Cem Evi’ne izin vermeyenler minare yasağına kızamaz

TraFoo

Banned
Reaction score
0
Cem Evi’ne izin vermeyenler minare yasağına kızamaz

İsviçre halkının minare ile ilgili olarak verdiği yasak kararı; biraz daha ayrıntılı olarak düşünülmelidir. Kendilerini medeniyetin beşiği gibi gören Avrupalının bilinç altını gün ışığına çıkartan ilginç bir sonuç bu. Demekki medeniyet; lüks konutlar, şık elbiseler; düzgün yollar; bol çikolatalı ve şaraplı bir yaşam biçiminden ibaret değilmiş…

İsviçreliler; yeni minare yapılmasına karşı çıkarken; hoşgörüsüzlüğünü gösterdi; bu doğru. Lakin; İsviçre halkı da dahil olmak üzere; bütün Avrupalının bilinç altında bir ‘hilal düşmanlığı’ bulunur. Bu hilal (yani bayrağımızdaki yarım ay), Batılı için iki anlamlı bir semboldür: Birincisi; Müslüman kimliğini; ikincisi Türk gücünü simgeler. Yani; İslam ve Türk kavramını gösteren bir işarettir hilal. Minarenin tepesindeki bu hilal; minarenin kendisinden daha önemlidir. (Bize gelen bilgilere göre, İstanbul’daki bazı camilerde hilal kaldırılmış; onun yerine ampul biçimli garip bir sembol konulmuş. Bunu, basınımızın dikkatine sunuyorum)

Tarihsel bir gerçeği de hatırlayalım: Türkler; MÖ 7. yüzyıldan başlayarak bugünkü Ukrayna başta olmak üzere Güneydoğu Avrupa’ya egemendiler. Daha sonra Macaristan merkez olmak üzere Hun Türklerinin egemenliği oldu ve bu egemenlik değişik Türk halkları eliyle yüzlerce yıl yaşatıldı. Peşinden de Osmanlı Türkleri (Oğuzlar) Avrupa ortalarına kadar yayıldılar. İşte bu gerçek Avrupalı’nın kültürel genlerine Türk korkusu ve Türk düşmanlığı olarak yerleşti. Avrupalı araştırmacılardan Margaret Spohn, Her Şey Türk İşi adıyla dilimize çevrilen kitabında bu korkunun ne kadar derin olduğunu gözler önüne sermiştir. (Ayrıntılar için Yabancı Kaynaklara Göre TÜRK KİMLİĞİ isimli eserimize bakılabilir.)

YA MÜSLÜMAN KARDEŞE YAPILAN

Hıristiyan İsviçre halkının Müslüman dinini de simgeleyen hilale karşı çıkmasına kızanların dikkatini bir konuya çekiyorum: Ya Türkiye’deki muhalif Müslümanlara, egemen Müslümanların yaptıklarına ne demeli? Neden yüzlerce yıl Sünni Müslümanlar Alevi Müslümanları aşağıladılar? Neden, ‘Allah-Muhammet-Ali’ diyen ve Kuran’ı kutsal kitabı kabul eden Alevileri ‘kafir!’ ilan ettiler? Neden; bunların katledilmelerini helal gördüler?

Avrupalı Hıristiyana kızan Müslüman kardeşlerimizin biraz düşünme zamanları gelmedi mi? Bizim Müslümanlar; farklı ibadet eden öteki Müslümanlara bile tahammül edemezken; Avrupalı Hıristiyan; kendisi için tarih içinde korku sembolü olmuş minareye neden izin versin?

KÜRESEL SERMAYENİN İŞİ
Avrupa’da yaygınlaşan Türk ve Müslüman karşıtlığının tehlikeli bir kutuplaşma yarattığını görüyoruz. Bu durum; tefeci büyük sermayenin insanlığı yeni kutuplaşmalara iterek sömürmek için geliştirdiği küreselleşme sürecinin sonucudur. Milletleri kendi içinde; devletleri de birbirleriyle dövüştürmek; sömürücülerin en sevdikleri iştir. Aklın ve bilimin yerine dinsel ve etnik değerlerin yerleştirildiği günümüzde; bu çatışmalar hem sınır içinde hem de sınırlar dışında şiddetlenecek gibi gözüküyor. İnsan aklının tutsak alındığı bu kötü süreci demokratikleşme gibi gösterenlerin bir gün uyanacağını sanıyoruz ama o gün yaman bir gün olacaktır.

DİYANET İŞLERİ KONUŞAMAZ

İnanç özgürlüğünü savunmak adına; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İsviçre’deki minare yasağını eleştirdiğini görmekteyiz. Herkes eleştirsin ama Diyanet’in buna hiç mi hiç hakkı yoktur. Çünkü; bu Diyanet; Sünni İslam dışındaki Müslüman topluluklarını Müslüman bile saymayacak kadar bağnaz davranmaktadır. Bunun en somut kanıtı da Diyanet İşleri’nin; Alevi Müslümanların cem evlerini yasa dışı göstermesidir.

İslam peygamberi Hz. Muhammet’in bile en az 13 sene ibadetini cami veya mescit olmadan, sıradan evlerde yaptığı tarihsel bir gerçektir.

Hal bu iken; ibadethaneyi sadece Sünni akidesine göre şekillenen cami ile sınırlayan; öbür tapınma alanlarını (cem evlerini) dindışı sayıp izin vermeyen Diyanet’in konuşma hakkı var mıdır?

Haydin, önce kendi içimizdekilere karşı hoşgörülü olalım; sonra da başkasından bize hoşgörülü davranmasını isteyelim.

Cem Evi’ne izin vermeyenler minare yasağına kızamaz - İlk Kurşun Gazetesi

tebrikler dostum aynen katılıyorum

evet 2 side cok yanlıs

cem evi Allahın evidir alçaklar namussuzlar sahtekarlar hileciler şerefsiziler hıyanet edenler düşkünler yalançılar dolandırcılar vb. kimseler ğiremezler çünkü Allah herşeyi ğören ve bilendir cem evini başka bir yer olarak başka başka telafuzda bulunanlar elbette Allahtan hak ettiği cezaları ve mükafatlarını alaçaklardır bu yüzden cem evinde herdakka ismi anılan büyük allahımızın ve peygamberimizin ve ona biyat eden ehlibeyitinin ve ona inanan insanların bulunduğu cem evine laf atanlar elbette Allah katında defterleri pek iyi yazılacaklarını inanmıyorum saygılarımla.

sen kendi açından bakıyorsun ama kurtuluş mücadelesi sırasında dini eğitim evi adı altında Teali islam ve ingiliz muhipleri cemiyetine destek veren gruplar oldu , devlet senin ne niyetle "cem" olduğunu bilemez

ben ayrıca bircok cemevi biliyorum bir aile dostunun cenazesine de gitmiştik Türkiye de böyle bir yasaklama da yok suni gündem oluşturmayın

ha bazı aleviler köylerine cami yapılmasını istemiyor , o camiler sadece sizin için değil bizim için de bizim bi şekilde yolumuz düşerse faydalanalım diye...

siz gene kendi cemevinizde cem olun karısan yok hepimiz kardesiz bir Allah a aynı peygambere inanıyoruz
inanmayanlar kendi üstüne alınmasın

Cem evlerine yasak mı dedi birisi :p
Kutup larda deveye rastlamışlar duydunuzmu arkadaşlar :D:D:D

ya bu trafoo boyna sallıyo ulu orta konusuyo yasak masak yok adamın zoru islamla elinde olsa lenin gibi hepimizi katleder valla...

alevi müslüman :durdurun
şu ifadeye kopuyorum hakikaten ya adamlar kendileri(samimi ortamlarda ) açıkça böyle bi ifadenin olmadığını beyan ediyor fakat ısrarla İslam'la yanyana tutulmaya çalışıyor ( kim yerse tabi )

biri kalkıcak İslam peygamberi diyecek (tezat2) sanki kendi peygamberi değilmiş gibi ( ki anlaşılan değil ) ardından bizde müslümanız diyecek
bu ne perhiz , ne lahana ....

yine bi anlaşılamaz konu daha İslam'da özel bi ibadet mekanına gerek yoktur , ki bu yüzden kaç sene olursa olsun evde , binada ibadet yapmasıyla bahsettiğinin ne alakası var
aslında bunların hepsini lafta herkes biliyor da işlerine gelmiyor işte ...

zaten birilerine göre müslüman hiç bişey yapamaz , çünkü hakkı yoktur
bi minare yasağı vardı kızabildiğimiz utanmasalar ona da ambargo uygulayacaklar ...

değil mi takiyyeciler ...

ya bu trafoo boyna sallıyo ulu orta konusuyo yasak masak yok adamın zoru islamla elinde olsa lenin gibi hepimizi katleder valla...

Sallamıyorum gerçekleri göz önüne seriyorum, İslam ile bir zorum yok zorum bağnazlıkla/yabazlıkla/irtica(vahşilik) iledir. Ben gaddar yada bir cani değilim , ne lenin gibi sosyal eşitlik adına nede yezit gibi allah adına can yakarım . Ben insanlarıda severim hayvan oğlu hayvanlarıda severim, bir karıncayı dahi incitmekten sakınırım...

şu ifadeye kopuyorum hakikaten ya adamlar kendileri(samimi ortamlarda ) açıkça böyle bi ifadenin olmadığını beyan ediyor fakat ısrarla İslam'la yanyana tutulmaya çalışıyor ( kim yerse tabi )

İslam Alemlere Rahmet olmadığına inanıyorsan kopmakta haklısın.

Benim inandığım islama göre islam inananıda inanmıyanıda kapsar Allahın Ayetleri inananıda inanmayanada hitap eder çünkü İslam Alemlere Rahmettir.

biri kalkıcak İslam peygamberi diyecek (tezat2) sanki kendi peygamberi değilmiş gibi ( ki anlaşılan değil ) ardından bizde müslümanız diyecek

Tezat2:
Hasan Mezarcıda peygamberliğini ilan etti şimdi hasan mezarcı islam peygamberimi oluyor? Bu soruyu kendi kendine sor , sonra islam peygamberi ile küfür peygamberi ne olduğuna cevap bul belki zihnin açılır...

Her peygamber islam peygamberi değildir kimisi zinai veledi peygamberdir....

Sallamıyorum gerçekleri göz önüne seriyorum, İslam ile bir zorum yok zorum bağnazlıkla/yabazlıkla/irtica(vahşilik) iledir. Ben gaddar yada bir cani değilim , ne lenin gibi sosyal eşitlik adına nede yezit gibi allah adına can yakarım . Ben insanlarıda severim hayvan oğlu hayvanlarıda severim, bir karıncayı dahi incitmekten sakınırım...

çok insan incittin çokkk minare yasağı baştan aşağı yanlış ve düzmece bir harekettir.. cem evine izin vermeyeneler var ise minare yasağının doğru olduğu anlamına gelmez tabi bu bide inanç işi inanmayan insanlar çok atıp tutuyor bu formda... onların o zaman hiç kouşmaya hakkı yoktur...

yine bi anlaşılamaz konu daha İslam'da özel bi ibadet mekanına gerek yoktur , ki bu yüzden kaç sene olursa olsun evde , binada ibadet yapmasıyla bahsettiğinin ne alakası var

bi minare yasağı vardı kızabildiğimiz utanmasalar ona da ambargo uygulayacaklar ...

walla hislerime tercüman olmussun kardeş ağzına, eline, klavyene sağlıkk... ((=

nede yezit gibi allah adına can yakarım

kardeş yezit in döktüğü kanlar Allah adına değildir, yezit soy itibari ile emevilerdendir ve mekkenini fethinden önce oranın yönetimi emevi soyunda idi, yezit in yaptığı katliam da yönetimi elinde tutabilmek amacını gütmüştür, yani ortada Allah adına vapılmış hiçbir şey yoktur ki zaten Allah adına bişeyler yapılıyor olsaydı o insanları aç ve susuz bırakarak zalimce şehit etmezlerdi..

Aleviligi okuyunda gelin ..alevi demek bu ulkede kafir , kominist gibi soylemlerle anilmaya baslandi herkesin istedigi yerde istedigi ibadeti yapmaya hakki vardir bu ulkede ama bana gore de aleviligin acikca ezildigi dogru . insanlarin dusuncelerini soylemeye ibadetlerini yapmaya engel olunmak isteniyor o ayri bi kavram minare yasagi ise tamamiyle bir oyundan ibarettir yurtdisinda yasayan biri olarak bu tur konulari iyi biliyorum siz kendinizi kandirmayin arkadaslar gelip konyanin ortasina adamlar kilise yapsa keserler adami misyoner diye ordaki halkda bu sekilde bi tepki vermis asil tartisilicak olan bizim degil onlarin ne kadar demokrat oldugudur..saygilar.

Hal bu iken; ibadethaneyi sadece Sünni akidesine göre şekillenen cami ile sınırlayan; öbür tapınma alanlarını (cem evlerini) dindışı sayıp izin vermeyen Diyanet’in konuşma hakkı var mıdır?

Arkadaşım İslam ibadethaneleri camilerle sınırlamaıştır, temiz olduktan sonra her yerde namaz kılabilirsin, bu çimenlik bi yer de olur, bi ağacın altı da olur, evinde olur, cami de olur, ancak camilerin şu önemi vardır, camilerde topluca namaz kılındığı için ve namazı toplu kılmak ta çok önemli plduğu için camiler önemlidir...

kardeşim benim ben aleviyim müslüman değilim diyen kişi alevi değil din dışıdır.
alevilik Hz. Ali' ye zamanında yapılanlardan sonra onun yaşadıklarını tasvip etmeyenlerdir.
Hz Ali kimdir biliyormusun ?

Peygamberimiz s.a.v' in damadı, müslümanlığı ilk kabul eden vs....
Şimdi dön konuya Alevilik ve müslümanlığı ayır. Sen müslümanmısın yoksa kendini müslüman mı zannediyorsun.

Ben aleviyim, aynı zamanda sunniyim. Ben müslümanım, sen fitne çıkaranlardansın.
Sen aleviler şöyle, biz böyleyiz diye kendini Allah yolunda gittiğini zanneden bir varlıksın.

Madem müslümansın gereğini yap gerektiği gibi konuş gerektiği gibi yaşa. Din üzerinden iftira ve kul hakkı yersen mazallah sonun pek iç açıcı değildir.

Ben aleviyim, İftira attın, hakkıma göz diktin. Sen çek cemeresini.
Allah seni ve senin gibileri islah etsin.

Alevilik Müslümanlığın özüdür. Sağda solda aksini ikna edenler ben aleviyim camiye girmem, namaz kılmam oruç tutmam, kurban kesmem diyen alevi değil, olamazdır.

Diyanet İşleri Başkanlığının temel görevlerinden birisi, toplumu İslam Dininin inanç, ibadet ve ahlak ilkeleri konusunda aydınlatmak ve bilgilendirmektir. Din bilimlerinde kabul gören genel gruplandırmaya göre inanç grubu denildiğinde din, mezhep ve mistik yapılanmalar (ki son kategoriyi İslam toplumlarında daha çok tasavvuf ekolleri oluşturur) olmak üzere başlıca üç unsur akla gelmektedir. Dolayısıyla ‘Alevilerin inanç grubu olarak nasıl tanımlandığı’ biçimindeki sorunuza, Aleviliğin nasıl değerlendirilmesi gerektiğiyle alakalı bilimsel kriterlere göre ortaya konmuş çalışmalar dikkate alınarak bir çerçeve çizilebilir:

Tarihsel tecrübeyi ve dinin ana kaynaklarının açık bilgisini esas alan bilimsel çalışmalar, İslam’ı din, Hz. Muhammed’i son peygamber, Kur’an’ı kutsal kitap olarak kabul eden Alevilik ve Bektaşiliğin, ayrı bir din olarak ifadelendirilemeyeceğini ortaya koymaktadır. Nitekim Alevilik ve Bektaşilik hakkında alan araştırmalarına dayalı olarak yapılan çalışmalar, adı geçen yapıya mensup kesimlerin büyük çoğunluğunun, kendilerini İslam, hatta “İslam’ın özü” olarak gördüklerini beyan etmektedir. Bu çerçevede Alevilik ve Bektaşilik İslam içi bir zenginlik olup onun ayrı bir din gibi algılanması ya da İslam dışı olarak nitelendirilmesi, hem bilimsel verilere ve tarihsel tecrübeye, hem de bizzat Alevi ve Bektaşi geleneğine aykırı görünmektedir.

Alevilik ve Bektaşiliğin esası olarak kabul edilen ve orijinal olarak “Üçler” şeklinde isimlendirilen “Hak, Muhammed, Ali” kalıbı, İslam tasavvuf ekollerinin temel kabullerinden biri olan “Uluhiyet, Nübüvvet, Velayet” prensibinin ifade şekli olarak görülmektedir. Aynı zamanda, Tanrı-Evren/İnsan ilişkisinde daha çok “Vahdet-i Vücut” anlayışının hâkim olması gibi hususlar sözü edilen yapının, İslam düşünce ekollerinde bu prensipleri esas olarak kabul eden benzerleriyle aynı kategoride değerlendirilmesini gerektirmektedir.

al sana resmi yazı oku 3 5 defa sanırım anca anlarsın.

Diyanet İşleri Başlanlığı | AÇIKLAMA - Alevilik

hani sen müslümanım diyorsun ya, sunni ataların zamanında Hz.Ali şehit edildiğinde neden yanında değillerdi. Peygamberimizin amcasının oğlu, damadı ilk müslümanlardan olan biri değilde yezitin yanındalardı ? işte alevi o ayrımda Hz.Ali den yana olanlar. Hz.Ali'de Müslümanlığı Peygamberimiz s.a.v 'den alıp camide şehid edilen kişidir.

Hz. Muhammed’in vefatı sonrasında ortaya çıkan kimin halife olacağı sorunu, Alevi-sünni meselesinin ilk tohumlarını atmıştır. Hz. Muhammed daha sağlığında birçok kez Hz. Ali’nin halefi olacağını vurgulamıştı. Hz. Muhammed’in soyu, kızı Hz. Fatıma’yı eş olarak verdiği Hz. Ali’den devam etmişti.Hz. Muhammed Mekke’ye Hicret ettiği zaman da ailesine ve işlerine bakmak üzere Hz. Ali’yi yerine bırakmıştı. Üstelik Peygamber Hz. Ali’nin katıldığı hemen hemen bütün savaşlarda onu komutan olarak atamıştır.

Bilindiği üzere Hz. Muhammed Veda Haccı dönüşünde (632) Gadîru Hum adlı yerde beraberindeki müslümanlarla konaklayarak bir konuşma yapmış ve bu konuşmasında kendisinden sonra amcasıoğlu ve damadı Hz. Ali’nin müslümanlara önder yani halife tayin olduğunu ifade etmişti. Orada aralarında İkinci Halife Ömer’in de bulunduğu müslümanlar bundan dolayı Hz. Ali’yi kutlamışlardı.

cem evi Allahın evidir alçaklar namussuzlar sahtekarlar hileciler şerefsiziler hıyanet edenler düşkünler yalançılar dolandırcılar vb. kimseler ğiremezler çünkü Allah herşeyi ğören ve bilendir cem evini başka bir yer olarak başka başka telafuzda bulunanlar elbette Allahtan hak ettiği cezaları ve mükafatlarını alaçaklardır bu yüzden cem evinde herdakka ismi anılan büyük allahımızın ve peygamberimizin ve ona biyat eden ehlibeyitinin ve ona inanan insanların bulunduğu cem evine laf atanlar elbette Allah katında defterleri pek iyi yazılacaklarını inanmıyorum saygılarımla.

Aklınca provakasyon yapıyorsun ama yobazlığın seni ele veriyor.

Öncelikle biyat denen zırvalamanın alevilikle hiç bir alakası yoktur kaldıki ne peygamber ehli beytinden biyat istemiştir nede ehlibeyt peygambere biat etmiştir çünkü islamda kula kul olmak yoktur, bu zırvayıda yezidin babası mavya(muavviye) icat etmiştir.

Yezidin takipçileri her yüzyıl kendileri için biat edecek mübarek yaratıklar, mesihler ,hoca efendiler icat ediyor demii?.

İkincisi cem evi allahın evide içtiğin su allahın suyu değilmi? soluduğun hava allahın değilmi?

İçtiğin suda allahın suyudur ama o su zehirliyse içilmez ,cem evide camide allahın evidir eğerki fesatlık fitne yapılıyorsa hiç bir kutsaliyeti kalmaz.

arkadaşlar aşağıda eklediğim vide linki bir şahsın yaptığı dini sohbet, çok eğlenceli eğer sabredip dinleyebilirseniz sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim yok dinleyemem derseniz de 14 üncü dakikada alevilikle ilgili birşeyler anlatıyor gerçekten de çok güzell konuşmuş, dinleyip istifade etmenizi isterim. o yüzden sizlerle paylaşıyorum..

Denizlili Musa Abi Hatıralar

musa dayının konuştuğu kişi alevi değildir ancak dikkat çekmek isterim.
yukarıdada yazdım ben aleviyim deyipde birçok saçma sapan şeyleri iddaa eden kişiler vardır.
ben ise mesajımda gerekli açıklamaları yaptım.
sizde müslümanım diyorsanız gereğini yapın aksini değil.
senin resulun ile benimki aynı senin inandığın yaradan ile benim inandığım aynı senin dinin ile benim ki aynı. Allah aşkına sizlerin derdi ne ? Müslümancılık mı oynadığınızı zannediyorsunuz aklınızca.
hala fitne fesatlık çıkaracaksanız buyrun forum ...

arkadaşlar aşağıda eklediğim vide linki bir şahsın yaptığı dini sohbet, çok eğlenceli eğer sabredip dinleyebilirseniz sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim yok dinleyemem derseniz de 14 üncü dakikada alevilikle ilgili birşeyler anlatıyor gerçekten de çok güzell konuşmuş, dinleyip istifade etmenizi isterim. o yüzden sizlerle paylaşıyorum..

Denizlili Musa Abi Hatıralar

ben izledim videoyu.

senin hoca biraz kendini övme pozlarına girmiş. osman hoca gibi biri daha vardı. aynı taktik ikiside.

eğer o yol dönülecek bir yol olsaydı kerbelada imam hüseyin dönerdi.

gelme gelme dönme dönme. gelenin malı dönenin canı.

ben bunu öğrendim. bu da bu kadardır. anlarsanız ne mutlu.

Geri