığı zaman konuşmamak da dilsiz şeytanlıktır...
Hadis; Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Hz. Muhammed (S.A.V)

YOLDAŞ' Alıntı:

13 kat artmış

şimdi dersinizki

telaşlanırsınız

hemen din elden gidiyor

işte tek sorunumuz

ÖZELEŞTİRİ özürlüyüz

Yoldaşcım, Almanyanın yaptıklarını bilmiyosun galiba...Adamlar yasa düzenlemesine gitmek üzere...Az daha sınırdan geçirirken müslüman-müslüman olmayan diye ayırım yapacaklar ki bunu yasalaştırma amacındalar..En son duyduğum haberde "Alman vatandaşı olanların dışında müslümanlara bazı yaptırımlar uygulama yolunda çabalarımız var " şeklinde bir açıklama yapan bir bakanın olduğu devletteki yaklaşımla bizim yaklaşımımızı karşılaştırman çok yanlış olmuş....Şu sözden bile tonllarca ayrım ve ırkçılık çıkarmak mümkün....Araştırma yapmayanlara kızıyorsun ama senin yaptığının bu vaziyetten farkı yok malesef...

as_kubilay' Alıntı:
Hocam fikirlerinin bazılarına katılmakla beraber birkaçına katılmıyorum, alevilik bir mezhep değildir, bunu yaşar veya yaşamaz insan ona da sen nasıl aleviliği yaşarsın diye sormaya kimsenin hakkı yok...
Mezheplere gelince: Hanefi, Sünni, Şafi, Hanbeli olmak üzere 4 hak mezhep vardır. Dolayısıyla alevilik mezhep değil bir inanç şeklidir ona eyvallah ama islamiyete dil uzatıldığı zaman konuşmamak da dilsiz şeytanlıktır...
Hadis; Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Hz. Muhammed (S.A.V)

alevilik mezhep değilmiş

yok ya

daha neler

hayırdır diyanet işleri başkanı ile bir akrabalığın var mı
oda aynı şeyleri söylemişti

ben size cevap vermekten yoruldum

ne demek inanç şekliymiş

sen bilip bilmeden sağdan soldan duyup

dedikoducular gibi nasıl iddaa edebilirsin bunu

bir kanıtın var mı

belgen var mı

inanç şekliymiş

hahaha

Arkadaşlar yoldaş isimli arkadaşın düşüncelerini genele yaymayın..onlar gibiler yüzünden insanlar birbirlerine ön yargılı bakıyorlar....

konu neydı nereye geldı .. yoldas werdigin her ornege bır cewap verıyorlar fakat sen gene bi sekilde ordan baska bı yere atlıyorsun ..

bak almanya konusunda ornek verdın arkadaslar ne dedi.. peki onun hakkında ne dıceksın gercekten merak ediyorum

YOLDAŞ' Alıntı:
alevilik mezhep değilmiş

yok ya

daha neler

hayırdır diyanet işleri başkanı ile bir akrabalığın var mı
oda aynı şeyleri söylemişti

ben size cevap vermekten yoruldum

ne demek inanç şekliymiş

sen bilip bilmeden sağdan soldan duyup

dedikoducular gibi nasıl iddaa edebilirsin bunu

bir kanıtın var mı

belgen var mı

inanç şekliymiş

hahaha

Ben de onu söylüyorum zaten bir belgen bir kanıtın var mı?
Olamayan şeyin kanıtını ben nerden bulayım, kaldı ki bende olmadığını iddia ediyorum zaten..
Ayrıca diyanetten farklı konuşmam çelişki doğurur zaten.
Bildiğim şeyleri konuşuyorum Mezheplerin müctehitleri vardır..
aleviliğin kökenini söyle de bilelim..

as_kubilay' Alıntı:
Diyanetten farklı konuşmam çelişki doğurur zaten. Bildiğim şeyleri konuşuyorum Mezheplerin müctehitleri vardır..
aleviliğin kökenini söyle de bilelim..

Aleviliğin oluşum Tarihi

Aleviliğin tarihi Islam’ın dönemlerine dek uzanır. Hz Muhammed, sağlında kendisinden sonra islam dünyasina önderlik edecek kişi olarak Hz. Ali’yi görüyordu. Hz. Ali, Hz. Muhammed’ den sonraki ilk müslümandi. Hz. Ali, peygamberin amcasının oğlu ve birlikte büyüdügü, kardeşi gibi sevdiği bir kişiydi. Hz. Muhammed vefatindan önce bazı hadislerinde ve çeşitli yerlerde yaptığı toplantılardaki konuşmalarında kendisinden sonra ümmetine yol gösterecek kişinin, rehberin, Ali olmasi gerektiğinin üstünde durarak vurguluyordu. Hz. Ali, Hz. Muhammed’ in canıgibi sevdiği ve değer verdiği sağ kolu idi. Bu sevginin ve saygının en güzel örneğide Hz. Muhammed’ in çok sevdigi değerli varlığı sevgili kızı Fatma ile Ali’yi evlendirmesiydi. Hz. Muhammed’in erkek çocuğu olmamıştı. Onun soyu sevgili kızı Fatma ile Ali olan evlilikten olacak çocuklar ile devam edecekti. Ali’yi kendisinden sonra müslümanlara önderlik edecek en uygun kişi olarak görüyordu. Hz. Muhammed bir hadisinde; “ Ulular ulusu Allah, Peygamberi ayrı ayrı ağaçlardan ( soylardan) yarattı. Ağacın kökü benim, Ali dalları budaklarıdır. Fatma o ağacın verimidir. Hasan ve Hüseyin meyveleri, şia’mızda yapraklarıdır.Kim bu ağcın dallarında birine yapışırsa kurtulur. Yapışmayan helek olur.” der. Hz. Muhammed camaatle sohbet ederken kendisinin de insan olduğunu bir gün bu diyardan göçüp gıdeceğini ifade ettikten sonra konuşmasını şöyle sürdürür.”Size iki paha biçilmez şey bırakıyorum. İlkin Allah’ın kitabı, diğeri Ehlibeyttim. Size Ehlibeytime uymanızı öğütlerim” dedikten sonra sözlerini bircok hadis kitabında yeralan şu sözlerle sürdürür. Ehlibeyt’ i yani kendi aile çevresini kastederek, “onların önüne gecmeyin, yani onların hükümlerinden başka bir hüküm vermeye kalkmayın, yoksa helek olursunuz.... / der. Hz. Muhammed bir başka hadisinde de “ ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır, şehri dileyen kapıya gelsin, Ben hikmetin şehriyim, Ali kapısıdır hikmetin dileyen kapıya gelsin” der. Gene Ali ile ilgili başka bir hadislerinde de Hz. Muhammed şöyle diyor: “ Ali bedendir ben ondanım, ben kimin mevlası veliyf-i emri isem, Ali insanların hayırlısıdır. Kim bu kabul etmezse, gerçektende kafir olmuştur...” Hz. Muhammed Kur’an-ı Kerim ve Hz. Ali ilişkisini ise bir hadisinde şöyle anlatıyor. “ Ali, Kur’an iledir ve Kur’an Ali ile; ikisi havuz kenarında benimle buluşuncaya kadar ayrılmazlar.” Ali’nin kişiliği ile ilgili bir hadisinde ise “ Ümmetimin en ileri ve gerçek hüküm vereni Ali’dir.Allah’ım O nereye dönerse, nereye varırsa O’nunla beraber ol ....” Hz. Muhammed kendisinden sonra yerine Hz. Ali’nin görevlendirildiğini bir başka hadisede şöyle açıklıyor; ” Ali benim bilgimin kapısıdır; tebliğe memur olarak gönderdiğim şeyleri benden sonra ümmetime bildiren, açıklayan kişidir; O’nu dinleyin... “ ve “ O’na baş kaldırmak nifak...” der. Hz. Muhammed, Ebu Talib ‘in evindeki bir toplantıda, ellerini Ali’nin omuzlarına koyarak şöyle der; “ içinizde bu benim kardeşimdir, vasiymdir, halifemdir, artık O’nu dinleyin ve O’na itaat edin.” Hz. Muhammed’in Hz.Ali’yi kendisinde sonra halifesi olarak düşündüğünü birçok kaynakta görüyoruz. Hatta gelecekte olacakları önceden görmüşcesine ileride bu konuda bir bir huzursuzluk çıkması durumunda Hz. Ali tarafından tutulması gerektiğini bir hadisinde şöyle belirtir : “ Benden sonra fitne (huzursuzluk ) olacaktır. Bu oldumu, Ebu Talip oğlu Ali tarafını tutun. Çünkü O bana ilk iman edendi. Kıyamettede benimle ilk dostluk edecek odur. O Sıddıyk-ı Ekber’ dir. O bu ümmetin Faruk’udur. O müminlerin ulusudur, reisidir.” Hz. Muhammed Veda Haccı’ nda kendisinden sonra yerine Ali’yi vekiltayin ettiğini şöyle açıklamıştır: “ Ben kimin mevlası isem, Ali’de O’nun mevlasıdır. O’ na dost olana dost, düşman olana düşman ol, O’na yardım edene yardım et, O’nunla horlayanı horla, nerede olursa olsun gerçeği O’nunla beraber kıl...”. Hz. Muhammed’in bu açıklamasından sora; Ebu Bekir, Ömer ve sahabeden önde gelenler Ali’inin veliliğini kurtlarlar hatta Ömer; “ kutlu olsun sana ne mutlu ey Ebu Talip oğlu Ali, bugün benim ve her erkek ve kadın müminin mevlası oldun” diye konuşma yapar. Bu gelişmelerden sonra Hz. Muhammed bu doğrultudaki konuşmasının sonunda “kalk ya Ali” diye Ali’yi ayağa kaldırır ve cemaate şöyle der. “ Benden sonra imam olarak halka doğru yolu göstermek üzere seni seçtim. Senden razı oldum, Ben kimin mevlası isem Ali’de onun mevlasıdır, özünüz doğru olarak O’na uyun ...”arkasından ; “Allah’ım O’nu seveni sev O’ na düşman olana düşman ol” diye ilave eder. Hz. Muhammed vefatından sonra kendi yerine Hz. Ali’yi düşünmesine ve bunu çeşitli vesilelerle açıklamasına karşın kendisinin dünya değiştirmesinden sonra olaylar düşündüğü gibi gelişmemiştir. Hz. Muhammed hasta yatarken durumunun ağır olduğunu fark edince çevresindekilere;”Bana yazmak icin bir şeyler getirin. Size bir şey yazdırayım ki, benden sonra asla yol yitirmeyesiniz” der. Peygamberin bu isteğinin yerine getirilip getirilmemesi konusunda tartışma çıkar. Orada bulunan Ömer ve çevresi Peygamberin kendinde olmadığını, yazacaklarının geçersiz olacaığı ve hatta Peygamberin “ sara nöbeti “ geçirdiğini söyleyerek vasiyetin yazılmasına engel olurlar. Böyle olunca Hz. Muhammed vasiyetini yazmadan dünyasını değiştirir. Hz. Muhammed’in vefatı karşısında; başta Hz.Ali ve Fatma olmak üzere yakın çevresi şok olur. Peygamberin ölümü karşısında sevenleri şaşkına dönerler. Bu şaşkınlık atlatılmadan büyük bir üzüntü hali yaşanırken; Hz. Ali, Hz. Fatma , Selman-ı Faris ve aile yakınları acı içinde Hz. Muhammed’in cenaze işleri ile uğraşırken, Ömer etkisi altına aldığı bazı kimselerle Ebu Bekir’i halife ilan eder. Arkasından da önüne geleni kılıç korkusu ile Ebu Bekir’e biat’a zorlar..

alıntı

yoldaşa cevap

Hz. Ali, Hz. Fatma , Selman-ı Faris ve aile yakınları acı içinde Hz. Muhammed’in cenaze işleri ile uğraşırken, Ömer etkisi altına aldığı bazı kimselerle Ebu Bekir’i halife ilan eder. Arkasından da önüne geleni kılıç korkusu ile Ebu Bekir’e biat’a zorlar..

1_)Yukarda alıntı yaptığım bu saçmalığı kimin uydurduğunu bilmiyorum.
yazıyı baştan sonuna kadar dikkatle okudum, orada birşey dikkatimi çekti bizler (Müslümanlar) peygamber efeendimizi anarken ismini zikrederken Sallahu Aleyhi vesselem deriz, bu yazının hiçbir yerinde bunu göremedim, bunun içinde bu yazı sahih bir yazı değildir..
Hele hele Hz. Ebubekr kılıç korkusu ile halife seçilmiştir demek büyük iftiradaır.

2_) En önemlisi ise alevilikle alakalı sormam rağmen Almanlar olayında olduğu gibi yine kaçak güreşiyorsun..

3_) Hz. Ali efendimiz Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. son ve hak peygamber olarak kabul etti ve bu doğrultuda iman etti..

4_) Bu yazıda alevilikle alakalı birşeye rastlamadım...

Sana birşey söyliyim mi Yoldaş..
Gel caanı gönülden Eşhedüenla ilahe illallah ve eşhedüella Muhammeden abduhü ve resuluhu de, de ki kurtulasın, demiyorsan ziyandasın..
Peygamber efendimizin S.A.V ümmetisin ama ona tabii olmuyorsun..
Halbuki önceki peygamberler bunu ne çok isteyecekler Ahirette bunu, keşke O peygambere S.A.V. ümmet olabilseydim diyecekler..
gel henüz fırsatın varken Allah C.C. birliğini ve Hz. Muhammed Mustafa'nın S.A.V O'nun kulu ve Resulü olduğunu kabul et de şefaata nail olasın..
Bu davetten benim bir çıkarım senin ise çok çıkarın olacaktır..

Lafa bak -KUTLU DOĞUM HAFTASI

-artık zaman deişti şartlar deişti ben bir aleviyim camiye gitmekte bi sakınca görmüyorum babam da her cuma gider namazını ibadetini yapar Allah kabul ederse...yunus emre mağaradada kilisedede ibadet yapmıştır unutmamalıki dünyanın kendisi ibadet yeridir..
halifelik ve onun getirdiği sünni ideoloji Türklerde(araplarda deil) yavuz sultan selimle başladı yüce ATATÜRK sayesinde bitti...bugün o gerici zihniyeti diriltmeye çalışan gerici odaklar var..

1.si alevi toplumunda doğum günüydü yılbaşısıydı gibi şeyler rağbet görmez..30 yaşıma geldim bi doğum günüm kutlanmadı ....ama karşı deilim.kutlayalım arkadaşlar noelide(yılbaşı) kutlayalım bi sakıncası olmaz sanırım..

2.si Hz. Ali hiç bir zaman camiye gitmedi...o zamanlar böle 5-10 kubbeli 1-4 minareli gösterişli şaşalı yapılar yoktu.varsa delili olan getirsin resminide görelim caminin (arkadaşlar yorum yapıyorsunuz geyikten başka bişii deil önce camilerin tarihini araştırın..)

3.sü islam dini akıl mantık dinidir hak dinidir taklit ve sünnet dini deildir.yazık peygamberimizin sünnetini din sananlara onun çağındaki gibi hayat şartlarında yaşamaya çalışmalarında ..Kuran-ı Kerim inananları araştırmaya düşünmeye teşvik eder..gıybetin ne kötü bi günah olduğunu vurgular hatta kardeşlerinizin ölü etini yemekle bir tutar.onun için kimseyi kimseleri veya bi kesimi bi toplumu çekiştirmeyin hakkında kötü sözler etmeyin....

4.sü Hz.Aliyi namaz kılarken şehit edenler sabah akşam ibadet eden kimselerdi hatta öyleki alınları elleri ve dizleri namaz kılmaktan nasır tutmuş develerin ayak tabanı gibiydi...burdan ulaşmak istediğim sonuç Yunus Emrenin dediği gibi 100 kere hacca gitmektense bir insanın kalbini yapmak yeğdir.zira Allah c.c. insanlara yakındır hatta şah damarından daha yakındır..Allahı arayan insanlarda daha çabuk bulur..bu gün ülkemizde açlıktan ölen insanlarımız var aç yatan komşularımız var...şu an özgürlüğüyle özdeş Türk Ulusu ammeriikannın sömürüsünde torunlarımız dahi borçlu..borçlu olmak özgürlük değildir..buna rağmen bizimkiler hacı olmak için yarışıyorlar bilmem kaç bin dolar harcayıp hacı oluyorlar ben onlara hakkımı helal etmiyorum...

5.si dinimiz hoş görü dinidir..Mevlana ne güzel yorumlamış bizim kapımız dostluk kapısıdır ne olursan ol gene gel diyerek.öyleyse insanların inanışlarına baskı kurmaya çalışılmamalı deilmi arkadaşlar..

6.sı bu günlerde şer odakları ülkemizde ırkçılığı pompalıyor...kürt laz çerkez avşar roman süryani tatar hepsi ulusumuzun yapı taşıdır hepsi kardeşlerimizdir..istisna durumları koca bi topluma mal etmek büyük bi angutluktur(burda kişisel hataları koca bitopluma mal edilmesinin yanlış olduğunu vurguluyorum yoksa angut hayvanını aşşağıladığım yok )
DTP ile MHP nin aldığı oy malumdur demekki kürt kardeşlerimiz ırkçılık yapmıyor...arkadaşlar ırkçılık ırkçılığı besler buna prim vermeyin ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmak için bi takım senaryolar oynanıyor oyuna gaza gelmeyin...zira yakın geçmişte yaşanan kardeş kavgasından hiç mi ders almadık sizleri araştırmaya davet ediyorum..her zaman Türk devletleri içeriden çökertilmiştir..

7.si Türklerin tarihini araştırın orta asyadan buraya kadar dede korkut uyla karaca oğlanıyla ozanlarıyla sazıyla kültürünü yaşatmıştır.cem evleride bunun bi parçasıdır..cem demek insanların sosyal paylaşım için toplandığı yer demektir..fakir fukara ya yardım edilir yemek verilir..ölmüşlerin hayrına yardım edilir..(doğum gününü kutlandığını duyunca gülesim geldi çünkü genelde yas tutulur ama sosyal paylaşım yapıldığı için kutlama şenlik deilde sadece anmışlardır dualar etmişlerdir)..köylüler toprak işlerini kolay yapmak için toplanırlar bunada imece denir...burda imeceyi anlatmamın sebebi cem in mantığını örneklendirmek içindir.eğlence yeriymiş şölen yeriymiş gibi çarpıtılmaması içindir..

arkadaşlar cahil cahil konuşmak slogan atmak gaza gelmek karalamak çamur atmak çok kolay(burda açıklık getiim kimseyi suçlamıyorum yapılması kolay olan bitakım şeylerden bahsediorum)..oyunlara gelmeyin ATATÜRK çü olun (Atatürkçü olmayan çok insan var bunu bana sormayın gidip atamızın nutkunu okuyun)siyasetin oyuncağı olmayın(siasetin oyuncağı nasıl olunuyormuş die sormayın gidin araştırın) ..bu ulus çok acılar yaşadı nice şehitlerimizi toprağa verdik....okuyun araştırın öğrenin bölünmez bütünlüğümüzü bozmaya kimsenin gücünün yetmemesinin temel nedeni bu..şeyh sa iti ve onun ayaklanması sonucu musul ve kerkü n nasıl elimizden çıktığını unutmayın...arapların mehmetçiği nasıl arkadan vurduğunu unutmayın(bunu bizzat Atatürk nutkunda anlatıyor)

8.si son mesajları okumadığım için çok şey kaçırmışım
mezhep konusuna girmişiniz kısa bi açıklama getriim:Aleviler hiçbir mezhepten deildir Alevilik mezhep deildir ama aleviliğe yakın mezhep ve tarikatlar vardır caferilik mevlevilik gibi..

9.su yaw arkadaşlar mezheplerin çıkış tarihlerini kimin öğrencileri nin çıkardığını bi araştırın..Peygamber efendimiz ve dört halife zamanında mezhep die bi şey yoktu..islam dini devamlı büyüdüğü için farklı kültürdeki insanlara daha kolay anlatılabilmesi için bu bi takım kurallara bağlanması ihtiyacı gösterdiği için mezhepler doğmuştur..mesala imanın şartı islamın şartı felan gibi...insanlar ozamanda yaşarken şimdiki gibi bilgi paylaşımı yüksek deildi...türkler bunu sazıyla sözüy le yapıyorlardı..
-Ey ATATÜRK bu gün milli olması gereken eğitim kurumlarında çeşit çeşit gençlik yetişti..bu gün seni benden soruyorlar işlerine gelmiyor seni araştırmak düşüncelerini anlamak..bir zamanlar heykellerini put sanıyorlardıda zarar veriyorlardı böylece müslüman olduğunu kanıtlıyorlardı....burdan heykeli put sanan zavallılara sesleniyorum asıl put cahilliktir...

yoldaş öncelikle yazının en başında "Hz. Ali, Hz. Muhammed’ den sonraki ilk müslümandi." cümlesiyle yazınını ne kadar sallama bir yazı olduğu ortada...İlk müslüman Hz. Hatice dir...Her neyse biraz bilgin olsaydı islamiyet ile ilgili bu yazıdaki aksaklıkları sen de farkeder paylaşmazdın...

Ayrıca karqta arkadaşım ne demek Hz Ali (r.a) camiye hiç gitmemiştir...Güldürme insanı..Hz Ali (r.a) ki Peygamber Efendimiz (s.a.v) için canını verir ve onun dediğinden çıkmaksızın yaşayan biridir...Bu çizgide Peygamber Efendimiz (s.a.v) camiye gitmeyi öğütler, gitmenin faziletlerinden bahsederken Hz. Ali (r.a.) gitmemesi fazlasıyla garip bir vaziyettir...Eminim Hz. Ali (r.a.) bir çok kez namaz kıldırmış bir çok kez camiye gitme şerefinde bulunmuştur...Allah ondan razı olsun...Ama söylediğin beni şaşırttı...Hayır bir delil de sunmadan böle bir idda etmen daha bir şaşırtıcı...Kuru kuruya camiye gitmemiştir demişsin...Senin kafa allak pullak olmuş anladık da başkalarınınkini karıştırma bari..

KUTLU DOĞUM HAFTASINA DİL UZATAN BİR ZAVALLIYA; NE YAZIKTIR Kİ SENİN GİBİ BİRİNE CEVAP YAZIYORUM, İNŞALLAH BU YAZIYI YAZDIĞIM HER AN RABBİM BANA SEVAP YAZAR..

karqta' Alıntı:
-artık zaman deişti şartlar deişti ben bir aleviyim camiye gitmekte bi sakınca görmüyorum babam da her cuma gider namazını ibadetini yapar Allah kabul ederse...

CEVAP; Camiye gitmenin zaman bir alakası yoktur..
zaman değişti Camiye gideyim, zaman değişti sinagoga gideyim, biraz daha zaman değişse kiliseye mi gideceksin..
Zamana göre göre değil inançlarına göre yaşamalı insan, evrensellik diye bişey duydun mu hiç sen?

halifelik ve onun getirdiği sünni ideoloji yavuz sultan selimle başladı yüce ATATÜRK sayesinde bitti...bugün o gerici zihniyeti diriltmeye çalışan gerici odaklar var..

CEVAP; Halifelik Hz. peygamber efendimiz S.A.V Hz. Ebubekr'e vermesiyle başladı (yıl 632) Sünnilik bir ideoloji değil bir Mezheptir..
Senin gericilik değidiğin İslamiyetin ta kendisir ki, sen bunu bir kuştan aldığın ödünç beyinle kavrayamazsın zaten..

1.si alevi toplumunda doğum günüydü yılbaşısıydı gibi şeyler rağbet görmez..30 yaşıma geldim bi doğum günüm kutlanmadı ....ama karşı deilim

CEVAP; Sen kendi inandığın her neyse onla bile çelişiyorken İslamiyeti nasıl kavrayacaksın o bir muamma..
Arada da duygu sömürüsü yapıyorsun...

2.si Hz. Ali hiç bir zaman camiye gitmedi...(arkadaşlar yorum yapıyorsunuz geyikten başka bişii deil önce camilerin tarihini araştırın..)

CEVAP; Hz Ali efendimiz camiye giderdi, hani Bilali Habeşi Hz.'nin okuduğu ezanla hemde...
Hz. Ali (r.a.) bu dünyada da ahirette de sizden şikayetçi olacak...
Bence geyik yapan sensin...

3.sü islam dini akıl mantık dinidir taklit ve sünnet dini deildir..Kuran-ı Kerim inananları araştırmaya düşünmeye teşvik eder..gıybetin ne kötü bi günah olduğunu vurgular hatta kardeşlerinizin ölü etini yemekle bir tutar.onun için kimseyi kimseleri veya bi kesimi bi toplumu çekiştirmeyin hakkında kötü sözler etmeyin....

CEVAP; İslam dini hak dinidir. Sünnet ise bir din değil, Efendimiz S.A.V. yaptıklarıdır..
Kuran-ı Kerim Allah katındandır ve insanları araştırmaya düşünmeye teşvik değil, herşeyin merkezidir..
Gıybet kakkında nasıl olduysa doğru söylemişsin....

4.sü Hz.Aliyi namaz kılarken şehit edenler sabah akşam ibadet eden kimselerdi hatta öyleki alınları elleri ve dizleri namaz kılmaktan nasır tutmuş develerin ayak tabanı gibiydi...burdan ulaşmak istediğim sonuç Yunus Emrenin dediği gibi 100 kere hacca gitmektense bir insanın kalbini yapmak yeğdir.zira Allah c.c. insanlara yakındır hatta şah damarından daha yakındır..Allahı arayan insanlarda daha çabuk bulur..bu gün ülkemizde açlıktan ölen insanlarımız var aç yatan komşularımız var...şu an özgürlüğüyle özdeş Türk Ulusu ammeriikannın sömürüsünde torunlarımız dahi borçlu..borçlu olmak özgürlük değildir..buna rağmen bizimkiler hacı olmak için yarışıyorlar bilmem kaç bin dolar harcayıp hacı oluyorlar ben onlara hakkımı helal etmiyorum...

CEVAP; Hz. Ali Efendimizi şehit edenler kafirlerin ta kendileriydi..
Bu özgürlük kelimesini özgürlüğün kendisi kadar sevmem, bölücüler çok kullandıkları için midir, nedir?
Gene duygu sömürü yapmaya başladın..
Ayrıca Hacca gidenlerin yardımlarını fitre ve zekatlarını vermediğini nerden biliyorsun?
inanmıyorsan, gitmiyorsan gidene dil uzatma barii

5.si dinimiz hoş görü dinidir..Mevlana ne güzel yorumlamış bizim kapımız dostluk kapısıdır ne olursan ol gene gel diyerek.öyleyse insanların inanışlarına baskı kurmaya çalışılmamalı deilmi arkadaşlar..

CEVAP; Kimsenin kimse üzerinde baskı kurmak gibi bir niyeti yok, kursaydı atalarımız dedelerimiz Osmanlı yapardı bunu...
Mevlana Hz. ne olursan ol yine gel dedi evet doğrudur, ama hristiyan ol, kafir ol gel başımın üstünde yerin var manasında değil o davet..
Bizim kapıımız umutsuzluk kapısı değildir derken, gel İslamiyete gir kurtul manasındaydı, senin anlayabileceğin şekilde yazıyorum..

6.sı bu günlerde şer odakları ülkemizde ırkçılığı pompalıyor...kürt laz çerkez avşar roman süryani tatar hepsi ulusumuzun yapı taşıdır hepsi kardeşlerimizdir..istisna durumları koca bi topluma mal etmek büyük bi angutluktur ırkçı DTP ile MHP nin aldığı oy malumdur demekki kürt kardeşlerimiz ırkçılık yapmıyor...arkadaşlar ırkçılık ırkçılığı besler buna prim vermeyin ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmak için bi takım senaryolar oynanıyor oyuna gaza gelmeyin...zira yakın geçmişte yaşanan kardeş kavgasından hiç mi ders almadık sizleri araştırmaya davet ediyorum..her zaman Türk devletleri içeriden çökertilmiştir..

CEEVAP; Şer odakları konusunda da sana katılıyorum..
Ama şu kardeşlik konusunda değil, bir süryani veya bir hristiyan veya İslamiyete inanmayan benim kardeşim değildir. Müslüman olmayanı ben kardeşim olarak kabul etmiyorum..
Angutluğa gelince, (angutluk) bu kelimeyi kötü manada kullandığın belli dur sana angut kuşunun da izah edeyim;

Angut kuşu'nun eşi öldüğü zaman (yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan
Veya bir insan gelse dahi) gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun baş ucunda bekler..
İşte bu canlının yaptığı en büyük "Angut"luk budur..
Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen birşey değildir..
Çok ürkek bir hayvan olmalarına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elini uzatsan dahi oradan kaçmaz..
Hani derler ya "Angut gibi bakmasana".. keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine..
Bundan sonra bazılarına "Angut" demeden önce bir kere daha düşün..
Bir "Angut" bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

7.si Türklerin tarihini araştırın orta asyadan buraya kadar dede korkut uyla karaca oğlanıyla ozanlarıyla sazıyla kültürünü yaşatmıştır.cem evleride bunun bi parçasıdır..cem demek insanların sosyal paylaşım için toplandığı yer demektir..fakir fukara ya yardım edilir yemek verilir..ölmüşlerin hayrına yardım edilir..(doğum gününü kutlandığını duyunca gülesim geldi çünkü genelde yas tutulur ama sosyal paylaşım yapıldığı için kutlama şenlik deilde sadece anmışlardır dualar etmişlerdir)..köylüler toprak işlerini kolay yapmak için toplanırlar bunada imece denir...

CEVAP; Yine duygu sömürüsü.. ayrıca imeceyi açıklamanın ne mantığını vardı garip...

arkadaşlar cahil cahil konuşmak slogan atmak gaza gelmek karalamak çamur atmak çok kolay..oyunlara gelmeyin ATATÜRK çü olun siyasetin oyuncağı olmayın..bu ulus çok acılar yaşadı nice şehitlerimizi toprağa verdik....okuyun araştırın öğrenin bölünmez bütünlüğümüzü bozmaya kimsenin gücünün yetmemesinin temel nedeni bu..şeyh sa iti ve onun ayaklanması sonucu musul ve kerkü n nasıl elimizden çıktığını unutmayın...arapların mehmetçiği nasıl arkadan vurduğunu unutmayın(bunu bizzat Atatürk nutkunda anlatıyor)

CEVAP; Yukarda İslamiyet adına kimse cahilce konuşmadı bi daha oku istersen, ayrıca slogan filan atmadı kimse...
Atatürkçü nasıl olunuyor onu da pek anlamadım, Türkiye Cumhuriyeti ve ve bu ülkede yaşayan biz Türkler ona minnettarız elbette, de Atatürkçü nasıl olunuyor?
Şeyh saidi Nursi'yi tanır mısın?

ya bu YOLDAS mıdır nedir ne kadar cahil bir insansın sen yaaa sadece provake anlamlı katılıyosun buraya senin yüsünden ALEVİ lere önyargılarla bakar olduk.Evet alevilik diye bir mezhep yoktur.Aksini iddaa eden yalancının ve kolpocunun önde gidenidir.Aslında burası soylenecek yer degil senle yuzyuze olsak soleyeceklerimi biliyorumda neyse.Kendi inancınıza gore uydurdugunuz seyleri gelip burda soyleme ( herkes için gecerli deil ) Siz sadece İSLAMİYET içinde bir baska mezhep olusturmaya calısıyorsunuz yani bir nevi İSLAMİYET in hafifletilmişi yalansa yalan diyin ne konustugunada dikkat et bundan sonra PROVAKATORLUK yapma adam gibi yorumunu yap ve git cevaplarını dinle ama sendede suc yok bu kadar kıskırtmaya karsı neden MOD larımız bişiy demiyor buda ilginç.

alevi zihniyeti

kusura bakmasınlar ama alevilerde cok güzel kendini kullandırıyor. sünnileşme yada misyonerlik gibi görüyorlar bu yakınlaşmayı.Yıllardır alevilerin başında ne iman ile ne din ile alakası olmayan eminim ki alnı secdeye bile gelmeyen tipleri tam bir sosyalist modeller öncülük ediyor.Öze dönmek istemiyorlar.kısaca kominizm oyuncağı haline getiriyorlar.

Lafa bak -KUTLU DOĞUM HAFTASI ?????!!!!

yukarda kı nedemek bı acıklasana bana nası olurda lafa bak fılan dersin... sen aleviyim diyorsun ama sende saygı sevgi gibi seylerin zerresini görmüyorum ki inanç ı sorgulamaya bıle gerek yok..

iSpiK' Alıntı:
Lafa bak -KUTLU DOĞUM HAFTASI ?????!!!!

yukarda kı nedemek bı acıklasana bana nası olurda lafa bak fılan dersin... sen aleviyim diyorsun ama sende saygı sevgi gibi seylerin zerresini görmüyorum ki inanç ı sorgulamaya bıle gerek yok..

Alevi degilim ama Aleviligin herseyden once İNSAN SEVGİSİ oldugun bir kac alevi arkadasımdan duymustum ama bu YOLDAS ta ben sevginin zeerresini goremiyorum ve KINIYORUM

Geri